Pokazuje rezultate 1 do 13 od 13

Tema: Dar za djecu/poklon D.Mraza=???

LeeLoo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno Dar za djecu/poklon D.Mraza=???

..dakle zanimalo bi me od kada Karlo ima pravo na poklon Djeda Mraza.Jeli to od firme do firme ili kako već? Ili je sad dar za djecu? Inače radim u prosvjeti... -Prosvijetlite me jer nemam još iskustva u ovome!ovo nam je prvi zajednički Djeda mraz.

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

u nasoj firmi pravo na poklon imaju sva djeca zaposlenika od rodjenja do zavrsetka osnovne skole. dakle, ako se rodi ove godine prije predstave i dodjele poklona - dobije poklon, ako se rodi kasnije - dobije iduce godine...

mislim da to nije nista univerzalno - vec definirano od firme do firme...

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

i ja mislim da ovisi o firmi.

- kod mene dobiva 400kn cash za sv.nikolu
    - kod mm-a 400kn bon za TL, isto za sv.nikolu

i da! kod mm-a je uz to prošle godine dobio i paket milka čokoladi na projekciji medvjedića dobrog srca. vidjet ćemo ima li toga i ove godine...

kod mene samo lova...

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

DA i moj m. u firmi dobi za Sv. NIkolu 400 kn, a za D.Mraza imaju u kazalistu (gdje m. radi) neku malu predstavicu i dobe poklone iz Turbo Limacha. Mogu reci da je prosle godine dobila makar je imala samo mjesec dana bas slatke stvarcice...

Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

dar za djecu je određen zakonom i dobivaju ga djeca čini mi se do 15 godina starosti. to se odnosi na sve roditelje i bez obzira da li je dijete prijavljeno na tvojoj ili muževoj poreznoj kartici kao olakšica. osim , naravno, ako nije kolektivnim ugovorom posebno određeno da dijete mora biti na tvojoj PK da bi dobila dar, kao što je kod mene u firmi. tako da ja neću dobit jer je filipa prijavljena kod muža.

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Da, do 15 godina djeca imaju pravo na dar. Po zakonu.

AndrejaMa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Ali samo po onom roditelju na čiju je poreznu karticu djete prijavljeno.

Po mm će M dobiti 400 kn za sv. Nikolu.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

MM u svojoj firmi dobi za svako dijete 400 kn i to jer su prijavljeni na njega, a sad me malo ušokiralo ovo sa zakonom koji govori da sva djeca do 15.g.imaju pravo na tih 400 kn, jer u mojoj firmi ne postoji takva praksa, e sad nisam ljuta radi sebe, jer nekako mi je normalno da ako dobe s MM ove strane, da nemmoraju i s moje, ali mi nije jasno kako onda ne dobe oni koji rade u mojoj firmi, a imaju djecu prijavljenu na sebe? što tu zakon kaže?

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Zakon kaze da imaju pravo, ali ne i da MORAJU. . . ima hrpa firmi u ZG-u koje nista ne daju. Tu pricamo o daru u naravi u vrijednosti do 400, i za dijete i za zaposlenika. Dakle 2x400 za roditelja koji ima 1 dijete.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Naši klinci u firmi dobivaju 500kn bon. Janko je prvi dobio kad je imao 2 mjeseca. Ove godine će dobiti već 3.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Pina prvotno napisa
    Da, do 15 godina djeca imaju pravo na dar. Po zakonu.
    Čitam i slinim, mislim nije da o tome ovismo, ali ni kod MM ni kod mene se ne dobije ništa, oboje radimo kod privatnika.

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

U mojoj firmi se dobije po svakom djetetu 400 kn. Ja sam lani dobila za svo troje. Plus ja kao zaposlenik 1000. Ali to nije dar od Djeda Mraza već od Sv. Nikole. I djeca nisu prijavljena na mojoj poreznoj kartici, već na kartici od MM.

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

To vam nažalost ovisi o firmi i njihovoj dobroj volji. Zakon kaže da je poklon bon do 400kn neoporeziv i kao takav se dodjeljuje po želji i volji vlasnika firme. Što znači može i nemora, može i više a može i manje.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •