Pokazuje rezultate 1 do 5 od 5

Tema: Noćna mora ili što ?

Maza avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno Noćna mora ili što ?

Noćas nam je Matija pravio feštu da sam već skoro bila na rubu straha...
    u ponoć se točno počeo plakati ( više neko cviljenje , no više besvjesno) i to oko pola sata...tako
    nosić mu je malo začepljen pa sam mislila da je to razlog ali nije.
    Čitala sam o tim noćnim morama i imao je već tri ( na moru jednu i dvije ali to je bilo prije godinu dana).Na moru je urlao , vrištao u pola četiri ujutro- probudio je cijelo apartmansko naselje.

No ja sebi vrtim nešto drugo ...možda ima neki strah od nečeg ili nekog a da ja to ne vidim ili ne znam???

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Mislim da ti je to ono sto se u literaturi naziva "nigt terror", to smo imali mi s Vedranom dobre 2-3 godine, jedno vrijeme cak skoro svaku noc, znalo je trajati i po sat vremena (cesce ipak samo 10-15 minuta).
    To je jednostavno razvojna faza, nije ugodna za roditelje, no djeca nemaju posljedica, a obicno nestane sa cca 3-4 godine.

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

E da, djeca toga nisu svjesna (niti ih treba buditi, to nije dobro), a javlja se najcesce na prelasku iz jedne faze sna u drugu, recimo nakon cca 1-3 sata sna (kod nas je bilo tipicno oko pola 1 ili 1 u noci).

LeaB avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno Re: Noćna mora ili što ?

Citiraj Maza prvotno napisa
    Noćas nam je Matija pravio feštu da sam već skoro bila na rubu straha...
    u ponoć se točno počeo plakati ( više neko cviljenje , no više besvjesno) i to oko pola sata...tako
    nosić mu je malo začepljen pa sam mislila da je to razlog ali nije.
    Čitala sam o tim noćnim morama i imao je već tri ( na moru jednu i dvije ali to je bilo prije godinu dana).Na moru je urlao , vrištao u pola četiri ujutro- probudio je cijelo apartmansko naselje.

No ja sebi vrtim nešto drugo ...možda ima neki strah od nečeg ili nekog a da ja to ne vidim ili ne znam???
    Vjerovatno je noćna mora. Klinci su onda izbezumljeni i ne sjećaju se ničega. Najbolje ih je utješiti.

Mi smo sinoć s Miom imali razgovor o ružnim snovima jer nije htjela zaspati da ne sanja. Siroto djete, stvarno je uplašena. No nakon nekog vremena objašnjavanja čemu služe snovi... zaspala je.

No Mia je starija, pa mi već i zna reći...
    Ne brini, bit će još toga.
    Mi probudimo cijelu zgradu kad ona sanja.

Maza avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

uf sad mi je malo lakše...
    uvijek se tako isprepadam a ne želim to jer znam da to nije dobro, i sam sebi govorim daj se skuliraj i smiri jer u takvim i inim situacijama se postupa trezveno...

e kad bi baba bilo muško...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •