Pokazuje rezultate 1 do 32 od 32

Tema: Naslage na zubima i smrad iz želuca?

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno Naslage na zubima i smrad iz želuca?

Primjetila sam kod Svena da mu ujutro prije pranja zubi jako smrdi iz usta. Nisam primjetila da ima karijes, možda iz želuca. Ali opet, tako malo dijete, a ćafti sve u šesnaest.

Inače ima lijepe bijele zubiće, ali onaj dio kod zubnog mesa su mu ful žuti. Nakon pranja to žutilo nestane. Od čega se mogu napraviti takve naslage u toku jednog dana? Mlijeka? Mliječnih kašica?

Spremamo se ionako zubaru na upoznavanje, ali ako se itko susreo s tim ili zna o čemu se radi, pliiizzz neka nas prosvijetli.

Kristina1 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Hm, ovo nema veze s djecom ali inače tako izgledaju naslage plaka. Neki su ljudi čini se podložniji stvaranju plaka od drugih, bez obzira na redovno pranje zubi. Možda je to...

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

smrditi može i jezik iz istog razloga, možda čudno zvuči ali treba i njega nekad iščetkati četkicom za zube

samaritanka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Brunda kako ga hranis? Hranis ga samo ti ili jos netko? Pije li cistu vodu citav dan ili jos nesto?

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Hranimo ga MM i ja. Pije najčašće samo vodu, tu i tamo (kršitelj koda) pomiješan sa vodom u omjeru 1:1,5. Peremo mu zube ujutro kada se probudi i navečer neposredno prije spavanja. Po noći ne jede i ne pije ništa.

Zadnjih par dana je počeo zezati i sa pranjem zubi. Neće mi otvoriti usta pa moramo nekako kroz igru i to po cijelom stanu. Ne znam koliko mu tako uspijem detaljno sve oprati, ali ne znam kako da ga pridobijem drugačije. Kad si sam pere onda samo malo protrlja doljnje izvana.

Ali ovaj problem nema veze s tim jer se mučimo s pranjem nekoliko dana a ovo traje već duže vrijeme.

samaritanka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Da li je bio prehlađen često?

Da li ga dojiš još ili ne?

Kakva mu je stolica i koliko česta?

Da li povrača ili se podriguje pa proguta?

Da li koristite dudu i koliko često?

Da li koristite bočice za mlijeko i koliko često?

Da li jede slatkiše i koliko?

Da li jedete svakodnevno friške jabuke?

Da li jede isto što i vi ili posebno pripremljenu hranu? Ako ti kuhaš da li upotrebljavaš luk i češnjak ili ne? Da li jede svaki dan meso ili ne?

Da li je tvoj sin po tvojoj procjeni mršav, debeo ili normalan?

Nadam se da nisam dosadna s pitanjima, ali nekad čovjek nađe sam odgovor. Karlo ne smrdi iz usta, a nije ni Anna kad je bila tako mala. Karlo i Anna imaju zdrave zube. Anna zna tu i tamo smrditi iz usta, ali to je najčešće kad nije oprala zube navečer.

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ne.

Ne.

Normalna 2-3 puta dnevno.

Ne.

Ne.

Samo navečer za mlijeko. Vodu pije iz didaktičke bočice.

Jako slabo, tu i tamo keks Petit beure, 2-3 Pez bonbona svaka 2-3 dana, eventualno ako nešto gricka to je suhi cornflakes, kruška, breskva...

Ne baš svakodnevno.

Jede uglavnom kao i mi ali manje slano (tu i tamo gotovu kašicu ako smo negdje vani). Luk i češnjak mu ne stavljam. Ne jede meso svaki dan.

Nije mršav, a nije ni debeli. Taman je i dosta je čvrst (mišićav).

Nisi dosadna s pitanjima, ali još uvijek mi ne pada na pamet neko objašnjenje. Izgleda da ćemo stvarno ovaj tjedan zubaru. :?

samaritanka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ako ti ništa ne vidiš na zubima, sumnjam da će i on nešto vidjeti.
    Nadam se da će ti htjeti otvoriti usta. Karlo nije htio...

Probaj s jabukama, češće preko dana daj mu oguljenu krišku da gricka.

Nego zanima me kada si prestala dojiti i da li imaš još mlijeka kad pokušaš istisnuti malo iz dojke?

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ja sam nažalost dojila samo mjesec i pol Tada nisam znala za Rode, a okolina je učinila svoje (zna se na koji način).

Kada stisnem izađe mi mrvicu, ali to je galaktoreja zbog mog povišenog prolaktina.

Daniela32 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Brunda, i moj Luka ima plak. Dojio do 22 mj, nikad nije dudao niti pio na bočicu, za njega se kuha ili daje naše jelo ako ja smatram da je ok za njega.

Ja sam u trudnoći primila dosta veliku dozu antibiotika i moja zubarica drži da je zbog toga sklon plaku. Kaže zubarica da postoji neki premaz za zubiće, ali Luka još nije spreman za nikakvu intervenciju, pa ni premazivanje zubića. Rekla je da dođemo za 6 mjeseci. (Luka sads ima 28 m jeseci). I prebacili smo se na električnu četkicu. :D

Hope it helps. :D

P.S. totalno off topic, Samaritanka, negdje sam vidjela da ti je sis trudna. Pozdravi je i čestitaj joj u moje ime (ako me se sjeti).

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj Daniela32 prvotno napisa
    Ja sam u trudnoći primila dosta veliku dozu antibiotika i moja zubarica drži da je zbog toga sklon plaku. I prebacili smo se na električnu četkicu. :D

Hope it helps. :D
    Ja nisam nikakve lijekove pila u trudnoći.
    Da li misliš da bi električna četkica bila ok i za Svena, ili je ipak još premali?

Daniela32 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Prvo mu dugo dozvoli da se igra s njom, peri i ti zube s njom (family pack), puno se smiji i uživaj dok traje prilagodba. Takvi kružni (ispravni) pokreti za vrijeme četkanja su mission impossible s običnom četkicom.

Otiđi kod zubarice i pitaj za taj premaz, moglo bi pomoći (sorry što ne znam sastav tog premaza), a možda možete i sami premazati. Ipak ti se to događa dosta rano, možda bi koristila ta zaštita. Luki je to počelo (plak) s navršene 2 godine.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nama je zubarka rekla da električna četkica nije dobra :? . Eventualno za ujutro, ali navečer da obavezno peremo klasičnom. Meni je to čudno, ali sam odlučila poslušat ju, ipak je popravila Maji zubić a da nije ni trepnula :wink: :D Tako i onako ju Maja nije prihvatila puno bolje od obične.
    Inače, Maja je sad kod bake i baka joj je kupila četkicu za 6-7 godina (M. ima 4) i primjetila sam da puno bolje skida taj plak. Još kad bi joj baka redovito prala, a ne samo navečer

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moja Annabel je imala zadah iz usta ujutro jako dugo. Naravno kao sto neki znaju ona je imala i acidni refluks pa je to bilo i zbog toga. Imala je jako lose krajnike i treci krajnik i od kad je to odstranjeno prije par mjeseci nema ni zadaha. Znam da zadah inace zna definitivno dolaziti iz zeludca ali isto tako i zbog treceg krajnika.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I moj Luka ima tu žutu naslagu, samo na prednjim zubima (sjekutićima). Kaže zubarka da je sklon tome (ima, usput rečeno 5 karijesa ). U 9. mj. krećemo na popravak zuba. Bili smo na generalnoj probi i dečko se držao ko veliki

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ja sam se danas dogovorila sa zubarkom da sutra dođemo na upoznavanje i da će usput mu to sve pogledati. Ali prvo što me preko telefona pitala je da li jede po noći i da li koristi bočicu i u kojoj mjeri.

samaritanka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Daniela reći ći seki, seka je inače sva happy.

Brunda nadam se da će zubarica naći neko rješenje. Ja sam još uvijek za jabuke, a ne za kruške i breskve.

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Krušku i breskvu jedino hoće jesti bez ikakvih dodataka tipa cornflakes, razne pahuljice, jogurt itd. Ja sam jako za jabuke, ali same ih neće jesti, a za sve ostalo ih moram narezati na komadiće :?

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Meni je Ivan imao grozan zadah prosle godine. Vodila sam ga kod zubarice. Ona kaze da nije zbog zubi, iako ima jedan karijes i da bi trebalo biti groblje u ustima da bi smrdilo od toga. Onda sam isla kod njegove pedijatrice. Ona nam je rekla da je to iz zeluca. Ne sjecam se tocno kako je ona to objasnila, ali uglavnom radi se o nekom prolazu iz jednjaka prema zelucu koji bi trebao biti zatvoren a jos nije potpuno. Rekla je da ne brinem zbog toga. Sada je situacija malo bolja iako ponekad isto osjetim zadah. Pere zube ujutro i navecer. Prednji su mu zuti zbog antibiotika koje je primio kao beba.Odatle i onaj karijes. Tri put smo isli kod zubara, ali moj "junak" nikako da otvori usta.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

E, sad sam se prepala kada sam citala ovaj post, jer i Tea ima zadah iz usta kada se probudi. Peremo zube, ona cak i sama trazi voli da ih pere. :D

Nismo isli jos kod zubara, a i cisto sumnjam da ce moj "junak" hteti da sedi mirno a kamolida otvori usta. Cim vidi beli mantil, ili kada se spomene doktor odmah je "frka".

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Što se tiče zubara, bojim se da ćemo igrati lovice oko stolca. Ali da ne budem preveliki pesimist, vidjet ćemo. Sutra vam javim :wink:

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Evo i naš izvještaj od zubarke.

Svenova zubarka je na godišnjem pa smo bili kod zamjene i bilo je super. Kad smo došli, u čekaoni smo bili drugi na redu, a kad smo izašli puna čekaona

Prvo su mu zubarka i sestra palile i gasile svjetla, pa smo se dizali i spuštali na stolcu, palile su mu svjetla na onome što mislim služi za brže sušenje plombe, puštale vodu za ispiranje. Pa su ga učile kako lav zijeva da otvori usta. Ništa nije pomoglo da ih otvori. Super se zabavljao ali neće otvoriti. Na kraju ga je ženska primila na ruke i tada je skužio ogledalce koje služi za gledanje zubi. To je tražio i ona mu je dala u ruke. A on ni pet ni šest to stavio u usta i prčka s tim po zubima. Doc je to iskoristila i pregledala mu zube. Rekla je da ima lijepe zube, zdrave, a taj zadah je najvjerojatnije iz želuca, ali da je to normalno. Rekla nam je jedino da ima malo bijeli jezik i da mu to nakon pranja malo sa ručnikom istrljamo jer su to naslage od mlijeka i mliječnih proizvoda. Sve u svemu, po mom opisu, rekla je da pravilno obavljamo higijenu i da samo tako nastavimo :D

I za kraj, nije htio van, a vani rulja živčani jer smo unutra bili valjda pola sata.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

U "Luceli" ima za kupiti strugalice za jezik, srebrne i čelične, bolje su čelične.

Uzgred, jeste li znali da muškarci i žene imaju različite oblike jezika?

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Gdje je ta "Lucela"?
    A ovo za jezike nisam znala. Znaš li Davore u čemu je razlika?

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Usporedi s TM i sve će ti biti jasno. Jedni su špičasti i glatki, a drugi imaju duboki žlijeb i nekako su srcasti.
    Javi nam koji su koji

Čim pronađem javim adresu lucele

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Lucella d.o.o., Tuškanova 21 Zagreb

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Hvala za adresu.

A kaj ak fulam koji je koji :/

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Nemreš fulati: izbelji se sad pa ćeš vidjeti!

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Strugalica za jezik željezna u Lucelli: 22kn

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

evo dižem topik : zari (4 godine) po noći i ujutro jako smrdi iz usta, a nekad se desi i po danu.
    može li se raditi o nekoj bolesti? :?

da odmah odgovorim na samaritankina pitanja:

Da li je bio prehlađen često? nos joj stalno (tjednima, mjesecima) curi prozirno, ali ja to ne računam kao prehladu. možda bih trebala?

Da li ga dojiš još ili ne? doji jednom dnevno

Kakva mu je stolica i koliko česta? jednom dnevno ili jednom u 2 dana, normalna

Da li povrača ili se podriguje pa proguta? ne

Da li koristite dudu i koliko često? ne

Da li koristite bočice za mlijeko i koliko često? ne

Da li jede slatkiše i koliko? rijetko. definitivno ne svaki dan.

Da li jedete svakodnevno friške jabuke? ne, ali sam već čula da bi trebali

Da li jede isto što i vi ili posebno pripremljenu hranu? Ako ti kuhaš da li upotrebljavaš luk i češnjak ili ne? Da li jede svaki dan meso ili ne? isto kao i mi, luk i češnjak da, meso svaki dan

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Nas doktor nam je rekao da smrad iz usta kod dece najcesce dolazi od toga sto ne piju dovoljno vode. Od zuba retko a od zeludca gotovo nikada.

Jedino sto je meni jako tesko da je nateram da pije vise vode. Treba se na to naviknuti...

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

zeludca=zeluca

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •