Pokazuje rezultate 1 do 16 od 16

Tema: porodiljni nakon navršene prve godine

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno porodiljni nakon navršene prve godine

Postoji li mogućnost skraćenog, pola radnog vremena nakon navršene prve godine kada ističe dodatni rodiljni dopust?Tražim neko riješenje kako što više biti uz dijete do njegove navršene 3 godine,a i ne vraća mi se baš na posao.Znam da postoji mirovanje radnog odnosa do tog razdoblja, no to mi zvuči isto kao i otkaz, ne plaćaju se doprinosi, ne ide staž itd.Ne kužim čemu to služi onda?Tak i tak ti nitko ne garantira da nakon tog mirovanja radnog odnosa ne možeš dobiti nogu!A u tom razdoblju od 3 godine planiramo jos jednu bebu (dao Bog).Posao mi je vrlo stresan i stvarno nemam volje.nekako su mi sada prioritet sasvim druge stvari, a opet ne možemo si dozvoliti taj luksuz da samo muž radi.Koje su mi mogućnosti?

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Znam ti ja jednu mogućnost, a to je da odmah opet ostaneš trudna 8) . Samo pripazi da u međuvremenu odradiš dovoljno mjeseci da si opet digneš prosjek.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

[quote Samo pripazi da u međuvremenu odradiš dovoljno mjeseci da si opet digneš prosjek.[/quote]

Ne kužim ovo?

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Ako ideš s porodiljnog na porodiljni, bez prekida, onda ti se ne računa ponovo prosjek. Ali da bi na komplikacijama u trudnoći ponovo imala maksimalnu naknadu, moraš imati 2 ili tri isplaćene plaće. Znači između porodiljnog i mogućeg bolovanja u drugoj trudnoći moraš raditi par mjeseci. Cure će ti napisati koliko točno.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

evo, imaš ovdje o tome koliko je potrebno raditi da bi se ostvarilo pravo na naknadu http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=28414

Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

da ne otvaram novi topic i ja bi tu postavila jedno pitanje.. Mene zanima kako to funkcionira s produženjem porodiljnog do 3 godine. Koje papire treba nabaviti, odobre li to svima ili treba neke posebne uvjete ispuniti? I da li u tom slučaju imamo i dalje zdravstveno osiguranje (beba i ja)? I da li poslodavac mora biti suglasan s tim ili ja to mogu odlučiti bez obzira? (naime moji na poslu bi htjeli da se vratim, a ja sam se u međuvremenu preselila u drugi grad i najrađe bi ostala doma s djetetom još neko vrijeme). Može li mi poslodavac dati otkaz u tom periodu?

Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

:?

iki avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Podižem!
    Moj slučaj - kad istekne godina dana uzela bi još 3mj. neplačenog.
    Ima li tko takvog iskustva ili da zna kako to funkcionira ili gdje pitati.
    tnx

Irchi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Čni mi se da je mara (nisam baš ziher da li baš ona) to rješavala nedavno. Probaj naći njene postove o tome.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

bila su 3 topica na tu temu, poširoka.
    ne da mi se sad ponovo pisati, a i Minnie je objašnjavala detaljno o tome i na topicima (pod Pravna pitanja) i na portalu po Prava.
    Ako ne nađete, pitajte Minnie ili moderatorice da vam pomognu naći te topice.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

evo sa portala, jedan posao manje, ostalo vam samo još da nađete na forumu gdje se govorilo o tome:
    http://roda.hr/tekstovi.php?TekstID=...2ID=&Show=2041

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ovdje je bilo o tome govora:

http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...153&highlight=

Ja sam koristila neplaćeni nakon porodiljnog.

Socijalno preko muža, staž sam si sama plaćala.

Mislim da te poslodavac nakon isteka neplaćenog DUŽAN PRIMITI natrag na isto radno mjesto (ako u međuvremenu nije ukinuto, he, he), mada kod nas ništa nije sigurno.

Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Marcy, hvala ti do neba

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nema na čemu, drago mi je da ti je pomoglo!

Početno

Citiraj MARCY prvotno napisa
    Mislim da te poslodavac nakon isteka neplaćenog DUŽAN PRIMITI natrag na isto radno mjesto (ako u međuvremenu nije ukinuto, he, he), mada kod nas ništa nije sigurno.
    Dužan ako se u međuvremeno to radno mjesto nije ugasilo. Tako je otprilike meni pisalo u rješenju o neplaćenom do 3 godine života djeteta. Uglavnom, na neplaćenom nisi bogznakako zaštićen.

Savjet. Dobro se raspitaj kakav je stav tvojih nadređenih na poslu glede ovog neplaćenog (ako se odlučiš za njega) jer mnogim poslodavcima to baš i nije po volji.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Da li netko nesto zna o produljenom porodiljnom zbog distonog sindroma - hipotonije - naime fizijatrica mi je spominjala komisiju kad dijete navrsi 11 mjeseci koja odlucuje da narednih godinu dana mogu ostati uz dijete. Nije da ja to ne zelim ali mislim da to ne bu islo u mojoj firmi pa me zanima postoji li opcija 4 sata rada 4 sata produzeni porodiljni?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •