Pokazuje rezultate 1 do 36 od 36

Tema: Cico ovisnik :-)

BP avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno Cico ovisnik :-)

Ne zelim da netko topic shvati u negativnom kontekstu jer dojim i podrzavam dojenje ali sin mi je "navucen" na dojenje, jednostavno se izoblici kad mu je cika u blizini i jedino tako se smiri i uspava. I budi se 5-6 puta nocu, a ima 1,5 god. Razmisljam kako na najmanje agresivan nacin polako ga odviknuti. Ne zeli dudu ni bocicu. Help.

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Wellcome to the club!!!
    Ne forsiraj ništa, vjeruj mi da se iz mjeseca u mjesec, da ne kažem iz dana u dan sve lagano mijenja....u protivnom sve će i tebi i njemu biti stresno...

Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Sta da kazem, F ima 2 godine a ja se osjecam kao jedna velika cika.
    I sta onda bas mi je dobro hihiihih
    Neki dan mu teta cuvalica kaze "ne valja ti to" a ja je oshinem pogledom i velim da mu ne govori to ili...
    A on pusti ciku, pogleda je, zatrepta okicma i veli "nemoj ga"
    kao da ga ne dira i da ga upusti da ciki

a zakaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

i ja sam trenutno u fazi zasicenja cicanjem, i sve se nekako nadam da ce cicoovisnica sama usporiti, ali za sada ne posustaje.
    Doji x puta nocu (nekad se probudi nekoliko puta i trazi cicu, a nekad je uopce ne ispusta iz usta). Ali, trenutno sam u takvom raspolozenju da mi nocno dojenje nije najveci problem.
    Problem mi je to sto danju, kad smo zajedno, ne prodje 15 minuta a da se ona ne sjeti cicanja, i svaka aktivnost koju zapocnem (a imam i jos jedno starije dijete) je isprekidana ili onemogucena zbog dojenja.
    Ujutro se jedva spremim na posao, jer bi ona jos dugo nakon budjenja lezala u krevetu ili na kaucu i mazila se i dojila, i protestira cim se maknem od nje.
    Popodne, cim dodjem doma, prica se nastavlja. Sad kad je ruzno vrijeme, pa smo popodne uglavnom doma, cicanje joj je vrlo cesto na pameti, i nema te zanimacije koja bi joj odvratila paznju (bilo je puno lakse kad smo popodneva provodili vani).
    Znam da joj vjerojatno to treba, i da joj falim kad me nema pa nadoknadjuje, i znam da ce proci... ali ipak me opterecuje.
    Ne bih jos voljela prestati dojiti (inace volim dojenje), ali voljela bih da se malo prorijedi :/

a zakaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ja sam skuzila da se u zadnje vrijeme ne volim osjecati 'kao cica' - voljela bih da me dijete neki put pogleda a da u meni ne vidi samo cicu.
    Fali mi tih 'drugacijih' izraza njeznosti - rastopim se kad me poljubi, zagrli, kad se stisne uz mene... ali za trenutak se opet sjeti cike
    sto cu, proci ce me ovo raspolozenje - sigurno je samo 'faza' (moja)

Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

a zakaj, i ja se ponekad tako osjecam, ali srecom bude samo moja faza, kako ti rece ...mislim da manje vise svaka majka prodje tu fazu iz ovog ili onog razloga....

meni je gore bilo jutros kad MM kaze, a kako da ja dodjem do "cike" kad je u zadnje vrijeme cicak stalno priheftan

a zakaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

eh. ali doci ce i on kad tad na svoje (zapravo tvoje)

Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

BP avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Mislim jos je premali da mu objasnim, a na silu ne zelim. Pa sad... :/

Maruška avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

a zakaj kod nas isto tako - od riječi do riječi...
    početkom mjeseca sam bila tjedan dana na putu i potajno se nadala da bi to mogao biti kraj (kao - apstinencijsku krizu je već prevladao). ništa od toga! pokušala sam ga zavlačiti ali se rasplakao - jako.
    i tako, dan nakon mog povratka vratili smo se na staro. do kada - ne zna se...

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Mome djetetu od svih maja najbolje pase ona Addicted to Mum´s Milk. Do kojeg li cemo je broja nabavljati.....

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

I ja kao cure: kad dođem doma s posla, sve baci iz ruku i sav sretan zaviče: "DOŠLA JE ZIZAAAAAAA!!!!!"

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

A i ja sam jedna mama od jednog ovisnika ciconje. Moje ima dvije i pol godine, pa cica i cica. Interesantno, uvijek kada sjednem na kauč u miru da npr.popijem kavu ili nesto pogledam na TV , evo je kao hipnotizirana prema cici. Pa me ljubi, pa se mazi, pa kaže mama ja tebe volim najviše na svijetu i što tada, eto pa ipak pristanem pa joj dam, al vec mi cesto to više nepaše. Ponekad me i boli jer vuče i vuče a ja nemam više toliko mlijeka. Ali prije popodnevnog i večernjeg spavanja , nemože zasad drugačije. Cica je uspava , umiri , ponekad sa njom zaspe a ponekad i ne, pa je zagrlim i onda zaspe. Ide to odvikavanje, vrlo sporo ali ide. Neda mi se raditi zamjenu za nikakve flašice i nikakve dude. Mlijeko kravlje i tako odbija , nije joj po ukusu zasada ali sireve hoće jesti. Možda do škole i prestane cicati 8)

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

a zakaj, nama je isto....
    točno tako kako si rekla.
    u fazi sam kad mi je malo dosadilo.... pa mi muz pomaze jer ga vodi u šetnju, vožnju... da si ja odmorim sise

korason avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

a sta mislis kak je meni kad dolazim s posla doma, a on, za razliku od druge djece koja se bacaju mamama u zagrljaj vicuci "mama! mama!" urla "cica!cica!" i navlaci mi majicu...

saska7 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Citiraj ninoslava prvotno napisa
    Mome djetetu od svih maja najbolje pase ona Addicted to Mum´s Milk. Do kojeg li cemo je broja nabavljati.....
    ja sam ju nabavila za svog cicoovisnika 2 tj prije nego je prestao...

bila sam u istom stanju kao i gorenavedene mame-cice i sa njegovih 23mj sam se pitala vec do kada ce to jer nisam htjela forsati odvikavanje od cice, ali kako bi to trebalo biti imeni i njemu gust, a meni deifnitivno je postajalo problem nekak sam si mislila da je vrijeme da se drugacije mazimo.
    skuzio covjek sam od sebe i sad sa 25mj (dakle, nakon 2mj od prestanka) mi pomalo fali da dodje i kaze "mama, daj cicu"

nisam mislila da ce biti tak
    podrska dojenju i pustite da ide svojim tokom. ako vama smeta krenite najbezbolnijim putem - necu reci tocno odredjenim jer to znate samo vi mame koji put je za vas TAJ.

drzite se

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ah... moja E ima 2,5god. i jos smo u tom djiru!
    srecom, dnevno dojenje smo nekako smanjili, jer ne spava vise preko dana (osima ako ne zaspe u autu), doma bez cice nema spavanja!
    Nocno je jos 'in' i to pred spavanje i u toku noci (u prosjeku 1puta) i ujutro odmah u polusnu, pred budjenje!
    Isto imam osjecaj kao da sam 'cica' 8) jer za sve ostalo trazi tatu!
    Mama je onako za 'hitne slucajeve' !

retha avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Mi smo isto u klubu!
    Uopce nemam pojma kak bi je ja to trebala odviknut od dojenja,necu nis silit..na neke prefrigane "pedagoske" mjere prijateljskog uvjeravanja odvikavanja od cike,naprosto nisam spremna ni sposobna.
    Valjda ce do skole prestat!

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ja osobno dojenje smatram cistim savrsenstvom i za mame i za bebe i nadam se da cu imat prilike za jos toga u zivotu, ali, iskreno receno, nisam sigurno da ga je bas nuzno protezat unedogled.
    Ja sam svoju dvojicu dojila iskljucivo po 6 mj. i uz dohranu starijeg do 15, a mladjeg negdje do 17 i onda prestala vlastitom odlukom. Stariji je tako lako prestao da me to skoro zaboljelo. Malisu je trebalo malo vise, pa je izbacivanje obrok po obrok islo malo sporije, ali ni njemu to nije bio problem.
    Vjerujem da ima slucajeva u kojima je dugotrajno dojenje super za svih, ali mi se cini i da ima mnogih drugih. Nekad to treba vise mamama nego djeci.
    Svakako mislim da nije najsretnija situacija kad je dojenje centralna i neprestana aktivnost - cini mi se da se previse gubi na svim drugim stvarima koje su u ovoj dobi vazne. Isto tako, u ovoj dobi ima milijun drugih nacina za izmjenu njeznosti i interakciju opcenito, da je steta da ih dojenje sve zasjeni.
    Naravno, ne zelim reci da je moj primjer idealan i da svi trebaju tocno tako - stvar je sigurno vrlo individualna.

Lucky2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Mi smo isto na jos na cici, dijelom i zbog toga sto je L. alergican na kravlje mlijeko. Nocno dojenje smo prekinuli s oko 11 mjeseci (tada je i prvi puta prespavao cijelu noc), a dnevno dojimo 2-3 puta, ovisno je li je radni dan ili vikend. Zasad mi to ne predstavlja problem. Jednom je cak i odbio cicu pred spavanje; moram priznati da sam zbilja bila sokirana pa cak i malo zalosna. Ali se drugu vecer ipak predomislio.

Riana avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Citiraj Amalthea prvotno napisa
    I ja kao cure: kad dođem doma s posla, sve baci iz ruku i sav sretan zaviče: "DOŠLA JE ZIZAAAAAAA!!!!!"

Čini mi se da i mene ovo polako sustiže!

A kaj nije fora?!
    Dobro, ovisi i o našm raspoloženju, ali kad te okice zasvijetle, pa ko bi im to uskratio!

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

i ja sam u klubu hodajučih cica, ali ipak ne non stop- samo za uspavljivanje i xx puta po noći. Kad dođem doma zaleti se k meni i zagrli me jako i da pusu :raznjeeeeež:

Još se ne bunim, ali nemam mengu zbog toga i ne možemo ostati opet trudni, a ja bih tako rado opet da bude što manja razlika!

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

D. H., ima puno mama na forumu koje su zatrudnile prije nego li su dobile menstruaciju.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

ma znam da trebam zapravo ovulaciju, ali ni nje nema!

BP avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno RIJESENO

:D

DRAGE MOJE,
    samo da se javim da se do jucer "ne rijesivi problem" ipak uspjela rijesiti.
    Naime moj cicoovisnik to vise nije. Spava mi cijelu noc bez budjenja!!!.
    Mislim da cu napraviti festu.
    Evo kako smo rijesili.
    Poznato Vam je da cicoovisnici ne mogu bez cice. Nas decko (20mjeseci) je dobio temperaturu i povracanje. Stogod bi stavio u usta bi povratio (i cicu). Lijepo smo mu rekli da se mlijeko pokvarilo i da vise nije dobro za papati. On je to prihvatio i nije vise trazio. Tu i tamo malo virne pod kosulju, podraga ih i ZABORAVI.

TO JE TO.
    POZDRAV

BP avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno RIJESENO

:D

DRAGE MOJE,
    samo da se javim da se do jucer "ne rijesivi problem" ipak uspjela rijesiti.
    Naime moj cicoovisnik to vise nije. Spava mi cijelu noc bez budjenja!!!.
    Mislim da cu napraviti festu.
    Evo kako smo rijesili.
    Poznato Vam je da cicoovisnici ne mogu bez cice. Nas decko (20mjeseci) je dobio temperaturu i povracanje. Stogod bi stavio u usta bi povratio (i cicu). Lijepo smo mu rekli da se mlijeko pokvarilo i da vise nije dobro za papati. On je to prihvatio i nije vise trazio. Tu i tamo malo virne pod kosulju, podraga ih i ZABORAVI.

TO JE TO.
    POZDRAV

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

jako dobro

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Bok cice! Evo i mene u klubu.

N i ja se obično svađamo u šali. On kaže mama- cica, a ja kažem mama- mirna, on rikne od smjeha i ponovi mama-cica, a ja još bolje na to opet, mama- mirna i tak stalno.

Majstor jaaaaaako voli cicu. Sa 20. mjeseci mi je neki dan rekao "Mama, imemo u cobu, daaaj cice!" Ali mene već peku bradavice i smeta me njegovo šćipanje druge cice dok cica prvu.
    Mislim, volim dojiti i maziti se, ljubiti mu glavicu i mirisati ga dok ga dojim.
    Ako ču imati još djece, što je jedino što bi me iskreno usrećilo sada, sigurno ću dojiti koliko god budem mogla.
    Mene zapravo interesira koliko je žena imalo iskustvo da su maleni sami od sebe prestali cicat, a koliko ih je moralo u grudnjak metati razne peršine i na cice ljute paprike, limune i razne fuj stvari. Iskreno sad sam i ja u fazi kad mi ide na živce stalno cicanje, a i peku me bradavice, kao što rekoh, pa se nadam da će mu doći samo od sebe, ali ipak on je jedna veeeelika maza, tak da čisto sumnjam.

odra avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

I mi smo u klubu, definitivno. Ali iako sam prije koji tjedan razmatrala mogućnost odvikavanja, te najbezbolnije načine za to, sad sam sretna što još dojim. Andrej je dobio bronhitis i ništa nije htio ni jesti ni piti.Osim cice. A ja sam tako ipak bila sigurna da neće dehidrirati, unatoč temperaturi i proljevu. I još jedna velika prednost je što znam da postoji način da ga smirim u bilo kojoj situaciji. Dakle, živjelo dojenje! (samo, bilo bi super kad bi noćno malo oslabilo... )

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

I mi smo u klubu! Ovaj vikend je opet visio na meni do besvjesti. Imali smo dnevno barem 8 podoja, a noću standardno kao i uvijek 3-4. Čitam vaša iskustva i savjete o izbacivanju pojedinih podoja, meni je to SF: on se sjeti svako malo da bi si malo potegnuo. Šta da izbacim?? :/
    Za tri tjedna moram na službeni put 3 dana, i već mi je muka. Koliko god se radujem što ću nakon 16 mjeseci konačno spaaaaavati cijelu noć, toliko me strah jer mi zastoj mlijeka ne gine (ako ne i nešto gore).
    Ja jednostavno ne znam kako početi s odvikavanjem, jer kad on uzvikne svoj bojni poklič "Tita, ahahaha!!!" nikakvo odvraćanje pažnje ne pali. A tako smo se patili s dojenjem prva 3 mjeseca.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ja sam pisala o izbacivanju pojedinih podoja, ali to je u slučajevima cico - ovisnika vjerojatno zaista SF. Naime, ja sam imala drugačiji pristup dojenju - smatrala sam da je ono prije svega hrana, osim prvih mjeseci kad je dojenje sve na svijetu. Zato tješenje, maženje i sve ostalo nije bilo na dojci. (Naravno, bilo je puno tješenja i maženja, samo bez sisanja. I naravno da je sisanje uvijek bilo i maženje.) Pa iako su obojica isključivo sisali 6 mjeseci, zatim do godinu dana imali jedan obrok voće, jedan obrok ručak i ostale obroke na dojci, nisu bili o njoj "ovisni". Stariji sin je od 6 do 12 mjeseci imao tri obroka na prsima i nikad nije tražio van toga. Mlađi bi ponekad tražio, i dobio. Kod njega je i uvođenje dohrane išlo sporije pa smo ovaj raspored 2 obroka dohrane + 3 (4) na prsima ustalili možda oko 8 - 9 mjeseci. Zbog svega ovoga je bilo moguće izbacivati obrok po obrok.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Pridruzujemo se.
    Po danu ako sednem odmah doleti, ugnezdi se u krilo i zna se.
    Ponekad ima momenata (narocito predvece) da non stop sisa, svakih 5 minuta, i to tako sto iz svake vuce po 10-ak sekundi i onda prelazi na drugu siku.
    Istovremeno dok sisa, voli da stipa onu bradavicu koja je slobodna tako da imam taj problem sto me prilicno peku u poslednje vreme. Ponekad uspem da mu skrenem paznju od toga da me ne stipa ali cesto se desava da je bas uporan i pocne da jako place, da ja jednostavno pustim da me stipa :/

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

iz svake vuce po 10-ak sekundi i onda prelazi na drugu siku.
    Istovremeno dok sisa, voli da stipa onu bradavicu koja je slobodna
    potpisujem od riječi do riječi

odra avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj nelzi prvotno napisa
    Ponekad ima momenata (narocito predvece) da non stop sisa, svakih 5 minuta, i to tako sto iz svake vuce po 10-ak sekundi i onda prelazi na drugu siku.
    A ja potpisujem ovo!

Iako, mogla bih i to sa štipkanjem druge bradavice. Ja mu ne dam, smeta me to. Samo mu vadim ruku ili jednostavno držim majicu tako da ne može.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

I moj je jarčić cico-ovisnik... oči mu bljesnu kad vidi cicu, tepa im "moja zizica maja, vojim te..." , "kak je jepa maja ziza... mmmmmm", "ziza, budeš mi daja fino mjekeco sad? moze?"

Riana avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

dakle, papa malo pa nasloni glavu i podigne pogled.
    ili veli mij zizi mij (mir), tu zizi.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •