-
Naravno da javim, ali sutra navečer.
-
Evo ovako,
Pravo na pomoć za opremu novorođenog djeteta mogu ostvariti i koristiti roditelji (očito su ispravili u množinu) ukoliko je:
1. dijete rođeno poslije 1.3.2006.
2. jedan roditelj prijavljen duže od 5 godina u Zagrebu
3. drugi roditelj ima također prebivalište u Zagrebu
I to su naljepili na vrata.
I toga se drže i nema nikakvog dodatka tko ne ispunjava gore navedene uvjete
-
mislim da je to diskriminacija prema jednoroditeljskim obiteljima
strasno, majke koje nemaju zagrepcana iliti nekog tko se prijavio kod njih, za oca svojeg djeteta nemaju pravo na NN
znaci ja koja sam neudata i jos k tome za ne zagrepcanina, zivim i rodena prije 30g. (kao i moji starci) u zgb. nebi imala pravo na to samo zato sto se nisam udala i prisilila oca da dode k meni u zgb
(mislim nije mi takva situacija, al eto kazem recimo da je...)
znaci bolje da djetetu pise OTAC NEPOZNAT, da bi majke u takvim situacijama dobile pomoc
ma jadno, bas sam ljuta na to...
-
Osoblje foruma
-
Osoblje foruma
he he, sad sam cackala i nasla svoj stari topik u prasini
.
dakle, nista se nije promijenilo, ja sam i dalje gradanka drugog reda, odbili su me i za drugo dijete, naravno, s tim da mi je savjetnica u vodnikovoj dala jedan od kriminalnijih savjeta ikad
. rekla je da na opcinskom sudu trazim skrbnistvo nad djecom pa cu, kao, dobiti novce od grada. formalnost, kaze. ali kad smo krenuli u taj postupak, shvatila sam da zena ne znao o cemu prica
. u czss su nas naravno poceli gledati kao da smo "problematicna" zajednica, zena me tamo gledala sumnjicavo, nije nam vjerovala da ja trazim skrbnistvo samo zato da dobijem novce od grada
. na kraju je md (koji je stranac) nasao u obiteljskom zakonu da, jednom prijavljeni u czss, ostajemo stalno u njihovoj nadleznosti i moramo podnositi mjesecne izvjestaje o stanju u obitelji, oni nam imaju pravo gledati gdje i kako zivimo i u krajnjem slucaju oni postaju nadlezni u donosenju odluka o djeci... :shock:

na kraju smo obustavili postupak. ja ostala bez love
, a grad je lukavo dodao Odluci pasus da i roditelj stranac mora imati prebivaliste u gradu 
da me netko ne pita zasto md ne trazi prebivaliste--za dobivanje privremenog boravka u RH osoba mora odredeni broj dana u godini provesti u rh, a md to ne moze jer je poslom vezan za svoju domaju. ocigledno takav slucaj nitko nije predvidio
i tako. mislim da cu, kad dobijem parnicu vec negdje, kad rodim trece dijete zatajiti ime oca dok ne dobijem novce, a tek onda ga ici prijaviti :bozemesacuvajdebila:
-
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma