-
Draga eszter,
Meni se nešto slično dogodilo prije mjesec dana. Na UZV prije stumulacije gonalima mi je dr. na desnom jajniku našao nešto što je on nazvao "nakupinom sličnom endometriomu" (jako se čudio jer inače nisam imala problema s endometriozom, zadnja kontrola UZV mi je bila u 4 mj i tada je sve bilo čisto, a ovo je bilo 31*46 mm). Nije mu bilo jasno kako je to tako brzo naraslo, a ja tu tom periodu nisam bila na nikakvim stimulacijama. Kako mi on nije vodio postupak rekao mi je dr. u Mb odluči da li mogu ići u stimulaciju.
Ja sam na svoju ruku išla vaditi Ca 125 i ako se dobro sjećam, jer sam tih dana bila u totalnom šoku, vrijednost mi je bila 20.
Poslala sam slikicu nalaza i dr. V je rekao da možemo u stimulaciju i da izgleda da se stvarno radi o endometriomu. Na UZV kontrolama u Mb su mi još dvoje doktora potvrdili da se radio o endometriomu, ali da se može ulaziti u stimulaciju, kad sam ih pitala da ako postupak ne uspije, da li moram na laparoskopiju, rekli su ne nužno. Na punkciji su mi morali proči kroz endometriom da bi došli do folikula, odnosno čak i na tom jajniku sam imala reakciju.
Znam da ti je jako jako teško i da si totalno zbunjena. Probaj se što više smiriti i vjerovati dr. Ja nisam čula da decapeptyli i gonali mogu uzrokovati endometriozu, ali ja sam totalni laik.
Drži se i iskreno se nadam da će sve biti OK
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma