Pokazuje rezultate 1 do 13 od 13

Tema: dojenje, presvlačenje pelena-par pitanja

ivanaos avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno dojenje, presvlačenje pelena-par pitanja

Imam par pitanja, ako se već govorilo o tome nemam vremena tražiti jedva stignem i ovo napisat- beba došla na svijet 19.11.
    1. Da li treba bebu buditi da joj se presvlače pelene ili kad se sama probudi? Meni nekad spava i po 5 sati .
    2. da li je bolje presvalačiti pelene prije ili poslije podoja? ako prije dosta plače a ako poslije onda obično zaspe pa mi žao buditi
    hvala

renci avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ivana, nekako je pravilo da bebu kad se probudi prvo premotaš, daš joj papati, digneš da se podrigne i spustiš da spava. Ali, kao i kod svakog drugog pravila, tako i ovdje postoje razne varijacije, jer nisu nam sva djeca ista.
    Da li dojiš bebu?
    Jel ima već budnih faza ili još većinom spava?

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Bebu po noći ne treba presvlačiti (eventualno ako pelena procuri ili skužiš da je pelena pokakana).

Ja Andriju presvlačim nakon podoja, jer obično uz ili odmah nakon jela on kaka, pa bih ga ionako morala presvlačiti. Kad je bio tako mali, bilo mi je svejedno jer je cikio cijeli dan, bez reda i ritma, pa sam ga presvlačila svaka 3 sata otprilike (to dok smo bili na jednokratnim pelenama, prva 3 tjedna). Kad bi se pokakao, mijenjala bih odmah.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

To je lijepo u teoriji, prvo previt bebu pa ju nahraniti i pustiti da se uspava na dojci. I poslije joj dati da spava. Kod nas to od pocetka ne funkcionira jer se Hana jako voli pokakati dok ju dojim. Tako da nam ne gine mjenjanje pelena nakon papanja. Ali ako joj se spava, zaspi nakon i za vrijeme prematanja. Mislim da je glupo postavljati pravila. Sama ces vidjeti kako vam najbolje pase.

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

meni se mali uvijek popiški nakon podoja, a nekad se i pokaki za vrijeme, tako da kod mene ide ono "poslije".
    možda ako probaš poslije ti se neće probuditi, ili će odmah nakon promjene opet zaspati. ja mislim da bi to moglo bit bolje nego kad plače.

momtobe avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Ivanaos, i mene je mučilo isto pitanje... Po noći nikada nisam premotala Hanu, koliko god da je popiškena bila-pusti bebu neka spava.
    A po danu sam ju prematala nakon hranjenja, jer je jako plakala inače. Bolje da ju probudiš, nego da plače gladna, čini mi se. Zaspat će odmah nakon prematanja, ne brini.

ivanaos avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Renci, dojim zasad uspješno. I obično se uvijek pokaki ( i to puuno) poslije podoja ili za vrijeme pa mi nema smisla presvlačiti ga kad se probudi i onda opet za sat vremena.

ivanaos avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Hvala cure!

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Mene su u bolnici špotali što sam vrtila bebu i presvlačila nakon podoja, onda sam njima za ljubav, samo malo više namazala guzu kremicom i ostavila ga ako bi zaspao... ako bi bio budan nakon podoja i pokakan - pustila bih 15tak min. da mu se malo "slegne" papica i oprezno ga presvukla da se ne izbljucka... Po noći NIKAD nikoga nisam presvlačila, čak i ako bi se ukakali - ali nisu niti jedno

paljetak avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Ja sam isto zbunjena s tim previjanjem prije ili poslije podoja.
    Ako krenem mijenjati pelenu prije podoja onda place,tj.urla i onda mi se cini da se previse umara za cicanje. Ali kad bi ju presvlacila nakon podoja onda se obavezno zbljucka od dizanja nogica u zrak i kad joj podmecem pelenu. Pa mi ju je zao u oba slucaja. Trenutno sam se vratila na prematanje prije podoja.
    Ali ne znam kaj je pametnije.
    Zna li netko bolje? :? :?

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

paljetak bit će ti kasnije lakše. sada tvoja beba puno spava i budi se jako gladna, a kasnije to neće biti tako. meni je isto u početku bilo galame kada sam ga presvlačila prije podoja jer je nekada urlao od gladi, a poslije podoja ga nisam htjela buditi. probaj bebu previti čim otvori oči, nemoj ništa čekati.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Mi smo našu presvlačili negdje na pola podoja, kad bi se umirila, a ne bi još bila do nosa najedena. Govorim otprilike, jer naravno da joj nismo čupali sisu iz usta ili je gnjavili ako je opet zaspala. Nekim bebama paše presvlačenje nakon papanja, kao dio maženja, ali onda ne noge do iza uha, već s poštovanjem prema punom malom želucu.

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Mi bar za sad nismo uspostavili nikavo pravilo. Našu curicu presvučemo kad je budna i ne previše gladna, jednostavno kad nam se čini da je dobar trenutak za to. U bolnici je bila 10 dana i nije bilo nikakvog problema zbog njihovog ritma presvlačenja (koji je rijeđi nego ovaj naš doma), pa mi se čini da je nema smisla buditi ako je ne smeta toliko da se sama probudi. I skoro nikada ne plače kod presvlačenja.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •