Pozdrav svima i nadam se da će mi netko odgovoriti na moja pitanja.

U 28 sam tjednu trudnoće i termin za porod mi je negdje oko 05.04.07. a po mojoj računici i malo kasnije.Idem kod soc. i privatnog ginekologa i na redovnu kontrolu kod dr.Zlopaše u Petrovu gdje ću i roditi.

1. Ima li tko iskustva s dr.Zlopašom? Jeli normalno ako mi on vodi trudnoću da mi se pojavi na porodu ili ga to moram tražiti(platiti)?
Iskreno mislim da je dobra babica puno važnia od doktora,pa ako imate koga za preporučiti bila bih vam zahvalna!

2. Htjela bi da moj muž ili netko drugi bude samnom do poroda u boxu, da ne budem sama za vrijeme trudova,ali ne i za vrijeme poroda,tada bi rađe bila samo s medicinskim osobljem pošto mi je ovo prvi porod,a za svog muža kategorički tvrdim da NEMA ŠANSE da "izdrži" porod.
Da li je to moguće u Petrovoj bez tečaja ili se i za to ide na tečaj i plaća 400,00 kn?

3. Da li je moguće u Petrovoj imati prirodan porod i koga trebate obavijestiti u vezi s tim? Mogu li o tome obavijestiti medicinsko osoblje kada dođem roditi i koliko će oni to uvažavati?!!!!!

Iskreno,ne bi htijela da me bezpotrebno "režu", daju drip, buše vodenjak, da ležim dok rađam i da mi djetetu odrežu pupkovinu prije nego mi ju (curica je) daju na prsa.

4. Kakav je to apartman u Petrovoj od 800,00kn po danu?
Kako ga unajmiti ( kod koga se u bolnici može informirati i kome platiti) i biti sigurna da će biti slobodan baš kad se budem porađala? Hoće li mi vratiti novce bude li zauzet, ili ako beba urani, ( imam skraćeni cerviks) ili ako budem morala na carski kako mi je već najavila privatna ginekologica, zbog veličine bebe?

Za ovo s apartmanom neću reći mužu, zbog cijene, odreći ću se neki stvari pa ću si platiti, jer sam čula dosta pozitivnih iskustava?
Jedino mi nije jasno ako rodim na carski da li tamo idem besplatno?

Ne bojim se toliko poroda i same boli jer znam da to ne može obaviti nitko osim mene i da ću preživjeti ! Bojim se postupaka medicinskog osoblja, da oni nešto ne zbrljaju, da ne "ozljede,oštete" bebu ili mene.Npr.
da ne izvuku cijelu posteljicu, ne sašiju me, ne dozvole mi prirodan porod, zaraze mi bebu nečim, iščaše joj neki dio tijela ili zbog njihove pogreške ostane bez kisika, da je izvlače raznim insrumentima, da im ispadne s onih kolica gdje ih voze kao štruce.................itd

Pretjerujem??????!!!!!!!!!!!!!!! :/

Hvala na odgovoru unaprijed!