savjete prepuštam iskusnijima. :/
jesu li vaši mudrijaši otkrili argument "a baka/tata/deda mi da"?![]()
savjete prepuštam iskusnijima. :/
jesu li vaši mudrijaši otkrili argument "a baka/tata/deda mi da"?![]()
Ne još.
Ali zato tako slatko dođe i pita: "A mogu li tata sada bušiti zid? MOgu li?" (i onda složi onu slatku anđeosku facu sa upitnim bapskim izrazom lica...)
baletanu
mamma san,mi još uvijek imamo problema sa ostajanjem i jedino što pali jeste da stoji na prozoru i da nam maše
jedino tako ne plače i jedino tako mi možemo izać iz sobe :/
To nam je stara fora i palila je (možda i još uvijek pali) kad se opraštamo doma. On je na prozoru i maše nam.white_musk prvotno napisa
Imamo još jednu, a to je: Tko će lupiti jače vratima?To obožava..ali nije baš primjenjivo u vrtiću.... :/
Pia se danas popiškila u krevet u vrtiću i ide mi na živce što to tete shvaćaju kao nekli problem. U mjesec i pol ( koliko ide u vrtić ) popiškila se u krevet 3 puta i 2 puta joj je pobjeglo.
Ona ide često piškiti i to njima valjda stvara problem . Ponekad se zna dizati 3x da ide pišat prije spavanja, ali ih ona stvarno ne zeza jer se svaki put popiški.
čak sam joj napravila urinokulturu i nalaz je sterilan.
rekla sam im da ju stavljaju pišat kad traži i to je to. Ja u tome ne vidim nikakav problem. oni su čak predložili da joj stave pelenu, ali sam ja rekla da to ne dolazi u obzir jer ona već pola godine ne nosi pelenu i da to uopće nema smisla....
Mislim stvarno![]()
spooky, pogledaj u kojem položaju piški. (mora li uvijek nekoliko puta za redom ići na wc, ili samo ponekad)?
možda postoji neki položaj koji joj onemogućuje potpuno pražnjenje mjehura.
ili puno pije :češ, češ:
w_m pa ti imaš dijete genijalca. a da se odmah prijavite u 3-6 skupinu. mi smo miljama daleko od suvislog crtanja i pisanja, a i nije baš da se trudimo. evo večeras smo razmazivale tempere u gustim slojevima i uživale u neredu. potom smo cca pola sata provele u kupaoni tuširajući bebe, životinje, pločice...
a sutra nas čeka roditeljski u vrtiću zbog ladinog nespavanja :/ izvještaj dobijete sutra.
spooky, ladi je neko vrijeme uredno bježalo u gaćice i koliko god mi je to smetalo uspjela sam samu sebe uvjeriti da nije ništa ozbiljno i da će brzo proći. i prošlo je...mislim da su sada toliko zaigrani i odsutni da teško mogu odvojiti vrijeme za banalno piškanje ili kakanje.
jučer su nas posjetile petra i bea. mislim, ines i petra mogu slobodno ići u šetnju, shopping, whatever, jer lada tako dobro pazi na beu da je to čudo jedno. tepa joj, ljubi je, draga po ručici i glavici, ali se ipak malo izbezumi kad zaplače.
jučer smo vidjele tvitićicu i frana ljepotana. prekrasan, veliki dječarac![]()
lovri baletanu i andrejčeku reprezentativcu velike puse![]()
sanja, veselim se da ćemo skoro svi biti na okupu 03.12.
maria71, jel' markić bolje? nadam se da je viroza brzo netragom nestala. za svaki slučaj jedna iscjeliteljska pusa![]()
nisam baš skužila...piški tako da sjedne na kahlicu.Nekad popiški puno, ponekad malo, ali kada puno pije, mora češće i piškit...apricot prvotno napisa
Mene zbunjuje to što znam da može izdržati i po 2h bez pišanja, a ponekad jednostavno mora svaki čas...
Apri, daj mi pojasni malo.Na što da obratim pažnju? Kako joj noge stoje ili što?
cure, evo malo preslatke frajerice Lade, Frana, Ilone i ostale ekipe sa štanda 19.11.2006.
Lada je prelijepa, ali mi je najbolji Fran sa ulošcima
![]()
![]()
Marko je prehodao virozu,uz par povraćanja i proljevastih stolica i 2 dana temperature 38
nisam ga vodila doktoru i nisam mu skidala temperaturu
samo sam mu dala puno više tekućine vode,čaja s medom za imunitet....
od 19.5. 2004 nije popio nikakav lijek ,osim par outa čepić za temperatur
nadam se da ćemo proslaviti i trogodišnjicu bez antibiotika i lijekova
ljubi ga, mišić malimaria71 prvotno napisa
![]()
dječici! Jako su slatki na slikicama!
Ana je noćas imala nesanicu od 1 do 5.30 :shock: , svašta joj se ... jelo, pilo, kakilo, piškilo, slušalo pričice...uz prigodne izjave:
-hoćemo se sad probudit?
-mama, digni rolete, pa ćeš vidjet da je već došo dan!
-mama, diži se, trebaš kuhat ručak :shock:
Nas dvoje nismo oka sklopili, uopće ne funkcioniram kad probdijem noć.
i ja sam probdjela noć-liječim trenutno ganagrenu-mislim da ne trebam više ništa reć'čokolada prvotno napisa
Ajoj, šaljem vam pusečokolada prvotno napisa
i nadam se da ćete izdržati današnji dan. Ana je svejedno sigurno puna energije...
W_m, nadam se da će ti biti bolje
![]()
Ja sam danas u komi. Ustvari nisam u komi, ali sam tužna jer Pia nije htjela ići u vrtić već ostati s menom doma.
Na kraju se ipak otišla igrati s djecom i bez problema se pozdravila s MM.
Ja si sve mislim da to ima veze s jučerašnjim danom jer kada sam došla po nju, bila je tužna. Pitala sam ju zašto je tužna, ali nisam mogla iz nje iscjediti apsolutno ništa.
Sve si mislim da to ima veze sa pišanjem...![]()
Vidjet ću kako će danas reagirati kada dođem po nju...
Ne želim napadati tete u vrtiću za svaku sitnicu pa ću malo promatrati situaciju i kako se Pia ponaša, ali ako kojim slučajem primjetima da se netko grubo i bezobrazno odnosio prema njoj , bolje da odmah nestane ..
sorry, malo sam uznemirena ....
Spooky, ljubi mi Piicu!![]()
Tweety, slike su super...Lada i Frenki su mi savršeni...![]()
Lovru sam danas ostavila u vrtiću. Urlao je 10-15 minuta i onda se je smirio. kad sam htjela doći po njega (nakon 1/2 sata) teta je rekla da se sada zaigrao. Pokupila sam ga nakon daljnjih pola sata. Kad me je ugledao, nije znao da li bi plakao ili ne...samo me je zagrlio, do bola. Onda smo još malo ostali i podijelili grupi sok (kao otišla sam po sok) i kikiće(s obzirom da ih ne jede doma uopće, dobio je 1 za hrabrost..a ostatak drugima). Klinci su ga pozdravili i rekao je da će doći i sutra.
Ugalvno sutra opet ja i odvesti ga i dočekati. Od prekosutra ga ja ostavljam, a tata kupi u dogovoreno vrijeme...
Smajliće neću stavljati. kad sam ga ostavila, rascmizdrila sam se ko svinja.....
Evo i mene konačno.
Maria, čestitam na višegodišnjem neuzimanju lijekova, nadam se da ćete nastaviti tradiciju zdravlja.
w_m, držim fige za zub i čestitam malom pametnom dečku na njegovoj prvoj napisanoj riječi.
spooky, grozno mi je kad su tete - jednostavno rečeno - lijene! I ja moram često na zahod i nije nikakva bolest u pitanju, nego jednostavno brzi metabolizam. Morat ćeš ih natjerati da ju redovno stavljaju piškiti, nema druge. Kod nas su tete pak "zabranile" bodije, jer im je kao nezgodno stavljati djecu u bodjima na kahlicu ili na zahod. Ma, mislim... A to što su im u potkošuljicama, bez obzira na njihovu gužinu, leđa skroz gola, to nikog nije briga. :/
mamma san, držim fige da vrtić idućih dana dobro prođe, ljubni malog ljepotana! Sva sam se raznježila kad sam pročitala da želi plesati.![]()
Nego, mogu li ti nešto reći, a ti se nemoj naljutiti, jer zaista nemam lošu namjeru - please, nemoj djeci u vrtiću kupovati kikiće. Recimo, Fiona ih još nikad do sad nije probala (čak ni ne zna da oni postoje) i ja osobno ne bih baš gledala blagonaklono na to da neki roditelj mom djetetu u vrtiću daje takve stvari. :/ Nije niš osobno, ali fakat mi ne bi bilo drago. Ako već morate ići u "shopping" za klince u vrtiću, postoji hrpa drugih stvari koje možete donijeti. (Tako je jedna mama kod nas nesmotreno dofurala i uspjela podijeliti gumene bombone prije nego što su je tete usnimile - na dvorištu - i većini roditelja se to nije svidjelo. Osim toga, sad imamo dramu svaki put kad u trgovini prolazimo kraj njih.)
pinocchio, i ja se veselim koncertu!
A naše vijesti - loše smo. Najprije sam krajem prošlog tjedna dobila ozbiljne ragade, pa u nedjelju predvečer i mastitis s temperaturom od skoro 40 stupnjeva. Idućih 24 sata je bila stalno tu-negdje, išla je najniže do 38,6, pa se opet dizala i tako nekoliko puta u krug. Uz to sam i prehlađena, nos mi curi, grlo mi je u komi, a sinusi mi otpadaju. Danas sam već malo bolje, ali daleko od dobrog. U međuvremenu smo se vratili u Beč, Flora je bila na pregledu, doktor je jako zadovoljan, ja na žalost nisam mogla ići, nego je mm išao s njom, pa ga nisam uspjela uobičajeno izgnjaviti pitanjima, ali nema veze.
Inače, Fiona se u ovoj situaciji pokazala kao totalna mala pažljivica.![]()
Najprije je, kad je mislila da je sama s bebom, ozbiljnim glasom rekla:
- Beba. Ne gristi maminu cicu. To mamu boli. To nije lijepo.
![]()
A danas kad ju je mm doveo iz vrtića, a ja sam ih dočekala na vratima, me detaljno izrešetala pitanjima:
- Mama, nisi u krevetu? Mama, jesi ozdravila?
- Nisam još, ali budem.
- Znači, još si bolesna. Ali ne više tako jako?
- Nisam više tako jako, sad sam već bolje.
- Mama, moraš ići u krevet da skroz ozdraviš.![]()
Tweety, upravo sam pogledala slike, odlične su.
Oduševljena sam prekrasnim mamama i još prekrasnijom dječicom.![]()
Sanja, draga, nadam se da ćeš ozdraviti i da ce cicke doć u normalu....grozno je to kad te boleština smlavi, a pored tebe dvoje male djece.
![]()
vidm, dječica spavaju pa se može forumirati u miruSanja prvotno napisa
![]()
Pia je danas otišla spavati već iza 20h, a Dora pola sata kasnije :shock: .. to mi je malo bed jer ih nebudem uopće viđala kad počnem raditi.
Radit ću 2 smjene - jedan tjedan od 7 - 14
a drugi od 13 - 20h
to mi je K O M A!!!
sanja, mislim da će sljedeća godina biti definitivno tvoja. zaslužila si nakon svih cicomuka i gadosti koje su te u zadnje vrijeme spopale![]()
mamma san, vibram za sutrašnji dan bez suza i jedva čekam lovrine vrtićke dojmove. samo oprezno sa sokom-lada je nakon par dana skužila štos pa se ujutro naljevala sokom kod kuće kako tata ne bi morao ići u dućan po sok i ostaviti nju u vrtiću.
fran na štandu je kao s reklame![]()
čokolada, nadam se da već odavno spavate i da se noćobdijanje neće ponoviti. maloj noćnoj ptičici![]()
moram priznati da meni to dosta teško pada. na sreću lada nas noću štedi.
Aha, Spooky, zasad obje spavaju... ali strah me to napisati da se u trenu ne probude.![]()
Pinocchio, upravo mi se upalila lampica (nakon otprilike godinu dana - fakat imam brzo paljenje) - meni su tete naglasile da pri izlasku kažem Fioni da "idem nešto obaviti" i da se brzo vraćam. Sad tek kužim zbog čega nisu spominjale kupovinu! Kad sam joj ja jednom prilikom rekla da ću samo nabrzaka skočiti do trgovine, teta ma odmah ispravila i, uz značajan pogled, glasno rekla "mama ide nešto obaviti". Vidiš, do ovog trena mi razlog nije pao na pamet. (A tada sam ju zaboravila pitati.)
Hvala ti na željama za iduću godinu.![]()
da, samo što lima u reklami obično vreba čokoladu, a on kad je spazio kitty uložak nije više primjećivao ......NIŠTA.pinocchio prvotno napisa
ja sam nekim curama objašnjavala da je to platneni uložak, a on je glumio prezentericu koja isti raščlanjuje na sastavne djelove, sa namještenim smješkom i izbečenim bijelim zubima.
mamma, u potpunosti se slažem sa sanjinom primjedbom.
Uopće ne bi voljela da franu netko daje kikiće, a bome niti sok.
Kod nas su tete jako pristojne pa uvijek naglašavaju da, ako već nešto želimo, donesemo suho ili svježe voće, čajne (one obične bez ikakvih dodataka) kolačiće, eventualno perece ili štapiće.Ipak dogodi se da roditelji donesu smokiće, ili tako neki junk.Tete tad malo češće naglašavaju ono prvo. Ja bi na njihovom mjestu malo eksplicitnije izrazila svoje neslaganje oko donošenja neprimjerene hrane, ali shvaćam da se one ne žele zamjeriti.
E da, i ja se sjećam da su tete naglašavale kako mama mora nešto obaviti a nikako kupiti.
Zapravo, mislim da Lovro ne treba ništa donositi, jer ok, sad donosi i klincima je to zanimljivo, a što kad prestane donositi.
Moramo uzeti u obzir da su oni zapravo već dosta veliki i da vlo brzo usvajaju stvari koje im pašu.
Npr. Franu dva puta donesem nešto posebno iz dućana, a nakon toga imam pet dana dramu, ako slučajno ne donesem ništa.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Znam da ti je baaaaš teško i da pokušavaš i njemu i sebi olakšati situaciju i da ne vjeruješ kako će doći trenutak kad će ti naša mala škvrljica veselo odmahnuti, ALI VJERUJ MI DA ĆE DOĆI (ne vičem, nego veselo cvrkućem i s nestrpljenjem očekujem taj trenutak).
Ovo je prvi mali korak u veliki svijet našeg velikog prijatelja i ja svim srcem vjerujem u njega.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
cure, evo i mene kratko; čitam vas ali se jednostavno ne stižem javljati jer imam posla preko glave i ništa ne stižem konstantno - znate onaj osjećaj da su vam 24 h premalo za sve, kad vam nije jasno gdje je proletio tjedan i sve u tom stilu....e pa stalno mi je tako nekako u zadnje vrijeme; zapravo se ne žalim jer imam u zadnje vrijeme dosta interesantnog posla i uopće mi je život baš nekako lijepo ispunjen..ma čista pozitiva, samo ne stižem piskarati baš po forumu.
vid je super, malo šmrkav i promukao /neodoljiva glasa - kao pinocchijicina lada/, inače sve 5. obuzelo ga je crtanje i bojanje totalno - na veliku radost njegovih roditelja koji su oboje crtali i crtali i crtali čitavo djetinjstvo s velikom ljubavlju i entuzijazmom
![]()
nacrtao je jednu super glavu sa očima, ustima, nosom, ušima i frizurom, staviću fotku kad stignem.. 8)
velika pusa slatkom baletanu lovreku da se što prije aklimatizira u vrtiću, našem predragom frendu franu i neodoljivoj ladi /fotke su prekrasne/, piici i dorici, genijalcima markiću i isici, bečkim ljepoticama i da im mama što prije ozdravi, unicefovki niki, ančici noćnoj tulumarošici i andreju brbljavom biserašu...možda sam nekog zaboravila...![]()
![]()
![]()
ajoj, sanja... pa baš te hoće...kaj da ti velim, nadam se da je ovo zadnja cico-nevolja.
svima ostalima puse i potpis na sve tješiteljske i kritičarske postove!![]()
cure, samo ću kratko, isa je otišao u vrtić, a ja padam(bukvalno) u nesvjest od bolova.
Sad mi se pored zubne gangrene javio i veliki gnojni proces nosnih sinusa![]()
Ludim od bolova, pa zato moram ići
svima
Ajoooj, sigurno si u komi. evo malo pozitivnih ~~~~~~~~~~~~~ da što prije prođe.white_musk prvotno napisa
Sanja, jučer sam ti taman napisala kako su moje curice zaspale i to dosta rano. Za sat vremena se probudila Dora i uspjela sam ju nekako ušuškati nazad u kindač, ali se zato u isto vrijeme probudila Pia uz : "hoću moju mamu!" pa sam na kraju potjerala MM u krevet i tako smo spavali već negdje iza 22h. Prvo nas troje, a onda nam se oko 1h pridružila Dora pa smo svi slatko spavali ( ja opet s jedne strane imam Doru na cici, a s druge strane me Pia drži za uho) do 5:40 kada se Pia popiškila u naš krevet![]()
dalje nije bilo spavanja ( bar za mene jer MM je naravno spavao kao zaklan ).
U svezi glede vrtića, danas nije bilo problema sa ostajanjem , a jučer kada sam došla po nju , bila je dobre volje. Možda ipak nije stvar u tetama.
Sutra je dan D i Pia ipak ide u kazalište....
:/
Zaboravila sam napisati da se opet bacam na pečenje kolača jer prekosutra slavim svoj 17 ročkas![]()
Evo da se i ja javim...s posla pa bas nemam vremena...
Kao prvo, pogledala sam fotke - Lada je prekrasna, Fran također,a i ovi manji kikici da i ne govorim...
Moj Marko je danas, nakon skoro dva mjeseca, krenuo u vrtic.
Opet to nikako nije prihvatio jer tu prvu fazu nismo ni zavrsili ( u devetom mj. smo krenuli, ali se razbolio pa smo ga doma mazili skoro dva mjeseca!). I sad smo opet na pocetku...
Prilicno je nekako potisten, tuzan, kao da se ljuti na nas...
I pospan jer nama s uspavljivanjem navecer nikako ne ide.
Iskljucivo trazi mene, moram leci uz njega i onda me cupa za kosu, natezemo se po sat, sat i pol vremena...
A kako da ga odbijem?!
Dosta je razdrazljiv, tvrdoglav, a, nazalost, jos ne prica pa se nikako ne mozemo dogovoriti.
Zato smo svi malo tuzni i razocarani.
Eto, toliko za sada!
Pusa bolesnim kikicima i mamama - ozdravite brzo!
Pusa svima!![]()
Dobro došla Miloc!![]()
Vajtica i Sanja, baš vas je krenulo!!!!! Puse ozdravilice objema!!!![]()
Evo izvještaja drugog dana....Došli smo hrabro, Lovro veseli jer danas nije teta Z., već teta J. (ipak je jučer ostao sam kod tete Z.)...veselo smo se presvukli, našljopali vode i ušli (na mojim rukama) u sobu...teta J. je prišla, Lovro joj se nasmijao, ja sam mu objasnila da sad moram ići i da ću doći po njega, izljubila ga i predala teti. On se rasplakao
i ja sam otišla. Nakon pola sata čula sam se sa tetom koja mi je rekla da se je umirio nakon 2-3 minute plakanja i da se lijepo igra. Uglavnom predložila mi je da nazovem za još pola sata...sve u svemu ostao je 1,5 sat i lijepo se je izigrao, ali se motao oko tete. Kad sam došla izljubio me je veselo.
Nije više htio ostati i dobio je od mene jednu malu mini mini čoksu za hrabrost.
Nije se brzo spremao, uživao je u tome da sam došla po njega. Trčao je u WC , kod tete po čašu...ma bio je fantastičan!!![]()
Sutra ga je vodim malo ranije i tata dolazi po njega oko 11.15.
Eh što se tiče kikića. Lovro je prvi kikić probao u vrtiću. I nikad ga ne dobije od nikog od nas. Ali taj kikić, upravo zato što mu je zabranjeno voće, predstavlja za njega nešto posebno. Što se tiče ostalih...na žalost, SVI RODITELJI u našoj grupi djeci nose kikiće.
To je jedna od stvari koju moramo raspraviti na roditeljskom sastanku...
Makar, meni je ovo najmanja boljka...trenutno veća su mi "crtići". Imamo video. I čak nemam ništa protiv da se ponekad (jer se to radi stvarno ponekad) pusti neki crtić (obično ujutro nakon doručka ili nakon ručka prije spavanja), makar Lovro UOPĆE ne gleda TV (i makar imam doma za njega 10 presnimljenih crtića)..ima vremena za to...no, problem je taj što jedan - dva klinca GLEDA ninja kornjače...dakle, to ne želim niti čuti..i to moram raspraviti sa tetama i roditeljima... :/
white_musk, evo puno vibri da što prije ozdraviš: ~~~~~~~![]()
Spookica, bit će dobro sutra u kazalištu, vidjet ćeš. Što su tete rekle, kakvi su ti busevi? Baš sam razmišljala o tome i na prvu loptu sam te tješila da su pojasevi sigurno ok, a onda je uletila Tweety i posve me poljuljala... ne znam što bih na tvom mjestu... ali znam jedno: ili ju nemoj pustiti i nemoj zbog toga imati grižnju savjesti ili ju pusti, ali u tom slučaju probaj ne gristi nokte cijeli dan. (Teško izvedivo, znam. Šaljem pusu podrške.)
Ajvica, hvala.![]()
Miloc, nadam se da će vam dobro krenuti u vrtiću.
mamma san, uf, ne znam što bih ti rekla. Lovri je u vrtiću očigledno skroz u redu i čini mi se da njegovo ostajanje tamo ide na bolje. Ali ove druge stvari, o njima bi trebalo raspraviti. Bonkasi, crtići... po meni tim stvarima uopće nije mjesto u vrtiću. Kod Fione video i telka uopće ne postoje, samo im prije spavanja ili za vrijeme ručka puštaju mjuzu, ali zvuk bez slike. Fakat ne kužim što će im crtići? Pa premali su još. :/
Puse svima!
Ah, što se tiće vožnje u busu idem kontra sebe, ali progutala sam sve kada sam vidjela taj sjaj u njezinim očima. Veseli se tome i to jako...kako sad da je ostavim i da jedina ostane ... :/
Mamma, Pia voli gledati crtiće i ponekad me totalno izluđuje s njima, ali svi crtići su "dobri" tj. bez nasilja.
Miloc, dobrodošla
Prvo: Lada i Fran su prepreslatki. Lada je prava frajerica i samo zbog toga ćemo oprostiti Franu zbog šaranja.
Miloc i Marko, dobrodošli!![]()
Sanja i w_m puse ozdravilice.
Bravo za Lovru, uskoro se on neće dati iz vrtića. A za kikiće: mislim da je za sada najbitnije da se on adaptira, rješavanje ovisnosti od kikića će doći kasnije na red.
Spooky,nije mi jasno, obično se predstave organiziraju u vrtiću, Nika je nedavno bila na jednoj.
A ovako uglavnom i ja reagiram:
progutala sam sve kada sam vidjela taj sjaj u njezinim očima.
Mamma san,
u koji vrtić ide Lovro? Ja mislim da je to dobro što se on poslije zaigra, a one suze rastanka mene ne bi brinule.
Marko ne plače kad odlazimo, ali guta i tužan je i baš ništa ne jede u vrtiću. Stalno je uz tetu i ne igra se s drugom djecom.
Mislim da je to veći problem.
Pretpostavljam da vi još niste ni spavali, ni jeli pa mi, molim te, javi kako vam ide.
Jel' Lovro priča? Marko još ne pa mislim da ga i to dodatno frustrira.
Evo, ja sam se obratila mammi san jer mislim da trenutno imamo slične probleme.
Mislim i na vas ostale, cure moje!
Držite nam fige.
Pusa!
Miloc, Lovro je u Različku u Petrinjskoj.
Uglavnom, danas je bila frka sa spremanjem jer nije htio u vrtić. I onda je uskočio i Sv. Nikola i Djed Mraz (Božićnjak...kak da ga nazovem???)...uglavnom, rekla sam mu da će sada početi pripreme za njihov doček. Da i jedan i drugi nose sitnice i poklone za djecu!
Trebaju se okititi sobe, napraviti ukrasi i to sve se čini u vrtiću. Pa smo pjevali SV. Nikolu...i tako se polagano spremili i krenuli u naše Zečiće.
Kod presvlačenja ga je izdala hrabrost. Onda smo se pomazili i gledali i drugu djecu koja dolaze u vrtić. I onda smo se uspjeli presvući i doći do vrata. Na vratima smo se oprostili (počeo je plakati) i ja sam ga predala teti Z. Tu se razvrištao...Rekla sam mu da će tata doći po njega. I otišla.
U njegov ormarić (onaj sa veeeeeliiiikiiiiim orlom) sam mu ostavila malog plišanca žabu (voli jako žabe) i ljigavu kornjaču (obožava ju)...koje će ga dočekati u vrtiću....
Uglavnom tata će ga pokupiti oko 11.15 - 11.30.
I kad sam došla na posao nazvala sam tetu da vidim kako je prošlo. Uglavnom razvrištao se je ono odmah na ulazu. Onda ga je teta posjela sebi u krilo i pomazila. On se smirio. I kaže mi teta Z., svako malo dođe do nje malo se pomaziti....Rekla sam joj da je on jednostavno tako malo mazno dijete. Kojem maženje treba. Daje mu sigurnost.
Sad se igra...![]()
Miloc, Lovro priča. Ali isto se ne igra sa ostalom djecom. Igra se u skupini, ali sam sa sobom. To je normalno za njegov uzrast. I normalno je da se vežu uz tete.
Uglavnom, Lovro je prošli tjedan pojeo nešto od ručka, ali sam ga ja čekala vani. I mislim da će na ručku, ako sve bude ok, ostati tek negdje idući tjedan. Mi idemo tako da mu otprilike dnevno produžimo ostajanje za kojih pola sata. 15 minuta ujutro ranije i 15 minuta duže. Danas bi trebao biti cca 2 sata i 15-30 minuta tamo.
Na spavanju ga sigurno nećemo još ostavljati. Produživat ćemo ostajanje, ali ostati će na spavanju samo ako on hoće spavati. Iskreno mislim da će to biti najranijie za 3-4 tjedna...
navijam i dalje za lovru zečića-orlića, ide to polako! :D
mamma, rasplakala sam se od smijeha na tvoj post o pms-u! ja sam u terminalnoj fazi a isto me lupa na čišćenje pa mi je baš sjelo.
i jutros sam skoro zadavila tuku koja nas je umalo lupila autom. po ne znam koji put postavili su stupiće kako bi samo stanari parkirali u dvorištu kod mojih (apri, čitaš?). ali roditelji koji tamo vode djecu u vrtić i dalje ulaze autima pa se u prolazu naslaže 5 auta koji hoće van i 5 koji hoće unutra. kaos! zato sam jutros andreja vadila iz dedinog auta nasred ceste, a jedna mamica je ne gledajući krenula u rikverc i zaustavila se 5 cm od auta. kad sam zakriještala da kud gleda, još mi je imala obraza reći da se ne živciram?! samo zbog andreja sam se suzdržala da je ne pitam po čemu je njezino dijete vrednije od mojeg pa ga mama autom doveze do vrata vrtića, a moje baulja po cesti.
ma, jasno mi je da je problem s parkiranjem, da je lakše ujutro dijete dovesti do ulaza nego parkirati u susjednoj ulici i hodati... ali ako vrtić nema parking, pomiri se s tim ili traži drugi - ono malo parking mjesta namijenjeno je stanarima okolnih zgrada, koji bi ujutro voljeli izaći bez polusatnog čekanja a popodne negdje ostaviti auto.
... i onda sam u pekari srela cvrčkinog muža i sve mu ovo izreferiralajer lovro ide u taj vrtić.
Ajvić...vriiiiiiiiiiiištiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiimna pmsovsko urlanje!!!!
![]()
Nevjerovatno je to kako neke stvari koje te u "normalnim" danima nerviraju, "puknu" u pmsovskim....do te mjere, da se kočnice na jeziku skoro izližu od kočenja.....![]()
Ja ću samo reći jedno: Ja sam u PMS-u zvijer!
(jednom me je lik iznervirao, dok sam se vozila u bakinom fićeku kojem nije radila truba.......uglavnom, do pola sam visila kroz prozor sa ispruženim srednjim prstom tom bezobrazniku...Da li da kažem da sam bila u PMS-u?
![]()
Eh da...moramo se pohvaliti (3x razbijam glavom o drvo).
Već cca 10ak dana (samo jednom prekinut kontinuitet) spavamo noć u komadu....od ccca 21-22 sata do 6-7 ujutro..... :D
fantastiš!! :D
ja ne znam koji je vrag andreju, počeo se opet buditi 3-4 puta iako ne cikimo po noći nego tek ujutro.
Uh...ja se nadam da ćemo mi početi ćoriti i dalje ovako...ms. ivy prvotno napisa
PS
Jučer je prvi put u poslije podnevnoj ćorki odspaval u svojem novom krevetu...![]()
Sam' se hvalim...
Mamma san, utješila si me!
Ni Marko ne odspava noć u kontinuitetu - zna se tisuću puta zarotirati, bacati po krevetu (naravno, našem krevetu jer u svom ne spava od 9.mjeseca! ni u ludilu!)...pa se zna derati što nije ni kad je bio manji...već sam se počela brinuti da mu se nešto ne događa...
Sad vidim da je i Lovri to tek nedavno pošlo za rukom - znači, ima nade i za nas!
Čekaj, on će u 3.mj. biti 3 godine?
Marko je rođen u 5.2004.
Jedva čekam dan kad će u svojoj sobi spavati i to cijelu noć - valjda će i po danu biti manje zahtjevan i razdražljiv.
Jesmo mi roditelji u nečem pogriješili?
![]()