imate kakav zgodan recept za božićne kekse koje klinci mogu mijesiti do mile volje a da ne naškodi tijestu? i naravno, moraju biti fini i što zdraviji.
kalupići već čekaju![]()
imate kakav zgodan recept za božićne kekse koje klinci mogu mijesiti do mile volje a da ne naškodi tijestu? i naravno, moraju biti fini i što zdraviji.
kalupići već čekaju![]()
i mene to zanima...
jučer smo radile ukrase za bor, ali oni nisu jestivi pa je Pia bila razočarana
Kakve kalupiće imaš? One za izrezivanje keksića ili one u koje ide nešto što se napuše i ispaden kolač?![]()
I pridružujemo se slastičarcima...s tim da u SVOJE ime molim nešto fuuuuuuuuuuul jednostavno, jer sam, što se tiče kolača (i ne samo kolača), na dječjoj razini....![]()
ajde, ajde, tvoj recept za muffine je najomiljeniji od svih ovdje ikad ispisanih, prema tome ne podcjenjuj se molim te, u tebi čuči skriveni talent ..već vidim malu slastičarnu "kod mamme san"mamma san prvotno napisa
![]()
..onak ko u filmu "čokolada"...![]()
chaterice jedne, da chaterice!
mamma, ma kakav je to kalup koji se napuše i ispadne kolač?!![]()
kalupići su za izrezivanje keksa, i još nema nijednog recepta...
imam ja doma jedan recept koji smo mi isprobali. S time da su moji manje rezuckali keksiće a više ukrašavali poslije. Ja sam ih namočila u čokoladu a onda su oni sipali ukrese. Ne trebam niti napisati da te kekse nismo nikome nudili.
gle vjerovatno sam se krivo "odrazila"ms. ivy prvotno napisa
ali..znaš one kalupe u koje nekaj izliješ (neko tijesto ili kak se to već zove) i onda ih spečeš a ispadne neki oblik...
npr....vidjela sam i moram kupiti takav kalup za kolač u obliku medeka!
A ovi mali kalupčići..nisu kalupčići..to su samo oblici za izradu keksića...![]()
i kaj sad??? bacila si udicu i zauvijek ušutila??? PIŠI!!!!! :DNanoiBeba prvotno napisa
Pri tome ističem....napiši i ono što misliš da svi znaju, jer JA ne znam....znači svi detalji i tajne na stol!!![]()
Joj, zaboravila sam napisati da mi je recept doma. Donesem sutra i prepišem.
Nađite odgovarajući recept na jednom od slijedećih linkova
http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=6967
http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=7376
http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=17201
Tu stvarno ima brdo svakakvih recepata za božićne kolačiće, medenjake itd.
Gle Brižit,, pročitala sam recepte i reći ću samo jedno: To je za profesionalke!
JA SAM TOTALNA AMATERKA ČIJE SU SLASTIČARSKE SPOSOBNOSTI ISPOD SPOSOBNOSTI MOJEG DJETETA!
Ja hoću neke kekse naturale, bez mljevenja, ljuštenja, razdvajanja i odvajanja...
znači sve "istreseš" na stol i onda mjesiš i mjesiš, razvaljaš (bitan faktor, jer se veselim valjku), izobličavaš ili izkalupiraš i pečeš.
I da nisu kiflice...![]()
Može li mi ikoja pomoći? Ili ne postoji neki keks naturale a da nije po bijesnom receptu, čije sastojke niti znam tražiti po dućanu...![]()
daj se strpi do sutra.
Ja mrzim peći kekse i nikada ih ne radim. Prošle godine sam radila zbog djece i bili su super.
ti si moj čoek!NanoiBeba prvotno napisa
![]()
e nema jednostavnijeg od ovog;
http://www.coolinarika.com/recept/medeni-kolacici
anek prvotno napisa
Ali tu ide gotova podravkina smjesa. A ja sam baš po defaultu protiv njihovih gotovih praškova. Čak sam jednom dobila od nekog kutiju u koji je tribalo dodat maslo i jaje, ja zaboravila jaje
a kad iman recept di triba odvajat i spajat i žonglirat u međuvremenu, sve 5
Koji sam ja pacijent...tz tz tz
A mami san hvala na hvaljenom receptu, zahvaljujući njenoj sklonosti jednostavnosti mi smo siti i debeli "smajlić što se mazi kružno po stomaku"![]()
Evo recepta koji smo mi radili:
200 g brašna
100 g mljevenih badema ili oraha
100 g šećera
1 vanilin šećer
150 g maslaca ili margarina
1 žutanjak
ja sam dodala malo cimeta (vrlo malo, jer ga ne volimo previše) i malo kakaa (žličicu) - to sam stavila zbog djece
Tijesto sam zamijesila navečer. U stvari nisam mijesila nego miksala, prvo s običnim mikserom, a onda sam stavila onaj spiralni dodatak.
Tijesto sam stavila u frižider (u foliji ili poklopnljenoj posudi)
Ujutro smo valjali, rezali keksiće i pekli. Kada su bili pečeni umakala sam ih u čokoladu (rastopiti čokoladu i dodati margarin skoro koliko i čokolade)
i onda su djeca bacala ukrasiće.
Peći na 160-180 C, 7 minuta