Stranica 1 od 4 123 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 197

Tema: ZPB 05 (7. dio)

AndrejaMa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno ZPB 05 (7. dio)

Pa gdje ste vi ZPB?

Mi imamo problem.

Počela su noćna buđenja.
    Od 7 mjeseci starosti spava cijelu noć. Predivno. Ponekad se budi, ali i to je rijetko. Unazad nekoliko dana budi se sto puta noću. Plače i to je to. Čim mu se približim i pomazim ga, smiri se. Kad se udaljim - odmah plač. S nama ne želi u krevet. Opet ga pomazim, ponudim piti, dudu... ne pali. Dignem ga , super, kunja na meni. nakon 5 min želim ga spustiti, plač.
    Noćas više nisam imala živaca nakon trosatnog treniranja. Uzeli knjigu i čitali. Ali ni to nije bilo ok. I tako od 2:30 do 4:30 mi hodali po kući i igrali se. I onda je opet plakao ali i zaspao na kraju. A danas buđenje....
    Naće i neće. Već je bilo blizu 7 (inače se sam budi iza 6) ali nema šanse. Samo se okretao na drugu stranu.
    I što sad? Nisam sigurna da će iduće noći biti bolje.
    A meni se spava (rana trudnoća) i muka mi je.

Jeluška avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Tu smo ZPB-ići.

Već sam i ja prije para dana pisala o našem deranju po noći i noćnim igrama.
    Mislim da nema neke pomoći. Ili idu zubi ili nešto ružno sanja!
    Samo može riječ utjehe, jer i ja sam trudna i ujuto jedva idem na posao!

I kad po noći imamo rituale, ujutro se ne budi prije 10 sati! Poslije se sve poremeti!

yasmin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Cure !

Ivan se probudi jednom, valjda žedan, popije i do 2 dcl, ali i hoće k nama u krevet. Premjestimo ga i dalje svi spavamo.

Nekada bi navečer sam zaspao, sada više toga nema, moramo ga uspavljivati ili leći s njim.

i što je stariji sve je više kod nas u krevetu

ovakve noćne aktivnosti imali smo i mi, trajale su 2-3 noći, pitaj boga što im dođe ali uvjerena sam da neće dugo potrajati

inače, da vas utješim, u svom iako kratkom životu Ivan nikada nije prespavao noć bez barem jednog buđenja, a znalo ih je biti i 7-8

AndrejaMa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Da, yasmin, nemam ja ništa protiv buđenja s razlogom (žedan, hoće k nama u krevet i sl.) ali ovo je bilo doslovno svakih 15 min i ništa neće. Taman zaspim, kad ono opet. Dignem se, pomazim ga, ponudim sve čega se mogu sjetiti, on neće, zaspi i nakon 15 min opet ponovo.

AndrejaMa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Da prijavim još jednu besanu noć. Mislim da ga muči taj šlajm i da se uplaši. Cijelu sam ga noć nosala, mazila, spavala s njim u njegovoj sobi i nikako se nisam naspavala. U jednom je trnutku, nakon duge borbe rekao "kindi" i lego u kindi ali i meni rekao "TU" što mu je značilo da ostanem s njim. I tako je ostala s njim u sobi, on u kindiču, ja na krevetu, MM u našoj sobi, sveki u dnevnom boravku, a svekar u radnoj sobi.
    Jutros bili kod doktorice, kao neka viroza, kašlje i curi nosić, nema temperaturu, nije dobio nikakve ljekove, samo čistiti nosić i puno tekućine.
    eto sreća pa su sveki i svekrva došli na dva dana, oni ostali s njim doma, a ja se vratila na posao. KAO ZOMBI. Još mi je i muka od ove druge male mrvice u trbuhu.

Jučer dobio od tete iz Njemačke (došlo po svekrvi) LEGO DUPLO i to paket od 120 kom, još jedan extra boje od 30 kom, i tri ploče za slaganje.
    Nije se micao cijelo popodne od tih kocaka. Revolucionarno otkriće. I slaže ih kao da ih ima već mjesecima.
    A pametnica mala....
    Dobio i puzle od mislin 20 kom i odmah skužio da oni ravni idu uz rub. Malo mora još usavršiti tehniku spajanje (naljuti se malo ako ne ide od prve).

Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Jučer sam kupila No-cry solution to sleep i s veikim veseljem vidjela da postoji i poglavlje o noćnim nacicavateljima. Spremna sam na SVE samo da bezbolno prekinemo s tim noćnim cicanjima.

Sutra ili u nedjelju putujemo pa nas nema tjedan dana, a onda sam na seminaru na Sljemenu sve do 17.12. Da se ne zabrinete gdje smo

AndrejaMa, bravo za malog slagatelja!

yasmin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

ja sam no cry kupila s Ivanovih 6 mjeseci... nama je super poslužila kod dnevnog spavanja, jer je spavao i po 5 puta ali po 10 minuta, nakon savjeta da odmah uskočim sa cicom polako smo produljili dnevno spavanje, na žalost, svi savjeti za noćno spavanje nisu imali efekta, no nama je najproblematičnije razdoblje bilo do 10 mjeseci (slučajno ili ne, poklopilo se i sa prestankom dojenja :/ )
    ipak, da je samo to bio problem sumnjam da bih odustala, (moj period adaptacije na nedojenje je dugo trajao i x puta mi došlo da ga nastavim)no 10 mjesečne ragade su presudile

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Pozdrav svima!
    Mi, fala bogu, sa spavanjem nemamo problema. Filip odspava veci dio noci u svom kreveticu, nekad se probudi pa predje k nama, a nekad se desi da prespava do jutra. Po danu odspava 2-3 sata u komadu. Nocu se znao probuditi par puta, nikad mu nismo dopustili ustajanje, moze preci kod nas, ali nema igranja niti price, tako da je par puta bio budan po sat vremena po noci, ali je onda odustao i vratio se starom ritmu.

Nama je problem hrana. Jede kao vrabac. Ujutro par zlicica cokolina, pa poslije jos par, pa popodne malo juhe ili malo makarona ili mesa. Sve to po par zalogaja i vrlo probirljivo. Trudim se ne pridavati tome veci znacaj, ali me stvarno nervira i rastuzuje. Jedino sto pije-sinoc je popio pol litre mlijeka pri uspavljivanju.

josie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

mi ovih dana dobro jedemo i dobro spavamo kuc-kuc-kuc, puj-puj-puj!

nego, jučer smo bili na orijentacijskom, bilo nam je super, osvojili smo prvu medalju u životu i baš smo bili ponosni!
    onda smo otšetali do dućana sa igračkama, gdje sam ja popalila velikog spidermana
    božemesačuvaj sramote, ali kako sam uzimala sve što mi je j. davao u dućanu i vraćala na mjesto, tako mi je ovaj turboveliki spiderman promakao i ostao se držati meni za ruku u kojoj sam nosila još neke vrećice...
    enivej, skužila sam da mi je spidreman u ruci kada smo stigli do auta, i od sramote se nisam mogla vratiti u dućan, nego je MM otišao vratiti to čudo
    veli da frajer nije skužio zašto on vraća tog spidermana, već ga je samo blijedo gledao.
    enivej, tako je prošao moj prvi shoplifting

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Bravo Josie!!!
    E sad, ko fol nisi primjetila. To ga je tvoja podsvijest digla, sigurno si ko klinka bila zaljubljena u spidermana (meni je bio zgodan).

Filip opet prehladjen, na srecu naucio je ispuhivati nos pa je sve lakse. Pokupio virusic u Mercatoru u igraonici, isli smo par dana prijepodne. Super mu je tamo, izigra se s djecom, tako da cemo ici i dalje. Da kucnem u drvo, jucer i danas je, usprkos prehladi, jeo super, tako da me to ful razveselilo. Mozda sam se samo trebala naglas (napismeno) pozaliti.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Eh, da, zaboravih... Filip zadnjih par mjeseci siki samo ujutro ( ja prekinula ostala dojenja, da polako krenemo put odvikavanja). Jutros se uopce nije sjetio sikiti, sto inace ne zaboravlja. Frajer se probudio, zaobisao i mene i bocicu s mlijekom koja je stajala kraj kreveta, uzeo autice i poceo se igrati s njima. Ja se probudim, a on kraj kreveta gura autice. :shock:

Točkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Evo i nas, preselili i još nemamo fiksnu liniju pa tako ni internet doma i sad kucam s posla.
    I Lea se budi noću, jednom, popije 2 dcl mlijeka i zaspi ko top...
    Jede isto kao ptičica i to me jako rastužuje, osobito kad se sjetim kako je prije papala i bila buca.
    U subotu sam bila u Klagenfurtu i orobila dječji H&M, kakve prepreslatke stvarčice, bila sam sva ushićena!
    Jučer mi je bio rođ. a Lea je cijeli dan po kući vikala "sjetan jođendaaaan" i pućila usne za poljupac

Točkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Evo i nas, preselili i još nemamo fiksnu liniju pa tako ni internet doma i sad kucam s posla.
    I Lea se budi noću, jednom, popije 2 dcl mlijeka i zaspi ko top...
    Jede isto kao ptičica i to me jako rastužuje, osobito kad se sjetim kako je prije papala i bila buca.
    U subotu sam bila u Klagenfurtu i orobila dječji H&M, kakve prepreslatke stvarčice, bila sam sva ushićena!
    Jučer mi je bio rođ. a Lea je cijeli dan po kući vikala "sjetan jođendaaaan" i pućila usne za poljupac

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj Točkica prvotno napisa
    Kako slatko!

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Moram i ja podijeliti nesto slatko. Jucer ja pitam MM-a.
    "Volis li me?" Kaze "Volim"
    "A ti Viktore?", Kaze Viktor (Rasiri ruke pa ih digne) "Ojiiiikoooo, do neba, do mececa" rastop rastop

yasmin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Točkice, sretno sa zakašnjenjem!!

josie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

točkić- sretan ti roćkas, a pametnoj glavici jedna
    a Viktor-nemam što reći , ali neka, ninet, ipak je on najstariji zpb-ić, još malo pa će i nama naši tako slatko pričati

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj ninet prvotno napisa
    Moram i ja podijeliti nesto slatko. Jucer ja pitam MM-a.
    "Volis li me?" Kaze "Volim"
    "A ti Viktore?", Kaze Viktor (Rasiri ruke pa ih digne) "Ojiiiikoooo, do neba, do mececa" rastop rastop
    heheheh, kada ja svog dinu pitam koliko me voli, onda mi kaže jojim te puno svjetu jer ja njemu govorim da ga volim najviše na svijetu pa je dijete svega pomalo sastavilo

AndrejaMa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Mi totalno izgubili apetit.
    Inače obožava juhu, jučer za ručak pojeo samo kuhanu mrkvu iz juhe, ali za žlicu ne želi ni usta otvoriti. Nego onako cijelu u ruku i grize.
    Izbila nam lijeva gornja 3. I desna samo što nije. Dakle imamo 11 zubića, valjda, jer dolje na vidim ništa, odnosno M neda da vidim.

bebeto avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Bok svima! I Mihael se zna probuditi po noci placuci, samo ga pomazim i zagrlim te ga vratim u krevetac i nastavi spavat. Pretpostavljam da nesto sanja. Inace zna pricati u snu i smijati se. I mi smo reducirali sikenje (sam je pomalo poceo odbacivat), sisa 1 put dnevno prije nego odem na posao, a jutros je poslije sisanja jos u polusnu rekao "bljak" . Ostala sam zapanjena .

haribo avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Hi!
    Evo i nas nakon duzeg vremena.
    Citam vas gotovo redovito tako da sam u tijeku ali i u frci sa vremenom....
    Susrecemo se skoro sa istim problemima: zubici - petice su tu,pomalo se bijele, budjenje po noci - osobito nakon uzbudljivog dana tj.veceri.
    Kristijan je jako aktivan u zadnje vrijeme gotovo nemoguc, pa sam neki dan najavila muzu da cu malo zapustiti kuhinju i drzati vise oko na Kristijanu tj. jos vise mu se posvetiti jer me od prosle subote pece savjest i osjecala sam se kao "nemajka" nakon onogo sto nam se dogodilo. A dogodilo se to da je Kristijan, dok sam ja kuhala rucak, pao preko hokera.
    Usta puna krvi, place on, placem ja, tate nema, mene panika uhvatila... Tek sam kasnije vidjela kako izgleda stanje sa zubima kad se malo smirio. Nabio je prednje zube tj. lijevu jedinicu, malo u nazad, meso gore svo plavo...grozno...nedaj Boze nikom. Hoce jesti bananu pokusa ju zagristi i onda u plac jer ne moze, pa sam mu par dana sitnila i miksala hranu, kuhala samo juhice i sl. Danas je puno bolje al vidim da ga je strah zagristi kruhic pa si jadan kida komadice i jede....

Bio nam je Sv. Nikola i donio koferercic sa alatom, magnetnu plocu i pilu. Odusevljen je.
    Mislim da cemo ove godine imati krasan Bozic, jer nas mali "covjeculjak" toliko toga kuzi, za razliku od prosle godine. Meni on u zadnje vrijeme tako brzo raste, i ne mogu zamisliti da od one male bebe postaje pravi deckic, prosto me strah kako vrijeme brzo leti. Jel vas nekad spopadnu takvi osjecaji?

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

haribo, nisi nemajka, djeca padaju. Ružno je kada ti se desi, ali sve to ide u staž.

I ja stalno gledam Lovru kako je narastao, više nije beba, pravi mali čovječuljak. I još pogotovo sada kada očekujemo drugu bebu.

Lovri je sv.Nikola donio vatrogasni kamion, ima masu dugmića za pritisnuti pa onda svira i priča. Na talijanski, ali nema veze, neka se uči. Oduševljen je njime, a MM-z i meni već pomalo ide na živce. Normalno.

Točkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Evo i mene, s posla, naravno
    Kod nas nema novosti osim da i dalje Lea jako slabo jede, 6 žlica za ručak uvrh glave i to je to za taj obrok a o ostalima da i ne pričam. Prve dvije žlice joj ja dam i onda želi sama jesti, pojede 2,3 i kreće igranje s hranom. Traži puno mlijeka i to je zasiti. Uglavnom, luda sam.
    Dobra vijest je da ima pomaka u pranju zubića, ako je od volje pusti me da joj malo isčetkam.
    Ma sve je hvala Bogu ok, samo da hoće malo više jesti (kao nekad)....

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Točkice, nemoj se opterećivati s time koliko jede, možda je samo faza. A i kažeš da je mlijeko zasiti. Avatar je super!

I kod nas je pomak na bolje sa zubićima i četkanjem. Malo se upoznao sa četkicom i sada mi pusti da mu ih očistim. Otvara usta i jedva čeka da se četkamo!

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

uh ajd da se javim sa svojim biserom za svetog nikolu...
    nazove mene mama 5-og i pita: sto ce lukica dobiti za nikolu?
    a ja :? - pa dobio je skafander! jos prije mjesec dana...

ja sam vam iz nekog razloga pomijesala mjesece i pmaknula sv. nikolu na studeni... i jos se cudim sto ovi svicarci ne slave sv. nikolu!

pa je imao dva sv. nikole... za drugi je dobio didakticki bubanj s kockicama...

inace, mi i dalje super, super... sve bolje...
    jako puno rijeci vec zna i jako brzo uci nove...
    penje se sve vise tako da cu morati po cijelom stanu zabiti police tik ispod stropa i na njih postavljati stvari koje ne smije dirati...
    objesanjavanje pali da ga zaustavi u nekoj situaciji ali ne znaci da to nece pokusati ponoviti za satr vramena... jedino je dosta dobro zapamtio pecnicu i sudjericu (valjda sam dosta uvjerljivo to obajsnila)... pojacalo i kompjuter moram uvijek iznova ponavljeati... nisu na jako dostupnom mjestu ali uz malu pomoc stolice ili kakve kutije se popne do njih i navali na psao... uh... cak i viknem... to mi je fuj pogotovo zato sto je impulzivno ako sam umorna ili nervoznija...
    nije mi lako ostati zen i cool otkad se njegov kapacitet za istrazivanje prosirio na penjanje...

haribo avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

lucky day i kod nas je faza penjanja....
    sam se popne i sjedne u svoju stolicu,kad je to napravio prvi put ja :shock:
    prije par tjedana protestirao je za popodnevno spavanje i pokusavao iskociti iz krevetica, od tada ga i popodne stavljam u vrecu za spavanje i sad je mir...inace je velika spavalica, popodne spava po tri sata!!!
    pocinje sve vise pricati tj. ponavljati, pogotovo dok razgovaram sa MM
    zna "brojati" do 2, ja kazem jedan a on daaa(dva)....

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Mi isto spadamo k vama, imamo 19 mjeseci, nikada nismo prespavali noć, ne pričamo baš puno, samo: mama, tata, auto, tica, maca, vau-vau, ostalo pokazujemo prstima. Strašno se volimo penjati, voziti i nositi. Imamo sve zube (do četvorki) i to smo preživjeli.

Točkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Stijena, dobrodošli! :D
    Što se penjanja tiče, mi u stanu imamo spiralne stepenice pa možete samo zamisliti kakav su izazov, unatoč preprekama....

josie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

dobrodošla Stijena!
    haribo, apropo tog brojanja-i jakov je počeo brojati (ali do tri )
    često mu, kada uvjeravanje ne uspije (kad se npr. penje po komponentama za koje još nismo kupili stalažu, a tko zna kada ćemo) velim mu :"brojim ti do tri" i onda počnem:"jeeeedaaaan....."
    tako se neki dan igramo po topoganu i on se kreće spuštati, a ja njemu :"jeeedaaan" a on meni:"daaaaaa, tiiiiiiiiiii!"
    jučer smo se u šetnji smrzli k'o sigice, borila sam se s njim cijelim putem da obuče rukavice jer neće ručice držati pokrivenima, i na kraju mi je iz nekog revolta i bacio onu zimsku navlakicu iz kolica sa sebe, pa ga evo danas s nosićem k'o špinom
    imamo dva rođendana ovaj vikend, i izgleda da ćemo oba provesti u svojoj kući :/

josie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

još me zanima, kada vam klinci počnu šmrkaviti, kako se to razvija?
    nama obično dva dana nosić curi do iznemoglosti, sama voda iz njega teče, a onda još 4 dana izvalčimo šljam jer ne može disati.
    tako je do sada bilo pravilo iako uvijek kada počne curkanje gajim nadu da će do sutra proći (tako je često sličaj samnom).

Točkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Što se šmkljavosti tiče, kuc-kuc, dugo je već nema kod nas, a što se brojanja tiče, možda nećete vjerovati ali Lea broji do 13 (do 10 već duže a ovo ostalo od nedavno).
    Jučer smo s smijali kad je imala poduži monolog nakon kupanca, digla je ručicu u zrak kao pravi govornik i počela:" grliti, ljubiti, nositi, maziti Euuuuuuu, neće plakati, neće papati, Saša dođi meni!"-sve u jednom dahu!
    Zadnja tri dana jede jako dobro ali nam je muka postala jutarnje ustajanje (u 06.20), prije je to podnosila super a sad plače i ne da se oblačiti.

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Thnx na dobrodošlici cure
    Šmrkavljenje mi je bolna točka jer od kad smo krenuli u jaslice (prije 3 i pol mjeseca) ne sjećam se više je li uopće bilo dana da je nosić bio potpuno čist.
    Prebolili smo streptokok u nosu i crvenkasto uho ( popili dva antibiotika), onda je tjedan dana bilo u redu, pa ispočetka.
    Sada je već treći tjedan nosić pun. Ne curi jako, ali ga čistimo fiziološkom i aspiratorom na baterije (btw jako sam zadovoljna aspiratorom, čak se nešto i izvuče) i sluz je cijelo vrijeme prozirna.
    Najgore mi je što je u međuvremenu počeo kašljati, dajemo mu biljni sirup i Petrovićev med za imunitet (kad uspijemo jer više nije zanimljivo), ali ne mogu se odlučiti otići pedici da ga posluša - ne znam jel mi gore čekati dva sata kod soc. ili otići privatno pa to platiti 350 kn, da bi mi eventualno netko rekao sve što već znam.

AndrejaMa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Mi jučer bili na Rebru na neuropedijatrijskoj kontroli sa EEG-om.
    Najvažnije je da je sve u redu i da više ne moramo tamo odlaziti (ostao nam samo Goljak). ALi...
    Otišli u 10 vratili se kući u 5. To je katastrofa. Sva sreća da već imamo iskustva pa znamo da to traje dugo. Ali za one koji idu prvi put - obično nisu spremni. Mi ponjeli jesti, piti i igračke.
    najviše umori to čekanje. Prvo na EEG, pa plač i dernjava jer teta stavljaonu kapicu sa elektrodama na glavu, pa gel ispod svake elektrode.. Ne zna se da li je više plakao Matej ili ja... A teta samo kaže - čvrsto ga primite i stisnite zube. Istina, teško je to, ali i najbrže i najbolje. A onda kad smo stavili kapicu sve ok. Ona mu je pričala i zabavljala ga cijelo vrijeme snimanja. Nije više ni plakao niti se otimao. Zainteresirala ga je. Na kraju sam joj samo rekla: Svaka Vam čast. A njoj je to puno značilo, jer nije lako raditi s takvom djecom (ima puno djece sposebnim potrebama), a i još su mali....
    E, a onda još nekoliko sati čekanja na pregled.
    Sam pregled bio je brzo gotov, a najsretnija sam bila kad je rekla da je sve ok i da se više nećemo viđati. I kod doktorice je plakao i vrištao.
    Poslje je zaspao u autu ispavao još dom dva sata. I navečer išao spavati u 9 i spavao cijelu noć.

Pitam ja njega: Što si ti mamina?
    A on meni: Jubav, zjato i dusa.
    A koliko mama tebe voli?
    A on raširi ruke: Ojiko

haribo avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Stijena dobrodosla!
    josie, nismo Tockici ni do koljena!
    mi polako al sigurno.....prvo da utvrdimo brojanje do dva pa cemo dalje

haribo avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

pratila sam i ja trajanje smrkljavosti, tek nakon 10 dana nosic je skroz cist.

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

mi smo skoro najmlađi ovdje i još smo jako daleko od brojanja.
    AndrejaMa, ne vjerujem koliko vi već pričate, ja mogu samo sanjati.
    luckyday i jeluška, jel i vi već toliko pričate?
    Nama je zasada krajnji domet ponoviti najjednostavnije pojmove - opa za loptu, di-di i auto za auto, blja za nešto ružno ili zmazano....

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Evo, da vam se i mi pridruzimo .
    Trenutno smo isto bubani, nosic curi i curi , no na srecu nemamo temperaturu.
    Vanja jos uvijek cica i budi se cesto po noci. Dok je bolesna, onda su noci stvarno jako iscrpljujuce. Ona hoce cicu, pa ne moze cicati, pa place...
    Ako uspije nesto pocicati onda se zna dogoditi da odmah sve povrati.
    Tako da mi ju je jako zao i onda ono malo sto spava, odspava na meni

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

stijena, luka zna vec jako puno rijeci... na proslom sam dijelu topica isla nabrajati i zacudila se koliko ih je a sad ih je jos puno vise... jednom kad ti krene ponavljati sve sto pricas - gotova si
    ali ni luka jos ne broji - hm, mozda zato jer niti ja ne brojim bas pred njim... mogla bi probati... kako mi je samo to promaklo...
    pocinje spajati po dvije rijeci od prije jedno tjedan -dva: tica leti, ko je?, ko to?, di si?... mislim da nista vise...
    dosta, ali jos ne kao sincic od andrejema ili mamitin marko koji je :shock: a isto je kao luka izlozen vise jezika...

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

e da, i luka je smrkav i kaslje...
    za sad samo caj od slijeza i ispiranje fizioloskom od intervencija...
    i puno trazi ciku opet...
    sinoc me izmrcvario - iako se ja jedva i probudim dok ciki no sinoc se toliko vrckao po krevetu i sutao me... a jedno sat vremena mi se pokusavao ugnijezditi i na glavi...

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Bok smrkljavci i racunalci!!!
    Mi dobro, ja opet zbrisala za vikend u Rijeku, radila i tulumarila, pa sam sad puna majcinskog elana. Filip je, da kucnem u drvo, zdrav (do prvog odlaska u igraonicu, a planiram u srijedu u Mercator). A to curkanje nosa i kod nas traje danima, do tjednima.
    Ono slabo jedenje, na koje sam se zalila je izgleda bila posljedica produljene viroze. Prvo je jedom bio smrkljav i malo kasljao, pa nakon 7 dana opet. Izgleda da ga je boljelo i grlo. Moguce da se sam izborio i s prvom upalicom grla. Doktorici nismo isli, jer su temperaturice bile blage, pa sam procijenila da mozemo i sami. Tako da jos nije probao antibiotike (kuc-kuc)
    Valjda ga napokon skroz proslo jer je navalio na klopu. Jede krumpire, brokulu, povrce svakakvo, meso, tijesto, orehnjace, suho voce, cak je i jabuke poceo jesti. Uglavnom -RENESANSA, jos ne vjerujem. :D

Točkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

A mi počeli jesti i ko za vraga sinoć procuri nosić i danas opet jede kao ptičica
    Ove dane nitko sretniji od mene, doručak, ručak, međuobrok......
    Obožava šipak i ne znam što ću kad ga nestane na placi.
    Dr. me savjetovala da joj smanjim mlijeko na minimum jer je zasiti i da zato ne jede ali to je tako teško jer ona mlijeko voli i pije najmanje pol litre dnevno.Počela sam davati pola bočice i mislim da će upaliti.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Eh, da, to s mlijekom sam i sama primjetila-ako mu ostavim bocu s mlijekom na dohvatu-stalno pije i malo jede. Ja mu dajem ujutro i navecer, a izmedju samo ako trazi. Pije vodu i caj koji zasladim s medom, cini mi se to zdravo, ima kalorija, a on voli. Pocela sam mu kupovati i suho voce (za sad probali kokos i ananas)-gricka dok s ćaćom igra video igrice ili gleda spotove na netu.

yasmin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Ivan je totalno postao izbirljiv kod hrane, pola toga što je do nedavno jeo više neće...
    samo hoće mes (meso) iz svega ga vadi, a prilogi i povrće zaobilazi,
    iz juhe vadi meso, danas smo jeli mljevenu piletinu sa špagetima i karfiolom a on kao pile pokljucao van samo te mikroskopske komadiće mesa
    voće samo miksano i gotove kašice (mislim si bolje i to nego ništa)
    jedino ujutro prije vrtića se najede žitarica i kamufliranog voća,
    u vrtiću ima puno toga što ja doma ne spremam pa i tamo slabo jede
    mlijeko odavno pije samo navečer, popije 3 dcl i oko 2dcl ujutro sa žitaricama i voćem,
    jogurt svake prijestupne, voće u komadu samo u vrtiću, meni doma nikada, slabo jede i kruh, i grickalice rijetko, puno rijeđe nego prije, svaki dan pojede i komadić čokolade, nije da se prežderava gluposti, sve u svemu otužno...

priča kao navijen: vlak, auto, autobus, jon (kAMIJON I AVIJON), tici (ptica) vuk, konj, deva, miš, meme (medo) pas, korni (kornjača) slon,
    žici (žlica), nož, vivi (vilica) čaša, njur (tanjur) tita (tik-tak) dede (dvd)
    baka, deda, teta, Tin (kumče) ian (ivan) dora (kumče 2) mako (marko) iki (viktor) ema - kompići iz vrtića, i tete iz vrtića Nata (renata) ica (Milica)
    bagej (bager) puta (pusa), bok, ddan( dobar dan) kum, piše, piti, jesti, papa,toči (pretače vodu iz posude u posudu), pali, gasi svjekano (svjetlo) Nikola (sveti Nikola) pokoni (pokloni), bor, vruče, pec, pena (pelena)sok, čaj, kaši (kašica)
    moj auto, pali auto, kto? (što je to) mama dođi, di si? ku-ku, dođi kuću (dođi kući) van, kiša, moko (mokro).... :shock: tek sad sam skužila koliko toga zna reći

Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Evo, i mi se vratismo. U Švicarskoj je bilo super, moj globetrotter je uživao čak i u snježnoj mećavi koja nas je ulovila na povratku kroz Njemačku. Odradila sam s velikim veseljem i prošlotjedni seminar na Sljemenu, još da odgulim ovotjedne obaveze pa sam slobodna do 8.1. Iiiihaaaaa!
    Doduše, iduću srijedu idem na vađenje mandula :shock: ...

Što se tiče hrane, Arpi ima faze i posta i gurmanluka, s tim da su ove prve češće. Zapravo voli sve papati, ali u minijaturnim količinama. Favoriti su mu mliječni proizvodi, kuhana jaja, integralna riža, alge, jabuke, naranče, šipak, sjemenke i bobice svih vrsta, tjestenina, brokula, kruh s maslacem, kiseli krastavci, sojino mlijeko od jagode... Trenutno se navukao na sirup Propolbaby i viče "još" čim vidi da mu donosim žličicu. Ne znam pomaže li stvarno taj sirup imunitetu, ali činjenica je da smo MM i ja odbolovali stvarno gadnu virozu sa vrlo jakim suhim kašljem koji je trajao više od 2 tjedna, a AA nije obolio iako je svaki dan bio izložen našem slinjenju i kihanju.

Vokabular mu je takav da bi vam vjerojatno bolje od mene objasnio kako mu prolaze dani Počeo je pamtiti stvari koja kažem u afektu pa mu je sada najdraža riječ svinjac. Naime, neki dan sam bila živčana nakon što mi je po stoti put prosuo sadržaj svog tanjura po hlačama, pa sam rekla MM-u da mi je stvarno dosta da je uvijek na stolu ispred mene svinjac. Danas AA prospe sjemenke po podu, ja mu mirno kažem da je napravio nered, a on počne oduševljeno vikati: SINJAC!
    Pjeva dijelove pjesama - Điha-điha, Zvončići, Mama Kukunka, Puž-muž - a jednu mađarsku pjesmu o vjeverici zna cijelu otpjevati.

Neki dan ga pitam da li hoće da mu skuham jaje za doručak.
    AA: Neeeeee. /s facom koja govori - ne budi bedasta/
    Ja: Pa što hoćeš papati?
    AA (oduševljeno): Meseko!!! Tata papa meseko. /Ne kužim uopće kako je shvatio da ja ne jedem meso.../

Počinjem polako prepoznavati i njegov smisao za humor. Trenutno mu je glavna fora praviti se da je mjesec zapravo banana koja leti na nebu i onda se smije kad se ja čudim kako banana može letjeti.

Točkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj mommy_plesačica prvotno napisa
    Trenutno se navukao na sirup Propolbaby i viče "još" čim vidi da mu donosim žličicu.
    Kod nas nema šanse za ovo, sad joj stavljam u čaj pa ipak popije tako.

Što se pjesmica tiče, Lea pjeva Zeko i potočić a od pjevača osobito cijeni Tošu , čim sjednemo u auto (ujutro u 06.30) samo izgovori:" Saša.......Tošu!" i nema druge, mm uključi cd koji nam već na uši izlazi....

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Mi još uvijek mlijeko pijemo u litrama/dnevno. Ostalo jede kako koji dan. Doručak ga ne zanima previše (jer se napije mlijeka), ali zna pojesti komadić peciva s putrom i pekmezom. Nakuhala sam se u posljednje vrijeme grizeva i žganaca, ali ni da bi, dok ih je ko beba kad smo počeli dohranu jeo skoro sa svim (možda baš zato).
    Zato dobro pojede ručak - juhice s piletinom (za mrkvom i brokulom je lud), variva, špinat s krumpirom i pečenim jajem, sva jela s tjesteninom, mljevenim mesom i paradajzom - pravi mali Talijan.
    Ponekad ga čopi voće pa pojede par mandarina, po ljeti je tamanio borovnice, jagode, kupine, na jesen grožđe - uglavnom sve bobičasto. Nekad je znao i samo tako utamaniti bananu, ali to ga više ne zanima toliko, valjda ih previše jedu u vrtiću.
    Grickalice i slatkiše izbjegavamo, ali zato skoro svaki dan kad dođem po njega u jaslice nešto žvaču.
    Med smo nekad jeli na žličicu, ali to ga više ne zanima pa umutimo u sokić ili mlijeko, uglavnom svaki dan dobije dozu. Pitam se što bi bilo s nosom da mu to sve ne dajemo.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

pitanjce: vidim da dajete med svojim malisanikma/kama... a citam da je opasno davati ga zbog neke bolesti na 'b' koju moze izazvati neka bakterija (za odrasle potpuno bezopasna) koja rado zivi u medu... nisam sad sigurna ali mi je u glavi ostalo da je ona opasna do nedje trece godine... mislim, bas sam ga objasnila ali pisalo se o tome po forumu pa mozda znate... ili je to netocno? :/
    pa ja jos luki ne dajem med iako si mislim da bi mu bas dobro dosao za grlo sad kad kasljuca...

brat i ja smo prakticki odrasli na medu i nista nam nije bilo no taj mi 'argument' nije dovoljno jak da riskiram... vidjela sam i slike te bolestine - izbije neki stravican osip po cijelom tijelu... brrrr...

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

ma da, ja sam dosta surfala po forumu, ali nisam na to naišla, zbilja, uspjela sam naići na špinat i mlijeko kao neke "zločeste" namirnice, ali ovo nisam percipirala.
    Iako, mogu jedino ponoviti što sam izjavila na "mlijeku": kako sada stvari stoje s otkrivanjem "novotarija", jednog ćemo dana stvarno svi pasti travu, dok se netko ne sjeti da niti to ne valja.
    Iako, zanimalo bi me to s medom, čisto informativno.

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

moram se malo požaliti, čisto da mi bude lakše jer ne vidim neko rješenje....
    Kao što sam već napisala, moje malo sunce se jako voli nositi, i sad to sve ne bi bilo ništa prestrašno da mu ja to kad dođemo doma iz jaslica ne želim uskratiti (čitavo popodne pruža rukice i viče "mama" :smajlić se rastapa od ...nečega, ali danas me tako i toliko bole križa da ne znam kako ću to preživjeti (ipak je to već dvanaestak kilica). Tata isto dolazi u obzir, ali samo kad izvodi nešto jako zanimljivo, tako da čim spazi mene, opet ispočetka.
    S obzirom da više od pola dana nismo zajedno, želim provesti što više vremena s njim (da uopće ne spominjem kućanske poslove i kuhanje, jer to više uopće ne stižem), ali sjest ili igrat se na podu (što sam isto probala), nedajbože pokušat mu objasnit, ništa ne pali. Ponekad me spasi kad vidim kako blaženo uživa u tome, pa mi je lakše, ali ponekad se osjećam ....kao da bi mene netko trebao nositi

haribo avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

i moja ledja otpadaju od nosenja...a valjda je samo faza...
    Lucky day i ja se sjecam tog topica o medu, i mislim da se pisalo o opasnosti do prve godine ne do trece, ali vise nisam sigurna
    mi smo za sada zdravi, nisam jos davala med Kristijanu...
    jednom sam razgovarala sa braticem (koji je doktor opce prakse) kako pijem caj bez secera...ali sa medom, on je komentirao da stavljanje meda u topli caj nema koristi jer opet dobijem secer u caju... :?

Stranica 1 od 4 123 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •