Cure gdje ste na kraju kupile Top Teather za Duo Plus?
Cure gdje ste na kraju kupile Top Teather za Duo Plus?
I Duo Plus i Safefix TT imaju Isofix, ali razlika je u modelu, Duo Plus je oko glave širi od Safefixa TT koji ima deblje jastucice, sto moze biti prednsot ali ne mora. Mani se cini da bi se dijete u tome jako znojilo pa smo uzeli Duo Plus.
Duo Plus može i s remenima od auta a za Safefix TT nisam sigurna.
I Duo Plus je cca 50 eura jeftinija AS.
Obje su odlicno prosle na testovima
ne znam kak da obrišem sliku koju nisam znala da ne smijem staviti pa molim moderatorice da je izbrišu
ubuduće stavi samo link na sliku
ta plastika ti se odvaja? to se i meni odvajalo kada ne bih vukao ravno, ali ta se plastika samo gurne natrag.
Hvala daddycool
Je, stavila sam natrag plastiku. Na Safefixu je to bolje napravljeno. Ali prekasno sam skuzila. No dobro, to ne utjece na sigurnost, no ipak od sjedalice za toliko para ocekujem savrsenstvo![]()
Jedno pitanje;
Toyota Corolla Verso (2008) jel ima isofix?
Gdje to mogu provjeriti?
Posljednje uređivanje od Cheerilee : 10.05.2010. at 11:38
u uputama od vozila i vizualnim pregledom prostora između naslona i sjedalice zadnje klupe
ili u servisu
Hvala, provjerila sam........
Ima na stražnjim sjedalima (u sredini nema..)....
evo mi smo se odlučili za romer king plus, ali mene mući jedna stvar može li se ona montirat u golfa3 jer na onom linku šta je Tikva stavila oni preporučuju eclipse, a problem je taj šta ju ne mogu probat u dućanu montirat u auto jer bi nam je frend uzeo u Njemačkoj i dofurao u Hrv???
zna li netko kako se stavlja ljetna navlaka na safefix? moraju li se skinuti remeni ili ima neka caka kod montaže?
kod DUO plus se moraju skinuti. ne znam je li drugačije kod safefix-a.
posudila sam romer-ovu autosjedalicu koja ima oštećenu navlaku (ispravna sjedalica, mama roda koja ju je posudila išla na tečaj o autosjedalicama). znate li da li se negdje prodaju samo navlake za autosjedalice?
svi dijelovi, pa tako i navlake, mogu se naručiti od proizvođača. samo je pitanje dobre volje distributera.
Pozdrav svim roditeljima
Moja curica je navršila 10 mjeseci, ima 10 kila i vozimo se u "jajetu" od Maxi Cosia koji nam je po mom mišljenju postao premali. Pročitao sam sve sa autosjedalice.info i dijete zadovoljava uvjete za veću sjedalicu. Znači ima preko 9 kila i može se sama dići u uspravni položaj čim se primi za nešto.
Moje pitanje je da li kupiti Romer Evolva 123 ili neku iz grupe I ? Tnx
svaka kombinirana AS podliježe određenim kompromisima kako bi zadovoljila minimalne sigurnosne uvjete u svim grupama za koje je namijenjena
ukoliko lova nije veliki problem, uvijek je bolje uzeti AS namijenjenu samo za jednu grupu
Podižem. Ne vidjeh nigdje da se spominje Romer Eclipse. Nudi mi se za jako male pare, skoro ne korištena.
Ima li tko iskustva???
I mi kupili romerovu king plus i super nam je.Meni je bilo bitno da ima one štitnike za glavu da joj ne klati u zavojima dok spava pa sam zadovoljna.Kupili smo ju u Kopru za nekih 240 €.S povratom od 40 €.
E sad jedini je problem što se mala sva izvija kad ju stavljam i kad ju vadim iz sjedalice,plače,ljuti se,a u vožnji je sve ok.Smatram da će ju proć kad se navikne.
Bok svima..
jos ucim o sjedalicama..ali mi se nekako ova ideja o Romer sjedalicama s Isofixom najvise svida..
Moze mi netko malo pomoci..Nasla sam link na Kiki i sjedalicu Baby safe..Jel to ok cijena?
http://www.kika.com/hr/katalog/m/dje...emer-baby-safe
I jos vezano za bazu..Dali se isoxix baza za tu kategoriju sjedalica moze iskoristiti i kad se kupi sjedalica za vece djete ili se mora kupovati novi isofix?
Hvala unaprijed..![]()
Računaj da ako želiš koristiti ISOFIX moraš još posebno kupiti bazu. Da li je cijena ok možeš usporediti sa npr. slovenskim baby centrom, pa sama prosudi.
Nažalost, ne može. Naime kod romera veće sjedalice imaju integrirane ISOFIX hvataljke u sjedalici. Istu ISOXIF bazu kod sjedalica grupe 0+ i I možeš koristiti, koliko znam, kod jednog RECARO modela i kod jednog Maxi Cosi modela.
Puno hvala. Vec mi je ovo velika pomoc.
Malo mi je to skup sport kupovati bazu sad koju vise ne mogu koristiti ( pogotovo jel cekam blizance pa nece biti nasljedivanja od jednog do drugog djeteta nego sve trebam odma kupiti puta 2)..
Mozda onda odlucim ove male stolice vezati pojasevima a onda od godine dana kupiti ove koje vec imaju Isofox u sebi.
U svakom slucaju, hvala..
Jedno pitanje, vjerovatno bi trebalo na Servisni pdf, ali računam da će vlasnici Romerica znati:
Može li se negdje u ZG kupiti presvlaka za Romer KidFix (http://www.britax-roemer.com/car-seats/kidfix). Nije bitan dezen, bitno je da ne trebam naručivati, ili da mogu naručiti sad, a da ga dobijem za vikend(jer smo tad u ZG)?
Hvala!
ljetna ili redovna?
mislim da ti je najbolje nazvati fun4mum i kiku i pitati.
Najljepše bih molila pomoć znalaca, po mogućnosti onih koji imaju iskustva baš s Romer duo plus sjedalicom s isofiksom i top tetherom. Brinu me 3 stvari:
1.Gdje se nalazi datum proizvodnje? Jesu li to oni mali kružići sa strelicom utisnuti u samu plastiku? Ne sjećam se više gdje pokazuje vrh strelice, ali trebali bi pokazivati na mjesec i godinu proizvodnje?
2. Kako funkcionira promjena položaja u kombinaciji s top tetherom? (Imamo Hondu Civic, kuka za top tether je relativno duboko, negdje na polovici stražnje strane sjedala)
Hoću li morati svaki put kad želim promijeniti položaj sjedalice prtljati po tom remenu?
3. Romer duo plus ima samo 3 položaja i čini mi se da se ne spušta baš jako kad je u najnižem položaju. Spuštaju li se druge sjedalice (9-18 kg) puno niže u odnosu na ovu, odnosno je li djeci u ostalim sjedalicama udobnije spavati?
1. Da, to su ti kružići sa strelicom. Strelica pokazuje na mjesec proizvodnje, a sa lijeve i desne strane strelice se nalaze dva broja koja označavaju godinu proizvodnje (npr. 0 i 9 za 2009). Ili ima više kružića i više strelica pa svaka pokazuje na dan, mjesec, godinu u svojem kružiću.
2. Top Tether ima metalnu kopču koja služi za otpuštanje remena i potrebno je malo otpustiti TT na toj kopči prije prebacivanja sjedalice u drugi položaj i zatim ponovno zategnuti
3. Ne znam koliko se spušta u odnosu na druge sjedalice ali mi nismo imali problema sa spavanjem u toj sjedalici. No to pretpostavljam ovisi i o djetetu.
i mene zanima ovo sa spuštanjem?? zapsi i naša malena, ali čini mi se da joj je dosta neugodno...ne uspije spavati tako puno, kao što je prije u jajeteu gdje je doslovce ležala...
e sad, molim savjete i iskustva roditelja koji imaju neku drugu sjedalicu, a koja se spušta dosta...!
p.s. jednom vidjela neku sliku na netu gdje dijete doslovno leži...vau...ali neznam više gdje je to bilo...a nisam ovako ni uspjela skužiti o kojoj se sjedalici radi
http://smile4me.net/fan_album/fotke_fanova.html#
evo linka, slika malca kako spava, skroz lijevo u sredini!
odgovorila sam ti na onom drugom topiku di si postavila isto pitanje.
Molim da netko tko ima iskustva sa Romer first class plus (0-18 kg) napiše nešto o tome. Sviđa mi se as ali ne mogu pronaći testove ako ih uopće ima.
To je ova http://www.britax-roemer.com/car-seats/first-class-plus kombinirana - to nam najviše odgovara.
I još jedno pitanje. Imam od rođaka as Romer (9-20 kg) u odličnom stanju ali je dosta stara - oko 14 god. Bojim se da nije sigurna kao ove nove - u svakom slučaju kupujem novu ali me zanima.
odgovor na drugo pitanje potraži na ovoj temi
http://forum.roda.hr/threads/26214-R...anja-sjedalice
Meni je roomerica super !!! Imamo od 0-18 kg,makar smo prvo imali jaje do nekih 7 mj. Ta nosiljka autosjedalica uopče nemože izdržat do 13 kg kaj je totalna glupost i nije mi se dalo ga maltretirati niti prebacivat u skupinu 9-18 prerano. U ovoj ga do 13 kg vozimo obrnuto i uvijek spava,ne buni se i baš je kraljevska. Ima sad 16 mj i još uvijek ide obrnuto makar se sve starije generacije bune,al odgovorno kažem-šta oni znaju.......mislim kažem to s poštovanjem jer oni su svi imali djecu,pa sad misle da znaju najbolje,najdraže mi je kad mi kažu da su spustili sjedala iza da djeci bud eko u kombiju igraonica,pih
Kupili romericu first class i odlična je, mala uživa u njoj i nije problem za postavljanje. Nas je samo mučila kopča od pojasa, bila je predugačka pa je nasjedala na vodilice. Nekoliko puta smo okrenuli pojas kopče i ona je sada dobre dužine. To rješenje sam našla na prijašnjim temama i na stranici autosjedalica. Nadam se da je to ok. Ako netko ima drugačije informacije neka napiše jer ne može se drugačije skratiti.
Kupujemo sjedalicu grupe I i svakako bi Romerovu, ali nakon malo proučavanja sam u dilemi. Uzeti King plus ili Eclipse? Ne vidim preveliku razliku osim u onom jastučiću oko glave za koji su neki pisali da im zapravo samo smeta i da se djetetu znoji glavica. Može li me netko savjetovati koja je bolja?
znate li u kojim se trgovinama u zagrebu može pronaći roemer kid i po kojoj cijeni?
imas ovdje pisu i cijene http://www.eburza.hr/romer/index.php?menu=4&action=2
a ima ih i magic baby koliko znam, ali mislim da su nesto skuplji... provjeri.
mislim da ga imaš i u Kiki i u Fun4Mum, ali nemam pojma koje su cijene
u kiki je 1300kn, u TL-u sam ga svojevremeno platila 1000kn pa mi se dodatnih 300kn za istu sjedalicu ne mili. zato tražim info o ostalim dućanima ili kakvoj akciji.
ostali uglavnom imaju samo kid plus ili kidfix, čak i u brežicama...
znate li koje trgovine prodaju Romer baby safe plus (0+) a da nije magic baby?
http://www.magicbaby.hr/autosjedalic...keep-cool.html
ima li tko iskustva s ovim? jel ovo znaci da se original presvlaka u cjelosti skida i stavlja ova, ili pak ide preko?
Romer sasvim sigurno drži Kika i Beby center (City centar).
Baby center nema grupu 0+.
Kika ima samo ovaj model http://www.kika.com/hr/katalog/m/dje...mer-baby-safe/ koji mi se cini da je stariji od ovog baby safe plus shr II http://www.magicbaby.hr/autosjedalic...shr-ii-hr.html
Jesi li bila u Baby centru ili si gledala na webu? Bila sam prošli tjedan u CC1 zapad, doduše nisam ciljano gledala tu grupu, ali sam prilično sigurna da sam ih vidjela. No ako i nisam, meni su rekli da mi mogu naručiti što mi treba. Probaj nazvati. Iz mog iskustva ni Kika na webu nema sve što ima u dućanu.
S2000 ima Baby centar 0+, odnosno tu Romericu koju spominješ, ja sam je prije tjedan dana vidjela na Jankomiru u cc1.
Sto se tiče ovog keep cool covera ne skida se cijela presvlaka nego se taj cover samo stavlja na sredinu sjedalice, ima utore za pojaseve. Ja sam ga kupila prošli tjedan jer nigdje nisam našla ljetnu presvlaku ali nisam bas nešto zadovoljna, možda se mrvicu manje znoji nego bez nje ali definitivno los omjer cijene i kvalitete. S tim da taj cover ide i na neke veće romerice, ne znam napamet na koje jer nisam doma, mogu pogledati sljedeći tjedan.
hvala cure! Jos kad bi se u cc1 West netko javio na telefonProbat cu kasnije opet. Inace sam trazila crnu sjedalicu, ali je nema nigdje. Sada sam odustala od biranja boje, nego biram po novijem datumu proizvodnje, jer u Magic babya u mom gradu ima jedna koja je vec 2 godine stara. Predsudit ce to tko bude imao besplatnu dostavu
Gabi, to sam i prepostavila kad sam bolje proucila, to je samo onaj bež dodatak. A ljetne navlake za sjedalicu 0+ nema nigdje za kupiti![]()
Da, ljetne navlake nema apsolutno nigdje, ja sam pretrazila i kontaktirala sve koji drže romer i nigdje nema, jedino mi još slovenski baby center nije odgovorio. A računam da je ljeto pri kraju a druge godine vise nećemo stati u nju.
Evo mene opet sa Amazon.de.
Ne znam koliko ovdje dođu te presvlake, kod njih je 27 Euro + 10 Euro poštarina.
http://www.amazon.de/R%C3%B6mer-2000...C3%B6mer+bezug