Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 52

Tema: blizi se termin, a ja ne zelim roditi?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno blizi se termin, a ja ne zelim roditi?

cijelu trudnocu sam se zapravo bojala prijevremenog poroda.
    na pocetku sam krvarila, onda sam bila otvorena.
    od 35. tjedna sam bila otvorena 2 cm i ispao mi je cep, sa 36 tjedana sam pocela imati ceste trudove, sa 37 tjedana otvorena 3 cm, beba skroz nisko.
    svi su predvidjali raniji porod tim vise sto sam kcer rodila dva tjedna ranije. nekoliko noci su me probudili tako jaki i redoviti trudovi, jednom sam se od jacine trudova cak tresla pola sata kao da sam u tranziciji i bila uvjerena da necu stici pozvati niti hitnu, a kamoli do rijeke (inace planiram porod u vodi ili na stolceku u rijeckom rodilistu).
    medjutim sada se ozbiljno blizi termin (za 5 dana), i vise uopce nemam dojam da cu ikada roditi.
    imam i nekoliko psihickih barijera. prvo, strah me jer idemo u rijeku a nisam nikada odvajala od kceri i strah me kako ce reagirati tih par dana dok nas nema.
    druga stvar koje se grozim je ako mi porod krene prebrzo da necu stici do rijeke i da cu morati roditi u vinogradskoj lezecki i sa nogama u stremenima - to mi je totalna paranoja.
    trece, imam jako lose iskustvo sa prvog poroda i cini mi se da imam veliki strah od toga sto ce se desiti na ovom porodu.
    inace se jako veselimo bebi i na momente jedva cekam da je vidim i sl. ali vecinu vremena mi se jednostavno ne da izaci van iz kuce. kad mi krenu trudovi, svaki put izmislim neki razlog zasto ne bi bilo dobro da bas sada krene porod. unatoc tome sto vec jedva hodam i sto se silno veselim bebi imam dojam da uopce nisam spremna roditi.
    i sad se pitam je li moguce da ja zapravo stopiram porod koji je vec mogao zapoceti i kako da se uopce opustim i krenem iskreno zeljeti da rodim?

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

druga stvar koje se grozim je ako mi porod krene prebrzo da necu stici do rijeke i da cu morati roditi u vinogradskoj lezecki i sa nogama u stremenima
    a zašto baš u vinogradskoj?
    ako ne stigneš do rijeke, piči na SD

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

tristri pljusk pljusk

bit će sve dobro

evo izdržala si do kraja

sve 5
    ako se beba umirila možda i kreneš skoro roditi

jesi li već sve organizirala?

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno Re: blizi se termin, a ja ne zelim roditi?

Citiraj tridesetri prvotno napisa
    trece, imam jako lose iskustvo sa prvog poroda i cini mi se da imam veliki strah od toga sto ce se desiti na ovom porodu.
    inace se jako veselimo bebi i na momente jedva cekam da je vidim i sl. ali vecinu vremena mi se jednostavno ne da izaci van iz kuce. kad mi krenu trudovi, svaki put izmislim neki razlog zasto ne bi bilo dobro da bas sada krene porod. unatoc tome sto vec jedva hodam i sto se silno veselim bebi imam dojam da uopce nisam spremna roditi.
    i sad se pitam je li moguce da ja zapravo stopiram porod koji je vec mogao zapoceti i kako da se uopce opustim i krenem iskreno zeljeti da rodim?
    Tridesetri, kao da sam ja ovo napisala, jer točno tako i ja osjećam...ne znam što bih ti rekla, jer i ja tražim savjete po forumima, jer se bojim poroda, (odgovorila si na moj topic "Otvaranje").
    Vjeruijem da će sve biti dobro, bolje nego prvi puta. Mora biti.

Početno

draga, beba ce doci kad bude spremna.. a ti ces od prvog treutka kad porod zapocne znati da je to to i krenuti u rijeku.. cak i ako imas vise vremena do pravih trudova malo ces setati po rijeci, zar ne?
    smiri se i opusti, bit ce sve dobro...

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    a zašto baš u vinogradskoj?
    ako ne stigneš do rijeke, piči na SD
    a zato sto sam koza...nisam vjerovala u neke velike razlike izmedju zagrebackih rodilista pa sam odabrala vinogradsku jer tamo pripadam po mjestu stanovanja. prosli put sam si zbog rooming-ina preko veze sredila porod u merkuru pa je to ispalo katastrofa. i zato se ovaj put nisam htjela previse niti truditi. na sv. duh nisam nogom krocila u zivotu, strah me nepoznatog. u vinogradskoj barem znam doci do rodilista jer sam bila na jednom pregledu. mislite li da je neka velika razlika izmedju sv. duha i vinogradske? na sv. duhu ima navodno nekih doktora koji su skloniji prirodnom porodu ali ionako ne znam koji su to i nisam se nista dogovorila niti stignem. u vinogradskoj me privuklo to sto sam cula da je vecina primalja super, a to mi se cini najvaznije.

ako se beba umirila možda i kreneš skoro roditi
    jesi li već sve organizirala?
    pa malo se umirila, mozda pocne...u biti me cudi sto vec nije, zato i sumnjam dal ja to kocim porod.
    inace sam sve organizirala za porod u rijeci, tamo me ocekuju. ali predivdjaju mi brzi porod pa imam paranoju da cu roditi u autu (jesam li vec spomenula da imam sve moguce paranoje ovog svijeta ...), a i nije mi uopce ugodna pomisao ostavljati kcer, radjati u nepoznatoj sredini...

smajlic tenks na utjesi. inace sam mnogo pametna kad drugima trebam dijeliti savjete...a sama sam ocito u totalnoj panici...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pa čuj, ja bih rekla da je nakon rijeke, SD najbolje mjesto za roditi ...
    imaš najviše šanse za izboriti se za što prirodniji porod, a ima i rooming in

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

mislim da si u pravu ali bojim se da je sad kasno. nisam se nista tamo dogovorila. nije li jos riskantnije ici tamo na totalno nepoznato?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pa ne znam, mislim da nije.
    ako ti znaš što hoćeš u danom trenutku, kakve ima veze jesi se s nekim unaprijed nešto dogovorila ili ne. a i napisala si da si u vinogradskoj bila jednom, pa sad ne vidim preveliku razliku.
    pogotovo što ćeš, što god željela, lakše ostvariti na SD nego u vinogradskoj.

Mirta30 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

sigurno te neće odbiti kada im pokucaš navrata
    porod je "hitna intervenicija" (užasan naziv za prekrasan događaj) i moraju te primiti

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

tridesetri,rado sam pratila tvoje postove u zadnje vrijeme,pokusavajuci se i na neki nacin poistovjetiti sa tobom jer i mm i ja planiramo uskoro ici po drugo dijete.znam da si mnogo toga prosla i da su se razne komplikacije ti desavale duz trudnoce no,sve si to uspjesno prevladala i sada si tu gdje jesi..par dana pred termin ,zdrava i uzbudjena.
    znam da si i mnogo razmisljala o tomu gdje roditi i da si izabrala rijeku,gledajuci na to kao najbolji,najljepsi moguci izbor.
    zasto sada potkopavas samu sebe,razmisljajuci o necemu manje ugodnom(poput porodjaja u vinogradskoj,tj zagrebu)?
    znaj da nam nasa djeca sama naposlijetku govore sto zele,i kako zele dotji na ovaj svijet,pa neka te i to vodi u savladavanju straha od poroda u autu ili ne stizanja u rijeku.ti nisi sama u tome,tu je i tvoje dijete,koje ce te uznutra voditi ,ako se smiris i dopustis mu to.
    u prirodi nema napetosti ni stresa.sjeme prolazi svoj puni krug i ne mor nista ciniti,samo dopustiti da se to dogodi.sve sto ti trebas uciniti je dopustiti da se sve dogodi.
    i budi u miru
    zelim ti onakav porod kakav si u snovima si zamisljala!

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Ja sam cijelu trudnoću primala samo dobru energiju i jako pozitivno vibrala sama sebi, unatoč svom strahu i brigama koje sam imala, kao i svi... Ali ta pozitivna energija me je punila i vodila...i na kraju je sve bilo super...a to isto želim i tebi...od srca ti sretno

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

cure hvala vam, valjda mi je bioprognoza malo losa. ali evo danas mi se opet cinilo da je pocelo, nekaj me stalno sarafi i bila sam totalno euforicna, skakala po kuci, a sve zato jer sam se jucer i danas prekrasno igrala i puno narazgovarala sa kcerkom, prvi put sam imala dojam da je mogu ostaviti bez bojazni - izgleda da mi je jako trebao taj neki mir.
    a sada neka porod vise pocne jer u protivnom od sutra krecem planinariti

Irena001 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno Re: blizi se termin, a ja ne zelim roditi?

i sad se pitam je li moguce da ja zapravo stopiram porod koji je vec mogao zapoceti
    Ni jedna žena nije zauvjek ostala trudna, pa nećeš ni ti. Relax i misli na bebu :D

Irchi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

cure hvala vam, valjda mi je bioprognoza malo losa. ali evo danas mi se opet cinilo da je pocelo, nekaj me stalno sarafi i bila sam totalno euforicna, skakala po kuci, a sve zato jer sam se jucer i danas prekrasno igrala i puno narazgovarala sa kcerkom, prvi put sam imala dojam da je mogu ostaviti bez bojazni - izgleda da mi je jako trebao taj neki mir.
    33, nadam se da je krenulo i želim ti najdivniji porod, kakav si ni sama ne možeš zamisliti . Čekam tvoj broj na čestitanjima.

Sanjica avatar
    Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Baš tako sam se i ja osjećala sa drugim sinom (isto trauma prvog poroda). No, ja sam taj drugi porod čekala u bonici pa je situacija bila malo drugačija.

Kad sam se totalno pomirila s tim da ništa ne ide kako sam zamišljala i kad sam mužu naveče poslije 23 sata na telefon rekla da neću nikada dobiti trudove i da ću po toj bolnici tumarati bar još tjedan dana - kao da se nešta odčepilo.

Laganini trudići na koje više uopće nisam obraćala pažnju jer su mi već dojadili, legla sam sasvim normalno spavati...

U 5h10 minuta iduće jutro na ruke sam prvi puta primila svog sina.

U pola šest moj muž je imao buđenje s najljepšom vijesti koju je mogao zamisliti.

A samo nekoliko sati prije razgovarali smo savim drugačije...

Tak će i s tobom biti - kad ti sve postane ravno i izgubiš svaku nadu da ćeš ikada roditi, e, tada će krenuti zapravo.

Želim ti divan porod kakav si priželjkuješ i živu i zdravu bebicu u tvojim rukama!

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

i meni je porodjaj poceo tek nakon sto sam prosla cela 2 dana uzasa, i posle kulminacije svega, bas tako, kao da se odcepilo...
    a i jeste, otisao mi cepuljak!
    i ja sam isto imal aosecaj da sama kocim svoj porodjaj, i imala sam stvarno svakakvih trudova/kontrakcija..
    a da sam se plasila, jesam, svega samo ne porodjaja.

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ne javlja nam se tridesetri

a zakaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj mamma Juanita prvotno napisa
    ne javlja nam se tridesetri
    bas se i ja pitam...

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

sad će ona... i udariti neku kontru!

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

valjda je stigla do Rijeke

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj mamma Juanita prvotno napisa
    valjda je stigla do Rijeke
    jesam ali jedva! ulazak u rijeku je bio u velikom stilu sa sva cetiri zmigavca upaljena, zadnjih pola sata u autu sam puhala ko luda sa trudovima na svaku minutu, u rodiliste usla otvorena 10 cm, od kad smo usli u rodiliste do rodjenja djeteta proslo je samo 45 minuta. bilo je dramaticno, ali sve do zadnje sitnice, bas sve, je bilo bas onako kako sam htjela, ukljucujuci i to da sam na kraju ipak rodila u kadi. jest da sam u kadi provela svega 15-ak minuta, ali moja beba je imala njezan porodjaj u vodi kakav sam zeljela!
    evo ga zadovoljno spava - kad ga vidim znam da se sav trud i rizik apsolutno isplatio!
    hvala svim forumasicama na podrsci i informacijama bez kojih se ova lijepa prica sigurno ne bi mogla dogoditi

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

čestitaaamm!!!:D

ajme šta mi sve to zvuči poznato ...

Početno

cestitam draga!
    jesam ti lijepo rekla da ce sve biti u redu
    ljubni malenoga i jedva cekam tvoju pricu s poroda

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Prekrasnooooooo!

Cestitam od srca, ovo je predivna vijest

Mirta30 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

čestitam

pa kad si rodila???

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

ooo, beba ipak stigla točna kao vurica!
    čestitam!!

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

33, cestitke!!!

:D

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj Mirta30 prvotno napisa
    pa kad si rodila???
    u petak, 4 dana prije termina, noc nakon sto sam ovdje napisala:

ipak je sve u glavi tj. sve je stvar odluke

cure hvala jos jednom na cestitkama

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

je, je, sve je u glavi :D super porod! bas mi je drago da ti se sve poslozilo onako kako si htjela. nadam se da si sad izlijecila traumu prvog poroda.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj Felix prvotno napisa
    nadam se da si sad izlijecila traumu prvog poroda.
    apsolutno jesam...jedini je problem u tome sto bi ih sada imala jos deset komada i to odmah!

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Iskrene čestitke, tridesetri! Drago mi je da si imala porod kakav si željela! Ajd, ima nade i da moj drugi porod prođe slično...

mina30 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Cestitam! Nadam se da ce se i nama ostalima posreciti! :D :

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Čestitke

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

33, non stop mislim na tebe i ostvaram Porode i sve ne bi li pronašla nešto tipa 33 otišla roditi! Ispalo je puno bolje! Iskrene čestitke. Pozitivna brija čini čuda

Irena001 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Irena001 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Felix prvotno napisa
    nadam se da si sad izlijecila traumu prvog poroda.
    apsolutno jesam...jedini je problem u tome sto bi ih sada imala jos deset komada i to odmah!
    Ovo mi je super...

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Procitala sam ona iskustva o prirodnom porodu kod kuce, i sto vise citam takve stvari vise bih tako i htjela.

Serpentina avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

33 čestitam Pozitivna brijica je najvažnija

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

I ja se pridruzujem cestitkama. :D :D :D E kako bi bilo fino da i moj porod bude tako "jednostavan" kao tvoj...mada :/ meni ce ovo biti prvi pa...ali imam ja jos 9 sedmica...sve naj naj vam zelim

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ja sam taman mislila napisati da uzmeš neki apartman u Rijeci pa da se ne brineš oko toga dal ćeš stići na vrijeme, a ti ne samo da si stigla na vrijeme, već si i rodila i vrnula se natrag.

Čestitam od !!!!

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

čestitam

plavaa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Citiraj rinama prvotno napisa
    Ja sam taman mislila napisati da uzmeš neki apartman u Rijeci pa da se ne brineš oko toga dal ćeš stići na vrijeme, a ti ne samo da si stigla na vrijeme, već si i rodila i vrnula se natrag.
    I to pred 6 mjeseci!

33, cestitke.

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Yuna je vec digla nekoliko tema iz prasine, samo sto ova ima veze s konkretnim dogadjajem pa je i mene malo zbunilo: mislim si pa 33 ima bebu, kak sad mora rodit :? (neki smo se dan bas vidjele)

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Nevjerojatno, ja sada imam isti osjećaj kao onda tridesettri. Sinoć sam sanjala da sam rodila blizance, curu i dečka i da ih zajedno ne mogu dojiti. Sva sam bila u panici da su gladni i da će umrijeti. Inače meni je termin za 10 dana i baš mi se nešto ne rađa. Na početku trudnoće, budući sam imala grozan prvi porod, mislila sam čak ići na carski rez, ali sam se u međuvremenu odlučila da opet idem na sve čisto prirodno, hrabro, pa što Bog da. Doduše kada se prisjetim prvog poroda još uvijek mi suze dođu na oči, ali vjerujem da će ovaj put proći sve u redu .

chris blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Mene preplavi hladan znoj pri pomisli na još jedan porod. Prvi je bio - nemam riječi - grozan, bolan, u nesvjestici, nalijeganje, pucanje, oporavak od skoro 2 mjeseca - plakala sam kao kiša kad je mm rekao da bi želio još djece...

I ja bih. Ako ih mogu negdje kupiti gotove... zaklinjala sam se da nema šanse da ponovno prođem sve patnje kakve su bile u prvom porodu.

Godinu dana nisam mijenjala mišljenje. A onda... eto, Ana je bila sve ljepša i draža, svježina dojma grozote i boli se smanjivala i sad ću uskoro u osmi mjesec trudnoće...

Ali da ne bih, istina je. I bojim se.

Išla bih u Rijeku na stolčić. Čitala sam puno priča na portalu o drukčijem, boljem, ljudskijem porodu... i želim to za sebe i svoje dijete...

Nemam podršku od mame, ginekologa, ni mm-ovih staraca. MM kaže da me vozi i na Mars ako treba , moje cure - pa, kako koja - neke su na mojoj strani, neke kažu da je to preveliki cirkus. I ja to poneki put mislim...

Ah, rado bih poštedjela mm-a, sebe i dijete puta u Rijeku... ali mogu li dobiti stolčić onda u Zagrebu? Odgovor je - ne.

Znači već u startu 30% veće šanse za puknuće

Čini se da ipak idem, onda. Ali, voljela bih biti sigurna i nepokolebljiva A nisam. Puno razmišljam i dvojim...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ali zato stolčić možeš dobiti u varaždinu, a on ij ipak malo bliže od rijeke

Ava M avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Samo slušaj sebe, svoju intuiciju i svoje želje!
    To je tvoj porod i tvoja beba. A podršku muža imaš, šta će ti više.

Moji su se isto sablažnjavali kad sam rekla da idem u Rijeku. Naravno da ih nisam slušala. I opet ću ići, ali isto kao i tebi, kad sve malo izblijedi...

Drži se i napravi PO SVOM! (i kao što Lutonjica kaže- razmisli i o Varaždinu)

chris blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Komplikacija s Varaždinom je što treba odraditi tečaj kod njih za porod na stolčiću, jer ne priznaju tečaj iz Petrove...

U RI ne treba niš, a mm ima gdje biti - prijatelji imaju veliki stan tamo.

U VZ nemamo nikoga - a, iskreno 1 ili 2 sata puta je u biti votevr...

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •