Pokazuje rezultate 1 do 9 od 9

Tema: kako sama s djetetom u auto

Kory

Početno kako sama s djetetom u auto

Drage moje,

Ne znam da li ja nisam dovoljna sposobna ili...
    Malena ima 6 mjeseci i do sada smo je vozili u auto košari. Doduše, to bi trajalo kratko vrijeme vožnje dok spava, a čim se probudi plač i brzo mami na ruke. Očito je fascinira slika auti i zgrada koje prolaze pokraj nas dok tata vozi.
    Pošto je to zaista glupo i nesigurno za dijete, planiram ugraditi auto sjedalicu. Šta napraviti kada opet počne plakati da je se uzme ( a znam da to ne bih smjela) i glavno pitanje - kako sama s malenom u auto? Već 6 mjeseci ovisimo o tati, a tako bih željela koji put sama dopodne, dok tata radi, otići negdje u šetnjicu? Ako dijete gleda suprotno od mene u auto sjedalici (pravilo za dijete do 9kg ), samostalna vožnja mi se čini nemoguća??????????

Thanks!

Nataša

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ako dijete gleda suprotno od mene u auto sjedalici (pravilo za dijete do 9kg ), samostalna vožnja mi se čini nemoguća?
    zašto?

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mi se vozimo od skoro prvog tjedna, same...

u autosjedalici okrenutoj unazad, na zadnjem sjedalu...

mislim da ti je sve stvar navike, odvazi se, probaj prvo sa kracim voznjama pa ces vidjeti...
    glupo je da ste onemogucene u kretanju, ako imate auto i mozete ici gdje god zelite...

mozes si i montirati mali retrovizor pozadi, tako da ju mozes vidjeti...iako, dok vozis, gledati cestu je najvaznije

a ovo

a čim se probudi plač i brzo mami na ruke. Očito je fascinira slika auti i zgrada koje prolaze pokraj nas dok tata vozi.
    nadam se da ne radite u voznji!

Inesica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno Re: kako sama s djetetom u auto

draga Kory, sorry al nemrem si pomoći a da ne iskoristim tvoj post da malo educiram
    Citiraj Kory prvotno napisa
    Ne znam da li ja nisam dovoljna sposobna ili...
    ja ne bi rekla da nisi dovoljno sposobna, možda nisi dovoljno educirana ili nisi dovoljno svjesna nekih opasnosti
    Malena ima 6 mjeseci i do sada smo je vozili u auto košari. Doduše, to bi trajalo kratko vrijeme vožnje dok spava, a čim se probudi plač i brzo mami na ruke.
    i vožnja u košari i vožnja na rukama je O P A S N A. košare, uglavnom, nisu namjenjene za prijevoz djeteta. one koje jesu odnosi se na bebe sa zdravstvenim poteškoćama. najsigurnije je malo dijete prevoziti u autosjedalici pod kutem 45-60 stupnjeva, montiranoj na zadnjem sjedalu.
    prijevoz djeteta u košari ili na rukama je neprihvatljiv, bez obzira na plač. u slučaju sudara riskiraju se teške ozljede, pa i smrt.
    plač djeteta je teško slušati svakom roditelju ali to je situacija kada važemo što je veći problem: plač ili ozljeda. pod rizikom ozljede (ili gore) plač bi trebao prestati biti problem.
    neke bebe će uvijek plakati u AS (moje oba dvije curke). da ne kažem vrištati. neke neće. neke će se umiriti ako je sa njima odostraga još neka osoba, ako čuju poznati glas, pjesmicu, muziku, ako vide neku igračkicu. treba isprobati ali nikako ne treba odustati od AS. kada beba poraste vožnja u AS neće više biti problem.
    Šta napraviti kada opet počne plakati da je se uzme
    možeš ju probati umiriti muzikom, pričanjem. možeš i stati na nekom mjestu i malo je pomaziti pa krenuti dalje. ako niti to nije dovoljno, nažalost, nije da nešto posebno možeš napraviti. duboko udahneš i skoncentrirašš se na vožnju. kada stignete na odredište slijedi šetnjica, papanje... uživancija.
    kako sama s malenom u auto?
    zapravo i nije neka razlika. sa tatom ili bez malena je nemirna. znači nije presudni faktor u ovoj situaciji
    lijepo se smjestite, zavežete i krenete. s vremenom ćeš naučiti i kada je to najbolje napraviti. ako je vožnja nešto duža krenut ćeš možda kada je bebici vrijeme spavanja pa će se nakon nekog vremena umiriti. ili ako je vožnja kraća ja sam sa svojom kretala kada bi se tek probudila jer je onda bila najbolje volje i najlakše su upalili neki trikovi, ako su uopće upalili
    Ako dijete gleda suprotno od mene u auto sjedalici samostalna vožnja mi se čini nemoguća
    ja bi još ovdje dodala, 'Ako dijete gleda suprotno od mene u auto sjedalici ' na stražnjem sjedalu
    i da, takva vožnja je itekako moguća. vjeruj mi sve je stvar navike. treba krenuti. nakon 4-5... vožnji samostalna vožnja neće predstavljati problem veći od vožnje sa još nekim.
    Ako dijete gleda suprotno od mene u auto sjedalici (pravilo za dijete do 9kg )
    ovo je točno no za vožnju djeta u smjeru vožnje potrebna su dva uvjeta: 9kg i kada se dijete može samostalno ustati pridržavajući se za komad namještaja.

samo hrabro i vjeruj mi sve je stvar prakse

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno Re: kako sama s djetetom u auto

Citiraj Kory prvotno napisa
    Očito je fascinira slika auti i zgrada koje prolaze pokraj nas dok tata vozi.
    Ja bih se samo osvrnula na ovo: Andriju stvarno fascinira okoliš dok se vozimo. Zato mislim da će ti biti mirnija u AS (iz nje ipak vidi okolo) nego u košari.

Kory

Početno

Hvala curke na odgovorima.

Zbilja ste me potaknule na razmišljanje! Čovjek je sam sebi jadan kad radi nešto što zna da ne smije, a ne može slušati plač tog malog stvorenja...
    Uh,odluka je pala. Montiramo ovaj vikend auto sjedalicu i sljedeći tjedan krećemo. Zaista se nadam da će je umiriti pogled iz AS.

Ines, jel se plaanira uskoro kontrola AS U Zagrebu? Vidim koliko je bitno to napraviti ispravno. Prošli put nisam uspjela doći!

Thanks!!!!!!

babyiris avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Samo hrabro. Ništa nije nemoguće što se takvim čini. Ja sam bila prisiljena voziti se na polaganje ispita kad je curki bila pet mjeseci. Bile smo u pratnji tate, no put od 230 km nije mala stvar.
    Ne pitajte koliko smo sati putovali....u vrijeme vožnje je bila u sjedalici.

Za dalje sam znala. Točno proučiti kakd joj se najviše spava i tad krenuti. Takve su vožnje bile najmanje stresne, obostrano.

bobaibeba avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Grga će skoro godinu dana i još se vozi u manjoj AS okenut suprotno od smjera vožnje.I uglavnom smo sami on i ja u autu od prvih dana.A i kad smo mm i ja zajedno u autu mi sjedimo naprijed a on sam otraga jer je tako navikao.
    Nikad ga nisam vadila iz AS za vrijeme vožnje i on ni ne zna da se to može pa strpljivo čeka da stanemo da ga odvežem.
    Par puta sam samo sjedila uz njega otraga kad smo recimo išli sa cijepljenja ili ako je bio baš nešto posebno nervozan i zabavljala sam ga ali ga vadila nisam.
    Mislim,ako dijete u vožnji svaki put vežeš i nikada ga ne voziš nikako drugačije ono neće ni znati da se može vozit i da ga mama drži istovremeno.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

moze mene neko educirat i naljepit sliku kosare, ja ne znam sto je kosara

i nas dvoje se sami vozimo odavno, prvo pustim pse u auto, istovremeno uvalim sebastiana u njegovu sjedalicu i to je to

probleme imamo kad sa nama ide tata i tata vozi, onda je gotovo nemoguce zagurat ga u sjedalicu jer hoce sjedit meni u krilu pa improviziramo da prvo tata ode s njim do auta a ja stizem tek kad je vec u sjedalici

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •