Pokazuje rezultate 1 do 28 od 28

Tema: klempavost iliti malo isturenije usi

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno klempavost iliti malo isturenije usi

zazirem od tog termina klempav no nas mali princ ima malo takve usi.mm je jedno vrijeme govorio kako bismo mu trebali lijepiti usi onom krep trakom iz ljekarne no odustah od toga.
    naime,nakon sto sam mu to nedavno pokusala,prvo me je sav u cudu gledao jer osecao je to na glavi ali nije znao o cemu se radi,da bi onda opipao usi i tu traku nalijepljenu.sav me tuzno pogledao i poceo se hvatati za glavu,pokusavajuci se rijesiti toga.kasnije dok smo lezali u krevetu prije spavanja,papao je sikicu i nekoliko puta je ostavljao,da bi si opipao glavu i rastuzio se,sjecajuci se toga sto sam mu bila stavila.
    bilo mi je tako zao,i odlucila sam ne ponoviti to vise jer nekako mi to dodje kao zlostavljanje.
    imate li vi takvu situaciju i kako se nosite sa time.
    razumljvo,ne bih voljela da mi dijete bude klempavo,no sto uciniti sa time?

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

baš ste me nasmijali! jer sam ja isto to napravila! donji dio uha izlazi prema van pa sam ga par dana ljepila. Ona se uopće nije bunila, ali svejedno mi je to bilo glupo pa sam odustala Sad više uopće ne izgleda loše, čak se popravilo (možda jer sad spava na trbuhu).
    Ne znam, probajte što više nositi tanke pamućne kapice i pazite kako beba spava! Meni kad je Giz bila mala uvijek bi tako zaspala da bi si taj donji dio uha zafrknula prema unutra, možda je to čak i pospješilo blagu klempavost te donje strane jer dok se rodila to nije imala, a opet... možda je genetika (iako ja i muž to nemamo).
    Ali eto, sad već izgleda skroz normalno... povuklo se!
    A s druge strane, možda je to baš slatko

LeeLoo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

..sundrops..-a da mu puštaš malo dulju kosicu..onda se to ni ne primjeti....

renci avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Stariji sin mojih kumova imao je jako klempave uši, kažem imao, jer je s pet godina u Klaićevoj bolnici 15-minutnim zahvatom rješen problem. Sada su mu tako lijepe da bi mu svaka curica pozavidjela na njima.

Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ja imam klempave uši.
    I šta mi fali?

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Mommy :D

Lana ima malo klempave usi. Zato je zovem "mamin mis okruglih usiju". Preslatka mi je bas takva kakva je.

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ja ne bih voljela da mi dijete bude bolesno. I ne bih voljela da bude nestretno.
    A to da li ce voljeti klempave usi, ravnu kosu ili velicinu pise- prepusticu njemu. Kao i odluke kako ce to rjesavati - kad god ih donese....

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

pa ovako i dino ima klempave uši, ne bih sada nazvala to nekom enormnom klempavošću, ali su malo isturene, tako se nije rodio jednostavno je uši zavrtao i nisam mogla ništa učiniti jer se nije dao. Moja sestra je operisala uši sa nekih 12 godina, naime ona je rođena sa ušima koje su bile smotane kao smotuljak jer je držala ruke kod ušiju, moja mama kaže da je u prvi mah pomislila da uopšte nema uši, ako kaže kada su se razmotale imalo se šta i vidjeti i stvarno su bile veeeeoma klempave. Moje su tokođer malo veće i isturenije ali ih ne bih nazvala klempavim, kao ni dinine. Ako on nekada odluči da mu bash jesu klempave i da mu smetaju (izazivanje, provokacije djece) mislim da bi mogli pregovarati o plastičnoj operaciji, ne bih željela da mi dijete bude nesretno zbog ušiju, jer stvarno druga djeca znaju biti veoma pakosna, znam to kroz sestrin primjer. Uh raspisah se ja ali nadam se da sam bar malo pomogla, sve u svemu kako ninet napisa it is up to him

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja i suprug i nasa L imamo male usi s tim da su nase uz glavu a L-ino lijevo uho malo strsi prema vani. Mislili smo da ce se te vremenom ispraviti ali cini mi se da je sve isto kao i ranije. U konzultaciji s pedicom, ona nam je rekla da se to jos moze ispraviti kod nje a ako se ne ispravi da je to zaista mali zahvat koji se obicno radi prije odlaska u skolu (oko seste godine) a radi se u toj dobi da se izbjegne zadirkivanje u razredu i formiranje niskog self-koncepta.

kinder avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

operacija klempavih ušiju je zahvat koji se preporuča dok dijete ne krene u školu upravo zbog djece i zadirkivanja.
    Radi se u općoj anesteziji i daleko je od jednostavnog zahvata i 15 min. , uglavnom traje oko 45 min. po uhu

Moje osobno mišljenje je da to ne treba raditi u toj dobi, prevelik je to stres za dijete , nakon toga nosi povoj još 7 dana, pa elastična traka još 7 i danju i noću ,a potom samo noću.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Slazem se da je to stres za dijete ali stresno je i kada je dijete izlozeno zadirkivanju. Znamo kako djeca znaju biti neuvidjavna jedni prema drugima. Naravno da ne treba srljati u operaciju, treba izvagati sto je za dijete najbolje. Sada kad razmisljam, ako bi se desilo da se uho ne ispravi i da mi kaze da je zbog toga zadirkuju, mislim da bih je radje podvrgla operaciji nego da pustim da se zbog uha lose osjeca. Tko zna sto cu misliti za 5 godina.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

I moja N. ima malo, ajmo reći, klempave uši, al' kak je curica pretpostavljam da će se to kosom moći fino prekriti. U svakom slučaju nikada je ne bih poticala na operaciju, a ako će baš inzistirati jednog dana :/ . Užasno me strah opće anestezije i ne bih dijete slala u to, osim ako je apsolutno nužno za njeno zdravlje.

anchi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Sundrops, pa vidjela sam ti sinčića! Premeden je, a ušiju se uopće ne sjećam... Jesi sigurna da su mu baš klempave? :? Sjećam se da ima velike blistave okice.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ja nebi djetetu dala operirati uheka.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ok, vidim da vi nebiste djeci dali operirati usi i to je u redu. A sto biste napravili da vidite da vam dijete zbog toga pati ili da vas pita da mu pomognete olaksati tu situaciju?

josie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

moj brat je kao klinac imao oooogroomne klempave uši, sada kad se prisjećam, bilo mi je užasno smiješko kad bi stao kontra suncu , a svjetlo bi prolazilo kroz njih i uši bi bile ružičaste.
    bio je zapravo strašno sladak sa tim svojim ušesima, presimpatičan, rekla bih i to ne samo meni nego gotovo svim curicama u školi.
    kakko su godine prolazile, bez ikakvih tretmana, operacija, selotejpa i koječega, odsjaj u njegovim ušiima je jenjavao, i danas nema iti k od klempavosti, zapravo mi se čini da mu uši nisu uopće rasle.
    ima malene lijepe uši.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Kad dijete bude dovoljno odraslo da o tome razgovaramo kao o problemu, svakako bi potražila strućnu osobu da nam objasni dobre i loše strane operacije, a onda bi zajedno s djetetom odlućili što i kako dalje.
    Možda sam bila malo sebićna svojim prethodnim postom, ali nažalost u današnje vrijeme od sve siline zdravstvenih tegoba malo mi bi bilo žao podvrgavati dijete anesteziji radi operacije zdravih uheka.
    I ja imam velika uha, namjerno ne kažem klempava, jer sam odgajana u duhu prihvaćanja sebe takvom kakva sam i možda samo radi takvog tumaćenja od ranog djetinjstva u meni se javlja ideja da nekako taj kako ga vi tumaćite, problem ipak i nije problem već samo jedno obilježje neke individue.
    Bolje je u dijete utkati osjećaj sigurnosti i zadovoljstva samim sobom, a ne samo radi ruganja okoline, prihvatiti operaciju kao jedino rješenje.
    Jer danas nam se mogu rugati radi uha, sutra radi naoćala, a prokosutra nađu nešto novo čime nas mogu povrijediti.

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

moja najstarija ima klempave usi. nema sanse da za uho zatakne olovku npr. ili da se kosa zadrzi iza uha. kad joj je kosa spustena, usi joj obavezno vire iz nje.

pa sto? mi je volimo takvu kakva jest. ucimo je tome da se i sama voli takvu kakva jest, u stvari, ona sama sebe po defaultu voli, klempavu, bucmastu, krivih nogu, glasnu i - jedinstvenu...

duboko vjerujem da mi odrasli opcenito previse "filozofiramo" i navodimo djecu prvo da je nesto sto je drugacije mozda potencijalni izvor buduceg nezadovoljstva, pa onda to isto pokusavamo rijestiti pod parolom "ucimo dijete da se voli takvo kakvo jest"... :/

a oni to instiktivno od pocetka tako rade...

i u ovom gore sto sam sama napisala "ucimo je tome da se i sama voli takvu kakva jest..." je upravo problem - to dozvoljava mogucnost da takva kakva jest mozda s razlogom nekome nece biti dobra? zasto tako razmisljam(o)? zasto dozvoljavamo sebi objasnjenja u stilu: "jednog dana netko ce joj reci, zadirkivati, komentirati..."? a onda s druge strane to isto dijete, mi isti roditelji, "ucimo" da se treba voljeti, da svatko ima pravo biti drugaciji, da blablabla...

mozda se petljam u ovaj kasno/rani sat, nadam se da je itko razumio... mozda se nadje netko ko bi to mogao bolje objasnit...

sir_oliver avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ja bih malo da osvježim temu kako bih iznjela svoje iskustvo.
    naime, u obitelji sa suprugove strane svi su, manje više, klempavi. tako je i moja ljepotica imala klempave uši. bojali smo se onog dana kada će kući doći sva u suzama jer su je zadirkivali, tipa slonić dambo. počelo je u 1. razredu. iako smo mi razgovarali o tome i prije i poslije ona je bila poprilično tužna i uvijek je to prikrivala kosom. problemčić je bio što je zbog sporta kojim se bavi morala vezivati kosu pa se to nije moglo sakriti, a ona bi opet bila tužna. znala je često stajati ispred ogledala i prstima priljubiti uši uz glavu i tako se gledati komentirajući kako bi bilo lijepo da ima takve uši.
    onda sam ja sjela na internet i čitala o korektivnom zahvatu. kažu najolje je oko 5,6 godina jer uho prestaje s rastom, a hrskavica je mekana i lakše ju je oblikovati. kasnije je puno teže i bolnije.
    tako sam ja počela razgovarati s njom o tome. krenula je u drugi razred i pričali smo o svim lošim stvarima koje slijede nakon operacije. ona je bila za.
    možda će netko pomislita da ona kao dijete ne može shvatiti o čemu ja pričam ali ona je poprilično razumna i odrasla osoba. (znam da je ovo teško shvatiti, ali stvarno je tako)
    nakon svih pregleda i pretraga dogovorili smo operaciju za jesen ove godine. taman na početku trećeg razreda.
    sto puta sam se premišljala i ispitivala takvu odluku, ali kada bi mi ona rekla da jedva čeka da ima lijepe uši ja bih se ohrabrila.
    da mi se srce paralo i da sam suze gutala prva dva sata poslije operacije zna sami bog. u cijeloj toj mojoj pripremi nisam znala da tako izgleda buđenje iz anestezije.
    onda je zaspala i nakon što se probudila sve je bilo puno bolje. na njenom licu bio je osmijeh. i prvo što me pitala je šta ima za jesti.
    dok su je previjali, vadili konce nije niti jednu suzu pustila, nije niti jednom dala do znanja da ju boli. nije se sramila ići u školu zamotane glave. bila je zadovoljna a ja još više vidjevši da je ona to super prihvatila.
    čula sam i ja da se nosi elastični zavoj, ali u našem slučaju cijelo vrijeme je imala zamotane uši i glavu sa zavojima.
    da ona nije imala takvu želju i takav stav vjerovatno to ne bih napravila. ona je meni dala snage i na kraju ne žalimo niti ona niti ja.
    kaže da ju je jako bolilo, najviše prvi dan, ali da je prošlo i da nema veze.

naravno, da nisu sva djeca ista i da će na neke jako utjecati ruganje drugih, bez obzira koliko mi njih učili da poštuju sebe i svoj izgled. mi neke stvari jednostavno ne možemo promijeniti

bilo mi je jako teško donjeti takvu odluku, ali ne bih uspjela bez nje i njezine želje.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Ja sam debela, MM je klempav. Živi smo, zdravi i srećni i imamo lepo dete (malo klempavo). Nikada nas niko nije zbog toga zezao (dobro ja u školi nisam bila debela), MM mi je baš pre neki dan rekao kako ga nikad niko nije zezao zbog klempavih ušiju. Mnogi ljudi koji ga znaju godinama nemaju pojma da je klempav. Mislim da je to najviše zbog toga što on sa tim nema nikavih problema, nje opterećen time. Nikada nisam čula kod njegovih roditelja, prijatelja, rođaka da iko to primećuje ili da ga zadirkuju čak ni od milja. http://public.fotki.com/nadjolina/na.../dsc03124.html
    Nađa sve više liči na MMa i uši joj se pomalo odvajaju od glave. http://public.fotki.com/nadjolina/na.../dsc04328.html Lično je ne bih nikad dala na operaciju jer smatram da svaka operacija koja nije neophodna nepotrebno ugrožava zdravlje i život deteta. Kad napuni 18 ako bude htela da operiše uši/nos/grudi... whatever podržaćemo je ako je čvrsta i sigurna u toj odluci.
    Ne osuđujem roditelje koji to urade, nije poenta ni da dete raste jako nesrećno, ali ja se nekako nadam da, pošto je mi volimo takvu kakva jeste, divnu, nesavršenu, da će i ona prihvatiti sebe, svoju spoljašnjost baš takvu kakva jeste i da će umeti da živi sa tim.

rayna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

vissnja,imas moj potpis od slova do slova

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj Rayna prvotno napisa
    vissnja,imas moj potpis od slova do slova
    Čak i za ovo:

Ja sam debela
    ???

rayna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

to ipak ne

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

E curo, pazi šta potpisuješ.

rayna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj vissnja prvotno napisa
    Živi smo, zdravi i srećni i imamo lepu djecu. Lično ih ne bih nikad dala na operaciju jer smatram da svaka operacija koja nije neophodna nepotrebno ugrožava zdravlje i život deteta. Kad napune 18 ako budu htjeli da operiše uši/nos... whatever podržaćemo ih ako su čvrsti i sigurni u toj odluci.
    Ne osuđujem roditelje koji to urade, nije poenta ni da dete raste jako nesrećno, ali ja se nekako nadam da, pošto ih mi volimo takve kakvi jesu, divne, nesavršene, da će i oni prihvatiti sebe, svoju spoljašnjost baš takvu kakva jeste i da će umeti da žive sa tim.
    zadovoljna??

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

zna li netko pouzdano ima li stvarno to ljepljenje i vezanje ušiju učinka.....meni je osobno to strašnije nego vidjeti dijete klempavih ušiju, tako da nekako sumnjam da se to može time ispraviti...ne znam možda griješim, ali ja brijem da je ipak u pitanju (samo) genetika, voljela bih čuti neki odgovor
    :? :? :?

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

vissnja, malena je preeeeeeeslatka
    I da, fakat je ista TM!

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj Stijena prvotno napisa
    zna li netko pouzdano ima li stvarno to ljepljenje i vezanje ušiju učinka.....meni je osobno to strašnije nego vidjeti dijete klempavih ušiju, tako da nekako sumnjam da se to može time ispraviti...ne znam možda griješim, ali ja brijem da je ipak u pitanju (samo) genetika, voljela bih čuti neki odgovor
    :? :? :?
    Sveki je MMu vezivala uši, lepila, nosio je trakice. Al džaba joj sve kad se udala za klempavog
    Ne bih dete oblepljivala ničim.
    Ja mislim da je to genetika.

ana.m hvala

Rayna

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •