Evo, i mi se vratismo. U Švicarskoj je bilo super, moj globetrotter je uživao čak i u snježnoj mećavi koja nas je ulovila na povratku kroz Njemačku. Odradila sam s velikim veseljem i prošlotjedni seminar na Sljemenu, još da odgulim ovotjedne obaveze pa sam slobodna do 8.1. Iiiihaaaaa!
Doduše, iduću srijedu idem na vađenje mandula :shock: ...

Što se tiče hrane, Arpi ima faze i posta i gurmanluka, s tim da su ove prve češće. Zapravo voli sve papati, ali u minijaturnim količinama. Favoriti su mu mliječni proizvodi, kuhana jaja, integralna riža, alge, jabuke, naranče, šipak, sjemenke i bobice svih vrsta, tjestenina, brokula, kruh s maslacem, kiseli krastavci, sojino mlijeko od jagode... Trenutno se navukao na sirup Propolbaby i viče "još" čim vidi da mu donosim žličicu. Ne znam pomaže li stvarno taj sirup imunitetu, ali činjenica je da smo MM i ja odbolovali stvarno gadnu virozu sa vrlo jakim suhim kašljem koji je trajao više od 2 tjedna, a AA nije obolio iako je svaki dan bio izložen našem slinjenju i kihanju.

Vokabular mu je takav da bi vam vjerojatno bolje od mene objasnio kako mu prolaze dani Počeo je pamtiti stvari koja kažem u afektu pa mu je sada najdraža riječ svinjac. Naime, neki dan sam bila živčana nakon što mi je po stoti put prosuo sadržaj svog tanjura po hlačama, pa sam rekla MM-u da mi je stvarno dosta da je uvijek na stolu ispred mene svinjac. Danas AA prospe sjemenke po podu, ja mu mirno kažem da je napravio nered, a on počne oduševljeno vikati: SINJAC!
Pjeva dijelove pjesama - Điha-điha, Zvončići, Mama Kukunka, Puž-muž - a jednu mađarsku pjesmu o vjeverici zna cijelu otpjevati.

Neki dan ga pitam da li hoće da mu skuham jaje za doručak.
AA: Neeeeee. /s facom koja govori - ne budi bedasta/
Ja: Pa što hoćeš papati?
AA (oduševljeno): Meseko!!! Tata papa meseko. /Ne kužim uopće kako je shvatio da ja ne jedem meso.../

Počinjem polako prepoznavati i njegov smisao za humor. Trenutno mu je glavna fora praviti se da je mjesec zapravo banana koja leti na nebu i onda se smije kad se ja čudim kako banana može letjeti.