Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 50 of 121

Thread: Bebe koje se stalno bude noću

Default Bebe koje se stalno bude noću

Imamo jednogodisnju kcerkicu, ima godinu dana, a nismo dosli u fazu da prespavamo cijelu noc i tako mami i tati olaksamo prestojeci radni dan...
    Imamo jos uz to jednu veliku manu, izbacili smo dudu, ali smo se primili flasice caja koja ju tjesi ponoci...Zna popiti skoro litru caja, a da ne kazem da pelena toliko nemre izdrzati te se ujutro budimo potpuno mokri...
    Bilo kakav savjet bi bio koristan . . .

cekana's Avatar

Pokušaj joj dati da pije iz čaše, ako je žedna. Mene bi više brinulo litra čaja, nego to što se budi...

heh...

imam 14-mjesečnog sina koji još nije prespavao noć... za razliku od tvoje kćeri kod njega, nažalost, ne pali bočica nego cica... dojim svakih pola sata-sat... cijelu noć... već 14 mjeseci... i onda ujutro idem raditi...cijeli dan...

pa sad misli :/ .

pročačkaj malo po forumu - ima hrpetina sličnih topica!

nema pomoći...

Kod nas ovako kao kod mihe.

[Ona spava, ali place...upravo sam ju sada pratila...plakala je i zmirecki je trazila bocic...kad ju je nasla, popila je guc i smirila se je...ali flasica je tu i neda je iz ruke...a sto se tice case, nemogu joj dati jer jos nije naucila piti iz case tek je navrsila godinu dana prije par tjedana...
    Neznam kako da ju postepeno odvikavam od te navike...
    A sto se tice neprospavane cijele noci, iskreno navikla sam se...ipak sam jos mlada pa me jos toliko ne zamara to... Ali u prvih par mjeseci mi je jako tesko padalo...

la11's Avatar

Noa ima 15 mj.i dosta često se budi po noći i viče njam-njam,stavim ju kod nas u krevet,cicu u usta,dva puta povuče i gotovo,pa ju vratim,onda nakon dva sata ispočetka.

Maya , takva je i moja cura što se tiče spavanja , a 16 joj je mj. ,ponekad sam stvarno na rubu snage i kažem si - odustat ću (ne znam od čega, ali to si kažem, kao da mi malo bude lakše ) i sjetim se da nisam jedina i da će sve to proći s vremenom i da ću se "nekad" naspavati !
    A što se tiče PUNE PELENE -to sam riješila tako da ju prije nego što joj dam piti preko noći , u polusnu presvlačim , pa onda dajem bočicu i ne bude mi mokra ujutro , bude onako polupuna pelena.

Ah...ja mlada mama i trazim pomoc...i nemogu vjerovati koliko mi vas se vec javilo, mislila sam da nece nitko HVALA
    A nis probat cu joj smanjiti jednu bocicu preko noci, pa nek sise praznu bocicu, (jel joj to moze škoditi?) mozda ce shvatiti da kad nema caja, da se ne isplati buditi po noci (kako se ocajnicki tjesim).

Moj Grgur je spavao cijelu noć do sedmog mjeseca starosti, a onda je počelo buđenje. Nekad 2 puta, il tri ili četiri il pet... Sad ima skoro 10 mjeseci i to još traje - oko 2-3 puta se budi. Kad se probudi ništa ga ne može smiriti osim sise. Ako proba muž s bočicom ili ja, on se tako razdere i poludi da ga jedva smirim, sisa jedina uspije smiriti ga. To su pravi mali ovisnici o sisi!!!! Pitam se kad će prestati noćna ovisnost. Po danu sad sisa oko 3 puta i to je ok, ali ovo noć je za spavanje. Ej, bebači daj shvatite!!!! :D :D

Sada vidim da i moj problem nije bas toliko veliki kako ga ja vidim...ali ipak mislim da to njezino ispijanje bocica caja nije bas pohvalna mana, ali sto je zanimljivo preko dana ne pije bas puno...ali zato princeza sve to nadoknadi ponoci...
    Opet mi sinula ideja, kad se opet placuci javi mogla bi ignorirati...mozda uspijem opet preodgojiti princezicu...
    Presvukla joj pelenu nakon sto sam je kupala u 8 sati i naravno pelena je vec bila podosta puna...

makka's Avatar

Quote Originally Posted by Maya83
    Opet mi sinula ideja, kad se opet placuci javi mogla bi ignorirati...mozda uspijem opet preodgojiti princezicu...
    Joj nemoj to raditi, ona je još jako mala i kada plače ona te zove, ako ju ignoriraš samo ćeš ju naučiti da nisi tu za nju kada te treba .

Probaj ju staviti kod sebe u krevet, možda će joj tako bočica manje trebati.
    Kada se probudi, malo ju pomazi i probaj uspavati.

A što se tiče buđenja po noći...moj M ima dvije godine i nije prespavao noć bez cicanja, tj. zapravo se i ne budi, nego samo malo pocica i nastavi dalje spavati

Potpisujem Makku i dodajem
    I Lena se budila svakih 2 sata i nacicavala cijele noći dok nije prohodala. Kad je prohodala (plus rano buđenje u 6,20 ujutro kad sam krenula na posao) budi se samo jednom i nadam se da će tako potrajati.

BP's Avatar

I kod nas je kao kod Mihe, odnosno jos i gore jer mali ima 18 mjeseci....

Ah... mi smo 23 mjeseca + 4 dana i još čekamo prespavanu noć...

Al' pogle u avatar kak je slatki svaki cigo svoga konja hvali - kak da mu zamjeriš?

A da vas ja utješim Roko - 41 mjesec - broj prespavanih noći u komadu od kad se rodio - 0

Srećom sad smo to sveli na samo 1-2 buđenja u tijeku noći.

A dok je cicao je bilo isto ovak ko i kod Mihe, no ja nisam izdržala kombinaciju posla i takvog tempa pa smo nakon mjesec dana (s njegovih 13 mjeseci) odustali od dojenja s tim da napominjem da je unazad 2 mjeseca cicao isključivo samo po noći, po danu uopće nije tražio.

Quote Originally Posted by Roko_mama
    A dok je cicao je bilo isto ovak ko i kod Mihe, no ja nisam izdržala kombinaciju posla i takvog tempa pa smo nakon mjesec dana (s njegovih 13 mjeseci) odustali od dojenja
    kako ste uspjeli :shock: ?! ja bi probala, ali mislim da bi vrištao do jutra...

btw, i on već 2-3 mjeseca cica isključivo po noći!

Quote Originally Posted by miha
    i on već 2-3 mjeseca cica isključivo po noći!
    moj se s mene ne skida :/

Quote Originally Posted by Roko_mama
    A dok je cicao je bilo isto ovak ko i kod Mihe, no ja nisam izdržala kombinaciju posla i takvog tempa pa smo nakon mjesec dana (s njegovih 13 mjeseci) odustali od dojenja
    kako ste uspjeli :shock: ?! ja bi probala, ali mislim da bi vrištao do jutra...

btw, i on već 2-3 mjeseca cica isključivo po noći!
    Znam da mnogi ne bi opravdali ovakvo odvikavanje ali ja sam morala inače bi ispalila na živce, pa bi bilo još gore za mene i za njega.

Taj tjedan je spavao sa sveki. Ja bi navečer mu dala pusu i rekla da idem raditi, a sveki i MM bi ga išli otuširat i stavit spavat (nije htio spavat s MM-om) prvu noć se mrvicu plakao (skoro sam već otišla k njemu) ali je otišao MM i smirio ga i nakon toga nije bilo frke. Kad sam nakon 5 dana išla ja spavat s njim više nije tražio cicati, već je samo rukom mazio ciku.

nešto slično smo i mi probali ovaj vikend. ja bila bolesna u subotu, a bila sam na vikendici sa svojim starcima (koji inače čuvaju roka i koje on, posebno moju mamu, obožava).

zaspao je tu noć s mojom mamom, ali se već nakon 2 sata probudio i počeo urlat k'o lud. čekala sam još malo ispred vrata i kad smo shvatili da nema šanse da se smiri, popustili smo i uzela sam ga sebi :/ ...

a i ja sam već na kraju snaga, ne znam koliko će dugo to moći tako...
    odviknula bih ga, ali ne želim biti gruba (iako mi svi, pa čak i pedijatar, govore da drugog načina nema i da budem odlučna...)

zavidim ti na uspjehu!

odra's Avatar

I moj sinek od 13 mjeseci ne zna spavati bez prekida, bez sike. Pa nekad ga ni to ne smiri. Nego nosi, ljuljaj... I ja sam umorna, pogotovo ako još uleti neka noć u kojoj se full probudi pa se sat-dva uopće ne da uspavati nego se bacaka po nama. Ali ne daj Bože da ga tata uzme i pokuša uspavati. To je takvo ridanje, kao najgora uvreda. A ja si mislim - pa valjda će jednom proći, ne može tako unedogled... Svejedno, kad se probudim kraj njega ujutro, pa mi se nasmije široko... odjednom ni noć više ne izgleda tako strašno.

Miha, i ja sam se pitala kako se to radi - odvikava od sike???

imam 14-mjesečnog sina koji još nije prespavao noć... za razliku od tvoje kćeri kod njega, nažalost, ne pali bočica nego cica... dojim svakih pola sata-sat... cijelu noć... već 14 mjeseci... i onda ujutro idem raditi...cijeli dan...
    miha, nadam se da ne voziš autobus

Sad ste me prepale, a ja mislila da to prestaje oko godine dana...

Leina mama's Avatar

Pridružujem se klubu neispavanih . Moja Lea ima 17 mjeseci i budi se svakih 2-3 sata da bi sisala. Nekad povuče samo par puta i nastavi spavati, a nekad nateže i nateže sisu do iznemoglosti (moje :/ ). Probali smo svašta da ju odviknema, al ništa ne pali. Sad smo čak u fazi da ju MM uspije naveče uspavati (traje duže, a i nije neki talent za izmišljanje priča ), al kad se u noći probudi i dođe joj on umjesto mene, ko da joj je došao najgori neprijatelj - to je takvo urlanje i tuljenje koje ne prestaje dok sisa ne zatvori usta.

Ja sam zaključila da nema pomoći i da će to, kao i sve drugo, proći .

Ne znam sto bih ti mogla savjetovati jer kod nas ti je ista situacija . Vanja bude sad navrsila 22 mjeseca i nije ni blizu da prespava noc. Nije ona budna po noci, ali svaka dva do tri sata trazi cicu.
    Luka se isto budio po noci do svoje druge godine i imao fazu s ispijanjem ogromne kolicine caja, ali smo mi jednostavno zamijenili caj s vodom. U pocetku se bunio, ali kad je vidio da ne popustamo popio je vodu,ali ne tako puno kao sto je pio caja.
    No faza s vodom mu je brzo prosla i vise nije nista trazio.

retha's Avatar

..a sto se tice case, nemogu joj dati jer jos nije naucila piti iz case tek je navrsila godinu dana prije par tjedana...
    Naravno da joj mozes dati da proba piti iz case,ako ne proba tesko da ce nauciti.
    Moja Buba nikad nije imala flasicu,pije iz case ili iz boce na sportski cep i tako od pocetka dohrane.
    I nemoj se zivcirat ako u pocetku bude vise vode na podu nego u njenim ustima,to je ok,bude savladala. Sretno!

Nisam sve čitala, ali samo da vas "utješim" moja curka ima 3.5 godine i još nije prespavala noć, ne znam kako funkcioniram.

heh...

pročačkaj malo po forumu - ima hrpetina sličnih topica!

nema pomoći...
    Potpisujem u cijelosti! Moj sin ima 14 mjeseci i još nije prespavao noć, a spava s nama u krevetu i sa sinom od 3 godine koji je tek počeo spavati cijelu noć prije tri mjeseca i to samo ako je u našem krevetu!

toncek ce dvije godine, do sada smo svasta prosli.ovo ljeto je skoro uspio cijelih par noci spojiti i ja sam bila super,budjenje u pola 7 mi je billo ok.ali je dobio onu gadnu virozu,nije danima jeo nego samo pio i sada se budi nocu 5-6 puta i trazi caj....aaaaaaaaaaaaaaaaaa,sami smo i nema me tko zamjeniti i ja vec hodam i spavam ali sam skuzila da kolicina nije bitna pa mudro napunim mrvu caja da pokrije dno,on to povuce i nastavi spavati i vise nema eksplodirajucih pelena. a kada ce spavati bez budjenja i boce...jo ne znam ali jedva cekam

Znači mogla bih probati sa bocicom vode... Ma znate kaj...do god je ona meni Živa i zdrava, neka me budi ponoči do svoje 18 godine...
    Toliko sam čula tužnih priča...da sam presretna što imam tako slatku i zdravu curicu...makar me ona budila po noci...
    Kaj se ne slažete s tim?

je ali ona mora imati odmornu i smirenu mamu koja to ne moze biti ako nije odmorna,a spavanje u kindaci nije kazna-to je normalno i nije lose za djecu. i u kundacu se mozete pomaziti kada se probudi kao toncek i ja

Znači mogla bih probati sa bocicom vode... Ma znate kaj...do god je ona meni Živa i zdrava, neka me budi ponoči do svoje 18 godine...
    Toliko sam čula tužnih priča...da sam presretna što imam tako slatku i zdravu curicu...makar me ona budila po noci...
    Kaj se ne slažete s tim?
    evo i kod mene je identican slucaj sa Samijem, s tim da on ima 16 mjeseci.
    I on se navukao na bocicu. Dudu je sam odbacio sa deset mjeseci. Nikada nije ni bio neki dudlaros, ali...
    I ja isto kao i ti samo trazim savjete kako da ga skinem sa nocne bocice.
    I jos nikada nije prespavao noc u komadu.
    Spava samnom i ne pali nam nikakvo mazenje i sl.
    Vi mozda i mozete izdrzat, ali ja sam na izmaku snaga, jer imam dvoje djece

joj razumjem te. ja imam tonceka ali smo sami i radim i ako racunas dam e digne 5-6 puta nocu,legnem oko 23 sata a ustajem u 5,30-----koliko to ja spavam :/

Moj momčić ima 18 mjeseci po noći se probudi par puta,spava s nama u krevetu.Mi smo ga isto bili odvikli od dude ali se onda dohvatio bočice tako da bi obavezno u pola noći bio mokar.Opet smo mu vratili dudu jer bi on inaće u noći popio po par bočica čaja.

Možda se mnoge od vas neće složiti samnom, ali mi smo K. sa njezinih 10 mjeseci prebacili u njenu sobu i preporodili se i ona a i mi. Do tada se budila po 10-tak puta na noć, uglavnom bi se smirila s dudom, a ponekad bi pričala i zaspala. Prvu noć kad je spavala sama probudila se oko 5 ujutro, ja sam došla do nje i malo je pomazila i morala ostati nekih 10 minuta dok se nije smirila. Od tada zna se probuditi oko 2 puta, a nekad niti jednom i tada je dovoljno da joj dam dudu i pomazim ju. Mislim da ponekad djecu naša blizina zna više razbuditi i odmoći nego kad su sami (osim ako su baš ovisnici o cicama). Kod nas je takav slučaj kod dnevnog spavanja. Ako malo zacendra nakon pola sata sna bolje joj je ne ulaziti u sobu, jer ako nas vidi gotovo je sa spavanjem, a ako ju pustimo smiri se za minutu i odspava još po sat i pol do dva.

Kora...potpuno se slažem s tobom...mi smo Laru stvili u svoju sobu tj njezin sa mjesec dana...vec je tada jela na bočicu...i super je spavala, je da sam ju hranila svaka 3 sata ali je bila nekako mirnija...
    Odkad je bila u 9 mjesecu operirana opet smo je stavili u sobu našu i ćini mi se da malo nemirno spava...ali meni je nekako k srcu ugodno kad se probudim ujutro da prvo nju vidim kraj sebe...a i njoj isto... Ali 1.1. sljedeće godine ćemo ju vratiti u njezinu sobicu, možda će onda odspavati cijelu noć...
    Inace za sljedeće dijete mislili smo dati naravno nadamo se opet curici ime Chiara...mislim da sam vidjela da je tvoja Kiara

Kažu da je nama koje dojimo lakše ali ove popratne pojave. nikad neće naučit spavat. nikad. nema spavanja do odvikavanja! to je stvarno teško! ne mogu ga pustit da plače jer je to urlanje i tuga prevelika. zašto su toliko nerazumni svaku noć nekoliko nekoliko nekoliko puta??

Evo, upravo je bilo jedno buđenje i sisanje. Ni pet minuta i sad već spava. Ko anđeo. I šta ću mu, kad je tako !

Quote Originally Posted by odra
    I moj sinek od 13 mjeseci ne zna spavati bez prekida, bez sike. Pa nekad ga ni to ne smiri. Nego nosi, ljuljaj... I ja sam umorna, pogotovo ako još uleti neka noć u kojoj se full probudi pa se sat-dva uopće ne da uspavati nego se bacaka po nama. Ali ne daj Bože da ga tata uzme i pokuša uspavati. To je takvo ridanje, kao najgora uvreda. A ja si mislim - pa valjda će jednom proći, ne može tako unedogled... Svejedno, kad se probudim kraj njega ujutro, pa mi se nasmije široko... odjednom ni noć više ne izgleda tako strašno.

Miha, i ja sam se pitala kako se to radi - odvikava od sike???
    Isto, isto , točno ista priča i kod nas. Sisa i samo sisa. I ono bacakanje ponekad od 2 ujutro do 5. Nema šanse da ga tata uspije smiriti, dere se ko lud, suze teku... Samo ja i moja sisa koje mi je već dosta. Po noći osjećam se kao jedna velika sisa! Ali ujutro ... smiješak koji niko ne može platiti.

Deaedi's Avatar

heh...

...
    Evo, ja si mislim...i ne kuzim...kako funkcioniras???kako???

Moja H stvarno dobro spava (kuc kuc) i takvih noci smo imali svega par, kada je imala par viroza. Ja sam obavezno ostala doma, iako ju je imao tko cuvati (baka ili tata), ali kako da radim - pa zaspala bi za stolom.

ssda se pohvalim,tonci je ovu noc odspavao u komadu :D :D

Moja Marta ima 2,5 g i mislim da je do sada sve skupa 10 noći prespavala u komadu (u komadu-to se misli do 6 ujutro).
    Obavezno se budi oko 1 i traži cicu.
    Dođe iz svoje sobe, uvali se kod nas u krevet i tamo spava do jutra.

To je sada već super, do godinu dana budila se čini mi se svaki sat i tražila cicati a kasnije bi samo žvakala cicu, ali nije ju dala van iz usta, tako da sam pola noći provodila naslonjena na lakat u nekom polusnu.
    Bila sam pre-pre-preumorna.

Ovo sada se već da izdržati.

Ja legnem oko 11, ona me budi obavezno oko 1, onda oko 4 idem gledati jel Sara pokrivena, u pola 6 zvoni sat............... i tako već godinama.

Na poslu sam k'o zombi.

Quote Originally Posted by jassi
    ssda se pohvalim,tonci je ovu noc odspavao u komadu :D :D
    ajd', šuti, ne nabijaj nam komplekse!

lalalala

znači ima još dvoipolgodišnjaka...

baš sam htjela reći kako čitam sve bebice, 13,14,18 mj...moja cura ima 2 i pol god i do nekidan je kao kod mihe. ni ja ne znam kako funkcioniram, tim više što živim sama s njom, al fakat nije prespavala noć.

neki dan sam stvarno pukla, i dojenja mi je već dosta, naročito cjelonoćnog. al ne znam kako da prekinem.

prije 5 dana sam odlučila, nema po noći, nisam ju nikad pustila min da plače, sad hoću. mislim tak sam si brijala.

nikad nije zaspala sama, ili na cici ili ju nosim ili joj ljuljam lagano guzu ili diram uho (to zadnje dvoje sama traži).

prije 10 dana sam ju stavila u krevet budnu, otpjevala par pjesmica i rekla: vrijeme je za spavanje, imam puno posla, moram i učiti, to jedino mogu kad ti spavaš. znam da ti to možeš sama. laku noć.

plačući me zvala nakon 2 min, došla sam i pitala ju što ti fali, rekla je žabac i voda. ok. donijela sam. pa mi je sama rekla da idem učiti...i...mir. spavala je do 5 ujutro. nisam mogla vjerovat. drugu noc se probudila dvaput, ali sam ju brzo smirila i vratila u njezin krevet (inače je spavala s nama). e da, još sam joj prek dana pokušala objasniti da me po noći cike stvarno jako bole i da svi moramo spavati pa i cike. funkcionira. nije sjajno, zadnjih dana, ovo kad je bio pun mjesec je opet bilo malo lošije, ali ima napretka.

u svakom slučaju sama se uspavljuje, nekad me samo malo šeta, ali ok je, ja prezadovoljna, jer sam ju nekad i po sat uspavljivala, a tad bih i ja zaspala i onda ništa ne napravim i samo sam bijesna. a i par noći se budila tako oko 5, ili dvaput što opće ne računam.

teško je to s nespavanjem...živci su nam tako tanki...

sad salu na stranu.inace se budi 5-6 puta i nemam vise zivaca i spavam gdje stignem. valjda se malo umori jace pa odspava. ne znam.moja suseda ima malog od 3,5-budi se jos uvijek

blondie's Avatar

Maya83 vidim da imamo bebačice isti dan rođene!!!
    Ja kad sam počela raditi Luna je dojila i budila se po noći samo da dva puta povuće i fino zaspe, a mene je to naravno totalno razbudilo, i onda ne bih mogla zaspati i ujutro kao zombi išla na posao.
    Jedan dan jednostavno više nisam mogla fizički to raditi!
    Odlučila sam kad se probudi, da ju ne dižem iz kinderbeta već samo da dođem do nje i mazim ju dok ne zaspi. Već treću noć je Luna prespavala cijelu noć i tako do dana današnjeg!(to je btw. bilo prije više od godinu dana)!
    Znači, kad bi se probudila (u biti ona je bila sklopljenih očiju i samo bi cvilila) ja bih došla i govorila ššššš i malo ju mazila po glavi. I ona bi ponovno zaspala.
    Probaj, mislim da se mi često bojimo nešto napraviti samo da ne bi izazvali nekakvu reakciju, a na kraju budemo iznenađeni sa njihovom dobrom reakcijom!

Blondie...joj super, mislim da nisam vidjela bebacha koji je se rodio 12.11. :D

Default bebe koje se bude noću

Damjan ima 17 mjeseci i nijednu prespavanu cijelu noć. Nakon što je prestao cicati prebacio se na flašicu, redovito je skroz mokar ujutro. Zadnje što sam probala je flašica sa vodom umjesto soka ili čaja. prvo nije htio vodu ali sada ipak manje popije jednu umjesto 3 ili 4. Zato već u 6 traži flašicu sa mlijekom. Krenuo je u jaslice pa je uveo naviku spavanja s nama u krevetu kao i uspavljivanja. Ipak malo se rjeđe budi kad spava s nama u krevetu. "Samo" svaka dva do tri sata.

DAMJAN 9.7.2005.

HELLO MAMICE ... :D

Doma smo od proslog tjedna jer je Lara bolesna i ne ide u jaslice... Sve je pocelo od visoke temperature...pa do opet povracanja i proljeva... I evo vec skoro tjedan dana ima proljev... upalila joj se guza, neda se presvlaciti a kamoli kupati (ocito je pece pristici i crvenilo na guzi) ... ali prica ima malo vedriju stranu...
    LARA VEC DRUGU NOC SPAVA BEZ BUĐENJA, OSIM AKO JU JA IDEM PRESVLACITI JER IMA PROLJEV PA JE SVA MOKRA...
    ALI MI SPAVAMO DO 8:15 BEZ BUDENJA TATE I MAME....

Da te utješim, obićno se vrate starim navikama ćim ozdrave

Jeste li se riješili čaja?

Naša Vita ima 13,5 mjeseci i prije 10 dana smo na moje INZISTIRANJE prebacili Vitu u svoju sobu !

Prije prebacivanja se budila 3-4 puta ali sam primjetio da se to buđenje odvijalo nakon našeg ulaska u sobu i spavanja u istoj prostoriji.
    Od kad smo je prebacili probudi se jednom u toku noci ali cim uđem u sobu odmah se smiri i to ne traje 3-4 minute.
    Drugo buđenje je oko 5 ujutro i onda je odnesem MZ na ciku i spava do 7:30.

Moram napomenut da je do prije 2 mjeseca buđenje bilo svaka 2 sata i to ponovo spavanje uz ciku...kao sto vidim kod vecine.
    Primjetili smo da kad ju ja nosim ne šnjofa mene ko MZ i onda sam je ja preuzimao i nakon negodovanja i plakanja bi zaspala meni na rukama...NIKAD je nismo pustili da place sama...ali kad mi je plakala na rukama to je bio protest.
    No da skratim...skinuli smo je sa cike sve do 5 ujutro i sad cori u svojoj sobi s tim da sam ju vec par puta (3) ja sam uspavao bez cike jer je bila jako umorna a MZ na pilatesu (ide spavat prije 20 sati).

Page 1 of 3 123 LastLast