Stranica 3 od 4 PrviPrvi 1234 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 101 do 150 od 197

Tema: ZPB 05 (7. dio)

josie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

da, da i J. je počeo opako slagati rečenice ima koji mjesec.
    jučer smo imali malo prednovogodišnje salvlje kod nas.
    bio mi je roćkas, imali smo tortu u obliku leptirića i puhali svjećice.
    J. se toliko svidjela torta da ju je oblizao cijelu .
    nadvio se nad stol i pazio da se ne umaže i lickao kremu sa krila
    danas opet tulum, samo bez torte.
    idemo na viksu i dočekujemo novu sa MM bratom i njegovim klincima :D

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

cure hvala svima za čestitke!
    mi smo jučer malca inhalirali fiziološkom nakon čega je on ispovračao šlajm i cijelu noć nije zakašljao :D
    super je raspoložen, a moramo se pohvaliti da je jučer prvi put skočio onako na mjestu. toliko je bio oduševljen kad je otkrio da može skočiti, da smijeh, skakanje, bacanje i padanje na guzu nije prestajalo čitavih sat vremena.
    svim kašljavcima i bubancima želimo što brži oporavak
    i svima lijep provod za doček Nove

Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Josie, sretan ti rođendan + 1 dan

Citiraj yasmin prvotno napisa
    Citiraj mommy_plesačica prvotno napisa
    Sinoć smo MM i ja otišli u kino (kad već ne mogu pjevati)
    baš krasno, mi vibramo i brinemo ko lude, a ona se provodi u kinu
    Priznajem da mi je taj odlazak u kino bio jedna od glupljih ideja. Ali nisam bila u kinu otkad se AA rodio, a prije sam išla 1-2 puta tjedno pa mi se učinilo kao idealna prilika...

Sinoć kod nas nije bilo temperature, a jutros smo isprobali novi inhalator i iako isprva nije bi oduševljen, sad inzistira da ga inhaliram dok je na ciki ("Uključi dim").
    Meni je nakon jedne noćne bolne krize bolje, samo mi je već dosta ove tekuće/kašaste hrane. Razmišljam da stavim 2 kutije bajaderi na radijator da malo omekšaju pa ožeži...

Želim vam svima da se zabavite večeras i da u 2007. uđete zdravi, mirni i radosni!

yasmin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

cure koji inhalator imate, jeste li zadovoljne i koliko ste ga platile...

mi nedavno kupili ovlaživač zraka i sada kupujemo inhalator (iako je naša pedijatrica, a i pedijatar sa srebrenjaka rekao da ne treba ukoliko se ne radi o kroničnim bronhitisima?!)
    evo posudila sam od frendice inhalator od Medisane i čini se o.k., mnogi imaju popularne pingvine, ne znam što da uzmem :?
    ovaj ima bateriju, to mi se čini praktično da ne mora stalno biti prištekan na struju

svima želim mir i veselje u 2007.
    ivan je isto puno bolje, rješio se boleštine a što je najvažnije ovaj put izbjegli antibiotik iako sam već bila na rubu živaca nakon što je 6 dana imao temperaturu...

yasmin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

joj,

Josie puuuuuuuuuuuuuusaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

yasmin, a nisu li pingvini aspiratori, ne znam mi smo koristili za izvlačenje iz nosa dok nismo kupili aspirator na baterije, za primjenu kao inhalator ne znam, a nadam se da mi neće niti trebati
    Svima želimo što si sami žele u 2007. godini :D

bebeto avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Svim mamama i bebama SRETNA NOVA 2007 godina, neka vam se sve zelje ispune a ponajprije neka vas sluzi zdravlje !!!!!

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj bebeto prvotno napisa
    Svim mamama i bebama SRETNA NOVA 2007 godina, neka vam se sve zelje ispune a ponajprije neka vas sluzi zdravlje !!!!!
    Pridruzujem se cestitkama!

Kako ste proveli Novu? Mi bili kod frendova, nekoliko parova i klinci (njih trojica od 1, skoro 2 i 2,5 god. i beba od 3 mj.). Ostali klinci otisli spavati do 11, a Filip tulumario do 3 kada se napokon ugasio. Cak je izvodio i nas ostale na ples, i to ne samo mene i mm-a, vec i mamu od drugog klinca koja mu se svidjela. Fino izabere sebi partnera, uzme za ruku i izvuce pred tv da s njim caga. A ples je Travolta meets The Who
    Jedini minus je pirotehnika oko ponoci, to ga je plasilo. Ujutro je jos prepricavao BUM-BUM uz mrstenje i njegovu uobicajenu pantomimu.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Sretna vam nova!

Mamasita, čestitamo!!!!

Josie, sretan rođendan sa malim zakašnjenjem!

Mi smo svi prošli virozu, prvo ja, pa Lovro pa tata. Ali sada smo ok, samo što Lovro malo manje jede. No, neću se time opterećivati.

Pusa svima, nadam se da će bubanci brzo ozdraviti!

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

josie namam pojma kako mi je promaklo, Sretan ti ročkas!
    svima sve najbolje u 2007.
    mi smo Novu dočekali uz televizor, F. je zaspao k'o top u 8 sati, čak ga ni pirotehnika nije probudila, a mi smo mu se pridružili odmah nakon što smo u ponoć otvorili šampanjac i nazdravili.

zebra avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

SRETNA NOVA SVIMA!!

mamasita, čestitam! :D

a ivan kaže "ja kaka" kada želi skakati po krevetu, a kad se pokakao kaže kači (nemam pojma otkud mu to)
    ivor je imao fazu kad je sve bilo -či
    baka = bači
    patka = pači
    kaka = kači
    a sve uvijek nekim milim, pjevnim glasićem
    u zadnja 2 tjedna je počeo izgovarat rečenice tipa 'daj papaji', 'tata nema,mama kita (=čita)'(baki u telefon)
    nema više bači i pači
    da se pohvalimo: 23. 12. dobio je ivor bratića! :D

yasmin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

a ja sam od prekjučer mamica (do sada me je zvao samo mama)
    tata je tati igo (igor)
    na Staru Godinu u mom dijelu grada se uvijek puno puca i kreće vrlo rano, Ivan je bio budan do 22 sata i baš smo odlazili od bake u prizemlju i krenuli prema stepenicama kada je netko ispalio vatromet...Ivan se ukipio i gledao netrepćući...odjednom se okrene prema nama i sa očima širom otvorenim ozbiljno nas priupita "Šta je to?" kidali smo se od smijeha na izraz lica

sada stvarno priča sve, da krenem nabrajati nema smisla, koristi i rečenice, dvije do tri riječi

no... (već dva tjedna ne ide u vrtić, još se lječimo pa neće ni ovaj tjedan)
    iz anđelčića se pretvorio u Krampusa, sve živo baca, autiće, igračke, moju božoićnu pšenicu je uništio, i ne samo to nego baca i na nas i na sve što mu se nađe na putu...
    prije bi se zaigrali, zajedno ili on sam sa nekom igračkom a sad ništa ili baca ili se penje ili skače...katastrofa
    možda miu fali vrtić ili mu nije jasno što po cijele dane radi doma (nismo izlazili jer je dugo imao temperaturu, a niti vrijeme nije baš nešto) ili mu je neobično što sam cijeli dan s njim a i tata je dosta bio kod kuće, možda mu fali uobičajena rutina?!

Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

cure koji inhalator imate, jeste li zadovoljne i koliko ste ga platile...
    Imamo inhalator Respira, platili ga 499kn (TehnoMax u King Crossu), može se odvojeno kupiti i baterija. Koristili smo ga 3-4 puta pa nisam baš mjerodavna, ali meni je OK za kašalj i šmrkljiće koji ne cure van, samo moram inhalirati AA dok spava jer je oduševljen paljenjem i gašenjem "dima".

Doček 2007.... Zaspala s AA u 21:30, probudio nas "jatomet" 10-ak minuta prije ponoći, u 00:05 stavila još jedan čepić Voltarena jer me grlo ubija i zaspala u 00:15. Tulum.

Inače, oporavak od operacije mandula mi je koma, puno gori i sporiji nego sam mislila. Bez Voltarena ne mogu popiti ni čašu vode, u 6 dana sam izgubila 4kg i toliko sam gladna da mi se vrti i povraća.

josie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

SRETNA VAM NOVA CURE MOJE DRAGE i naravno- dečkići i M-evi!
    mi smo novu dočekali u Stubici, jako opuštreno, mirno i ugodno.
    J. je sve prespavao, bez obzira na vatromete susjeda koji su se međusobno nnatjecali čija će raketa više i jače eksplodirati.
    sve u svemu bilo je lijepo.
    sutradan, kada smo trebali doma smo se sjetili kako ne možemo u kuću jer je MM zalupio vraza a nije izvukao ključeve koji su bili iznutra.
    dakle, vrata nisu bila zaključana, druge ključeve smo imali (kao uvijek), ali nismo mogli u kuću jer s vanjske strane imamo kuglu a ne kvaku
    situacija se relativno brzo riješila sa bušilicom, kliještima i kacavidama koje je moj tata donio, pa su MM i MT uspješno provalili u kuću dok smo jakov i ja uživali kod mojih.
    kakav je to znak za ovu novu 2007,ne znam, ali bilo je relativno zabavno
    i hvala vam puno na čestitkama za rođendan

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

mi isto prespavali vatromet (nevjerojatno :shock: ), čak i susjede koji su tumarili do 4, P. je kao i obično zaspao u 9 i mislila sam da će ga vatromet probuditi (prošle godine je) pa ćemo svi skupa dočekati novu, međutim ja zaspala u pola 11 (MM i ja smo se stisnuli na trosjed i uživali), u pola 12 počeli pucati ko ludi, probudila se i čekam da se P. probudi, međutim ništa, doduše nije se niti za Božić ali ove godine se puno manje pucalo pa sam mislila da je zato, ali moje dijete kad zaspi, onda spava...
    probudio se tek kad je njemu bilo vrijeme za buđenje ko i svake noći, oko pola 1 kad se prestalo pucati
    a moramo se pohvaliti da je noćas spavao od 2 do 7 BEZ BUĐENJA, i onda još s mamom u krevetu do 15 DO 9 :D , ne sjećam se kad sam se zadnji put toliko naspavala. Sad sam s njim doma jer još je na antibiotiku, ali sve je bolje i bolje

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

samo da vam
    mi smo u istim problemima kao i vi sto se tice ne spavanja i ostalog.zelimo vam se pridruziti.do sad smo forumirali na jednom drugom forumu.
    nadam se da cemo se lipo slagati
    pozdrav svima od stipe i mame eke

haribo avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

josie sretan rodjendan sa zakasnjenjem...
    Eka dobro nam dosla i pusa jos jednom djecacicu.
    Nisam brojala koliko nas ima ali cini mi se da bi mogli biti dobra nogometna ekipa!

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ljubicice moje,

Evo i mene opet na poslu....Nas je prije desetak dana napao tako gadan virus da sam mislila da cemo poumirati (OK Ja to uvijek mislim...). Prvo je muz proveo nov povracajuci, sutradan Viktor, prekosutra ja....Prestrasno. Dijete mi nikad nije bilo bolesno i cinjenica da je povratio minimum 20 puta tog dana me dotukla...Pa strah da ne dehidrira....Bili smo u hitnoj i dobili uputnicu za bolnicu za slucaj da se zakomplikuje s dehidracijom...Srecom, brzo je proslo. Ali nas je poharalo. Svi smo smrsali (za MM to i nije lose, ali V i ja smo ko male aveti).
    31.12. je MM vadeci pecenje iz rerne, prolio tekucinu iz mesa sebi na nogu....opet hitna....So much about New year...
    Ali onda je bio 1.1. moj najdrazi dan....imali smo super zabavicu, prije podne za uzu rodbinu, a predvece malo veci dernek...Imamo cijeli vozni park kamiona i jos mnostvo igracaka koje nam paznju drze bar 10 minuta....
    I eto....
    Ljubim vas sve, zalijepicu poslije nekih slika s rodjendana...

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Josie, sretan rodjkas!
    Eka i Stipe-dobrodosli!!!

Filip opet malo prehladjen, ali se ovaj put ne da-klopa ko pravi. Sinoc nisam mogla vjerovati, pojeo je porciju spageta karbonara za odraslog, pun tanjur. Obrok prije-pasteta od tune (ostalo od Nove). Kuc-kuc u drvo.

Mi sa spavanjem nemamo problema. Uglavnom prespava cijeu noc, nekad se probudi oko 6-7 i predje k nama u krevet, a nekad odspava sve do 9 u komadu. Jedino sto popodne zaspiva ili u autu ili i kolicima. U kuci zaspi samo kad se potpuno iscrpi, a to je tek oko 5-6 popodne. Kako vasi zaspivaju popodne.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

josie, i meni promaklo - sretan rockas!!!

moj po noci cica... i budi se ne znam koliko puta jer ja to automatski u polusnu samo izvadim sisu... ali sjecam se da sam sinoc rekla 'nedam, spavaj!' i lego on i nastavio spavati do slijedeceg budjenja... kak mi je to doslo nemam pojma, valjda sam spavala na trbuhu pa mi se nije dalo okrenuti, to mi je muka (koja sam nemajka najobicnija)...
    po danu spava gotovo iskuljucivo doma... ako smo vani teze zaspe... i kasnije...
    bas obrnuto od tvog filipa, tanja...

yasmin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Ivan spava oko 11 sati po noći uz obavezno barem jedno buđenje, prebaci se iz svog kindera u naš krevet i popije nešto, obično zaspi, no noćas nam je priredio šou od pola 5 do 7 je skakao i jahao po nama...

a mi se ne možemo suzdržati, umiremo od smijeha, pa kak i nebi, ja se probudim a on sjedi na mm i viče đika-đika ili mi se unese u lice (mrak je) i nasloni svoj nos na moj nos i ljubi me kao eskim i govori mamica, pa da pukneš od smijeha

po danu spava od 2-3 sata, danas je spavao od pola 2 do 4, a kad je u vrtiću od 12 do 2, pola 3 pa i ranije navečer zaspi, no kad smo doma seve se pomakne za sat dva.

Eka dobrodošli, odjednom smo se počili množiti!!!

yasmin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

nego zaboravih

ja imam drugi problem...
    Ivan po novom (a to traje već 3 tjedna) za ručak neće ništa osim mesa, bira, vadi ga van iz jela, juhe koje je obožavo neće ni pogledati, dakle od povrća a jeo je sve neće ništa
    kad poludim smiksam mu kao maloj bebi da barem nešto pojede
    ostale obroke manje više jede kao i prije

ujutro voće, mlijeko i pahuljice
    između pozoblje neki keksić ili bananu ili štapiće
    za ručak "mes, mes"
    voćna kašica (dobar dan je kad pojede ono što mu ja pripremim, ako ne onda nešto od kupovnih- to nam je stara boljka jer ništa osim banana neće u izvornom obliku
    večera griz, rižolino ili nešto mliječno na kruh...

dakle, mali izbirljivac na tatu naravno
    manjak voća smo nadopunjavali povrćem ali sad i povrće šteka...

tanja ds jesi li ti slučajno nešto govorila za rtl ili sam nešto gadno zabrijala?

Točkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Sretna Nova svima!
    Josie, u zakašnjenju (jer ni dalje nemam telefona ni neta doma) sretan rođendan!
    Mi smo Novu dočekali doma, ugodno i mirno. Na Korzu je nastupao Toše Proeski (kojeg Lea obožava) a prijenos je bio na jednoj lokalnoj tv pa je opčinjeno gledala, okice se sklapaju poslije ponoći kad započe "Srce nije kamen" a moja Lea u ples, piruete, mahanje rukama
    Inače sve standardno, nekad jede, nekad ne, i dalje pije dosta mlijeka, spava ok. O pričanju neću jer ona priča ko velika, rečenice od 8,9 riječi....

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

tanja ds jesi li ti slučajno nešto govorila za rtl ili sam nešto gadno zabrijala?
    Jesam. Trebao im je komentar psihologa, pa su me stosta pitali, a onda ostavili jednu recenicu. Meni super, jer pratim kako mrsam na tv-u (bila sam vec jednom i sad sam ocito mrsavija :D ).

A sto se tice mesa, Filip je to isto radio par puta (bila jedna fazica od nekoliko dana), svo bi meso izvadio iz rizota, ocistio svako zrno rize i vratio, a meso pojeo. Sad je u fazi mrkve. Mrkva mora biti naprijed na zlici da bi pojeo sve sto je u juhi. Bez mrkve nece. Ni on nije htio nista osim banana. Sad voli jabuke i suhi ananas.

josie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

hvala, hvala, hvala na čestitkama
    eka- dobrodošla i dugo s nama pisala
    haribo- da baš se opako skupljamo, baš me to veseli! ali smo kratiki sa curicama :/
    ninet- uff, gadne stvari, ali bitno da ste najbolji dan proveli najbolje.
    evo još Viktoru novogodišnjem!
    Leica- da znaš da je i meni toše slatkiš za pogledati, malkice dlakav, ali prolazan 8)

mi dobro jedemo i sve jedemo (kuc kuc), dobro spavamo(kuc kuc), ali cicamo kao novorođenče.
    za ne povjerovati, ja njemu više niti ne nudim, čak i odbijam, ali s Jakovom ne možeš ništa na silu, pa tako i objašnjenja da cice bubaju ili spavaju su potpuno uzaludna,!
    moram se pomiriti s time da ću dojiti do srednje, lakše budem sve podnosila
    eh i da, danas smo se cijepili priorixom, za sada nema reakcije, vjerujem da neće niti biti. ali zamislite, moramo za mjesec dana opet na cijepljenje, jer nismo zatvorili onaj 5 u 1 , a ja bila uvjerena da jesmo.
    no dobro, budemo s time malo kasnili..
    visok je 91 cm i ima 13 kg, sunce moje veliko.

yasmin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj tanjads prvotno napisa
    Jesam. Trebao im je komentar psihologa, pa su me stosta pitali, a onda ostavili jednu recenicu. Meni super, jer pratim kako mrsam na tv-u (bila sam vec jednom i sad sam ocito mrsavija :D ).

A sto se tice mesa, Filip je to isto radio par puta (bila jedna fazica od nekoliko dana), svo bi meso izvadio iz rizota, ocistio svako zrno rize i vratio, a meso pojeo. Sad je u fazi mrkve. Mrkva mora biti naprijed na zlici da bi pojeo sve sto je u juhi. Bez mrkve nece. Ni on nije htio nista osim banana. Sad voli jabuke i suhi ananas.
    meni si super izgledala!

nadam se da je ovo sa jelom i kod nas samo faza!

Josie, koliko ste čekali na Priorix? Nosili ste ga odmah iz ljekarne kod pedijatrice na cijepljenje, treba li neke posebne uvjete za transport?

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Mi smo neki dan, za novu godinu, jeli sarmu
    izvadila sam mu mesa i malo juhice i s krumpirom, njam, njam, da krepaš od smijeha - to mi je došlo samo tako jer dijete dva dana prije nije skoro ništa jelo - živio na pola banane i litri mlijeka.
    Počeli smo pričati na veliko i od kad znamo reći da nešto buba (prstić i sl.) to je postala glavna fora (bar sad znam što ga boli, dok se prije samo derao). Inače po danu spava ko lud, min. 2 sata, ponekad odlomi i 3 u komadu i to između 12 i 2-3 (tako se navikao u vrtiću), rijetko kasnije, a navečer ide spavati oko 9, ako je jako umoran od vrtića i oko 8, i spava do 7, pola 8 ujutro, a rijeđe i do 8, pola 9 (s najmanje 2-3 buđenja što nam je olakšanje jer je znao i svakih sat vremena - dobije svoje mlijeko i spava dalje - mali ovisnik).
    yasmin, nama Priorix stoji u frižideru već tri-četiri mjeseca (nabavili ga u nekoj ljekarni u novom zagrebu) jer nikako da dočekamo tjedan dana nešmrkavi i potpuno zdravi od kad smo krenuli u jaslice. U ljekarni su nam rekli da je samo važno da se transportira na hladnom (zamrzneš jedan uloščić od prenosivog frigoboxa i staviš ga u vrećicu dok doneseš doma), onda u frižuderu (ne u frizeru) može stajati do datuma koji piše na kutiji.

yasmin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

i ja ću onda isto tako, pa nek stoji
    i mi čekamo da prestane curiti nosić iako je jedan pedijatar sa Srebrenjaka rekao da nema veze ako samo curi nosić, odnosno ako je samo prehlada u pitanju

josie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

yas- čekali smo ga cca. tjedan dana.
    ali u principu, kada naručiš, čeka te dok ne dođeš po njega.
    naručili smo u onoj ljekarni na dolcu.
    fino sam čekala da bude potpuno zdrav, isti dan otišla u ljekarnu, oni mi dali jednog pingvina u vrećicu sa cjepivom, odmah sam otišla pedici i cijepili se.
    koštao me 347 kn.

zebra avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

ivor uvijek fino spava. mi smo dobro naspavana obitelj
    ali, noćas se probudio u 4, budan, ni sam ne zna zašto. ni žedan, ni gladan, ni zima, ni fale roditelji. samo kaže: ne pava :?
    mrtva sam umorna..a on normalno harači kao da se ustao uobičajeno
    onesjvestit ću se do navečer

AndrejaMa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Mi noćas konačnoprespavali cijelu noć! :D
    Ne znam imali to veze, ali jučer sam terorizirala MM (jer on je kod kuće sa M, ja radim ovaj tjedan). Probudila sam ih ujutro u 7:30 i tjerala da ide spavati oko 12 i opet ga budila oko 2. Išao spavati oko 8 i spavao do 7:30. Jutros ga budila prije nego sam išla na posao (da ga vidim ).
    Znam da će se sad neki pobuniti, i stvarno ga nemam običaj buditi, ali vidjela sam da ga smeta ritam koji je imao otkako se razbolio. Nadam se da će se vratiti u normalu.
    Danas je svekrva s njim, dakle bit će puno vani, i to me baš veseli. A vikend je pred nama :D i nadoknadit ćemo vrijem koje nismo bili vani radi bolesti. I meni već fali zraka i prirode....
    A moj trbuh rasti i sve mi je teško, ali za dobru šetnju dala bih sve...

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ja sam odrasla u uvjerenju da je san svetinja i da se u njega ne dira ako je ikako moguce... ipak, nekad se moram ustati randije, nekad znamo da ako odvalimo previse da ce nam biti cijeli dan pospan pa stoga ili da cemo bolje spavati ako seranije ustanemo i ranije legnemo - pa stoga mislim da je samo kvaka u nacinu na koji se budimo i idemo spavati... ako to radimo malisanima- napravimo to sto je njeznije moguce i dajmo im dovoljno vremena da se probude tj. razbude... tu se onda ne radi o nasilnom budjenju... mislim, to je kao kad te neko probudi ranije sa doruckom u krevet s ruzom, ne? pa nije to koma.. dapace...

AndrejaMa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

doručak u krevet s ružom...
    pa naravno da to nije bilo loše...dapače
    mi se budimo stvarno nježno, najnježnije...

Jeluška avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Nije nas dugo bilo, ali samo u pisanom obliku. Čitamo redovito, ali pisanje???

Faza noćnog plakanja je bila samo faza i hvala Bogu da se završila.
    Što se tiče jela, ušli smo u fazu kad nam jutro malo šteka, ali zato poslije poslijepodnevnog spavanja tamani sve pred sobom.
    Počeli smo malo i pričati: mama, tata, dida, šta je to? Najjača je bila kad joj se zakolio nokat i sva u čudu drugim prstićem kopa po njemu, digne glavu i zagonetno zagalmi ŠTA JE TO? Mama i ja smo ostale paf?

A mala beba, je postala stvarno živahna? Kako ja još uvijek radim, kad dođem kući pravi tulum! Kaže dok da bi mogla biti curica, ali nije siguran jer je bila pupčana između nogu.

Mamasita, čestitam!

m_p nadam se da su rane dobro zacijelile. Kino stvarno nije bila pametna odluka ni u kojem pogledu!

eto toliko od nas. i previše....

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

mi opet počeli lošije spavati, već me dvije noći šeće
    ne znam jel sam zabrijala ali čini mi se dok je pio antibiotik da je bolje spavao :shock: :/ nevjerojatno, ima li to veze ikakve ili nikakve (nedajbože) :?
    je li još tko to primijetio (naravno tko je pio antibiotik)?

Točkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Kod nas ništa novo, jučer bili u Trstu, nakupovali Lei na sniženjima.
    Malčice se udebljala, jede bolje nego prije, zdravi smo (kuc kuc), spavamo.

yasmin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj Stijena prvotno napisa
    ne znam jel sam zabrijala ali čini mi se dok je pio antibiotik da je bolje spavao :shock: :/ nevjerojatno, ima li to veze ikakve ili nikakve (nedajbože) :?
    jel ozdravio?
    moj ivan super spava dok je bolestan (osim kad jako kašlje)
    nos mu se nikada ne začepi a bolest ga izmuči pa spava ko klada jer je preko dana jednako aktivan bio zdrav ili buban

mi smo danas bili back to jaslice nakon skoro tri tjedna, potpuno zdravi bez curećeg nosa ili kašlja
    ivan je tako samouvjereno ušao u sobu, uručio teti svoje pelene i krenuo na igru, i još mi mahnuo pa-pa, kao da i nije pauzirao ova tri tjedna

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Kako bubana ekipa? Filip isto prehladjen, sad jos samo malo kasljuca i malo curka nos-zaostatci od neispuhivanja nosa. On uglavnom normalno spava kad je bolestan, u pocetku malo teze zaspi jer ne uspijeva uganjati polozaj u kome lakse dise, ali kad zaspi obicno spava do jutra. Ono sto se promijeni jest da puno manje jede, sto, na srecu ovaj put nije bilo izrazeno, jede malo manje, ali ipak jede tri obroka svaki dan.

Mi smo sutra u zooloskom od 11-2, pa ako je jos neka ZPB mama&beba u to vrijeme tamo javite nam se (sifra Kolica s krznenom vrecom).

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj Stijena prvotno napisa
    jel ozdravio?
    moj ivan super spava dok je bolestan (osim kad jako kašlje)
    nos mu se nikada ne začepi a bolest ga izmuči pa spava ko klada jer je preko dana jednako aktivan bio zdrav ili buban

mi smo danas bili back to jaslice nakon skoro tri tjedna, potpuno zdravi bez curećeg nosa ili kašlja
    ivan je tako samouvjereno ušao u sobu, uručio teti svoje pelene i krenuo na igru, i još mi mahnuo pa-pa, kao da i nije pauzirao ova tri tjedna
    ozdravio je :D , kašljati je prestao (samo ako previše nori onda ga uhvati)nosić više uopće ne curi nakon ne znam ni sama koliko (tjedana ili mjeseci :? ), nažalost vjerojatno samo do prve prilike, a još se nismo ni cijepili, svaki put kad namjeravamo, eto ga ispočetka...
    i mi jučer bili prvi put u jaslicama nakon skoro puna tri tjedna. Mislila sam da će burnije reagirati što ga ostavljam, ali bio je samo malo zbunjen, a kad sam došla po njega nije sa dao doma, on se igra, ima posla, što smetam
    Teta mi je rekla samo da je bio malo mirniji, valjda se nije još do kraja opustio.
    I ovu noć šetnja, preko nekoliko puta, a samo mrcka i ne zna ni sam što hoće, dam mu mlijeko (cuger mali), pa za sat i pol opet....grrrrrr
    Ako ništa drugo bar smo malo odahnuli s onim nošenjem, možda je to bila faza pred bolest

AndrejaMa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Naša noćna buđenja su prestala (nadam se). Već par noći spava bez problema.
    Jučer sam u jaslicama naglasila da izbjegavaju dudu i ostavila sam dudu na njeguvoj polici u hodniku 8za svaki slučaj). Kod kuće uopće na traži dudu, samo za spavanje. A i s dudom je krenuo tek kad je krenuo u jaslice. I dolazim ja po njega u jaslice - kad duda baš onako kako sam je ostavila :shock: . Pitam ja danas ujutro tetu (jučer je na odlasku bila dežurna teta koja mi nije znala odgovoriti) , a ona meno - pa zaspao je bez dude. :shock:
    Danas ćemo probati i doma spavati bez dude. Ionako priča sat vremena u krevetiću prije nego zaspi. Kao jučer. Spremim ja njega malo iza 8 za spavanje. I ljepo on meni kaže: "gasi setjo i spavat, vata zatoli" što znači ugasi svjetlo i hajde van, vrat zatvori. i priča on, priča i nikako da zaspe. Uđem ja da vidim hoće li ipak da ga malo pomazim, a on "vata zatoli, matej pava" i tako više od sat vremena. I onda zaspe. A ne voli se uspavljivati ili da mu netko smeta, čudo jedno.
    Danas idemo na šišanje, moram pripremiti živce.
    I spavanje bez dude, bar pokušaj.

yasmin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

šišanje...mi smo odustali, prvih par puta nije bilo problema a nakon toga kaos pa je sada mali ćupavac
    a kaj je najbolje i mama i seka su mi frizerke ali svejedno ne pomaže...a meni je slatki sa ćupicom a i MM-u iako on voli skroz kratko

super za dudu... i ja imam totalno pozitivno iskustvo sa jaslicama, teta nam je nakon par tjedana vratila medu za spavanje jer zaspi i bez njega a odmah nakon toga i flašicu...više nemamo nikakvih poroka... (dudu nikada nije htio

doma ipak spava sa medom (zove ga mimi) a i sa psom (zove ga pesi) kad ih ne može pronaći viče: Mimi???? Pesi??? di si???
    nekada i u tri ujutro

yasmin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

e da drage trudnice, htjedoh vas pitati jeste li dugo čekale na 2. trudnoću?

nekako sam stekla dojam čitajući na forumu da nekima treba dulje vrijeme da ostvare 2. trudnoću
    recimo ja sam ivana zanijela bez puno truda...zapravo može se reći da se desio (naravno, zato što smo mi to dopustili)
    i sad si mislim kada budem htjela 2. da će se to isto tako desiti odmah...
    a ako ne bude znam da ću se brinuti...

AndrejaMa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Mi smo upravo suprotno prvo trudnoću dugo "čekali" (dobro ne baš predugu, ali bilo je tu 7 mjeseci upornog pokušavanja) dok nam je druga došla isti mjesec kad smo htjeli. Ja sam isto bila jako skeptična, jer stalno imam ciste na jajnicima, i prva trudnoća je bila nakon takve velike ciste i pod Dabrostonom (dakle moglo bi se reći pod stimulacijom). A druga - hop.

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

mi smo isto mali čupavci jer ne mogu niti zamisliti kako bi izgledalo odvesti ga na šišanje...nemoguće
    ja to obavljam u kadi dok se on igra, a ja malo pomalo čup---čup sa svake strane i tako bezbroj puta mjesečno po par dlaka da bar ne zaraste..
    a da ne pričam i da onda, kad smetam dok se on igra, hvata škare, mislim ludilo

yasmin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

[quote]a da ne pričam i da onda, kad smetam dok se on igra, hvata škare, mislim ludilo

yasmin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

[quote="yasmin"]

AndrejaMa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Ma i za nas je šišanje jedno teško iskustvo, ali ipak mi je tako sladak kad je ošišan. U stvari problem je da ne da brisati niti sušiti kosu. I onda nam je nekako bolje s kratkom kosicom. On je tako nemiran da škare ne dolaze u obzir. Eventualno ću probati kupiti neku mašinicu pa da tako probamo.

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

a što bi ispalo s mašinicom , ma bojim se i pomisliti, mogao bi jedino ispasti mali punker
    uglavnom sad ga već dugo nisam šišnula jer je počeo glasnije protestirati tako da ako netko zna za nekakve zgodne špangice za dečke, nek pošalje na pp

josie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

ja isto ne bih pokušavala mašinicom, sjećam se kad sam jednom prilikom kod frizerke svjedočila mučenju jednog klinca kojeg su na silu pokušavali obrijati.
    stvorilo je meni traume, kako neće djetetu, zato moj, eno ga, k'o tarzan.
    samo mu šiškice tu i tamo uspijem ošišati jer se žali da mu idu u oči

yas...što se uskoro pridružuješ većini zpb-majki?

još nas je malo netrudnjača, ali nedamo se!

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj josie prvotno napisa
    još nas je malo netrudnjača, ali nedamo se!
    pridružujem se, bar dok mi dijete ne prospava koju noć u komadu.
    Dugo već imam noćnu moru - tek uspavam jedno, eto drugo se budi :shock: :shock: :shock:
    Ne, ne, ne morat ću se malo oporaviti od toga, samo se nadam ne predugo

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •