Stranica 2 od 4 PrviPrvi 1234 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 51 do 100 od 197

Tema: ZPB 05 (7. dio)

josie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

to na b se zove botulizam, i zna biti jako opasno za djecu do godine dana.
    evo teksta s portala: http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...D=169&Show=677

jakovu još ne dajem med, iako imam provjerenog proizvođača i ja se opako ubijam u medu.
    mi smo još malkice šmrkavi, ali vrhunskog raspoloženja!

a ovo Leino brojanje-povlačim se dok ne naučimo riješavati logaritme i matrice

yasmin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

mi konzumiramo med povremeno, isto mješamo u različite napitke
    tko želi provjereno neka uzme petrovićev med za dizanje imuniteta

i mi smo šmrkavi no ivan je jasličanac pa se to piše pod normalno, i prošlu zimu je jednako bio šmrkav a nismo išli u jaslice
    kuc-kuc još niti jedna prehlada se nije zakomplicirala, jedino se mučimo kad nas proljev uhvati

ivan se skoro uopće ne nosi...nikada mu to nije bilo baš drago, jedino kad idemo pješke iz vrtića onda se umori,

ja čak ponekad poželim da češće zatraži da ga uzmem na ruke

inače, mi smo sada u anđeo fazi, totalno je dobar, živ naraVno i zaigran
    vrlo malo traži mene i tatu za igru, zaigra se i uopće nas ne doživljava, ponekad kao da mu smetam kad se spustim k njemu na pod, a kada ga prekinem radi premotavanja hoće poluditi

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Koliko smo danas imali bisera, bilo je stvarno veselo! Ah, nisam ih sve zapamtila, ali evo dva:

1.
    Kupa se Hrvoje i pere se po nožicama. Gleda svoje nožice i odjednom veli:
    - Kako jepe nogice ima dječak... Jepe... Ko još ima tak jepe nogice? Bajbike!

Odakle mu Barbike - nemam pojma

2.
    Idemo na spavanje, pitam ga:
    - Hoćeš da zizamo ili da se samo nunamo?
    - Da se spavamo!

I onda za par minuta:
    - Dječak se sad ne bude igjao s kamionima, sad bude se igjao sa zizom.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

a, super, hvala josie na linku... dobro, znaci do godine dana je opasno...
    ja luki jos nista ne zasladjujem niti namjeravam ali ako mu se ponovno javi grlobolja (da, ova skoro pa prosla :D ) dat cu mu i malo meda...

stijena, sto se nosenja tice: jel bi mozda upalilo valjanje i mazenje po krevetu kad te bole ledja? ili marama? ja su slabo koristim u poslijednje vrijeme, nema postrebe jer luka nece dugo biti na rukama vise ali mozda bi tebi dobro dosla? obicno se mogu koristiti do 15kg tako da jos imas fore...

josie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Citiraj babyblue prvotno napisa
    off topic (a mozda i nije) - josie, prekrasne su ti slike iz potpisa!Pogotovo one gdje ste ti i bebac skupa, prelijepi ste
    hvala babyblue
    ja se divim vašem siteu već odavno!
    super super ste!

a za Hrvojeve bisere, nemam riječi :shock:
    mi laganini slažemo rečenice na hrvatskom, ali kunem se da ima brdo bisera, samo ih ja još ne razumijem

kupili smo borčinu u tegli, čeka u prizemlju da je nekako dovučemo na 2. kat, veselim se kao malo dijete!
    kupila sam u casi drvene čovječuljke-ukrasiće, imamo brdo papirnatih pahulja povješano po kući, jedne lampice su nam pregorile dok smo ih jakov i ja stručno pregledavali, probni kolač nam je zagorio, ali je čišćenje kuće bilo uspješno!
    baš se veselim blagdanima!

yasmin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

kupila sam u casi drvene čovječuljke-ukrasiće
    i mi, i mi! jedva čekam!!!

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

lucky day, nažalost kod P. ne pale marame i sl., strašno je živ i što ga god sputava (a nošenje ga ne sputava, uf ), odnosno što nije po njegovom da može kud hoće i kad hoće....ne bi išlo.
    Svojevremeno sam onako naivno kupila klokanicu dok je još bio mala beba (3 mj.), ne znam jesam li ju koristila dvaput ili triput, nije mu se baš svidjela. Nedugo sam i ja došla na sličnu ideju, pa reko da je probam još malo iskoristiti (dok je imao još oko 9-10 kg jer u nju ne može više), ali to je stvarno bilo hvatanje za slamku.
    Ono neki dan, zakurili i on i ja (zato su i bolila leđa malo više nego inače), otišli ipak jučer doktorici, i sva sreća ne treba antibiotik

bebeto avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Prije par dana skoro me nije kolpalo. Isla sam ubacit drva u kotlovnicu za centralno i kako smo bili sami doma a vani hladno ostavila sam Mihaela samog u kuci samo na sekund.Kad sam se vratila, ja za kvaku ne mogu uc u kuću. Mihael mi zakljucao vrata. I ja njega zovem, otvori mami vrata a on okrene kljuc opet u istu stranu i nanovo zakljuca. Kad je shvatio da nemoze otvorit vrata jadan poceo je vikati "mama, ija (zovem se iva) otoji" . Sto cu sad, srecom imala sam mobitel u djepu i zovem mm da dodje doma. Dok je on doso proslo je sigurno 15 min., ja sam pokusavala smirit Mihaela jer se jadan skoro nije zagusio od placa. Pokuso MM obit bravu, nema sanse izbit cilindar, nismo imali druge nego razbit jedan od prozora da bi usli u kucu. Ovo mi je bila lekcija koju necu nikad zaboravit.

Točkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Curica moje prijateljice nedavno je baku zaključala na balkon, 1,5 sati se baka derala da dozove nekoga i usput zabavljala malu preko stakla. Ništa se srećom nije desilo, uspjela je nekako javiti kćeri i ova je dojurila.

josie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

ajme bebeto užasa :shock: , brrrr, ne mogu niti zamisliti kako vam je bilo.
    još sam prije dok je J. bio skroz beba čitala o takvim slučajevima na forumu i od onda oduvijek J. vucaram sa sobom, i ključevi su mi uvijek u džepu.
    pogotovo kada smo s autom (sjetim se onog horora sam momze i zackom)

josie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

a stijena, jeste probali sa slingom?
    on ti je zgodan za veće klince jer lako i brzo ide nutra-van.
    mi kad se nosimo (što je odnedavno postala rijetkost), nosimo se u slingu.
    ovako

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Nismo, al guba izgleda
    Ne znam samo kako bi P. na to reagirao, nije toliko fora u nošenju jer on sam hoda i trči, i naravno penje se, ali ne može dohvatiti sve što mu je zanimljivo, pa između ostalog na taj način "snima" što sve ima iznad njegovog vidokruga.
    Probali smo se valjati po krevetu i sve je super i umiremo od smijeha i čim vidi da mi je prelijepo, odmah na ruke...hop
    Jučer kad smo cijeli dan bili doma (jer u jaslice idemo tek slijedeće godine) nekako sam ga, kad god je počeo pružati ruke, uspjela zaigrati lovice (moš mislit ja mu bježim, on me lovi, pa malo obratno), pa je ipak skužio poantu. To mi nije problem kad smo doma, ali kad dođemo popodne iz jaslica, a ono dijete pruža rukice svojoj mami, pa nosila bih ga na kraj svijeta.......

Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Bebeto, koja horor priča! Skoro mi lakne što još nemam vrata u stanu

Mi pagani smo požurili i okitili bor (drvene vile i snjegovići + šećerne zvijezde) i mene je od tog prizora sad 5 do 12 puknula božićna groznica pa bih mijesila, pekla i cimetovala.

Babysitterica nam nešto kašljuca i non-stop pobolijeva pa je uz božićnicu dobila i Pavlovićev med za imunitet Nadam se da nisam preočigledna...

bebeto avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Za roditelje koji si to mogu priustiti, stavite bravu onu okruglu iznutra a iz vanka kvaku tako da vam klinci nemogu sami otvoriti vrata ( osim zakljucati kao moj meni). Buduci da smo pet metara od mora, ja sam mirnija jer znam da nemoze izletiti vanka.

haribo avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

drage mame sa ZPB 05 zelim vam CESTIT BOZIC I SRETNU NOVU 2007. GODINU

Točkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Svima puuuno zdravlja najprije a onda i svega ostalog!

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Joj Bebeto, sigurno ti je bilo grozno. Jadnicak mali...
    Mi smo isto imali nedavno situaciju za zmrznut se- Ja sjedim na wc-u, Filip gleda crtic, a MM nesto nosi u auto (niz stepenice, mi smo na katu). Skuzim da je MM protrcao kroz hodnik i da ga nesto boli, ali dovrsim svoj posao na wc-u i izadjem van...Kad tamo otvorena vanjska vrata i ograda od stepenica...Izletim van, a Filip lagano silazi niz stepenice, bio vec na pol puta kad sam ga uhvatila. :shock:
    Tada se ni nisam toliko uplasila koliko su me poslije pucali flashbackovi sto je sve moglo biti. I sad mi je bed kad se sjetim. MM-u sam poslije ozbiljno priprjetila da mu se vise nikad ne smije dogoditi da ostavi otvoreno, makar umirao po putu.

No dosta ruznih tema! Od danas sam na praznicima! Zivjela prosvjeta! Filipu kupujemo sanke za Bozic pa cemo na Sljeme. Jel netko vec bio?

Jeluška avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

da vam se kratko javimo.

Svima želimo sretan Badnjak i blagoslovljen Božić.

m_p nadam se da je operacija dobro prošla i da će oporavak biti brzinski.

Jelena je zdrava (kuc-kucoddrvo). Jede kao mećava.

Ja sam bila na uzv i kaže doc da bi mogla biti seka, ali nije siguran jer je pupčana vrpca bila između nogu. zaključak da je beba curica donio je na osnovu dugogodišnjeg iskustva. Vidit ćemo iskustvo za koji mjesec!
    svima!

Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

ZPBići, sretan Božić vama i vašim obiteljima

Pliz vibrajte da mi operacija /u srijedu ujutro/ i oporavak prođu čim brže i bezbolnije... Navodno me čekaju jaki bolovi u grlu i ušima, visoka temperatura i povraćanje. Jupi.

yasmin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

MP drž se....

svima i za blagdane!

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Mi isto želimo sve najbolje svima koliko god vas ima
    Imali smo mali okršaj s borom, a pogotovo kuglicama, uopće ga ne zanimaju sve silne igračke koje je dobio za Božić, samo i isključivo je zanimljiv bor i kuglice.
    Sva sreća da smo bili dovoljno pametni da kupimo onaj u tegli pa ga ipak ne može srušit, a i većina kuglica nisu staklene pa mu damo da utaži znatiželju......koliko-toliko
    od nas

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Sretan Božić svim ZPBićima!
    Mommy drž' se, vibramo u srijedu!

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Sretan Bozic!!!
    MP-drzimo ti fige!!!

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Sretan Božić!

M_P, sretno sutra! Nadam se da ćeš izbjeći povraćanje. Nemoj niš jesti ni piti prije operacije.

josie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

cure moje drage, želim vam sve najljepše što si možete poželjeti u ovim blagdanskim danima!
    ja ne mogu da se ne pohvalim sa nekim svojim darovima, Božić je ove godine stvarno bio dobar i lijep.
    od Jakova i MM sam dobila srebrni lančić sa medaljonom na kojem je ugravirano slovo J (i to prekrasno), a iza tekst "budi sretna zauvijek".
    unutar medaljončića su slike njih dvojice.
    rasplakala sam se kao malo dijete kad sam otvorila poklon
    a od mojih roditelja sam dobila malu brončanu repliku meštrovićeve "žene i djeteta", to me doista jako dirnulo, i sada kada čitam kako puno cura nema podršku okoline oko dojenja još mi više taj kipić znači
    baš sam sretna!
    m_p- želim ti brz oporavak, gledaj na sve tako da nakon operacije ništa nećeš morati raditi, već će se tvoji dečki brinuti za tebe.
    puse svima!

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

isto svima najtoplije cestitke...

josie, kako prekrasni darovi!!!
    ja dobila jedino od sveki rukavice kojima se otvace prsti - super za obavljanje stvari po gradu kad vozis kolica a i guba izgledaju... i od frendice onu smjesnu vjevericu iz 'ice age' crtica koji smo isle zajedno gledati - u ogromnoj velicini... drapam se od smijeha svaki put kad ju vidim!!!

m_p, zelim ti mazen i pazen oporavak...

zebra avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Citiraj lucky day prvotno napisa
    pitanjce: vidim da dajete med svojim malisanikma/kama... a citam da je opasno davati ga zbog neke bolesti na 'b' koju moze izazvati neka bakterija (za odrasle potpuno bezopasna)
    sjećam se toga, ali ne i dal je bilo samo prvih 6mj. ili godinu dana, ali mislim da to vrijedi samo za bebe. mi već dosta dugo meda u čaj bacamo. a i na kruh
    ta je bolest rijetka i javlja se samo ako kupite pravi med od pčelara,onaj u dučkasu sigurno nema bakterija ili spora ili kajveć (a ni meda baš puno, nažalost)

zebra avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

opet ja postam bez čitanja topica do kraja da ne zaboravim kaj sam htjela reć. slobodno brišite, suvišno je

yasmin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj zebra prvotno napisa
    opet ja postam bez čitanja topica do kraja da ne zaboravim kaj sam htjela reć. slobodno brišite, suvišno je
    ma polako, po broju postova vidim da se tek uigravaš...
    dobrodošla!

Točkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Cureeee, svima sretan Božić u zakašnjenju (nemam te., nemam internet doma )
    Josie, divni pokloni, tako topli i osobni (za razliku od mojih , ja sam dobila čizme i torbu od mm-a)
    Lei je D.Mraz donio igračke i nešto robice. Blagdane smo proveli u sunčanom i predivnom vremenu, šetnje Opatijom, vožnja vlakićem po Korzu, spavanje do 10......
    MP, mislim na tebe...
    Jeluška, ako je stvarno cura super, i bi još jednu......
    Paulita, kako si ti?

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Pa ja sam super, osim što sam za Božić povraćala cijeli dan. Uhvatila me neka viroza. Neš ti blagdanskog ugođaja. No, nema veze, prošlo je drugi dan. Ali pojeli mi francusku....

Danas sam bila na pregledu, otvorena sam 3 cm, vjerovatno je povraćanje imalo utjecaja jer sam pred tjedan dana bila skroz zatvorena. No, doktor kaže da je to super obzirom da sam u 37. tjednu. U bolnicu neću morati prije termina! Jupi! Osim ako me ne prišarafi. A sada mi je pritisak jak, valjda od amnioskopije.

Lovro je danas nekako grintav, povraćao je, samo spava. Nadam se da neće biti veselo oko 3 ujutro. Inače, vratio se na ciku, potegne mi majicu i viče "ade, da" (ajde, daj).

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

uh, jednostavno moram pozeljeti dobrodoslicu zebri... :D :D :D

zebra avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

hvala, cure!
    nije to samo uigravanje, ja sam povratnik (crko komp trudnoj ženi,pa krepo modem neispavanoj mami 4mjesečne bebe) već je to mix trčanja za malim zvjerkom cijele dane i brzopletosti moje. jezik brži od pameti
    i sretan (bijo) božić svima!

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Pozdrav novim curama i bebačima! :D
    Evo još jednog kratkog javljanja...
    Mi smo u Zg-u, Filip opet kašlje pa me frka novog laringitisa, poduzimamo sve mjere predostrožnosti pa valjda neće......a imam i jednu lijepu vijest:
    Trudna sam! :D

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

:D Mamasita,
    lijepe vijesti

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Mamasita prvotno napisa
    ..a imam i jednu lijepu vijest:
    Trudna sam! :D
    :D ajajajajajajaaaa!!!!
    cestitam od srca mamasita!

yasmin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Mamasitaaaaaaaaaaa :D :D

super!

i mi bubani, ali neću kvariti lijep topik, čitajte o nama na "što za kašalj ( ima nas i više!)"

Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Evo i rekonvalescentice! Oporavak prolazi dobro, vjerojatno zato jer smo Voltaren i ja postali najbolji prijatelji. Pod lijekovima mogu pričati, jesti i piti, samo mi pjevanje šteka

Mamasita, čestitam!! Još je jedno divno djetešce na putu.
    Josie, pokloni su stvarno divni, skroz me raznježilo dok sam čitala.
    Lovro&Paulita, nadam se da ste bolje i super da ne moraš ranije u bolnicu!

Svima hvala na vibrama, izgleda da su pomogle

A sad natrag u krevet...

Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Yasmin, kako je Ivan? Pročitala sam onaj topic jer i AA kašljuca, a ja sam paničar kad je on u pitanju.

yasmin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

MP- super da oporavak ide dobro!

Ivan je dobro dok navećer ne legne spavati. Evo zaspao je prije 10 minuta, od toga je minutu kašljao, zapravo hropće, bronhiji su puni a ne može iskašljati. Inhaliramo ga s ventolin sprejem pa se nadam mirnijoj noći. Ja naravno ne spavam, i inače imam lagani san i svaki put kad se zakašlje sam budna, spava s nama i cijelo vrijeme mi je jedno uho na njegovim plućima- a tamo filharmonija! :/
    u dva dana ono što je izgledalo kao obična viroza se pretvorilo u bronhitis. Temperaturu evo prvi dan nakon 6 dana nema, antibiotike nismo dobili.
    Najgore je to što sam ja to sve prošla i još su mi živa sjećenja kako je to kad ne možeš normalno disati, nadam se da kod njega ipak neće doći do toga samim tim što za sada nije alergičar (testirali smo se u 3. mjesecu)

sve ga je to prilično iscrpilo, slabo jede a danas je bio iznimno nervozan, uz sve to idu mu i petice...
    a i moji sinusi su se javili....brrrr, kakvi praznici.sva sreća da sam na godišnjem...

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

uh, yasmin, drzite se... a kud i ti zubi se uvijek krenu gurati kad se pojavi bolest...

m_p, ti dan nakon operacije pa udri u pjesmu?! i jos se bunis kaj nije bas naj... luda si k'o puska...

josie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Citiraj lucky day prvotno napisa
    m_p, ti dan nakon operacije pa udri u pjesmu?! .
    ...pa kad je blagdansko vrijeme

zebra-dobrodošla i dugo nam ostala,
    paulita- još sitno brojiš, joooj postaje napeto :D
    yas- da se što prije oporavite, velika Ivanu
    i to što lucky veli-baš se ti zubi sjete kada ne treba :/
    mamasita- :D ne mogu vjerovati kako se ZPB društvo opako počelo množiti. 8) želim ti mirnu i lijepu trudnoću!Baš me ova vijest obradovala!
    sad kad bi još i m_p uz pjesmu

Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Evo cirkusa i kod nas.
    Sinoć smo MM i ja otišli u kino (kad već ne mogu pjevati ) i po povratku nam čuvalica veli da je AA jako rano zaspao i da joj se čini da je malo topao. Naravno da je zakurio i iako je bilo "samo" 39C, mišić je počeo buncati Pokazivao mi je macu koja ga gleda iz kuta sobe, teletubbiese na stropu i sl. Izludila sam. Uspjeli smo skinuti temperaturu sa čepićima i on je jutros jako živahan, sipa provale ("Zajedno idemo u krevet. Zajedno papamo ciku!"), ali se svako malo zakašlje pa mi se čini da to neće sam tak proći...

haribo avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

mamasita cestitke i od nas!
    mnozimo se, mnozimo...
    K je sinoc i preksinoc malo kasljucao nista strasno nadam se da ce proci od sirupica, nosic maaaalo curi i to je to.
    jos da pozelim dobrodoslicu zebri pa odo peglat da mi ne stoji neispeglani ves do nagodinu

haribo avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

radujem se doceku Nove u toploj sobi doma naseg...
    sami nas troje, K ce u krevet kao i obicno a nas dvoje na trosjed u horizontalu, u slucaju loseg TV programa jocker je tu

yasmin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj mommy_plesačica prvotno napisa
    Evo cirkusa i kod nas.
    Sinoć smo MM i ja otišli u kino (kad već ne mogu pjevati )
    baš krasno, mi vibramo i brinemo ko lude, a ona se provodi u kinu

i moj ivan je buncao kad bi se probudio, samo pazi na kašalj i osluškuj pluća

Ivan je kuc-kuc puno bolje, nema temperature i noćas nije kašljao, samo par minuta kad sam ga polegla... i vratio mu se apetit
    ali zato sam ja sad na redu...

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

ko što yasmin reče, ima nas još bubanih, evo nađosmo se mi opet...
    mi smo sve bolje jer antibiotik ipak radi svoje, pa se nadam kad već mora da će odradit kak spada
    moramo se pohvaliti, s obzirom da smo do neki dan pričali samo mama, tata i aca (maca), svaki dan naučimo neku novu riječ: prekjučer kaže nos (jer sad stalno čistimo nos pa aspirator zove nos ), jučer ga baka naučila reći nona (noga), danas MMu vičem: čekaj! (jer baš smo se prematali) , a P. kao ponavlja, "tata kakaj!" umrli od smijeha...na badnjak jeli ribu i bilo je jako fino, viče "još"....uglavnom krenulo je.
    Inače, nos smo očistili svim macama i medekima pa ga je malo lakše nagovoriti da čistimo i njemu, jučer je imao apetita i nadoknadio par dana ne jedenja, ali danas po starom

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

jesam ti rekla!! :D

a na ovo tata, kakaj sam odvalila¨...

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

da, nevjerojatno, samo ga jedan dan ćopilo pričanje i sad svaki dan nešto novo, super

yasmin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

a ivan kaže "ja kaka" kada želi skakati po krevetu, a kad se pokakao kaže kači (nemam pojma otkud mu to)

a danas pojede kašicu i kaže "još jenu kaši" :shock: mi ostali paf!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •