Pokazuje rezultate 1 do 17 od 17

Tema: febrilne konvulzije

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno febrilne konvulzije

molim vas da mi kažete do koliko starosti se od temperature mogu desiti febralne konvulzije?kada se možemo opustiti i opušteno skidati temperaturu?
    mamzika editirala naslov

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Kazu da do 6 godina starosti mogu da traju, ja dajem jos 2 povrh toga.

Kako mislis skidati temperaturu?

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Ne razumijem pitanje o skidanju temperature.

Febrilne konvulzije mogu se javljati do 5. godine života ( a kod nekih sigurno i koju godinu dulje).

Jeste imali konvulzije ili ne?

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ma ja mislila da to traje kraće, do nekih dvije godine i da poslije više ne postoji opasnost od komplikacija tzipa febral. konvulzija, ali bila sam jako u krivu! hvala na informacijama

crnkica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

evo mene ovdje ....nažalost
    nama se to prvi puta dogodilo. Moja starija curica je dobila konvulzije i to je tako ružno izgledalo i sada smo u bolnici i nadam se da će sve biti ok, trebam samo koju riječ podrške jer ja sam negdje u međuprostoru....

Freja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

crnkica, jako mi je žao da i vi morate prolaziti kroz to. O konvulzijama smo dosta rekle tu i tu.

Osoblje foruma srecica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Draga crnkica :hug: mi smo isto to prosli, ponovilo nam se jos jednom i od tada smo na kontrolama ali napada vise nije bilo.
    Svaka temperatura nam je ogromni stres ali drzimo se , sad je Leila navrsila 4 godine pa se nadam da idemo prema tom sigurnijem razdoblju.

Sada ste u bolnici, oni ce napraviti sve pretrage da vide sto je uzrokovalo temperaturu i dobiti cete uputu sto i kako dalje. Drzim vam fige da se vise nikad ne ponovi.

I ako razmisljas o nekoj alternativi, nama je puno pomogao razgovor sa klasicnim homeopatom i terapija homeopatijom nam pomaze da drzimo te skokove temperature koliko toliko u normali.

crnkica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

puno hvala na podršci, ali ja nažalost nemam dobrih vijesti jer joj prvi eeg nije dobar, a kontrolni još gori tako da dr. misli da su to ipak složene konvulzije, a ne jednostavne. obavili smo i psihologa, okulisu, fundus i sve je ok, sada čeka ct mozga koji će biti u ponedjeljak pa ćemo vidjeti što i kako dalje. dr. kaže da će ona vjerovatno biti za terapiju e sad ima li netko tu da uzima mu dijete terapiju što je to uopće i koliko mora piti taj lijek. ja bi potražila i drugo mišljenje jer mi je nevjerojatno da nakon 2 eeg-a joj se uvodi terapija

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

crnkice jesi u ZG? ako jesi, idi kod Sabola. on je privatnik neuropedijatar, navodno jako jako dobar. I moj mali je jednom imao feb.konvulzije, baš idemo na eeg u četvrtak,ali ako eeg ne bude dobar ići ćemo kod sabola po još jedno mišljenje...

jaffa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Moj maleni ima nesto vise od 3 godine i 7 puta je imao konvulzije. Prve kad je imao godinu i tri mjeseca i 6 unazad 7 mjeseci (zadnja 3 puta su bila u istom danu). Nocu se zna buditi u vrisku i tada se lagano grci. To se desava samo kada ne spava popodne i jako se izmori. Prije tjedan dana se odjednom poceo tresti kao da mu je jako hladno, zagledao se cudno i poceo mrmljat. Dva dana prije izasao je iz bolnice gdje su eeg i ct bili uredni. Nije imao terapiju.
    Obzirom na to sto se poceo opet tako trest (ko da je pred napad) i sto se cesto zna zagledavati i da u tom trenu ne reagira na nista, otisli smo u polikliniku Sabol.
    Tamo mu je ponovno napravljen eeg, vecinom u spavanju. I pokazao se ostar siljak val u trenu kada je pospan i duboko je morao disati, znaci pod nekakvim opterecenjem. Obzirom na sve dobio je terapiju i ide na kontrolu za 3 mjeseca. U meduvremenu treba napraviti mr pod anestezijom jer prosli nije uspio kad je bio nemiran.
    Sutra vadi krv i ako je sve ok krece sa terapijom. Dobio je convulex i uvodit ce ga postepeno kroz 20 dana. Nadam se samo da ce mu pomoci...

Crnkica, nadam se da ces uskoro imati ljepse vijesti. Drzite se!

jaffa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

E da, terapiju pije minimalno do te kontrole za 3mjeseca, odnosno do nalaza mr-a, a najvjerojatnije i duze, medutim ne znam koliko bi to moglo trajati.

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Drage forumasice ima li koga da zna (osbno iskustvo ili u krugu obitelji ili prijatelja) da je dijete imalo prvi puta febrilne konvulzije u svojoj skoro 8. godini. Nitko nam ne može ništa reći - vodi se kao susp. epi. CT i MR uredne, EEG pokazuje žarište, ali nije za terapiju - voljela bih s nekim razmjeniti iskustvo.

crnkica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

obavila je i ct koji je uredan, dobila je phemiton tablete koje pije navečer 3/4, a u srijedu ide opet na eeg da se vidi kakav je sada eeg uz terapiju da li joj se što smiruje.
    nismo iz zg, ali smo se naručili na drugo mišljenje kod dr. Barišić na Rebro ima li netko nekave informacije vezane za tu dr.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj crnkica prvotno napisa Vidi poruku
    obavila je i ct koji je uredan, dobila je phemiton tablete koje pije navečer 3/4, a u srijedu ide opet na eeg da se vidi kakav je sada eeg uz terapiju da li joj se što smiruje.
    nismo iz zg, ali smo se naručili na drugo mišljenje kod dr. Barišić na Rebro ima li netko nekave informacije vezane za tu dr.
    gužva. vrhunski stručnjak.

crnkica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

sirius, hvala,
    nas je naručila za ponedjeljak i nadam se da ću poslije razgovora s njom biti barem malo smirenija jer ove informacije na kapaljku mene izluđuju sve nešto "s Nogu"uz put pa se ti misli, sve te tablete nisu za igranje pa mi je čudno da se to tako olako daje.

Osoblje foruma srecica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Crnkica nadam se da ce te doktorica umiriti i dati sve informacije koje ti trebaju.
    Zaista nije lako u toj situaciji biti ni na nebu ni na zemlji.

Mi smo takoder nakon loseg nalaza eeg-a trazili drugo, trece i cetvrto misljenje ... trebala sam lijecnika u kojeg cu imati povjerenja i bez razgovora u rukavicama i osjecaja da nije sve receno. Isto smo na Rebru kod Dr. Čačić.

crnkica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

to se nadam i ja i zaista je tako kao što si napisala trebam liječnika u kojeg ću imati povjerenja i razgovarati bez rukavica.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •