Pokazuje rezultate 1 do 29 od 29

Tema: pamtite li četvrti mjesec?!

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno pamtite li četvrti mjesec?!

moj mali, rođen sa 4180g, 55cm (znači kategorija "velike bebe"), sa 4 mjeseca na vaganju je imao 5700. (mm i ja smo ga prozvali etiopljanin.) molim majke koje pamte da napišu težinu svojih beba s 4 mjeseca da se umirim. doktorica je naravno predložila nadohranu, ali ja i dalje samo dojim, jedino mu pokušavam dati češće da jede. i da, od negdje trećeg mjeseca radi šou dok jede, pusti cicu, plače, vrati se, povuče gutljaj, pusti, plače.. i tako u nedogled. ostali prirast, osim težine, je ok. pokakanih i popišanih p. isto dovoljno. samo me zanima: s kolko su vaše bebe rođene, i kolko su imale s 4 mjeseca? hvala unaprijed svima.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

javit će ti se sigurno urednice, ali ja sam se sa istim problemom nedavno javila (pogledaj post - problemi sa dojenjem-plače na prsima)! Petra se identično ponašala na prsima, plakala, pa grabila, isto kap što si ti opisala - pa sam počela terapiju soora, i sad je već nakon nekoliko dana potpuno druga slika, već puno mirnije jede...
    :D

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

gledala sam taj post
    mislim da nema soor, nema nikakve naslage u ustima, samo mrvicu bjelkast jezik, i to nakon klope pa je valjda od toga. doktorica isto nije niš rekla.
    ali više me zanimaju iskustva majki s težinom. čisto da se uvjerim da su sva djeca (s 4 mjeseca ) različita..

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Filip rođen s 4300 i 54. S 4mj 8360 i 65. Ali mi smo ti van konkurencije (ekstremni ždero) :/

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mikka, soor se ne mora svaki put vidjeti. pokusaj pogledati kako mu izgledaju obrazi iznutra (izmedju vilice i obraza), ako je perlast sjaj - i on moze znaciti da je soor prisutan...

i nazovi sos telefon

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

soor ti spominjem jer ti on može biti i uzrok slabijem dobivanju na težini...

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Hrvoje je rođen s 3150g, s 3 i pol mjeseci 6300 g.

Ali opet - Pero Ždero Cicoljubac

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Naravno da su sva djeca po dobivanju na težini različita... mi smo napr. u prvih pet tjedana natukli 2000gr. Iskreno meni izgleda malo 1600gr za 4mj
    :? Jesi li sigurna da beba dođe do zadnjeg masnog mlijeka?

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

nisam sigurna, iako pazim koliko jede, dajem mu istu cicu unutar 3 sata, sve "po knjizi".. pelene su ok. rast u visinu, opseg glave, sve ok.
    prema svemu što sam čitala o sooru, na rodi i na forumu, nije ni to. sve ide na to da mu rastu zubi, ali to traje već debelo preko mjesec dana.

zasad sve veliki cicoljupci , doduše nije ni moj mali cicomrzac, voli on cicati više od svega. ima li neko ko je dobio manje u prvih 4 mjeseca?

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Tin je rođen s 3400g, 51cm a sa 4 mjeseca je imao 6200, 62cm.
    Sad s godinu dana još nema 9kg. A većeg sisoljupca nisam srela

Irchi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Mikka , dobro došla, pogledaj topic ovdje o sitnijoj dječici:

http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=23921.

Nadam se da ćeš se čuti s nekom od savjetnica, ako već nisi. Pokušaj davati istu sisu i unutar više od 3 sata, ako imaš osjećaj da je nije cijelu ispraznio u jednom podoju.

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

jel doji po noći? na zahtjev ili po nekom rasporedu?
    trebao bi dojiti po noći i na zahtjev.

prebroj dnevno mokre pelene (upišanih koliko, kakanih koliko)?

kakvo je opće stanje bebe? vesela? živahna? više ili manje pospana?

koliko spava inače? kako po noći?

koliko puta dnevno doji?

ima li dudu? možda svoju potrebu za sisanjem zadovoljava na dudi?

kako se ti hraniš? jesi li pospana, umorna?
    odmaraj se

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Pitaj mene, imam ja !

Moja curica :

Rođena sa 3800g, 58cm
    sa skoro 4 tjedna 3980g i 60cm
    sa 3 mjeseca 5300g i 65 cm
    sa 6 mjeseci 7100g i 70cm
    sa 11 mjeseci 8500g i 80cm

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Joooooj, Janko je s 4 mjeseca imao, ček da se sjetim...rođen je sa 3650.
    imao je nekih 7650 sa 4 mjeseca.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Meni doktori rekoše kad je mala bila u bolnici na pretragama da njih kao doktore sa medicinske točke gledišta mnnogo više sikiraju predebeli bebači nego ovi mršavi - mada se NA IZGLED čini svakom obrnuto , kažu kako god su detaljno pregledali i jedne i druge - u 99,9 % su oni naizgled "jadni i mršavi" bili u potpunosti zdravi - samo to treba i roditelju usadit u glavu da napokon vjeruje a predebelima se često nađe nešto - i kažu da su to većinom u nekih 60 % i debeli odrasli , onih 40 % dobije "normalnu" težinu polaskom u školu ili najkasnije u pubertetu .

Pozdrav i živi i zdravi bili i debeli i mršavi ! 8)

limunada avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Eva je rođena s 3050 gr i 48 cm, a s 4,5 mj. imala je 5800 gr i 58 cm. Ni danas sa 8 mjeseci nema više od 7,5 kg po mojoj procjeni.
    Mislim da se nema vremena udebljati jer je stalno u pokretu.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

@mamita
    doji po noći. između jednom i pet puta
    popišanih bar 6, 7, pokakanih od jedne do 4.
    opće stanje super, i veselo. jako veselo dijete koje skoro nikad ne plače (osim kad jede ), jako se puno smije, mlatara rukama, nogama.. pravi mali luđak.
    spava nekad više nekad manje, sve u svemu dosta, sudeći po nekim "tablicama" spavanja.
    dnevno doji 5 ili više puta. nema određeni raspored. kako kada.
    dudu ima, ali dajem mu je kad vidim da baš neće cicu. kad ne može na cici, s njom se uspava, pa mu je izvadim.
    ja se hranim i više nego dobro , umorna malo, ništa vrijedno spomena.

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Citiraj mikka prvotno napisa
    @mamita jako se puno smije, mlatara rukama, nogama.. pravi mali luđak.
    spava nekad više nekad manje, sve u svemu dosta, sudeći po nekim "tablicama" spavanja.
    Mislim da ti je tu odgovor.
    Izgleda da ste vi kombinacija djeteta "na koje se manje prima" i aktivne bebe koja dosta potroši. I meni se čini da je dobio malo ali ako je dijete zadovoljno i zdravo ne vidim nekog razloga za šopanje.

Evo, Filip je već 3x spavao od jutra (spava puno puta pomalo), toliko je lijen da si ne želi niti igračku držati (ja mu je držim dok on grickda ) pa je valjda zato i tolika buca.

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moja Rahela je isto malo dobivala i nikad mi nitko nije ništa rekao do 14 mjeseci kad je imala manje od 9 kila (a rodila se s 3350). No to je bilo poslo 10-dnevnog boravka u bolnici pa se ja nisam uzbuđivala oko te kilaže.

Sads 2,5 godine ima 13 kila.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mikka,

Ajde pls napisi sljedece:

S koliko gr je beba izasla iz bolnice (NE s koliko je rodjen)?
    Koliko je imao s mjesec dana?
    Koliko je imao s dva mjeseca?
    Koliko je imao s tri mjeseca?

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

izašao s 3900.
    prvi mjesec 4500.
    drugi 5000.
    treći 5500.
    četvrti-hopa! 5700.
    cijelo vrijeme djeluje zadovoljan. rijetko plače, puno se smije.

momtobe avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Moja Hana isto nije velika beba, a rođena je s 4050kg. Sad ima 7.5mj i 8300kg, što je ok, ali vidim, neke bebe tu imaju i 10 kila u toj dobi.

Sve do prije nekih dva mjeseca nije volila dojenje, da tako kažem- uvijek scene, izvijanje, počne papat pa plače... i dojimo se isključivo ležečki, jer sam tako mogla ukrotiti njene pokrete. Uglavnom i sada jede kad je pospana ili umorna. Nismo imali soor, i nikakav savjet nije pomogao. Sad tek vidim smješak kad se sprema prištekati

momtobe avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Sa 4.mj imala je 6.400

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Moj mali sa 3 mj i tjedan dana 6 680 a rodio se sa 3900.
    ja mislim da ti je beba ipak premalo dobila u sve skupa 4 mjeseca.savjetuj se s nekim

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mikka, prvih mjeseci je minimum 453 gr. vi ste dobivali oko 500, s iznimkom prvog mjeseca kad je dobio 600 gr.

Obicno nakon 3 mjeseca klinci pocnu dobivati dosta manje i tu se uklapa taj manji dobitak ovaj mjesec.

Moguce je da je to jednostavno ritam tvog djeteta, a moguce je da postoji mozda par sitnica koje se mogu popraviti pa da dijete dobiva nesto vise. Nazovi pls SOS telefon pa ce savjetnica proci sve s tobom, da potvrdite da sve radis ok

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

konkretna informacija - curica rođena sa 3500 - prvi mjesec dobila 700g, drugi 300, treći i četvrti 100g! danas ima godinu dana, prohodala sa devet mjeseci manje jedan dan, zdravo i veselo dijete!!!

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

anik
    jel su te doktori paranoizirali? znači postoji neko mršav kao mi
    mi smo jučer bili na cijepljenju, u nešto više od 2 tjedna dobio 200g. tako da je ukupno težak 5900.

anica55

Početno

sa 4. mj i 11 dana- 8850 g

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

mikka:

radi se o mojoj nećakinji, koja je meni velika utjeha jer i moja cura ima još malo pa 4 mjeseca, a na zadnjoj je kontroli imala 5300g (sveukupno od rođenja je dobila 1900g) i ne vjerujem da je i sada nešto puno dobila...a super je raspoložena...e da, nećakinja ima sada godinu dana i 9 ipol kg - a znam bebice od 5 mjeseci sa tom kilažom. i da stvar bude luđa, ne izgleda uopće mršavo - sitna je, ali nije mršava...a zvjer, ne staje trčati po cijele dane!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •