Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: kruh s anisom (ili kimom)

  1. #1

    Datum pristupanja
    Aug 2004
    Postovi
    1,399

    Početno kruh s anisom (ili kimom)

    Ovo je naš omiljeni kruh

    300g palente
    300g brašna tip 850
    1 i 1/2 žlica sjemenki anisa ili kima (ja stavim puno više)
    1 i 1/2 žličica soli
    1 žličica suhog kvasca
    380ml mlake vode
    2 žlice maslinovog ulja

    Pomiješate brašno, sjemenke i sol.
    Kvasac razmutite u vodi, dodajte ulje i polako tu smjesu ulijte u brašno. Pomiješajte, premjestite na pobrašnjenu podlogu i mijesite - treba biti mekano i malo ljepljivo (ako je preljepljivo, dodajte još malo brašna). Mijesite 5 minuta da bude elastično, meko i glatko.
    Nauljite lim, pospite malo palente i stavite tijesto u sredinu; ostavite da se diže na toplom 2-3 sata.
    Zagrijte pećnicu na 220 C.
    Pospite još palente po kruhu i pecite 35-40 minuta da bude zlaćane boje.

    U receptu piše da se ostavi da se ohladi na rešetki, ali mi nikad nismo dočekali da se ohladi

  2. #2
    MoMo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    1,346

    Početno

    mommy_plesačica,

    thnx za recept zvuci

    ali imam jedno pitanje

    palenta....to je instan palenta, ona na kojoj pise par min kuhanja? sorry, nisam bas iskusna kuharica pa pitam.
    probamo ovaj vikend obavezno

  3. #3

    Datum pristupanja
    Jan 2005
    Postovi
    679

    Početno

    Mommy, super mi zvuči, a mene zanima u kakvom kalupu pečeš kruh? Mi smo do sad pekli u stroju, ali si razmišljam da bih se radije prebacila na klasiku, samo se ne mogu odlučiti kakav kalup- mislim, od kojeg materijala izrađen bi bio najbolji i "najzdraviji"? Uh Pomoć, molim

  4. #4

    Datum pristupanja
    Aug 2004
    Postovi
    1,399

    Početno

    ja kupujem palentu u DM-u (Alnatura?).

    Kalup je neki najobičniji limeni za kolače (dugački, uski, duboki), iz Konzuma, kupila neki dan za 30-ak kuna.

  5. #5
    kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Lokacija
    SF Bay Area
    Postovi
    3,685

    Početno

    Super zvuci!
    Ja inace obozavam anis!

  6. #6
    MoMo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    1,346

    Početno

    mommy,
    hvala! probamo pa javim. imam vremena do vikenda skoknuti do dm-a.

    buduci da volim i kim i anis...dosla sam na ideju da napravim dva jedan s kimom i jedan sa anisom

  7. #7

    Datum pristupanja
    Aug 2004
    Postovi
    1,399

    Početno

    Ma ja sam u zadnjem pomiješala i jedne i druge sjemenke Fino je, ali je ipak bolje kad su samo jedne - s anisom dobiva malo slatkastiji okus.
    Ono što mi je super kod tog kruha je što ima fenomenalnu hrskavu koricu, a iznutra je meeeeekan i sočan (opet ponavljam: ne znam kakav je kad se ohladi).

  8. #8
    MoMo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    1,346

    Početno

    ako uspijem sakriti koji komadic tog kruha od sebe same javim ti kakav je kad se ohladi

  9. #9

    Datum pristupanja
    Jan 2005
    Postovi
    679

    Početno

    Mommy, hvala ti Definitivno ćemo isprobati recept :D

  10. #10
    MoMo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    1,346

    Početno

    mommy_plesačica,

    hvala punooo kruh je odlican

    uspijeli smo ga probati i kad se ohladi...i tad je odlican.

    toplo preporucamo

  11. #11

    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Lokacija
    split
    Postovi
    33

    Početno

    Mommy, znači ne pomiješaš palentu u smjesu s brašnom? I, zar to ne ispadne malo kruha, brašna je samo 300 g? Pitam da odmah pokušam s duplim količinama.

  12. #12

    Datum pristupanja
    Aug 2004
    Postovi
    1,399

    Početno

    Ajme, ne mogu vjerovati da sam izostavila palentu u opisu pripreme - da, brašno i palenta se pomiješaju tako da zajedno ispadne 600g.

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •