Pokazuje rezultate 1 do 13 od 13

Tema: Trajanje podoja

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno Trajanje podoja

Hana ima 6 tjedana i podoj nam traje 5-10 minuta. Po svim mogucim znacima, ne bi trebalo biti problema s dojenjem jer fino guta i isprazni mi dojku. Jedino je pocela coktat u zadnje vrijeme pa se malo s tim borimo. Dojim ju oko 6 puta dnevno (prije je bilo i vise). Za sada je dobro dobivala na tezini. Zanima me da li jos nekome tako kratko traju podoji?
    S obzirom da se prica o 20 minutnom dojenju ili jos duze?
    Znam da svaka beba ima svoj ritam i da je sve ok dok dobiva na tezini. Ali tesko je prezivjet od vaganja do vaganja.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

prijateljičina kćer je od prvog dana pa do kraja dojenja dojila kraće od po 5 minuta - a bila je jedna od najvećih beba koje ja znam

coktanje bi moglo biti znak soora.

white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno Re: Trajanje podoja

Citiraj tonka76 prvotno napisa
    Hana ima 6 tjedana i podoj nam traje 5-10 minuta. Po svim mogucim znacima, ne bi trebalo biti problema s dojenjem jer fino guta i isprazni mi dojku. Jedino je pocela coktat u zadnje vrijeme pa se malo s tim borimo. Dojim ju oko 6 puta dnevno (prije je bilo i vise). Za sada je dobro dobivala na tezini. Zanima me da li jos nekome tako kratko traju podoji?
    S obzirom da se prica o 20 minutnom dojenju ili jos duze?
    Znam da svaka beba ima svoj ritam i da je sve ok dok dobiva na tezini. Ali tesko je prezivjet od vaganja do vaganja.
    i kod nas su podoji u tom uzrastu trajali isto kao kod vas,maksimalno 15 minuta i Isa se divno razvijao.
    Odlično je dobivao na težini, ali on nije bio debeljuca, a to nije ni sad iako jede sve.
    Kako je rastao i podoji us se produzavali, ali nikad duže od 25-30 minuta
    I nije nikad coktao :/

mitri avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Kod nas je bila ista priča, podoji su bili vrlo kratki (i još su, osim navečer pred spavanje), a što se coktanja tiče, moja je mala prilično halapljivo jela. Jel o takvom coktanju riječ? To joj je bila neka faza i coktanje je nakon nekog vremena prestalo.

Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Ne brini, evo i moj bembo od rođenja siše turbo kratko i efikasno (on bez zaustavljanja 5 minuta, guta kao lud )
    i uvijek je bio najbucmastija beba u selu

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

I moj je mali nakon što je uhvatio ritam (nakon 3 dana) uvijek jeo po par minuta i prvi mjesec dobio 1,5kg, drugi 1,2kg, pa nadalje po 0,5kg. Malo usporio, ali je jako aktivan.
    E da i od početka stalno cmokće, mljacka i proizvodi svakakve zvukove, a nema soor! Zdrav je, osim što reagira osipom na određenu hranu koju pojedem!

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Citiraj Sun prvotno napisa
    on bez zaustavljanja 5 minuta, guta kao lud
    Ovako i Andrija, a prirasti 1700 ,1100, 800 i 1000g mjesečno. Rođen je sa 3350, a sad ima 7600g.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

koliko god trajao podoj, bitno je da dođe do refleksa otpuštanja mlijeka (nakon početnog neujednačenog sisanja, dijete bi trebalo sisati ritmično, čuje se gutanje, može se vidjeti micanje kože kod slijepoočnica i ispred ušiju), jer dijete tako dolazi do masnog mlijeka koje je smješteno u mliječnim žlijezdama. dugotrajni podoji ne znače da je dijete posisalo puno više mlijeka.
    neke bebe sišu dugo neke kratko, kao i odrasli, netko npr. pojede u par minuta, a netko jede pola sata jednaku količinu hrane.

coktanje može biti znak:
    - lošeg položaja djetetovih usta na dojci, znači možda ne uhvati dobro dojku - pazi da je bradavica i što veći dio areole s donje strane duboko u ustima, jezik vidljiv između donje usne i dojke (ili vidljiv kad lagano povučeš donju usnu), usne izvrnute prema van.
    - soora - ima li dijete bijele točkaste naslage u ustima (ako posumnjaš na soor, odi do pedijatra koji će odrediti terapiju za tebe i bebu)
    - poslijedica jakog refleksa otpuštanja mlijeka - dijete se bori s navalom mlijeka, pa dolazi do coktanja

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Sun prvotno napisa
    Ne brini, evo i moj bembo od rođenja siše turbo kratko i efikasno (on bez zaustavljanja 5 minuta, guta kao lud )
    Ista stvar. Podoji traju od 2-5 min (osim noćnih, oni traju...i traju...i traju...), rođen je s 3500, a sad ima preko 10 kg.

DaDo avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

kako su cure rekle nema razloga za brigu i moji sprinteri su bili kratki i efikasni (cura još uvijek), velike i napredne bebe..

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj macek prvotno napisa
    coktanje može biti znak:
    - lošeg položaja djetetovih usta na dojci, znači možda ne uhvati dobro dojku - pazi da je bradavica i što veći dio areole s donje strane duboko u ustima, jezik vidljiv između donje usne i dojke (ili vidljiv kad lagano povučeš donju usnu), usne izvrnute prema van.
    - soora - ima li dijete bijele točkaste naslage u ustima (ako posumnjaš na soor, odi do pedijatra koji će odrediti terapiju za tebe i bebu)
    - poslijedica jakog refleksa otpuštanja mlijeka - dijete se bori s navalom mlijeka, pa dolazi do coktanja
    Uglavnom mi dobro ulovi dojku( bradavicu) sama. Ako ne, onda ju ja malo "ispravim". Soor nije, bili smo kod pedijatrice da provjeri jer Hana ima bijelkast jezik. Imala je malo tockastu naslagu u dnu jezika koju nisam mogla dohvatiti da provjerim da li se da izbrisati. A u pravi cas je dobila i par piknica na guzi pa sam ja vec slozila dijagnozu

Mislim da bi mogla imati prejak refleks. Ona se ne zagrcne, ali meni je odmah sve mokro ako joj ne uvalim bradavicu iste sekunde.
    A moguce jednostavno da ju to zabavlja...U zadnja 2 tjedna je dobila nekih 400 g pa je to valjda ok.

HVALA SVIMA na potpori!

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Dvogodišnje cicanje od 5-10 minuta. ponekad ju pokušam zadržati sa cicom u ustima "za svoj gušt" ali mi ne uspijeva baš

Mum2Be avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Nama isto podoji traju najvise 5 min, a prirasti su 1750 :shock: , 1300, 1000... i 15 cm u 3 mj!
    A mene svaki put brine, hoce li biti gladan nakon tako kratkog jela kad idemo vani! Nikad ne bude.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •