Zašto misliš da pilule povećavaju vjerojatnost od upala?
Po teoriji dr. Totha upravo oskudna cervikalna sluz sprječava da beštije opstanu i po toj njegovoj teoriji najveća "opasnost" od infekcije je u doba ovulacije kad je cervikalna sluz najobilnija i kad se cerviks blago otvori. Kad si na pilulama sluz je oskudna.No ne znam koji je argument tvoje ginićke pa se odmah ograđujem. On isto tako kaže da dok god imaš te upale na cerviksu ustvari štitiš endometrij od upale jer sluz ne dozvoljava prolaz spermi zbog toga što je "neprohodna"-to je kao apsurd cijele priče.
I onda navodno kad ti liječnik prepiše nedovoljno efikasnu antibiotsku terapiju koja kratkotrajno "popravi sluz", bakterije koje se nalaze u muškarčevoj spermi fino prođu preko cerviksa u endometrij pa i do jajovoda koje fino učine neprohodnima ili naprave dovoljno problema koji onemogućuju implantaciju (ovisno o kojoj se bakteriji radi).
To je njegova teorija-on tvrdi da je iz njegovog istraživačkog iskustva to i potvrđeno-no opet sve treba uzimati s rezervom.
Već smo se tu na forumu o tome i raspravljale ja ti mogu poslati na pp da pročitaš dva poglavlja iz njegove knjige u kojima je to objašnjeno.
Jedan mjesec ko nijedan. Od sponatanog kojeg sam imala na kraju travnja 2005 pa do danas nisam imala niti jedan odnos bez kondoma. Jednostavno mi je prep.... od toga da ne znam od kud glupe bakterije dolaze (ja vjerujem da MM ne šeta, ni ja ne šetam bar ne na javiali...)
. Vrijedno je žrtve, makar što se tiče užitka :/
![]()