Pokazuje rezultate 1 do 36 od 36

Tema: Premale papučice

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno Premale papučice

Mislila sam da će mi Nia (15mj) sama dati do znanja kad joj papučice postanu premale. I tako ja sebi mislim dok jučer nisam pročitala u časopisu Moje dijete da se djeca neće žaliti dok im nisu dva broja premale, kao prstići se saviju i njima to ne smeta :shock: Pa sad, kako da znam? A opet, ista stvar je i ako su im prevelike!

Barbi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Često je da se djeca kad su im male cipelice počnu popikavati, pa prati malo to.
    Ja uvijek kupujem cipele kojima se može izvaditi van onaj kožni uložak pa mi je puno lakše tako odrediti koliko je noga narasla.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Vidi se trag na prstićima kad skineš čarapicu ako su bili nagruvani u papučici. :?

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno Re:

Definitvo se pocne popikavati, prvi znak. H je imala papuce Frodo, kojima se ne moze izvaditi ulozak. Sada smo presli na Naturino i super!!! Izvadis ulozak, stane na njega i lijepo vidis.

Ev., mi smo u Frodo svijetlili s baterijom da vidimo pa "zmazanoci" gdje su prstici.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Nije mi baš to njihovo objašnjenje sjelo :/
    U dućanu su nas naučili kako kupiti nove cipelice: dijete stavi unutra nogicu, uspravi se(stane na noge) cipelica je otvorena-mislim čičak ili otvorene vezice tj. špigete-nožica se pogura naprijed, a do pete od cipele mora biti cca 1 prst, tj. treba se moći ugurati prst unutra.
    E sad vezano za prijavljivanje male cipele, moj D. je kad mu je počela biti knap-npr. kad bi mu obula deblje čarapice, jako često tražio da ga izujem, da mu "meta"- smeta, primjetila bi da mu nisu samo kratke po duljini nego bi postale i uske pa bi mu se reljef tkanja čarapice utisnio u kožu...
    I ako nije ekstra tvrda zimska vanjska cipelica, može se napipat palac.
    Eto, mi ovako, nadam se da sam pomogla

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj makita prvotno napisa
    U dućanu su nas naučili kako kupiti nove cipelice: dijete stavi unutra nogicu, uspravi se(stane na noge) cipelica je otvorena-mislim čičak ili otvorene vezice tj. špigete-nožica se pogura naprijed, a do pete od cipele mora biti cca 1 prst, tj. treba se moći ugurati prst unutra.
    mi ovako.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Mislila sam na objašnjenje časopisa, a djeca trpe 2 broja malu cipelu. Dobra je ovo fora sa zamazanošću uloška
    I ima ona fora da se bosom djetetu na kartončić ocrta stopalo dok stoji na nogama, pa se taj kartončić umetne u cipelu, viška mora bit cca 1 cm za novu cipelu, kad ne stane kartončić, i nogici je tijesno

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj ms. ivy prvotno napisa
    Citiraj makita prvotno napisa
    mi ovako.
    Ovo mi uopce ne drzi vodu jer dijete moze skvrciti prste - i gdje smo onda? :?

Jedini pouzdan nacin da znate jel djetetu cipela postala premala je da odete s vremena na vrijeme izmjeriti nogicu

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

:?

nikad nismo kupili premale cipelice, a ako sumnjaš da su mu stare malene možeš provjeriti više puta kad mu ih oblačiš. pa neće valjda svaki put skvrčiti prstiće? čudim se jer mi se to nikad nije dogodilo.

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Dobra fora ovo s 1 cm.
    Mi smo provjeravali "čisto seljački".Obuje cipele, ja pritisnem naprijed, ako ima malo lufta, dobre su.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pa neće valjda svaki put skvrčiti prstiće?
    Ja bi da mi netko pogura stopalo prema naprijed

Neznam, meni je to previse nepouzdano. Moze se desiti da mu kupim preveliku cipelu pa je to opet problem. Ovak izmjeris i bez brige si.

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Piše ovako:

Provjeravanje je li ostalo dovoljno prostora do vrha cipelice-djeca refleksno povlače prstić a mi KRIVO mislimo da je cipelica dobra.

Prevelika je jednako loša za razvoj stopala kao i premala - u premaloj se sav ijaju jer nemaju prostora a u velikoj stopalo klizi prema naprijed pa se prsti jednako savijaju-jer zaustavljaju njegovo kretanje prema naprijed.

Ortopedi su utvrdili da većina djece u dobi od 3-6 godina nosi čak i do dva broja manji broj cipelica a da se pritom ne buni. Razlog su podatne i mekane kosti dječjih stopala koje se lako formiraju prema cipelici, a dijete pritom uglavnom ne osjeća bol.

Do treće godine svaka dva mjeseca kontrolirati rast djetetovih stopala, a poslije svaka četiri mjeseca.

Cipelice treba kupovti navečer jer se stopalo uslijed hodanja i opterećenja težinom tijela tijekom cijelog dana produži za nekoliko milimetara!

Udaljenost prstića od prednjeg dijela cipele ne smije biti manja od 0,5 cm niti veća od 1,5 cm.

Mislim pa sad ti kupi pravu veličinu!!!! I budi pametniji od svega pročitanog.

Riana avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Mi idemo danas po nove papučice, do sad je imala br 20 i ispočetka su joj bile velike i popikivala se, izuvala, sad kad joj je nogica narasla, opet isto, i ne znam da li kupiti jedan broj veće ili dva, da bi izdržalo do ljeta barem, ove je nosila 3-4 mjeseca.
    ne znam vidjet ćemo od modela do modela.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Riana prvotno napisa
    Mi idemo danas po nove papučice, do sad je imala br 20 i ispočetka su joj bile velike i popikivala se, izuvala, sad kad joj je nogica narasla, opet isto, i ne znam da li kupiti jedan broj veće ili dva, da bi izdržalo do ljeta barem, ove je nosila 3-4 mjeseca.
    ne znam vidjet ćemo od modela do modela.
    nemres djetetu kupovati cipele par brojeva unprijed, pa ni ti ne hodas u perajama, daj si zamisli da trebas hodat u obucu 2 broja prevelikoj a jos si uz sve mali i nestabilan na nogama

mi smo imali period kad smo kupovali obucu doslovno svaka 2 mjeseca, sad sa 34 mjeseca sebastian ima nogu 27

Honey avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Ja sam nacrtala stopalce na karton dok je stajao na njemu i tak otišla po šuze. Ostavila sam oko 1 cm lufta u duljinu i mislim da je to ok. Normalno hoda u njima. Prošli puta smo kupovali na foru da gurnemo nogicu naprijed i da ostane mjesta za jedan prst, ali mi se ovako čini pouzdanije. Još dijete i proba cipelicu da se vidi jel mu preširoka ili ga stišće, pa proba hodati i to je valjda to.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Pa zar nema skoro svaki dućan koji prodaje cipelice i onaj mjerač za nogu? Mi uvijek tako provjeravamo veličinu. Obično svaki proizvođač ima i svoj mjerač, jer kalupi se razlikuju, i može se dogoditi da ako u jednom dućanu (npr. Bambi) izmjerite vel. 22, to ne znači da će, recimo, i cipelice Froddo biti dobar u toj veličini. Još nikad nisam gurala prst iza djetetove pete, baš zato što djeca imaju mekano stopalo i mogu skvrčiti prstiće.

Eh da, a nije loše ni kad se uložak može izvaditi iz cipele (to sam vidjela kod Naturina i Geoxa) pa dijete na njega stane. To mi se isto čini dobrom metodom.

Riana avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Kupili smo broj 22, jer je 21 bio taman. Dosta je uski model, a i dobro je hodala kad smo joj obuli obje papuče. Kupili smo u Borovu, za 55 kuna, uložak nije ništa lošiji od bambija, froda koje su puno, puno skuplje.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj Mishkica prvotno napisa
    Eh da, a nije loše ni kad se uložak može izvaditi iz cipele (to sam vidjela kod Naturina i Geoxa) pa dijete na njega stane. To mi se isto čini dobrom metodom.
    Da, to je najbolja metoda. Izvadiš uložak, dijete stane i lijepo vidiš do kuda su prstići.

Riana avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Slažem se

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

I mi smo kupili papučice, 2 broja veče. Izrezali nogicu na kartončić i tako kupili, 20 br. bio taman pa smo kupili br. 21. A jel ovo stvarno za 55 kuna dobra papučica? Ja bambi platila 170 kn :?

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

ja sam prije tjedan-dva skuzila da moje dijete hoda u papucama 23 i da je vrijeme za vece,isao je s menom u kupovinu i kad tamo-25
    eto toliko o tome. i svakako mu kupujem bambi ili ciciban,ima vrtemena za obicne slape kroz par godina

Riana avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Nama ulošci izgledaju identično onima od bambija i froda. peta je čvrsta, na zip su...

zebra avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

:D
    odmah sutra idemo u borovo!
    božić i ročkas su nas zbiljam iscrpili, i onda skužimo da nije nikakav ivorov hir to što u zadnje vrijeme stalno skida šlapice..glupi starci, raste ko gljiva, a stopala kao miruju
    ma i ako ne nađem borovo, kupujem bambi kao i do sad pa nek mi vele da nemerem više u -
    glavno da se hoda

Riana avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Ja sam prve cipelice kupila u bambiju, balerinke, sa 6 mj i odmah smo ih obuli u dućanu. Kad smo došli doma na kutiji je pisalo pampili, odnosno cipelice iz uvoza (brazil). Bile su izložene među ostalima pa ni nisam slutila da nisu njihove.
    Nema frke, cipelice su bile ok, ali eto nisu bile bambijeve, a kupljene u njihovom dućanu, mogla mi je prodavačica to napomenuti, a i ja sam morala biti pažljivija, očito. Stoga mi marka više nije bitna, glavno da su papuče ili cipele dobre. Zimske mi mala ima slovenske, primo i super su, gležnjače.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Riana prvotno napisa
    Nama ulošci izgledaju identično onima od bambija i froda. peta je čvrsta, na zip su...
    a jesu li kožni?

Riana avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Jesu

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj anchie76 prvotno napisa
    Jedini pouzdan nacin da znate jel djetetu cipela postala premala je da odete s vremena na vrijeme izmjeriti nogicu
    to sam i ja mislila, ali nažalost NIJE!

naime, bambi uopće nema mjerač noge jer, kako kaže prodavačica u dućanu, veličina kalupa se u istom broju razlikuje od modela do modela pa nema smisla!

ja inače roku isto kupila prve cipele i šlape u cicibanu u sloveniji preko mjerača, ali su mi u hrvatskom cicibanu rekli isto što i u bambiju. i sad ga ti znaj...

sva sreća pa kod roka očito ne funkcionira ovo da dijete može trpiti i 2 broja manju cipelu jer su njemu prstići u cipeli 2-3 mm do ruba pa se ovih dana već toliko popikava i pada na ravnom da ga doma držim isključivo u čarapicama, a za van obuvam čizmice za snijeg (broj veće od cipela).

sutra odmah ili po nove cipele ili po tenisice...

inače, dobro je i izdržao - 3,5 mj. u broju 21!

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno RE:

Vec je mislim bilo negdje kakve papucice treba imati, ali ovo je najfriskiji topic, pa da pitam:

H je neki dan dobila one carapice-papuce: dakle kao carapa, ali dolje ima tanki kozni đon (možda je netko vidio, iz H&M su). I odusevljena je njima, nece vise one klasicne. Da li je to OK?

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

ja mislim da je čak preporučljivije da dijete bude boso...

btw, ja ih idem kupit u h&m prekosutra...

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno RE:

Mozda i nije lose za promjenu, do sada je stalno bila u klasicnim, cvrstim papucicama. Brine me sta smo mi u kuci, pa je pod dosta hladan.

Riana avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Ja sam svojoj kupila čarapice s bubrićima ili po novom abs (MTČ), imaju na stopalima gumene šapice, tak da se ne skliže, a termo su pa joj je toplo i ugodno, slobodna je i uživa. malo je u papučama, a malo u čarapicama...

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj miha prvotno napisa
    naime, bambi uopće nema mjerač noge jer, kako kaže prodavačica u dućanu, veličina kalupa se u istom broju razlikuje od modela do modela pa nema smisla!
    Meni je totalno SF da bambi nema mjerac nogice. Mislim, ono, kao ozbiljna firma, rade navodno dobru i kvalitetnu obucu za klince a nemaju mjerac Mi smo odustali od bambija kad mi je to rekla prodavacica. Ja tu firmu uopce ne dozivljavam ozbiljno. Oni koji su ozbiljni imaju mjerace.

Ne kuzim ovo za hrvatski ciciban sto su ti rekli Rekli su ti da se ne treba koristiti mjerac jer modeli variraju? Jednom mi je prodavacica u cicibanu nakon mjerenja i odlucivanja za cipelice rekla da je taj model manji da mozemo uzeti broj vece, ali to je naravno bilo nakon mjerenja, a ne da nam uopce ne mjere nogicu.

Mi smo kupovali do sada najvise u Valeku, a u zadnje vrijeme (otkad ima ogromnu nogu) kupujemo u cicibanu. Nema sanse da ja provjeravam nogu pipanjem prstica i ostale "zabavne" metode koje je moja mama koristila. U danasnje vrijeme, ak nemas mjerac za nogicu, lega moj ja kod tebe ne kupujem.

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja bih rekla da ovisi od dućana imaju li ili ne mjerač - Bambi u Importanne Galeriji ima mjerač, ali npr. u Importanne centru nema.

Isto tak i Ciciban - u nekim dućanima imaju mjerač, a u nekima ne.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

a ne znam. ja isto rađe stavim u mjerač pa da bar okvirno vidim.

a sada znam, idemo broj za brojem i kupujemo uvijek istog proizvođača pa će valjda šljakat...

inače, izrezala sam mu iz kartona capicu pa ugurala u cipelu da vidim kak stoji. to mi je još nekako najbolje!

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj miha prvotno napisa
    a ne znam. ja isto rađe stavim u mjerač pa da bar okvirno vidim.

a sada znam, idemo broj za brojem i kupujemo uvijek istog proizvođača pa će valjda šljakat...

inače, izrezala sam mu iz kartona capicu pa ugurala u cipelu da vidim kak stoji. to mi je još nekako najbolje!
    I ja isto izrešem stopalo iz kartona (papira) i probam u šuzicu...kad nađem ono što se meni sviđa, dam i njemu da proba....inače šizi kod skidanja i oblačenja cipela.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno Re: RE:

Citiraj Deaedi prvotno napisa
    H je neki dan dobila one carapice-papuce: dakle kao carapa, ali dolje ima tanki kozni đon (možda je netko vidio, iz H&M su). I odusevljena je njima, nece vise one klasicne. Da li je to OK?
    Moji su kuci oboje, otkad su prohodali, u duplim carapama s cepicima za "neklizanje" i bas uzivaju tako. Koliko sam skuzila i ortopedi preporucuju da djeca hodaju bosa pa mi se to cinilo ok.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •