-
-
Osoblje foruma
Ovako...
Soor je gljivica.
A gljivica nije lokalnoga karaktera: nastani na jednom mjestu i ako se na vrijeme ne suzbije, proširi se.
Tako i soor: prvo ga vidimo u usnoj šupljini. Ako nismo dovoljno agresivni, on će se proširiti cijelim onim istim putem kojim ide i hrana i na kraju će i završiti tamo gdje završi hrana. Guza!
Na tom putu je i jednjak, pa to što si pročitala nije nimalo neobično.
Zvuk koji se čuje kada siše beba koja ima soor je "kliktajući! Ne znam kako da ti to objasnim, ali pretpostavljam da bi ga prepoznala.
Ne bih rekla da ga nešto boli, kad tijekom dojenja postoji period u kojemu efikasno siše i ne buni se...
Je li problem u prejakom letdownu, pa da zato ispočetka plače?
-
Evo i ene zanima isto pitanje kao i KillBill. Naime ja svoju E moram deset puta dizati da se podrigne i kad je jaki let down i kad nije, tako tužno plače i točno mi izgleda kao da ju nešto boli kad guta. Kad sam zadnji puta postavila doktoru pitanje za soor, prvo je ono, ma nema, ali možemo pogledati i rekao je da nema. Ja vidim da je nepce od polovice prema nazad bijelo i to već dugo vidim, ali on je rekao da nema i verovala sam mu kolko tolko, ali ipak mislim da ju boli. Ne znam, da li postoji mgućnost nekog mazanja bez da doktor propiše, da li smeta ako stvarno nema soor? Ma, ti doktori i mlade mame uvjek ratuju, uvjek misle da se previše brinemo, ali ja mislim s razlogom.
-
@apricot : nema on problema sa savladavanjem jakog letdowna , nije imao ni dok je bio par dana star , prva 4 tjedna sve išlo bez problema. Mislim , kad se odluči napokon prikopčat - onda ide bez problema. Nego on dok se ne prikopča izvodi neke scene , vidim da je gladan a neće da prihvati odmah nego kad ga stavim u poziciju dojenja , prvo počne plakat pa se onda uvija sav, napravi se kao bumerang i tako se ukoči tako da ga uopće ne mogu približit dojci jer zabaci glavu unatrag . I onda čekam dok dobrovoljno prihvati i onda ide. Ali me sve više i više koštaju te scene živaca , svaki put je tako kod svakog podoja , noću je bolje ali nažalost nije 24 h dnevno noć ! Problem je i taj što stvarno kratko siše i onda počne plakat i podoj je gotov ! Tada probam istiskat mlijeko iz dojke koju je sisao i vidim da tek još ide ono rijetko vodenkasto mlijeko . Tako da sad nešto prije podoja izdajam nekih 40 ml - da bar već naiđe to masnije mlijeko odma čim on uzme kad već tako malo uzima - a i u zadnjih 10 dana nije dobio na kilaži ni 50 g . Još ne paničim oko toga pošto je do sada sve dobro napredovao , ali , mislim, ipak se vidi rezultat tog njegovog ponašanja na sisi u zadnje vrijeme i ako tako ostane - onda ne znam ni ja kako dalje .
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma