Pokazuje rezultate 1 do 50 od 50

Tema: Gledanje televizije ili ne?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Moj David i ja

Početno Gledanje televizije ili ne?

Drage mame polako nam dolazi jesen i djeca će nam biti sve više u kući!
    Pošto smo mi obitelj s manje platežnom moći nemamo ko sve normalne obitelji dvd player! E sad to sam rekla i pred svojim tatom (bolje stojećim) pa mi je dao novce da ga kupim (500 kn).
    Za sad David uživa biti vani ali zaćas će zahladiti a njemu bi bilo jako dosadno u kući bez zanimacije, pa sam si ja mislila kako bi bilo super imati dvd pa da mu pustim crtiće.
    Inaće naša kuma ima dečka starog ko David i on zna u miru 2 sata gledati crtiće a ona obavlja kućne poslove, što ja ne mogu jer mi David stalno visi na nogama jer mu je dosadno unutra (i same znate koliko je kučanskih poslova) :? Nisam sigurna da li je to pametno da mi visi pred televizorom (što za sada neće) umjesto da se igra samnom.
    A opet tek kad on zaspi oko 22:00 onda se primim posla pa sam drugi dan umorna ko pas jer i radim 10 sati na poslu!
    Recite vi dal da kupim taj dvd ili ne da li će to što promjeniti kod njega što se tiče inteligencije, rezmišljanja, mašte... Jel bolje da gleda crtiće ili ne?
    I u ostalom koji crtić preporučate! :?

aqua avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Generalno, ne mislim da su crtići sami za sebe loši, ali mi se čini da su potencijalno loši jer se javljaju kao mogućnost da se stavi flaster na dječje potrebe i prikrije ih se (slično mišljenje imam i za dudu). pa tako se dijete pasivno udubi u nešto, a neke stvari nam možda promaknu. e sad, ak ti unaprijed planiraš da bi on svaki dan gledo crtić po dva sata, a ni sama nisi sigurna da mu je to dobro.. onda i sama znaš odgovor, dvd player neće puno pomoći.

uostalom, neki klinci jednostavno nisu zainteresirani. moja mala (koja je neš starija) totalno ignorira tv i crtiće. zapali se ona (jer gleda svoju malu sestričnu) pa viče da hoće cutić. pa ja stavim. ona razočarano gleda u tv par minuta pa uzdahne, digne se s kauča i ode po slikovnicu..

i da, ja općenito mislim da je za dijete super da ga se uključuje u poslove koje roditelji obavljaju, što zbog druženja, osjećaja zajedništva, što jer dijete na taj način puno više uči, a i dobija informaciju da druženje ne mora nužno biti sjedenje na podu i igranje. pa tako ja NE SMIJEM više sama vaditi veš iz mašine, nakon što usisam ona mora uvući kabel u usisavač (da ne govorim da ona po kući traži mrvice i pokazuje mi di usisati), nosa odjeću do ormara kad ju slažemo, stavlja žlice u suđ mašinu.. ima poslova ko u priči. a ovi malci su totalno sretni kad im dajemo mogućnost da se osjete ravnopravni s nama velikima.

pokušaj prvo to. a ak niš ne upali, pa dovraga, kupi dvd

clumsy mom avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Ja imam blizance stare malo manje od 2 godine, 100 kvadrata raspolozivog prostora, muza koji je na poslu prakticno celi dan i samo 2 ruke. Momci su u ritmu sto bi znacilo da jedu, spavaju i igraju se u isto vreme tako da to malo olaksava stvari ali postoji gomila poslova koje bih nekad uradila dok su budni da bih kasnije imala vise vremena za sebe ili legla ranije. Tada me spasava dvd.

Strogo vodim racuna koliko se vremena provede ispred TV-a. On inace radi najveci deo dana ali oni ne gledaju nista sem reklama ponekad i svojih crtaca, ukljucen je najvise zbog muzike jer ja nemam kad da buljim u njega pored dva zvrka. Momci gledaju crtac uvece dok piju mleko pred spavanje i eventualno jednom u toku dana ako posize do te mere da ne znam sta da im radim (to mu dodje svojevrsni time out kod nas :/ ). Nekad je dvd zloupotrebljen i zarad obavljanja nekog posla kao sto je pranje sudja ili prostiranje vesa.

Takodje, strogo vodim racuna sta se pusta deci. Uglavnom su tu Baby Einstein-i mada ih odskora interesuju Pingu i Majstor Bob. Na moru smo uhvatili par epizoda teletubbies-a i gledali su u TV kao hipnotisani.

Sve u svemu, trudim se da ne dozvolim da im Tv i crtaci postanu babysitterka, trudim se da najvishe vremena provedu u igri makar to bilo i rasturanje peglanog vesha. Ali ipak me ponekad zaista saplicu ... :/

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ne smatram lošim imati dvd u kući ,ujedno bih ti preporučila HG spot, meni se čini da mi je muž platio tamo oko 200 - 300 kn ,a ima i pretinac za VHS i podržava divix cd-e, Samsungov. Moja cura (13mj.) obožava Hello KIti i Keropi , a to se prodavalo skoro u svakom dućanu!!!!!!!!

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

ja imam dvd u kući ali dječaku to ne predstavlja nikakvu razonodu, dok je bio manji htjeo je ujutru na BBC-u pogledati neke dječije emisije gdje djeca pjevaju i plešu, ali sada ga TV uopšte ne zanima :D to mi je drago, ali nažalost nekada bi mi trebalo bar pola sata nešto da obavim a da on nije iza mene, sada mu je glavni fazon plesanje i to mi je super pustimo muziku i ludujemo

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ja sam ZA dvd, ali u manjim dozama i naravno nekim smirenim crtićima, nikako Ninja Kornjaće, JUGI O (ili kak već). A i od "Kralja lavova" skaću i glume lavove po cijeloj kući.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Mi imamo dvd, jedno vrijeme smo Andreju puštali Tonka Bonka i National Geographic (za to je pokazivao interes), ali sad već dulje vrijeme nema televizije dok je budan.
    Zašto? Zato što on uopće ne gleda to što je na programu. Samo bi da mu se vrti pozadinska buka (a to je nešto što ne želim podržavati), onda prilijepi nos na ekran, prebacuje s programa na program i onda se čudi gdje mu je nestao crtić... pa urla kad mu ugasim tv - ukratko, televizor tretira kao još jednu svoju igračku, pa mi sve to skupa nema nimalo smisla.
    Na jesen, ako zaključim da ga baš nemam čim drugim zabaviti, možda dobije još jednu šansu, ako rezultat bude isti - i moja reakcija će biti ista. Televizor se isključuje iz struje (jer je utikač još jedino što ne može dohvatiti), i više ne postoji.
    Radije mu pustim CD s dječjim pjesmicama, primijetila sam da je puno pažljiviji kad samo sluša, nego kad ima audio-vizualni podražaj.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Janko baš i nije zainteresiran za TV. Tu i tam baci oko na Žutokljunca ili neki crtić, ali nema šanse da TV gleda duže od 5 minuta. I to sam puno rekla.
    Inače nisam baš ni za preveč gledanja TV-a, a ni baš za potpuno ukidanje. I mi smo kao klinci gledalii TV. Svakakve crtane i serije i nismo postali ovisnici. Istina, danas nema tako zanimljivih crtića kao nekada. A i nekada su se dijeca više družila vani. Ja se ne sjećam kada sam zadnji put vidjela neku djecu da igraju bojice, skrivača, smrt bijela kost, žlica-vilica-nož, lanca probijanca, pa čak i gumi-gumi

tinkie winkie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Kad smo doma, TV je uglavnom upaljen. Martu ponekad zanima, ponekad ne. Nisam dosad razbijala glavu o tome, je li štetno, nije li štetno i sl., koliko bi smjela gledati ili ne. Dok je bila manja voljela je pogledati teletubbiese, jedno vrijeme Tonka Bonka i pčelicu maju, a sad gleda koncerte zagrebačkih mališana i pleše i pjeva uz njih.

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Mislim da TV nije tako loša stvar ako se dozira i koristi umjereno. Moja Ela (24 mj.) i Roko (8 mj.) imaju jutarnji ritual gledanja Teletubbiesa ili Baby Einsteina. Dakle oko pola sata nakon budjenja svi zajedno sjednemo i gledamo. Skuzila sam da im je puno interesantnije kad gledam s njima i kada im objasnjavam sto se dogadja i kada komentiramo.
    Kaj se tice spremanja i koristenja TV-a kao dadilje, to mi se ne svidja. Ja spremam i kuham tak da je Ela uvijek ukljucena dok Roko puze po podu. Uskladila sam im ritam tako da zajedno jedu i spavaju pa mi je utoliko lakse. Mada nikad ne reci nikad pa kad ce Roko bit veci mozda i ja pribjegnem taktici TV dadilje.
    Inace kaj se tice edukativnog djela, moja Ela zna 10-ak zivotinja rec kak se vele na Engleskom, vrlo cesto prepricava ulomke iz Pilića Milića, sada i Crvenkapice, zna jaaako puno pojmova a sve zahvaljujuci tih pola sata dnevno koje provedemo zajedno uz TV.

kasiopeja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

a gdje nabaviti baby einstein, hello kity i slicno za tako male?

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Baby Einstein imamo skoro cijelu kolekciju, doduse jedna je u DVD formatu

Baby MacDonald A Day on the Farm
    Baby Bach Musical Adventure
    Baby Beethoven Symphony of Fun
    Baby Galileo Discovering the Sky
    Baby Mozart Music Festival
    Baby Neptune Discovering Water
    Baby Newton Discovering Shapes
    Baby Shakespeare World of Poetry
    Baby Van Gogh World of Colors
    Neighborhood Animals
    World Animals DVD

anchie76 editirala post

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Do sada sam "spržila" 30 Teletabisa (da se nađu , a i nastavit ću), a za sada možemo čak svako jutro gledati jeadn te isti T. dok ja srknem kavicu (doduše, sad nema toga jer sam počela raditi, a teti čuvalici namjerno nisam htjela pokazati da imamo dvd-ove - razumijete me?!).
    Mislim da su T. super (i ja se znam zagledati u njih i edukativni su, a mnoga djeca su hipnotizirana njima - kad malo bolje razmislim, na vrijeme sam se vratila na posao kad vidim da s oduševljenjem gledam tu lutkarsku serijicu

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Kod nas i dalje traje moratorij na televiziju... Teletabise je prošle sezone gledao kod tete, sad još nisu na redu, a ja se nadam da će ih Andrej i zaboraviti, jer koliko god su mi se činili zgodni za jednogodišnjaka, toliko mi se sad čine "usporavajući" za dvogodišnjaka, možda imam krivo, ali takav mi je dojam.
    Za TV će biti vremena u jesen/zimu...

makka avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa
    jer koliko god su mi se činili zgodni za jednogodišnjaka, toliko mi se sad čine "usporavajući" za dvogodišnjaka, možda imam krivo, ali takav mi je dojam.
    Za TV će biti vremena u jesen/zimu...
    potpisujem,
    svega par puta smo pogledali tabise ovo ljeto, i stvarno u njima ne vidim ništa što bi M. moglo biti zanimljivo i edukativno (a ni on nije oduševljen),
    mislim, davnih dana smo savladali puzanje, otvori- zatvori vrata, grligrli, itd. Kako tanja kaže, da ih M. sada počne imitirati baš bi se činio nezreliji nego što je.
    Za jesen zimu, mi smo pripremili baby einsteine

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj makka prvotno napisa
    svega par puta smo pogledali tabise ovo ljeto, i stvarno u njima ne vidim ništa što bi M. moglo biti zanimljivo i edukativno (a ni on nije oduševljen),
    Kod nas je problem u tome što Andrej jest oduševljen tabisima, a ja mislim da mu ničime ne koriste.
    On, iako malo govori, od početka koristi padeže i jedninu/množinu, a kod tabisa toga nema (sve je u nominativu, koliko sam primijetila). Da ne govorim da je nedavno nagovorio baku da mu u knjižnici uzme slikovnice s tabisima, a doma nije znao što bi s njima (ni mi), samo ih je listao i slagao na hrpu.
    MM i ja smo puno više za Tonka Bonka, gdje se priča u cjelovitim i jasnim rečenicama, i priča tako lijepo teče, da ju je užitak slušati.

kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj aqua prvotno napisa
    pa tako ja NE SMIJEM više sama vaditi veš iz mašine...
    I kod nas je tako, ne do mi bog da upalim rajngl-mašinu ili veš mašinu bez njene asistencije
    Ali razumijem da ima stvari koje jednostavno ne mreš napravit uz malog prtljavca pod nogama i zaista ne mislim da ima išta loše u tome da malo gleda crtiće...

Dok nisu ovi "moderni" u kojima samo rakete i meci zuje na sve strane, više manje svaki "starinski" crtić će mu biti zabavan, pogotovo ako ima životinja
    On ti je još mali da bi kužio neku priču i pratio radnju, ali sam ja zato uvijek sjela i s Leonom odgledala par puta, pa joj pričala kaj se događa, onda bi ona gledala sama, ali isto najviše uživa kad gledamo zajedno i pričamo o tome

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

andreju su već dugo u tabisima zanimljiva samo djeca (on i inače pogleda par minuta nekog crtića i onda mu dosadi - a mi sretni).

tanja, možda je tako i kod tvog andreja.

(nemamo doma ni jedan jedini crtić, gleda samo ono što slučajno ulovimo na tv-u. zapravo, trebala bih proučiti program slovenske tv jer oni znaju imati zgodnih crtića, pogotovo vikendom.)

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Da malo stanem u obranu ...tabisa
    Mislim da su za jednogodišnjake super (za starije klince, koji su sad svi turbo-napredni vjerojatno nisu ni zanimljivi), ali T. nisu samo tako napravljeni - mnogo se "proucavalo i studiralo" dok nisu sazivjeli i jako su dobri za "izoštravanje koordinacije" vida i sluha.
    Najmanji, osim, famoznog "pa-pa", uče i boje, životinje, brojeve, ponašanje prilikom prijelaza ceste i sl...

kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Što se tabisa tiče ja uvijek citiram Ninochku:
    "Naravno da su tabisi odraslima bedasti, pa nisu za njih rađeni nego za malu djecu! Odraslog čovjeka kojem su tabisi zabavni i ne-glupi, trebalo bi malo poslat na promatranje"

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nama je TV kao još jedna lampa u kući . Upalimo ju kad ustanemo i tako dok ne idemo na spavanje. Laura ju baš i ne doživljava kao sredstvo zabave. Ali opet zna da tu može vidjeti Teletubbise, Jagodicu Bobicu, Winnie The Pooha. Kada gleda crtiće onda smo najčešće uz nju pa skupa komentiramo što se događa, iako primjećujem da joj u zadnje vrijeme to pomalo smeta ("Mama, ja bih malo sama gledala!") Isto tako voli pogledati bilo što gdje djeca pjevaju i plešu.
    Ne branimo joj gledanje, ali opet s druge strane ne bih voljela da hipnotizirano bulji u tu kištru. Od susjede klinac (mjesec dana stariji od L) provede po nekoliko sati priljepljen uz Ninja kornjače čime se ona hvali i jako je ponosna što je njen sin tako "samostalan", pa ona stigne napraviti sve po kući ( ) , ali i u vrtu.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

za sad ne gledamo niti imamo potrebu... ja ponekad

nisam iskljuciva sto se toga tice ali kad se malo zagrebe ispod povrsine vidi se da tv/dvd osim eventualnog sadrzaja ima i druge stetne posljedice...

bilo je o tome na jednom topicu sa odlicnim linkovima ali ne mogu naci... a nemam vremena sad pisati o onome sto se sjecam...
    ima neko to spremljeno? anita?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kod nas je ruzno vrijeme standard i sebastian svaki dan ujutro kad ustane uz dorucak gleda ili disney crtice (sad je u fazi donald duck), gleda baby einstein, ili little einstein, i imamo jos neke nizozemske serije koje su prilicno edukativne

vodimo racuna da ne gleda tucnjave (one japanske nakaznosti od animacije di se svi samo lemaju i urlaju)

on se teletabisa bojao, i nije to htio gledati

ali ipak se vise voli igrati i kad se razbudi sam odlazi od tv-a

mi takodjer imamo i opticaju dvd-kids i baby keyboard od berchet http://www.groupe-berchet.com/index....age=&num_sexe= i onaj volan od little tikes i sebastian se igra na kompjuteru otkako je napunio godinu dana, dvd-kids koristi od negdje 2 godine i zna se prilicno skoncentrirati kad mu dodje

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Nama su tabisi ZAKON već mjesec dana. Dobili smo od kuma par na dvdu, a pokušavam stići na one na tvu kad možemo. Maks je ko hipnotiziran, a pokušavam ga i naviknuti na Pooha ali ne baš uspješno.

Kao što se da zaključiti- ja sam Za za tv ali u mjeri!

anchie76 editirala neprimjerene dijelove

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

anchie76 obrisala post jer krsi pravila foruma

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Tan je počeo crtiće onak aktivno gledati otkako je u prosincu prošle godine bio bolestan i dosta doma jer nije smio van. Imali smo faze od mjesec dana kad je svakodnevno gledao isti crtić (Nemo), a sad su se te faze skratile na po par dana. Bez problema odgleda cijeli crtić bez da maltene trepne tak da sam jedno vrijeme vodila ratove s crtićima jer nisam htjela da stalno visi pred televizorom (kod nas je TV ugašen cijeli dan, osim kad on pogleda crtić ujutro ili eventualno popodne ako ujutro ne stigne) pa sam ograničavala na pola dugometražnog crtića dnevno. S vremenom se reguliralo, ali da mu pustim, kladim se da bi barem pola dana gledao telku bez da se pomakne s mjesta.
    Gledamo najčešće Disneya i sl. - Kralj lavova, Aladin, Pinocchio, Legenda o medvjedu, Robote, Petar Pan, Shrek i dr. One koji nisu sinhronizirani obično prvih 1-2 puta ja pogledam s njim tak da ga upoznam s radnjom, odn. s onim što likovi pričaju, a poslije on sam prati.

Teletabisi su mu još uvijek fora, ali ih rijetko uhvatimo na tv-u. Ne mislim da ima išta loše da ih i sada kao trogodišnjak pogleda (ipak mu je zanimljiviji igrani dio od samih tabisa) jer su mu smiješni.

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Ja se ne bi složila da 2-godišnjaci nemaju što naučiti od Tubbiesa. Iako Elu polako popuštaju i prebacuje se na "normalne" crtiće (Madagaskar, Zvonko, Malo pile,...) a Roko ih počinje pratiti sa velikim zanimanjem, Ela skupa sa mnom još uvijek puno uči. Npr. broji kada iskaču van na početku, s njima učimo boje, gore - dolje, brzo -polako, čist - prljav, itd... Velika je razlika ako dijete gleda samo ili roditelj sa njima. Mi dvije pola sata s Tubbiesima provedemo cijelo vrijeme cavrljajuci (npr. gle Lali se jako spava, ona je umorna. Vidis zijeva i stavila je ruku na usta. Ljudi kad su umorni zijevaju. I ti Ela kada zijevas znaci da si umorna, bla bla bla). Cijelo vrijeme ju zasprehavam i ucim zivotnim situacijama. Da joj to idem pricat sama od sebe vjerojatno bi ju ubila od dosade, a ovako s Tubbiesima to ide vrlo glatko i nevjerojatno je koliko upija.
    Da im je govor mozda malo nazadan je, ali zato smo mi tu. Jedino kaj me kod njih zivcira je ono sljapkanje u lokvi, pa Ela stalno kad ugleda lokvu skace u nju i govori mi da tak radi Tinki Winki.. )

white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

anchie76 obrisala post zbog krsenja pravila foruma

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

prijateljstva, a negdje i tazbinstva

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Ela2004 prvotno napisa
    Velika je razlika ako dijete gleda samo ili roditelj sa njima. Mi dvije pola sata s Tubbiesima provedemo cijelo vrijeme cavrljajuci (npr. gle Lali se jako spava, ona je umorna. Vidis zijeva i stavila je ruku na usta. Ljudi kad su umorni zijevaju. I ti Ela kada zijevas znaci da si umorna, bla bla bla). Cijelo vrijeme ju zasprehavam i ucim zivotnim situacijama. Da joj to idem pricat sama od sebe vjerojatno bi ju ubila od dosade, a ovako s Tubbiesima to ide vrlo glatko i nevjerojatno je koliko upija.
    Da im je govor mozda malo nazadan je, ali zato smo mi tu. Jedino kaj me kod njih zivcira je ono sljapkanje u lokvi, pa Ela stalno kad ugleda lokvu skace u nju i govori mi da tak radi Tinki Winki.. )
    ja bi seslozila s ovim ali to se puno bolje i zdravije moze raditi sa slikovnicama i knjigama,pricama... nadam se da ce se anita a-z javiti sa onim linkom koji to lijepo pokazuje...
    a govori o stetnim utjecajima dakle ne samo sadrzaja (neke stvari navedene ovdje sto se sadrzaja tice nisu uopce stetne, dapace) nego same tehnologije tv-a... na koncentraciju, umne sposobnosti, vid itd...
    ne samo na djecu, ali POGOTOVO na djecu... i to - sto manja djeca to gore...

mozda vas inspirira da malo odgodite ili barem smanjite gledanje tv-a s djecom...
    a pogotovo da radi 'u pozadini'...

ovo pisem u najboljoj namjeri a ne da ikome solim pametili ga/ju uvrijedim... dapace...

btw. nw razumijem zasto bi neko navikavao dijete na tv... pa pnje i napravljen tako da lako stvara ovisnost...

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Mislim da nema ničeg lošeg ako na 5 min pogleda Tabise i to najčešće onaj dokumentarni dio gdje klinci nešto crtaju, valjaju tijesto, upoznaju životinje...čak same lutke Tabisa nisu tako "in" osim mahanja na pa pa i kad se uhvati smijati kad se pojavi beba-sunce koje se nasmije.(ima jednu godinu i ne vidim da je to neprikladno za nju u toj mjeri) uzimajući u obzir da se i ja često uključujem u njihove pričice pa mi ne izgleda kao da je dijete izolirano u sobi s tv-om na to kraće vrijeme. Ne želim ni ja da imam u kući dijete kojem će biti bolje sjediti satima pred ekranom, nego praviti kolače od blata na dvorištu i ne mislim da će ju ovo dovesti do tog stadija jer ni mi nismo takvi roditelji.

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Ela2004 jesi li dobila moj pp?

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Mi smo izgleda svojevrstan izuzetak. Dimitrije ima svoj tv,a svi ostali drugi. On sada ima kolekciju crtanih u cijem je izboru i sam ucestvovao. Noddy, Teletabisi, Pcelica Maja, svi stari Disney-evi,Majstor Bob, Billy, Jagodica Bobica i Zemlja pre vremena - svi delovi, samo jos IX nismo uspeli nabaviti, a videla sam na netu da izlazi i XII. TV po citav dan radi, cak i ako ga ne gleda, kao da ima potrebu da mu se cuje u pozadini nerki od njegovih omiljenih junaka... Cini mi se sve to pozitivnim. Kada mu se neka pesma svidi onda juri nekoga od nas sa sasvim odgovarajucim daljinskim da mu motamo pesmu ne zna se koliko puta i to skida koreografiju i igra! Ko je jos toliki fun?

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

mi doma uopće nemamo televizor i tako živimo već 6-7 godina. Ne mislim da smo time išta važno uskratili sebi ili djeci.
    Imamo laptop i Juraj navečer (samo navečer) može pogledati neki crtić na laptopu. Na taj način u potpunosti kontroliram što će gledati.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj ana.m prvotno napisa
    Janko baš i nije zainteresiran za TV. Tu i tam baci oko na Žutokljunca ili neki crtić, ali nema šanse da TV gleda duže od 5 minuta. I to sam puno rekla.
    Inače nisam baš ni za preveč gledanja TV-a, a ni baš za potpuno ukidanje. I mi smo kao klinci gledalii TV. Svakakve crtane i serije i nismo postali ovisnici. Istina, danas nema tako zanimljivih crtića kao nekada. A i nekada su se dijeca više družila vani. Ja se ne sjećam kada sam zadnji put vidjela neku djecu da igraju bojice, skrivača, smrt bijela kost, žlica-vilica-nož, lanca probijanca, pa čak i gumi-gumi
    Hm, moram se samo ispraviti jer više nije ovako. Od kada je tata Janku donio crtić "Cars" Janko je totalno općinjen istim, čak kad čuje jednu ojesmu iz crtića na radiju lud je od sreće. I pustim mu da pogleda crtić, ne uvijek isti, ali pazimo koliko vremena provede ispred tv-a. Ovo je malo duži crtić ali....kad ga obožava. I pustim mu Tom&Jerry,voli pogledati Fifi i tak neke normalnije crtiće. Ali se ipka trudimo da je dnevno malo ptred tv-om. Ionako ga ne zanima ništa osim crtića. I reklama

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Mi isto kad smo doma tv nam je skroz upaljen, što se crtića tiče nasilni ne dolaze u obzir, a ove kao npr.fifi, spužva bob, nemo, aladin.....stalno gleda. Jedva sam čekala da ga prođe faza teletabisa jer su mi živce kidali. :D

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Viktorija pogleda jedan crtic na dan i to pazljivo probran. Nakon mnogih trazenja, citanja i diskusija zaključili smo da je ne mozemo totalno odvojiti od tv-a ali ga mozemo pazljivo dozirati. Gledanje tv-a je u potpunosti pasivna aktivnost, ne dogada se nista. Neki preporucuju da djeca do 7. god. ne bi uopce smjela gledati tv, od7. do14. god. zajedno s roditeljima i to tako da se nakon tv-a razgovara o emisiji, tako da dijete moze donijeti neke zakljucke. A time bi od 14. god. dijete bilo sposobno samostalno birati kvalitetne sadrzaje.
    Ostala sam u soku kad sam procitala da neki doktori nakon operacije oka preporucuju kao terapiju gledanje tv-a jer to najmanje opterecuje oko, ocni zivac, mozak, itd. A radim u takvoj skoli gdje po ponasanju djece, njihovim kvalitetama govora i misljenja,a da ne govorim kreativnosti mogu tocno, u 100%, reci koje dijete je stalno pred komp. i tv-om, a koje dozirano. Ima i onih koji su to totalno ukinuli iz svojih zivota, ali to je druga krajnost.

melanija avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Mi smo isto osuđeni na malo Einsteina dnevno,pogotovo kad smo bolesni ali mene zanima jeli manje zrači ekran običnog (trinitron)Tv-a ili flat monitori kompa.
    Ja sam načula da flat monitori ne zrače ili malo zrače pa radje puštam crtane na tome nego na Tv?
    Ima koji stručnjak koji bi znao?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

I kod nas se situacija malo promijenila od mog zadnjeg pisanja na ovu temu, ali ne drastično.
    Promjena je utoliko što tv više nije ištekan iz struje i što ga tu i tamo gleda (ne svaki dan), ali i opet - ne tv-program (za koji i dalje mislim da je katastrofalan), nego crtiće na dvd-u. Nastojimo da ne gleda dulje od pola sata u komadu.
    Od crtića gleda: Tonka Bonka, Boba graditelja i Krteka i to je sve zasad. Gledanje crtića uvijek kombiniramo ili s vježbanjem stopala (to nam još uvijek preporučuju, pa koristimo priliku za to) ili s inhaliranjem (u slučaju prehlade). Pritom uvijek gledamo i mi s njim, i to je dobro jer smo sve češće u situaciji da nam prepričava neki od tih crtića, pa moram i ja znati o čemu se radi inače ga nitko živ ne bi razumio
    Dugometražne crtiće još nismo pustili u upotrebu, iako ih imamo nekoliko u ormaru.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

I meni, i meni, i meni!

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Sad smo na Pcelici Maji... Meni je presladak i prenjezan crtic.
    Tabise smo silom prilika prevazisli, pokvario se dvd.....A i mislim da je on vec veliki za to.
    Neki dan smo gledali crvenkapicu. Pa smo se malo nasekirali "Nece vuk pojede cvekapicu nece nece"...
    Einsteine imamo sve....njih volimo jer su jako edukativni. Vec znamo desetak rijeci na engleskom.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Baš mi je drago da i druge mame imaju iste probleme kao i ja... :D

Naša Magdalena bih mogla čitav dan gledati crtiće da joj dopustim. Dan nam počimlje sa fiffi i medvjedića na rtl-u pa preko žutokljunca na hrt-u do crtića na dvd-u (kralj lavova, madagascar, tom i jerry, donad duck, winnie the pooh, potraga za nemom, simsala grimm itd.) Teletubbiesi su joj bili do 2. rođendana zanimljivi, ali posije toga ih je rijetko gledala a nije ni pitala za njih. Zato su sada Antoniji zanimljivi ali hvala Bogu ona je još premala da bih pitala za njih. Ako ih nekad i upalimo malo pogleda i viče "Poooo" i "Pipsi" i to je to. Ostali je ne zanimaju, ali je zato kuhinja vrlo zanima
    Sa Magdalenom se unaprijed dogovorim sta se danas smije pogledati pa je to sasvim ok, da na kišoviti dan pogleda crtiće na tv-u i jedan "dulji" na dvd-u. A kad je suh dan, samo one na tv-u. Sreća nemamo još satelitsku, pa je izbor vrlo ograničen.

Jedino iznimku napravim kad je bolesna, kad ima temperaturu ili gripu pa ne smije ići van, onda smije i dva "dulja" crtića pogledati i to samo ako redovito pije sirup i nepravi scene oko uzimanja lijekova.

Inače jako voli crtati tj. šarati po bojanki ili bloku i da joj mama ili baka čitaju slikovnice ili priče. Vrlo brzo ih nauči napamet pa ih onda uzme u ruke i pravi se da čita svojoj seki.

kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Leona voli gledati crtiće ali vrlo je hirovita u tome, npr. dogodi nam se da po nekoliko dana ne upalimo televizor, uopće, jer i Miro i ja zapravo palimo čarobnu kutiju najčećše ciljano da pogledamo određenu stvar i gasimo je. To nam je super navika, baš mi je drago zbog toga :D

Ali nekad se mrvica zaljepi za ekran i odgleda u komadu "Balkanskog špijuna" ili "Glembajeve"

To sa Glembajevima me posebno zabrinjava, em se zove Leona, em se jako voli igrati škarama, ne bu dobro

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

A ne zabrinjava te Balkanski spijun? Je li?

babyiris avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Moja cura s nešto više od 2 godinice od svega najmanje voli TV. Nema tog crtića koji bi ju zadržao pred TV-om, zadrže ju jedino glazbene emisije s puno plesa. Tako je do neba uživala u Plesu sa zvijezdama.

Sad svaku večer imamo ritual s jednim od njezinih jasličkih plesnih audio CD-ova, gdje je skinula dobar dio koraka. Plešemo obavezno u gaćama i to je njezina inicijativa jer sam ju jednom probala nagovoriti na kahlicu time što ćemo nakon toga plesati... Oki koki joj je favorit.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Postovane, razgovorima o fotokopiranju i ostalom kopiranju krsite pravila foruma. SVE postove koji insinuiraju na to cu editirati/brisati.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •