Neda mi se puno pisat, no homo gen nije samo apstraktna ideja vec ima niz istrazivanja koja ukazuju na genetiku homoseksualnosti.
moje je mišljenje da gay gen ne postoji. ako, radi ove rasprave, uzmemo da je on stvaran, mišljenja sam da je njegovo nalaženje izrazito teško, ako ne i nepotrebno. Postoji li gen koji nas tjera da volimo određenu boju očiju? Ili gen koji nas tjera da nam se sviđaju osobe bijele/crne/zelene kože? Treba li ga naći?
Sviđaju nam se muškarci ili žene ovisno o tome da li volimo: vidjeti na nekome bradu, dugu kosu, visoke pete, određen način hoda, fino odjelo, boju glasa, određen obujam struka/prsa/čegaveć u određenoj kombinaciji.
Dužina kose, visoke pete, nakit i odjeća su vidljivo stvari određene kulturom.
Boja glasa i obujam struka, reći ćete, nisu. No nemaju svi muškarci npr. istu boju glasa, niti isti obujam struka, a osoba koja preferira samo određen tip karakteristika kod muškaraca, u slučaju da je ta osoba žensko, ostaje heteroseksualna. Dakle, kod takvog slučaja, specijalizacije u sviđanju, nema potrebe istraživati koji je to gen koji nju tjera na neke stvari. Odjednom je drugačije kada se toj osobi sviđaju drugi/e koje imaju iste spolne karakteristike kao i ta osoba, pa se odjednom bacamo na istraživanje zašto je to tako. Gay gen postaje ne/bitan i ne/stvaran zbog kulture koja ga ne/traži.