Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123
Pokazuje rezultate 101 do 150 od 150

Tema: Ljetno-jesenska djeca 2004. (9. dio)

makka avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Ajoj, opet su krenule viroze

svima da brzo prođe!

mi smo zasad ok (nadam se da će tako i ostati, kuc- kuc)

i kod marka temp. traje dva tri dana, a nos zeza i do dva tjedna.
    uglavnom ne idem odmah kod doktora, nego ako mi se učini da ima puno šlajma, odem da mu posluša pluća.
    Ali skoro uvijek nam uvali antibiotik, pa onda mu ga ja ne dajem, pa onda razbijam glavu (ko sada tanja) jesam li neodgovorna.
    a HvalaBogu, do sada je sve bilo u redu.

andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Citiraj makka prvotno napisa
    .
    Ali skoro uvijek nam uvali antibiotik.
    zato ja ni nejdem, iako mi se čini da naša pedica baš nije široke ruke, što se tiče antibiotika

jednom ga je na moru dobio, kao, grlo mu bilo malo crveno, a vladala nekakva viroza i svi su klinci bili na antibioticima, ja mu ga nisam dala i sve prošlo kroz par dana; imala sam, dobar, feeling da je to klasična viroza 8)

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Ak je samo obična virozica, šmrcanje ni ja obično nejdem kod dok, ali ako kašlju, pogotovo sad Mia koja stvarno "rošta" onda odem da ih posluša i usisa nosiće- chokira. Zadnja dva puta nam je uvalila antibiotik, inače prije nikad Stelli nije davala, tako da sam ja dobila dojam da ga ne daje baš rado ako ne mora.

Obično veli samo kapati nos, snižavati temp, tekućine itd...

Poslije kad počnem raditi vjerojatno ću ići da mogu dobiti bolovanje, to je još jedna stvar zašto ići kod dok za mame koje nemaju baka-servis a djeca idu u vrtić

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Mi za obično šmrckanje i kašljucanje ne idemo kod doktora, samo ako je viskoa temperatura i ako znamda nee moći ići u vrtić, pa da mogu na bolovanje. Ali ni naša doktorica baš ne dijeli antibiotik šakom i kapom.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Mi uvijek idemo kod doktora, i to na kontrole svaka dva dana - ali to je zato što Leino kašljanje uvijek zvuči bronhitično. I uvijek dobijemo Ventolin.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Kad je kašljanje u pitanju volimo otići k doktorici čisto da ga posluša,da je meni srce na mjestu.
    Prošlog je proljeća jednom je dječaku trogodišnjaku dijagnosticiran TBC
    prošao je tešku operaciju odstranjivanja izrasline na plućima koja se stvorila od tog sekreta i jedva preživio.
    Tada sam se užasno prestrašila što se tih bolesti dišnih putova tiče i pušem i na hladno.
    Kad čujem takve priče,pomislimpreza nikad dosta.(a i inače je moj Rokica malo sklon kašljanju)

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj mina prvotno napisa
    Poslije kad počnem raditi vjerojatno ću ići da mogu dobiti bolovanje, to je još jedna stvar zašto ići kod dok za mame koje nemaju baka-servis a djeca idu u vrtić
    Ovo je razlog zašto smo mi prošle sezone često bili kod doktora, i za obične "jače" prehlade.
    Inače, Andrej je počeo hrkati u snu, što je prvi korak prema upali sinusa kakve smo imali prošle godine. Kapanje nosa fiziološkom je praktički neizvedivo (očajno protestira). Mislim da sutra trčim nabaviti inhalator, iako ne znam kako će ga prihvatiti, ali nešto moram poduzeti, a ne samo da slušam kako krklja.
    I već dvije noći se budi svakih sat-dva, nešto plače u snu, sanja valjda. Već sam zaboravila kako je to, pa se osjećam kao zombi.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ana, čestitam

I nama je čišćenje i kapanje nosa trauma i posve neizvedivo ako nismo u paru jer ga jedan mora držati. Ja si u tim trenucima uvijek ponavljam da je to za njegovo dobro.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

tanja ne znam hoće li ti ovo biti od kakve koristi-prošle zime Roko je imao totalno začepljen nos-nije mogao disati,cicati,spavati.
    O kapanju nosa nije bilo govora-užasno se otimao.
    Tada mi je moja frendicakoja je medicinska sestra (a kojoj stvarno vjerujem)savjetovala da kupim u ljekarni fiziološku u onoj boci za infuziju(koštala 11 kn,stvarno se isplati),da u injekciju stavim 1.5-2 ml za svaku nosnicu.
    Morali smo ga poleći,muž je držao glavicu i dragao ga a ja sam mu uštrcala u svaku nosnicu fiziološku.Efekt-kao da je progutao malo mora(a svi znamo kako to pročisti dišne putove).
    Apsolutno mu je sve izašlo van-kroz nos,i odmah je siroče zaspao jer je mogao normalno disati.
    Znam da ovo zvuči malo okrutno no još mi ga je gore bilo gledati kako se muči da dođe do zraka.
    Bilo kako bilo,želim vam dobar i brz oporavak!!!

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

ronin, hvala na savjetu, ali upravo to i radimo! Kad kažem "kapanje nosa", mislim na nalijevanje 1-2 ml fiziološke špricom u svaku nosnicu. I to je zaista efikasnije od špricanja Aquamarisa i sl. Ali otimanje je strašno...
    Kod nas još nije ništa strašno, čak mu nos i ne curi, ali dobro znam kuda vodi ono hrkanje i hroptanje u snu. Zato razmišljam o inhaliranju, možda bi to bolje prihvatio (i prečitavam ponovo one topice o inhalatoru-pingvinu).

Inače, Andrejeva "ne" faza se zahuktala do apsurda. Sad govori "ne" čak i za vlastite prijedloge, npr.
    On: Andrej hoće gledati vlakove.
    Ja: Hoćeš gledati vlakove? Može. Idemo gledati vlakove.
    On: Neće Andrej gledati vlakove!

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa
    ronin, hvala na savjetu, ali upravo to i radimo! Kad kažem "kapanje nosa", mislim na nalijevanje 1-2 ml fiziološke špricom u svaku nosnicu. I to je zaista efikasnije od špricanja Aquamarisa i sl. Ali otimanje je strašno...
    Kod nas još nije ništa strašno, čak mu nos i ne curi, ali dobro znam kuda vodi ono hrkanje i hroptanje u snu. Zato razmišljam o inhaliranju, možda bi to bolje prihvatio (i prečitavam ponovo one topice o inhalatoru-pingvinu).

Inače, Andrejeva "ne" faza se zahuktala do apsurda. Sad govori "ne" čak i za vlastite prijedloge, npr.
    On: Andrej hoće gledati vlakove.
    Ja: Hoćeš gledati vlakove? Može. Idemo gledati vlakove.
    On: Neće Andrej gledati vlakove!
    Ja sam kod starijeg sina i sad kod male mrve prakticirala da na to njegovo negacijsko "ispipavanje" terena najpomirljivijim mogućim glasom kažem:"Nećeš zlato?Dooooobro.Ne moraš"
    -to bi ih malo zbunilo i ispalo bi najčešće kako treba(a nije bilo ni prepirke)

Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

ljudi, jeste probali djeci dati da si sami nakapaju fiziolosku u nos?
    F mrzi da mu se cacka po nosu, i isto tako da mu se kapa u nos, no kad njemu dam kapi u ruke, on si ljepo stavi u nos...i jos se smije.
    igramo se doktora a kasnije zajedno ocistimo nos...
    zaista pali! barem kod F i to pocesto
    a kad nece, onda ni igra niti ista drugo, ne moze pomoci....

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Kad vidi da joj prilazim sa kapima rukicu stavi preko noso i kaže "nemoj".Onda joj velim da je doktor rekao da mora i obično popusti(ista je fora sa jelom jer joj je dok u Zagrebu reko da mora više jesti,ako ne želi ja ju samo pitam"šta je rekao doktor" a ona meni "papaj Doro papaj" ).Vrlo mi je praktičan Sterimar za upotrebu jer ima onu jako špricu a i Dora je naučila da mora jako uvlačiti nakon što joj špricnem.Danas samo leži,spava,niš ne jede,kuri oko 39.Sad sam joj dala i žličicu sirupa jer je prešlo oko 39.4.Spava a sutra idemo doktoru čisto da je posluša i pogleda grlo.

brane avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

evo i nas nakon dugo vremena
    sve je ok
    sve je super
    mama je još doma a dijete ide u jaslice, tu i tamo ga ostavim doma ali dijete jako puno plače ako vidi da je brat u vrtiću a on ne, ja bi trebala početi raditi iza NG tako da ih ne smijem ispisati iz vrtića/jaslica a on tako gušta u jaslicama da je to čudo, obožava tete a i tete njega, kako mu je brat blizu (kat iznad njega) onda tu i tamo posjeti brata pa guštaju skupa
    još nas nikakva viroza nije uhvatila, hvala bogu još nismo bili bolesni nikako,
    Luka je postao tako prgav da je to čudo jedno..ako je on sebi zacrtao da će nešto napraviti, okreni se na glavu i ne znam ni ja šta napravi on će svoje naume ostvariti
    pelene su još tu iako me uredno obavijesti i kad pipi i kaka
    duda (pipica, pupolina, pupica, pupa, duda, dudac...) je još tu prvih par sec dok ne zaspe a onda je izbaci van
    i dalje se vozimo u kolicima - obožava ih pogotovu kad se samnom zaputi u šetnje po 2-3h uz more
    obožavamo sling i dalje se slingamo i guštamo u slingu
    vrlo je druželjubiv, uvijek nasmijan, vedar, vrlo rijetko plaće
    opsesija su mu kockice i sad crtanje po zidu, pustila am ih da se u svojoj sobi izguštaju po zidovima pa ćemo na proljeće staviti tapete na zidove ili sve skupa masnim bojama prebojati
    priča, pjeva, pleše...moja beba se pretvorila u velikog dečka

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Njojza prvotno napisa
    F mrzi da mu se cacka po nosu, i isto tako da mu se kapa u nos, no kad njemu dam kapi u ruke, on si ljepo stavi u nos...i jos se smije.
    :shock:
    Ovo kod nas ne mogu ni zamisliti.
    Ni prije nije volio da mu se prčka po nosu, ali sad... ovo večeras je bilo nešto strašno. Urlao je i urlao i nikako ga se nije moglo smiriti. Sav se zaznojio, pa smo mu morali još i fenirati kosu, pa je i na to dobio živčani napadaj. Nos mu uopće ne curi, ali krklja unutra, čuje se kako svira, i promukao je. Samo čekam kad će zakuriti, a idući tjedan držim tečajeve s kojih ne smijem izostati... jooooj!
    Uglavnom, sad mu ne smijem ni kapati fiziološku, ni operil, ni bilo što drugo, a kamoli izvlačiti šmrklje iz nosa. Nikakva objašnjavanja ne pale. Baš nam se poklopilo, prehlada + negativna faza.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Mi smo se taman odvikli od kolica, ali kako se Janko hoće puno nosati a do vrtića imamo dosta, mislim da ćemo se morati vratiti u kolica jer me stvarno sada strah toliko ga nosati. Neki dan sam ga nosila do 4. kata i poslije osjetila da me malo u trbuhu štreca. Mislim možda ne bi bilo ništa, ali ipak se bojim, bar do prvog posjeta doktoru dok ne kaže koliko smijem ili ne smijem. A i muka mi je kada ga moram nositi u svoj toj zimskoj opremi mene i njega.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Joj Tanja ni ne spominji mi kapanje nosa. Baš smo se danas "posvadili" oko toga, baca se ko malo prase, kao da ga netko kolje. Strašno. I vrišti isto tako. Imam osjećja da susjedi misle da ga mlatimo ko vola u kupusu.
    A ono, mama mu samo hoće nakapati nos da bi dijete moglo disati...

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

ana, sad mi je lakše, kad vidim da je i drugima tako iako ne znam zašto bi mi trebalo biti lakše, ali valjda ono - nisam jedina nemajka koja kapa djetetu nos
    Što se tiče nošenja ili kolica, možete li nekako izvesti da ga TM vodi u vrtić? Mi smo ljetos skužili da Andrej hoda kao veliki i na nevjerojatno velike udaljenosti, ali samo kad nema MM ili mene u blizini (npr. s bakom). Sad je situacija još bolja, tako da mene uopće više ne traži da ga nosim, ali MM-a da. A s tetom čuvalicom i opet prehoda puno više nego što bi prehodao uz nas.
    (a moja kičma i ruke su sretni što se Andrej više ne nosi toliko, jer ne znam kako bih to fizički izdržala - nije on naročito težak, ali sam ja vrlo slabih mišića)

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Nama je čišćenje nosa isto postalo nemoguće, ja se ozbiljno bojim da ću Lei nešto slomiti koliko se koprca - inače sam imala totalno fašističke metode za inhaliranje i za čišćenje nosa, ali više nisu moguće jer se ona toliko odupire da me strah. Zato ju vodimo na čokiranje gdje se isto odupire ali to abrem kraće traje i totalno je efikasno. Inače sam u apoteci vidjela neku novu mašinu za čišćenje nosa, izgleda kao aparat za čokiranje kod doktorice pa si sve razmišljam da to kupim.

makka avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Ni marko ne da ništa u nos, ali često uspijem kroz glupiranje mu špricnuti sterimar da ni ne skuži.
    Nekad bi mu špricala i dok spava, ako čujem da ga zeza nos po noći, uglavnom se ne bi probudio.

Vađenje sa pumpicom nam je zadnji puta išlo dosta dobro jer imamo nekog pingvina (onaj iz DMa), a baš je u to vrijeme par puta gledao crtić o pingvinu Tomi pa smo rekli da mu to pingvin Toma čisti nosić i usput pjevali pjesmicu iz crtića.

A vožnja u kolicima je za nas davno završila.
    Još sam (pametna) kupila kišobran kolica prije mora, jer tamo će mu, kao, trebati...vozio se u njima par puta!

Inače po vani uvijek trči, čim izađemo na ulicu sav sretan viče: "Marko trčiiii!!"
    i tako može dva- tri sata trčati naokolo.
    Nekad bi ga i nosila jer mi ga je teško kontrolirati na ulici, ali se ne da.
    Onda se otima i galami: "Marko hoće šetat!" pa kad ga spustim napravi par koraka polako i opet u trk!
    Hoće se nositi samo ako je umoran, ili bi se mazio.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

MM ga vozi u vrtić kada oboje radimo ujutro, ali onda ja dolazim po njega oko pola tri, jer MM radi do pola pet i nema šanse da on stigne po njega. A kada ja radim popodne, Janka vodim u vrtić tek oko 9, pola 10, jer bi predugo bio u vrticudok bi MM došao po njega. Onaj zakon od 10 h. Tako da ne možemo drugačije. A osim toga, s obzirom da mi se neda ići na posao, malo ću izvagati, pa možda već od 02.01.2007 odem na bolovanje. Vidjet ću još. U tom slučaju bih imala vremena šetati do vrtića i nazad...

Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

irenas F salje puse Dori da prije ozdravi. kakoje danas? jeste bili kod dr?

tanja i F se panicno bojao spreja za nos, ali sterimara...a odkad uzimamo "sunce moje malo" on si sam stavlja kapi i onda je jos vriska kad mu uzmem jer bi on kapao dok ima kapi....
    dam mu da nakapa kapi u nos, poa onda jedan stapic njemu a jedna meni i vadimo sadrzaj
    ako se uznemiri onda pricamo kako nam je dr rekla da moramo cititi nos da F bude zdrav pa pokazujemo zivotinjama kako se to radi i ondai njima cistimo nos....
    eto, nekako pali kroz igru....
    btw: sta bi na kontroli, jeste li isli uopste?

sto se tice kolica....mo to ne koristimo dugoooooo dugo (mislim da smo zadnji put setali s kolicima na moru u osmom mjesecu), a i ne nosamo se
    :D
    F voli da seta jako pa sam ja happy...

jos jednom pusa svim malisanima bolesnim i onim koji nisu

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Bolje je pa nismo nikud išli,još je noćas malo kurila ali danas nema temperaturu :D

Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

:D jupiiiiiiiii

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Pozdrav svima, puse bolesnima.
    Bok brane , svrati nam češće...

Mi smo ozdravili :D , ne baš potpuno ali je zdrava, ne treba više lijekove, tu i tamo kašljucne, nos više ne curiiii, ponekad koja kap...
    Ali sekica Mia nam je još bolesna, poslala ju dok ponovno na vađenje krvi i produžila joj antibiotik Stelli je skoro sve iscurilo na nos, a Mii nije nosić baš curio nego sve otišlo dolje

Nosiće isto nedamo i nedamo, zato vjerojatno i jesu duže, više i češće bolesne, tu i tamo ih uspijem savladati i nagovoriti Stellu da kapamo ili ide na usisavnje kod dok. Od inhalatora si čak i sama drži maskicu, ali nos neda ni pogledat, a kamoli dirnut ili kapat
    Sterimar mi je koma za špricati i to rijetko uspijem, kapi tak-tak, a najlakše mi špricu fiziološke nabrzaka
    Sa onom pumpicom nikad nisam uspjevala ništa izvući, jednostavno ne znam, ne razumijem i ne mogu shvatiti na koju foru drugi ljudi mogu na to nešto izvući. A nedavno mi bio frend i veli on svojima s tim izvuče po pola pumpice. I objašnjava mi kako on to radi ali meni nejde i nejde. Baš sam tuka za to :? ...

Uz ono što sam već kupila, donio joj Nikola i nove čizmice (da ne mora glancat stare) i kupila sam joj šlapice-natikače dva-tri broja veće jer su te najmanje. Neće već neko vrijeme nositi one normalne šlapice ko cipelicu i stalno uzima naše natikače. Onda sam joj kupila najmanje koje sam našla pa ipak će biti bolje i to nego bosa ili u našima. I obožava ih, a i meni su preslatke s nekim medekima i gumicom oko pete, dala sam joj odmah i rekla da joj je to Nikola kupio. Čim je došao deda navečer, odmah se hvalila što joj je Sveti Nikola kupio i nije ih skidala s nogu

A kupila je i mama sebi čizmice- napokon našla neke

Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

mina, pumpicom je najlakse cistiti nos ako pokvasis vrh, pritisnes pumpicu i tako je u brzini stavis u nos....bitnije samo da je usla u nos dovoljno da nema zraka sa strane
    i onda ljepo samo pustis i usisa ono sto ima...
    ponovis po potrebi
    nama upali
    evo da utjesim tanju, F jutros nije dao ni blizu nosu pa smo morali koristit nasilnu metodu

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Njojza prvotno napisa
    btw: sta bi na kontroli, jeste li isli uopste?
    Nismo išli. Zaključila sam da bi to bilo samo mrcvarenje u čekaonici i da će proći samo od sebe. I zbilja prolazi. Prst izgleda normalno, a nokat je malo crven pri vrhu, ali zbog toga ga ionako ne bih vodila doktoru.
    Ali sad imamo drugi problem - u četvrtak je, čekajući po tim silnim čekaonicama, pobrao neku prehladu, pa sad govori glasom mutirajućeg trinaestogodišnjaka, hrče u snu i krklja (naravno, nos mu uopće ne curi, sve se slijeva u grlo). Kapanje nosa izgleda tako kako sam već opisala, pa sam jučer nabavila pingvina (inhalator). Nije baš bio oduševljen, ali bolje je nego kapanje, pa smo uspjeli malo inhalirati (najprije uz Boba graditelja i poslije na spavanju), vidjet ćemo kako će biti dalje.
    Inače je super dobro raspoložen i nema temperaturu, pa mi je to neki znak da ipak nije bolestan. Možda ovaj put prođemo bez bolovanja?

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Po ovome što si opisala tanja vjerojatno ćete proći bez bolesti

A mi smo bolesni.Roko već inače neko vrijeme kašlje,davala sam mu trputac sirup,no u međuvremeno taj je kašalj počeo zvučati baš čudno,kao iz dubine.
    Taman sam razmišljala da ga u ponedjeljak odvedem njegovoj doktorici samo da ga posluša,kadli u noći s nedjelje na ponedjeljak dobije temperaturu 39.4.Kao i obično tako visoku temperaturu skinem Dalsy sirupom i trljanjem alkoholom i first thing in the morning doktorici.

Jako sam se zabrinula jer ga je slušala valjda pet minuta i rekla je da se spustilo malo "dolje" na desnoj strani ali da bi trebalo proći od Klavocina.
    Sad smo doma na bolovanju,valjda će sve biti u redu.

brane avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

hm...da vam samo navedem par stvari koje je Luka jučer napravio
    - ugrizao brata za nožni palac
    - slomio palicu za golf (tvrda plastika - igračka)

bili smo u MEtrou i tamo nas je toliko išokirao da nismo mogli sebi doč
    zaspao je u autu pa sam ga iz auta samo polako postavila u Sling i nastavio je Kunjati dok nije skužio ogromnog Snješka Bijelića na ulazu u MEtro
    e onda je nastala katastrofa...
    on bi dirao Snješka...aj dobro objasnili smo mu da se to ne dira
    i nakon pola sata nošenja u Slingu on bi do brata u kolica za kupovinu
    kako je unutra bilo stvari koje smo uzeli za platiti krenulo je uništavanje:
    -najprije je od dvije žarulje počipao kutiju i to tamo gdje je bar kod
    -u jednom trenu smo skužili da je sažvakao karton od moje nove četkice za zube i to tamo gdje je bar kod pa smo morali po novu
    -vrećicu s onim malim mirisnim svjećicama je čeprkao prstićem i u jednom trenu 100 svjećica se prosulo po kolicima
    -a vrhunac svega je bio kad je uzeo marmeladu (mala teglica) i jogurt od pola kila i veli: "Svira Lukaaaaaaaaaaa Svirsaaaaaaaaaaa i udari jedno od drugo a jogurt pukne i sve se prolije po Luki, Tinu, Kolicima, Košari, svim stvarima u košari, po trgovini, policama...."
    mrak nam je na oči pao...
    jučer mu je bio definitivno dan D
    umjesto kao do sada da se iživciram mene je uhvatio takav smijeh da je to čudo, sreća pa je čistačica bila super, pomogli smo joj sve očistiti i nastavili svojim putem ko da se ništa nije desilo...e da...dobili smo novi jogurt jer "jogurt ne smije tako lako puknuti, pa niste vi krivi..."

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ajme, brane
    Mislim, kad ovako čitam, zvuči smiješno, ali vama bogme i nije bilo.
    I imaju pravo ovo za jogurt - ne smije tako lako puknuti, pa nije lupio staklom o staklo nego staklom o plastiku.

A mi smo jučer imali horror sa sretnim završetkom - sirota vrata s mutnim staklom između hodnika i dnevne sobe platila su danak Andrejevom čestom otvaranju i lupanju vratima, i kad sam zatvorila vrata kvakom, staklo se rasulo u komadima po podu! Užasno sam se prepala i samo si mislim što bi bilo da se to desilo Andreju, a ne meni.
    Naravno, uslijedilo je čišćenje staklenih krhotina, vađenje preostalih komada stakla iz okvira (koji su izgledali kao noževi) i vikanje "Andrej, ne idi u hodnik! Andrej, ne tu! Andrej..."
    Ali moram mu priznati, super se držao, nije vrištao, nije galamio, nije se ni durio i nije išao u hodnik kako smo ga i zamolili.
    Jutros - prvo kod staklara...

brane avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

hm...a šta je malorpije napravio...mi smo pucali od smjeha
    Tino od jutros ima upalu oba uha i temperaturu
    mišek moj mali jako ga boli
    prije spavanja ja mu stavila kapi u uši, legao je na svoj krevet (gornji krevet na kat) i ubrzo zaspao od iscrpljenosti
    u desnom uhu koje ga je više bolilo mu je bio komadić pamuka on to zove "čarobna krpica"
    maloprije dolazi Luka onako u polusnu i veli: "mama, Tiko ima bljakicu ućima...baci bljakicu..." popoeo se bratu na krevet i izvadio mu pamuk iz uha i došao ga baciti u smeće...
    on je vidio kad je ulazio u sobu da se bratu u uhu nešto bijeli, popeo se na krevet io odlučio maknuti "bljakicu" iz bratovog uha...

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Ajme ludila danas kod nas.Jutros kad se probudila pol sata nije mogla sebi doći kad je vidjela tobogan..............pa još i farmu a kad smo otvorili ulazna vrata našli smo još jedan poklon.Izvan sebe je od sreće.

Svim bolesnima velika pusa ozdravilica a posebne vibre za našu malu Miu
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ajem Brane odvalila sam od smjeha, ali eto i moj Janko ej nestašan i on svalalve p.......e napravi.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

A preslatki su klinci i njihove provale

Nego,MM ja smo se dogovorili da ćemo se strogo držati tradicije:za sv.Nikolu slatkiši i zlatna šiba od Krampusa,a za Božić mali Isus donosi svakome lijep dar.
    Ne želimo pretjerivati s poklonima i podleći općoj komercijalizaciji našeg društva,jer se u svemu tome osjeća da se npr.smisao sv.Nikole izgubio.

Meni je osobno to najdraži svetac jer slavim i imendan i sjećam se kako sam ujutro trčala vidjeti što je u čizmici:ti su mi bomboni bili najslađi na svijetu.
    Zato ćemo večeras poslije kupanja leći i ispričati priču o dobrome biskupu Nikoli.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Men užasno živcira ona reklama, mislim za coca-colu, gdje je glavna rečenica "Sreća je u darivanju". Ajme meni poludim kad to čujem...
    Mislim ja znam da se može darivati i ljubav i sl., ali nekako mi se čini da oni ne pucaju na to.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Je ,ana slažem se s tobom.Mislim,svi mi obožavamo svoju djecu i rastapamo se od sreće kad gledamo njihova oduševljena dječja lica dok se otvaraju pokloni,no mislim da bismo svi mi trebali na tren zastati i zapitati se jesmo li otišli predaleko(a vjerujte mi da sam taj razgovor sa sobom nedavno obavila) od smisla Božića.
    Za mene je Božić:toplo obiteljsko zajedništvo-kitimo bor,pjevamo božićne pjesme,svi smo na okupu,puuuuno se grlimo i ljubimo-ne želim da se izgubimo u odmatanju sjajnih papira-mislim stvarno postajemo ko Amerikanci.
    Ja baš protestiram protiv te potrošačke groznice-ukrase ću napraviti sama i NEĆU kupovati one kičaste kineske tričarije kojima vrište naši šoping centri.Dar će dobiti muž i djeca,nitko više,ostali će dobiti PRAVE čestitke(koje više nitko ne šalje) i moju ljubav i prijateljstvo u bilo koje doba,jer ne želim da mi se predblagdanski dani svedu na bjesomučno jurenje gradom i kupovinu poklona.Rađe ću doma peć kolače.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Ni marko ne da ništa u nos, ali često uspijem kroz glupiranje mu špricnuti sterimar da ni ne skuži.
    Nekad bi mu špricala i dok spava, ako čujem da ga zeza nos po noći, uglavnom se ne bi probudio.
    Joj Makka nemoj to više raditi.Jedna poznanica je kapala kćerkici nos na spavanju i pojma nemam šta je bilo,jel otišlo krivo ili šta li ali je curica završila u bolnici u nekakvom balonu gdje se dodatno vlažio zrak i što li već.............pojma nemam kako da objasnim ali joj je doktor u bolnici rekao da to NIKAD NIKAD više ne radi jer je jako opasno.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj ronin prvotno napisa

Ja baš protestiram protiv te potrošačke groznice-ukrase ću napraviti sama i NEĆU kupovati one kičaste kineske tričarije kojima vrište naši šoping centri.Dar će dobiti muž i djeca,nitko više,ostali će dobiti PRAVE čestitke(koje više nitko ne šalje) i moju ljubav i prijateljstvo u bilo koje doba,jer ne želim da mi se predblagdanski dani svedu na bjesomučno jurenje gradom i kupovinu poklona.Rađe ću doma peć kolače.
    Ja sam sama napravila adventski vijenac tako da sam odrezala nekoliko brezinig grana,pa ih slagala u ogradicu,pa malo češera,gljivica,jedan snjegović,svijeće iz DM i izgleda baš super.Ali tu moja kreativnost prestaje a i sviđaju mi se kuglice što sam lani kupila u TL na 50% sniženja u Siječnju
    I da ne zaboravim,složila sam listu kolača i ove godine pečem 15 jer mi nema ništa ljepše na stolu od domaćih kolača i nekako ne razumijem žene koje kupuju.Da radim i da nemam vremena radije bih sama napravila 1 nego kupila 10 ali :/ Bitan je ugođaj i najsretnija sam kad sjednemo za stol i kad se osjeti Božićni duh,zajedništvo,osjećaj za obitelj.........

makka avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj irenas prvotno napisa
    Joj Makka nemoj to više raditi.Jedna poznanica je kapala kćerkici nos na spavanju i pojma nemam šta je bilo,jel otišlo krivo ili šta li ali je curica završila u bolnici u nekakvom balonu gdje se dodatno vlažio zrak i što li već.............pojma nemam kako da objasnim ali joj je doktor u bolnici rekao da to NIKAD NIKAD više ne radi jer je jako opasno.
    :shock:
    ajme, strašno!
    dobro pa sam napisala, sad bar znam da više ne smijem.

nisam nikada čula ništa o tome...

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Pa zato smo tu zar ne?

tinkie winkie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Ja sam adventski napravila od čempresovih grana, šiški, i žireva koje sam pošpricala zlatnim sprejem, ubola po 4 okrugle (loptaste) svijeće i super izgleda.
    Razmišljam ove godine s Martom peći ukrase od slanog tijesta pa ih stavljat na bor. Inače, svake godine mi je najveća radost i strast slagat jaslice.
    Kolače neću peći, jer ih u našoj kući stvarno nema ko jesti, a sebe ne želim dovodit u napast. napravit ću božićnu tortu, koju ćemo nosit na Božićni ručak kod svekija.

Inače, kod nas nema ništa novog, stalno vas čitam, al se ne stignem često javiti, jer imam jako malo vremena, pa samo škicnem. Marta je falabogu zdrava, a sve ostalo je standardna svakodnevica... Pozdrav svima!

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

A neš radit šampite?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Izgleda da su nas ovaj put inhalator i konstantno uzimanje Petrovićevog meda spasili nove upale sinusa! Andrejeva prehlada se smiruje, već dvije noći nije kašljao, nos manje krklja, i kuc-kuc, još malo i bit će potpuno zdrav :D
    Ali zato ja nisam prošli tjedan sam kurila 38,5 i išla takva na posao jer nisam smjela izostati, a sad mi je bolje, ali boli me grlo, a normalno da me boli kad ovih dana na poslu stalno moram nešto pričati i objašnjavati... sad znam kako je nastavnicima i znam otkud ona stara učiteljska izjava "nisam ja svoje grlo na cesti našla"

E da, i vozili smo se jučer vlakićem i bilo nam je super! Usprkos strašnom velikom bradatom crvenom Djedu Mrazu.

makka avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

nadam se da ste svi bolje

mi smo u potrazi za inhalatorom, tj. moja mama za sestru (pa bi i mi posudili kad zatreba ).
    Pročitala sam većinu topica o njima i odlučila uzeti ulrtazvučni.
    u ljekarni imaju Bremed 5001, to je kompresorski i o njemu nisam našla ništa na netu (ima na ćirilici, valjda ruski, nemam pojma :/ )
    uglavniom nije mi se svidio, pa ga nisam htjela uzeti.
    Mislila sam naručiti onaj Respira, ali obični, ultrazvučni.

tanja, ti imaš pingvina jel tako?
    kako funkcionira, jel komplicirano održavanje i treba li za njega kakvih rezervnih dijelova (mislim filteri i sl)?
    Moja seka uglavnom leži, pa ju tako najlakše i inhalirati.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Da, imamo pingvina već punih tjedan dana i mogu ti reći da nas je pingvin spasio baš svojim oblikom, jer Andrej obožava ove životinje pa ga je lakše prihvatio (ne govorimo "inhalirati" nego "ajmo se sad malo družiti s pingvinom")
    To je ultrazvučni inhalator, radi tiho, koristimo onu srednju jačinu inhalacije jer mu je najjača ipak prejaka. Održava se jednostavno, mi zasad nismo imali nikakvih problema (što ne znači da ih nećemo imati). S tim da mi nismo kupili bateriju (koštala je dodatnih 300 kn), ali mislim da bi s njom ipak bilo jednostavnije. Vidjet ćemo, možda je naknadno kupimo. Zasad uštekavamo pingvina u struju, pa se snalazimo s produžnim kablom, nije baš praktično, ali funkcionira.
    Bez problema inhaliramo i dok spava i dok je budan.

makka avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

OK hvala
    najvjerovatnije ćemo uzeti taj,
    prvo ćemo pitati u ljekarni jel ga mogu naručiti, žena je rekla da će ga prodati po onoj cijeni po kojoj ga i oni dobiju (onaj Bremed je bio oko 290 kn).
    Na netu sam vidjela da je Respira 480.
    Marti (sestri) će najviše trebati, jer ona često ima prehlade koje joj teško prolaze, a par puta je imala upalu pluća.
    Već su ju toliko nakljukali antibioticima da mi se čini je već imuna

a Marko je super, raste ko gljiva, jučer sam ga mjerila jer mi je odjednom svu robu prerastao.
    Sada ima oko 94 cm, a kila s robom 14.800 (sad moram izvagati cipele, jaknu i hlače ) ima možda malo preko 13.

Što koristite od kozmetike za klince?
    Mi se još uvijek kupamo uglavnom u čistoj vodi, samo kosu sa šamponom.
    Sad ne znam koji šampon mu uzeti.
    Na početku smo koristili Mustelu, a poslije smo potrošili samo dvije male (one reklamne) bočice, jedan Babylove i jedan Nivea.
    poslije kupanja sa mažemo A-Dermom, guzu već duuugo ne mažemo ničim.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Mi koristimo Mustela šampon za kosu, pranje kose nam je inače noćna mora jer Lea vrišti kad joj voda ide u oči, baš se vidi da ju lovi panika i ne može disati, a neće nagnuti glavu. Zato ju u zadnje vrijeme MM drži na rukama dok peremo kosu i to je živi cirkus, MM i ja budemo mokri od glave do pete.

Koristimo i Mustela kremu za guzu (rijetko), A-Derma mlijeko za kožu poslije kupanja (koristili smo Stelatopiu ali nam je dermatolog preporučio A-Dermu), a otkad je grijanje a vani hladno i Mustela Cold cream za lice jer su Lei obraščići prilično suhi.

makka avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Mi smo Stelatopiu (kupku) koristili do možda godinu i pol.
    Prošlu zimu smo koristili i Cold cream, ali nije mu odgovarala.
    Sada lice ne mažem ničim i super je glatko.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Mi još uopće ne koristimo šampon. Ali uskoro će nam trebati, jer se Andreju kosa u zadnjih par mjeseci prilično progustila. Uopće ne znam kako će to pranje kose izgledati, zasad izgleda tako da si sam izlije čašu vode na glavu i onda cvili da mu voda curi po licu.
    Inače koristimo Nivea dječji sapun (za pranje ruku), a kupamo ga u čistoj vodi bez dodatka ičega, jer mu je jedna od glavnih zabava u kadi da pije tu vodu pa da baš ne popije sapunicu.
    Za guzu, još uvijek Pavlovićevu kremu (JGL), ali ne prečesto. Nadam se na proljeće skidanju iz pelena, pa da i mazanje guze ode u prošlost.
    Lice mu ne mažem ničim - zasad. Vidjet ću kako će mu koža podnositi hladnoću.

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Evo i nas.
    Leon je opet zaradio neki kasalj, ali i nama pomaze pingvin i ja isto mogu samo preporuciti. Jedino jos razmisljam kupiti jos jedno crijevo kod inhaliranja dok spava, a ne da moram izvoditi akrobacije
    Petrovicev med ne znam jel pomaze, koristimo ga oko mjesec i pol. :?
    Smazao je jednu bocicu Ehinacee od Childlife-a i opet ga napadaju viroze.
    Razmisljam o maticnoj mlijeci, ali sam neodlucna zbog alergije, o cemu cu vise na topicu o maticnoj mlijeci.

Sto se kupanja tice, mi se iskljucivo tusiramo samo vodom, a kad radimo kupku onda mu stavim sol iz Mrtvog mora i Mustela Stelatopia kupku.
    Sapune jos nismo koristili, osim za ruke.

A od kremica smo jos uvijek na Mustela Stelatopia, te za noge i ruke Eucerin Urea.

Iskreno, ne znam kak ce izgledat kupanje kosom samponom jednog dana, jer on vec sada negoduje, a samo mu voda curi niz lice

Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •