One Crayoline - first kid'sVeronik prvotno napisa
Idem danas do KC pa ću pogledati u TL.
One Crayoline - first kid'sVeronik prvotno napisa
Idem danas do KC pa ću pogledati u TL.
MN - ja ti mogu pogledati u tl importanne na starcevicevom
Gibam sad sa posla u KC pa ti sutra javim ako bude trebalo, hvala![]()
sundrops dobro došla!
Ja mislim Nevenu kupiti piši-briši ploču. Čula sam da su kvalitetne u TL. Zna li možda tko koliko dođu?
hm, možda bi i mi mogli na bojice
sundrops dobro nam došla, kada je rođeno tvoje djetešce?
Mogla bih uzeti tu pisi-brisi plocu, valjda ce joj nekad biti zanimljiva. Znam da ih ima TL, ali nemam pojma koliko su kvalitetne.
Da li vase klince zanimaju lego kocke? Mi imamo neke ogromne kao lego kocke, ali su no name i tek u zadnje vrijeme sam primjetila da je skuzila kako se slazu.
lego kocke nemamo!! :/
cure, jeste procitali u novom casopisu mama i beba pricu o malom matiji i njegovom boravku u bolnici srebrnjak??
bas me podsjeca na nekog ta prica!!![]()
a u slijedecem broju tog casopisa ce mozda biti nasa mala obitelj kao predstavnici dudasa!!!!!![]()
bucka prvotno napisa
obavezno nam javi kada bude na kioscima :D
Svaka sličnost sa stvarnim osobama je slučajna!bucka prvotno napisa
![]()
BTW taj tekst je napisan prije skoro tri mjeseca kada se mislilo da priča ima hepi end, ali da ga sad idem pisati mislim da bi izgledao tooootalno drugačije! Ovi na Srebrnjaku imaju sreće da je broj bio zaključen!![]()
haaaaj
ajme nakon zatisja medju mojim najdrazim forumasicama danas se malo pokrenulo :D
pa kako ste mi svi? Kako su mali bubini misici? (mislila ih nazvat bebacima ali eto oni to skoro vise pa i nisu)
A vidim ja da tu ima i PRa..ujutro idem na kiosk po mamu i bebu :D
Ja sam bila malo kod svojih, ostavila sam Andreicu tamo do petka da mogu nesto napraviti za faks, a Meri je samnom doma.
Sve je dobro, samo stalno pratim te vijesti, opterecena sam sa svakim spominjanjem zemlje na A..sta da vam kazem
Danas sam kupila curama termo strample i mislim da ce to biti bas dobro za zimu!
Spremam se za pocetak dohrane kod Meri i vec sam opeljesila DM i kupila rizinih pahuljica i proso i uskoro krecemo!
Ajme Ivonna kaj je Meri već spremna za dohranu??? :shock:
Termo štramplice sam i ja mislila kupiti, ali obzirom na ovu zimu možda nam i neće trebati.
Danas mi M ima mekšu kakicu (više nije proljev), ali mi je zakurio 39 u guzi. Nemam pojma kaj je sad? Da nije i to vezano uz virozu?
Curke kak Vam se sviđa časopis Mama&Beba?
sundrops, dobro nam došla!![]()
Matiji želim svu sreću i drago mi je da je bar ovo zadnje prošlo!
Legaće-no name imamo i zanimljivi su utoliko da ih netko drugi složi, a on rastavi.
Sad mu je špica penjati se na stolac i bacati se dolje, sva sreća da mu još nije nikad palo na pamet napraviti samom, već samo kad smo mi ispod stolca na podu. A to je u biti bacanje kao s litice u ponor![]()
Želi papati sam, piti sam, ali zna samo iz šalice, boce ne zna nagnuti dok stoji ili sjedi, pali samo ležeći položaj i danas smo sšremali adaptirano za pajkenje i skužžimo da ga nemamo-i podgrijali kravlje u mikrovalki, ohladili ga i eno, popio sve i zaspao 8)
sšremali = spremali![]()
Kovke jel Fran imao temperaturu u vrijeme crijevne viroze?
Matija isto jede sam. Žlicu ima u jednoj ruci, a jede drugom prstićima. Čak i juhu pokušava jesti sam i nekad uspije pogoditi žlicom u usta, ali ne zna baš piti iz čaše. Iz Jane pije od 9 mjeseci, ali iz čaše ne zna. Popije gutljaj, ali onda počne puhati, onak u obrnutom smjeru, pa se rade u čaši balončići i to mu je jako smješno.
Na tutu više ne želi. Prije nego je prvi puta završio u bolnici tak je lijepo kakao, ali sada nema šanse da sjedne na nju.
Nitice, sutra joj je tocno 5 mjeseci i 10 dana :D znaci za 15ak dana krecemo!!!
Ni mi nemamo legice, ali imamo dosta drugih kocaka a zasad su najzanimljivije one sa zivotinjama i one sa slovima (iako joj je jos uvijek najzanimljivije rusiti ih)
:D Za malu slatkicu Meri!
Ni mi nemamo legiće nego hrpu nekih kocki koje M. najviše voli rušiti. Počeo je govoriti kotka za kocku i katka za kapu. Jako voli slovo k, ali baka je baba.
ma preslatki su kako izgovaraju rijeci.
ali meni je fora kad ju nagovaram da nesto kaze, onda samo suti, a nekad kad ja pricam na telefon onda ponavlja rijeci ko mala papigica!
Dobro jutro svima!
I ja sam jučer prolistala novi časopis i razveselila se što su se Rodice uvukle u njihove redove - dosta tekstova o dojenju, tekst o Autosjedalicama. Nadam se da se neće pokvariti. I mislim da ću prestati kupovati Bebe jer se stalno ponavljaju.
Naš vokabular se povećava i svaki put me iznenadi koliko novih riječi zna.
Kad daje 5 rukicom obavezno kaže Pet (čisto i glasno), "kućica" nam je omiljena, tapuče, kockca (kockica), misis (mišić), koka, to, to njam-njam (kad pokazuje što želi jesti), mica i još puno stvari. Bit će da je dijete na mamu. Moja mama kaže da sam ja toliko brbljala kad sam bila mala,mala da sam ju izluđivala. Eto, sve se vraća...
Gdje ste kupili kockice? Lena još uvijek najviše voli rušiti naslagane kocke i onda si plješće. A jučer sam primjetila dok sam slagala tornjić da je pokušavala staviti kockicu na vrh.
Jutro, cure!
Ne mogu vjerovati da je Meri već tako velika. Vrijeme stvarno leti.
Kod nas velika novost-Riana spava do 8 već par dana. Samo neka tako ostane. Popije mlijeko oko 6 i samo nastavi.
Inače je malo šmrcava i ide joj jedan očnjak (zadnji) i izgleda petice. Ne da mi blizu da vidim.
Ja sam jučer konačno završila oslikavanje zida i zavjesa u njenoj sobi ali još čekamo namještaj. Uskoro ćemo vam se pohvaliti slikicama.
Što se tiče kocaka voli ih isto rušiti kada su složene.
Jako lijepo jede žlicom, čak i juhu. Pojede što uhvati a rezance grabi ručicama. Kada ju ja želim hraniti stisne usta.
Sve se ljepše ponaša u trgovačkim centrima nakon što smo imali par epizoda s vrištanjem i bacanjem. Jučer smo bili u Pet centru, gledala je životinje i svaki puta mi dala ruku kada sam ju to tražila. Inače je uvijek frka kada idemo kući ali već je nekako razumnija pa se da nagovoriti.
Kako vaši ljepotani reagiraju na velike centre ako sami šetaju i nisu u kolicima?
To još nismo probali. Bojim se da znam kako bi to završilo.Vlatka prvotno napisa
![]()
Sa nestrpljenjem čekamo slikice!
Kada smo u trgovackim centrima, Asja je obavezno u kolicima! U suprotnom.... I ovako kolica ne smijem priblizavati policama sa robom, drzimo se sredine, jer u sekundi zgrabi sve sto moze dosegnuti. A tek da je pustim da hoda, to bi bio haos!
Mi imamo skroz slab fond rijeci, ali najsladje mi je kad me zove: kad se zeli maziti, onda me ne zove mama, nego tepajuci zove meme![]()
I da, i mi smo kupili termo stramlice, ali nam ne mogu u cizmice :/
Morati cemo uzimati vec broj cizmica, nadam se da ce ove sada izdrzati do predstojecih praznicnih snizenja. I sada mama ima razlog za ici u soping :D
E što volim te izgovore za šoping! :D
Ja sam jučer tražila famoznu ploču piši-briši i u TL imaju neku ogromnu (čitaj: i previše novaca) sa princezama - nemojte krivo shvatiti - mislim da je to još preveliko za njih a ako sam dobro vidjela ima još nekih funkcija za koje su oni premali. Osim tih imali su i neke skroz male sa Medvjedićima dobra srca i Pony konjićem (ili kako se već zove). A ti su opet premali.Leki prvotno napisa
Na kraju sam uzela jednu u Ipercoopu (Croit - sr*** skroz) za 20 kn. Bit će dobra za kod bake i dede dok ne nađem nešto bolje. (ionako nije znala što bi sa njom, najzanimljivije joj je bio onaj gumbić za povlačenje kojim se briše)
Znaci nista od ploce. Ja sam sinoc trazila po nasem lokalnom prodajnom centru (koji je blago receno kriza i svaki put kad odem tamo, imam napad tjeskobe :/ ), ali imaju samo igracke od Croita, i nisam uspjela pronaci nista sto bi joj bilo zanimljivo. Vidjela sam neku kucicu sa otvorima u koje se ubacuju figure odgovarajucih oblika, ali vec ima nesto slicno, pa ne znam da li bi joj ovo bilo zanimljivo, a sve one ostale muzicke igracke je mislim vec prerasla. Plisance ne kupujem, mogla bih otvoriti solidan ducan, koliko ih imamo kuci.
nista, opet izgovor za odlazak u soping van ovog mog sela :D
hvala vam na dobrodoslici![]()
Eli je rodjen 25.07.2005.Mirta30 prvotno napisa
![]()
Joj, kako klinci brzo rastu! N. je počeo mene hvatati za ruku i voditi po kući! Sav se razveseli kad krenem za njim. Jučer sam prala prozore a on ih iza mene mazao sa svojom krpom, biti će prava mala domačica!
I Asja mene hvata za ruku i vodi me do svog kutka za igranje, gdje ja treba poslusno da sjedim i gledam kako se ona igra![]()
A ona meni svaki dan po nekoliko puta obrise stol sa baby vlaznim maramicama, pa otvara frizider kad trebamo nesto uzeti iz njega (a i kad ne trebamo), pa sama sebi puse nos, ma sve kucanske poslove obavljamo zajedno, tj. ja slozim, a ona razbaca, i tako u krug.
haha vidim da ste svi u potrazi za bojicama...samo ih drzite podaljen od kauca, zidova jer ja sam vec imala iskustva![]()
Veronik, hvala na ponudi, evo ja uspjela kupiti neke slične male bojice nakon što sam prošle sve bliže TL i ostale trgovine. Ima ih u Sloveniji u Baby centru a do šopinga u Sloveniji ove će biti čisto dobre za uništavanje namještaja![]()
ja nemam hrabrosti vidu dati žlicu da sam jede![]()
znam da bi trebala ali nemam snage čistiti i farbati zidove - hm, možda u tuš kabini??
kockice slaže , jedino ga muči kada pomješa vrste, onda je lud
kockice-3 idu jedna na drugu-to mu je vrhunac
šoping-ili u kolicima, ili u rukama, sve ostalo je trošenje novaca-čitaja:razbij pa plati![]()
Nitice, kad je 1.x imao rota-tek jedan dan lagano povišenu temperaturu, a drugi x -ništa, premda niti nismo bili kod doktora, pa ni ne znamo koji je virus bio :/
jel se vaša dječica vole nositi-ja već lagano ludim. ujutro ga mm nosi u jaslice, ja ga nosim popodne, dođemo doma, i taman kad bih trebala počet kuhati, on bi se nosio. e pa onda malo padne, pa se rasplače, pa nosi, pa mu se drijema, pa je kenjkav, pa nosi-a on nije više lagan. u biti nije u težini problem, već u tome da se njemu-osobito vani ne da hodati.prijeđe nekih 10tak metara, i kaže-NOSI!![]()
a rječnik je obogatio u zadnjih tjedan dana:rafa-žirafa, ato-auto, vrata, kika-kaka-sat, neće, tita-cica, kaka, nece-neće, koš-i za smeće i kad sprema nešto ubacivanjem, riče za lava, laje vava, mica kaže maaaa...ima toga jošššš-josssss
Joj ovo s nošenjem mi je poznato! Sada kad super hoda samo bi se nosio i nosio! Mi svoj rječnik baš i ne obogačujemo, šaljemopričalicama!
A sad da vas obavijestim! U DIONI je AKCIJA SLIKOVNICA. One za uzrast naše dječice su po 10 kn ( tvrde stranice, veliki izbor ), a one za malo veće 30 kn ( Crvenkapica, ..., A4 format, meke stranice ), pa ko treba... Mi sutra idemo na priredbu vidjeti šta je donio Sv. Nikola ( moja firma organizira ). Ja jedva čekam, valjda se veselim više od njega!
svima!
Ponosno prijavljujem prve rečenice.
Do sada je obično pokazivala na nešto i govorila to beba, to koka i sl. a jutros je kad ju je MM presvlačio prstićem dotaknula pišu i rekla Mama tu buba! (zadnja 2 dana ima malo rjeđu stolicu - iš viroza, iš- pa joj se malo zacrvenilo). Pa je onda ponovila tati : Tata tu buba! A prije toga je dotaknula pišu i rekla tu piš-piš.
Ni ja ne dajem Leni da sama jede. Vidiš, vidiš Mirta dobra ti ideja sa tuš kabinom!
I Lena se hoće nositi. Pogotovo kad sam ja u kuhinji, spremam ručak a ona onda dojuri iz sobe i pruža rukice da ju dignem. Onda obožava razgledati kuhinju iz druge perspektive.
Koje kockice imate? (niste mi odgovorili, šmrc)
mi imamo habba drvene kocke u raznim bojama!!
E da se i mi malo hvalimoMaureno jako često sam jede i jede stvarno puno i sve :D njega sad najviše interesiraju životinje tako da najviše oponaša kako ide pesek,maca,o0vca,majmun,i riba hehehe.imam osjećaj da puno više stvari razumije nego što govori.Jako je znatiželjan tako da stalno nosi svoj stolček da bi što bolje vidio šta se događa tamo gdje inače ne vidi.Sutra nam stiže kuhinjica tako da jedva čekam njeovu reakciju pošto je očaran kuhinjom,posuđem itd.Svim bubanim šaljemo ozdravilice a ostalim pusu
![]()
Rominci![]()
I novi jede po nesto sam, a nesto mu dajemo, zavisi kako kad. On je trenutno u fazi d amu kad jede treba da damo tanjiric (tantin) i cli, boku i majcin (ovo su vam chili, bosiljak i majcina dusica) i onda on kuva rucak, pa nam daje da probamo...
Flomice imamo odavno, i to crayola za decu, one sto se lako brisu. Ne znam tacno kako se zovu jer smo odavno izgubili kutiju.
S novijem je ludnica, ma ne mogu vam i opisati.
Sad imamo najvise problema sa uspavljivanjem. Tj. ne sada, nego vec mesec dana. Evo dogadjaj od sinoc: 3 puta smo sikili i dizali se, ali sam nekako uspevala da ga vratim, pa se na kraju uspavao. Ja lezim pored njega da ucvrsti san, i on fino onako skroz-naskroz uspavan ustane na noge! A oci zatvorene!!!
Inace igramo se stvarno svacega, i puno mu dozvoljavamo, znm da nekad i preteramo, ali stvarno ne mogu da gledam da place zbog neke gluposti.
A pricamo svasta, izgovara reci kao mali madjar!
Pusa svima!
Jojj kli Maureno nekad sjedi na krevetu a spavaljubim vas puuuuuuuuunoooooooo
Joj, i Asja je bas sinoc, nakon sto je zaspala na stomaku, u momentu kad sam je pokrivala, fino, onako u snu, digla se na koljena i onda sjela, sve zatvorenih ocijuSjedila je tako par sekundi i onda se samo svalila na bok i nastavila coriti
![]()
a slatki su.....
Nataša očito nas namjerno ignoriraju(mi barem priznamo)
Mi imamo Duplo (lego) i Megablox
kovke - Vid nije lud za nošenjem ali i ja sam ga lagano počea odvikavati kada sam ostala trudna, sada ga nosim jedino na prematanje (nakon što ga isčupam ispod stola) i po stepenicama dole i gore kada idemo van - a to mi je za ispustiti dušu jer smo na 3. katu
kaj to znači da nam se Romina vratila???????
Mirta![]()
vratila sam se samo zato da ne padnem u totalni zaborav![]()
Mi smo danas opet bili kod doktora (nismo bili već tjedan dana...) jer M. već treći dan kuri preko 39 bez ikakvih drugih simptoma. Proljev smo sredili, ali ništa ne jede. Jedino malo popije mlijeka, ali se naljeva sa čajem. Bar to da ne dehidrira. Vadili smo krv i urin i sada MM čeka nalaze. Inače na pregledu (uho, grlo, pluća) je bilo sve ok.
Najžalosnije mi je bilo kad smo vadili krv iz prstića, a moj M lijepo pruži rukicu i čeka. Teta u laboratoriju se nije mogla načuditi kada nije niti glasa ispustio, nego samo gleda i šuti. Ne zna ona da su njemu prošli tjedan i po tri puta dnevno vadili krv u Klaićevoj.![]()
Kockice imamo svakakve i sve su "no name". Izgleda da M. jedini nije zainteresiran za bojanje i crtanje. Olovke ga uopće ne furaju, ali zato nošenjeeee. Otpada mi kičma. Vani toliko ne traži da ga se nosi, ali obavezno kada ja kuham mora biti na rukama. Zato se ja trudim da ne kuham prečesto.![]()
Romina moram još jedanput posebno tebi poslati jednu(ti znaš zašto) i pitati te je li šogorica rodila?
Nitach ti si moje zlatojoš nije....sad je na pregledu i već smo svi na iglama
Eh, nosenje... pa mi kolica koristili od 1.5-3 meseca, i to ne stalno!
Mene toliko sve boli, kao da me je neko pretukao... ali to sam se vec zalila![]()
A od legica imamo samo bob the builder.
A novi obozava da vozi autice po stanu.. Legne na pod pa vozi i gleda kako se okrecu tockovi, onako sa strane, mnogo je sladak! Evo sad vozi po naslonu kauca (to mu je omiljeno).
A super mi je sto smo pokupili MM-ove autice kad je bio mali, pa se sad s tim igra...
Rominci, ostani nam!
I mene zanima da li si postala tetka!
Joj, Nitice, jako mi je zao sto mali misic mora sve to prozivljavatiZasuzila sam kad si rekla da mirno pruzi prstic i ceka.
Ljubi malog princa![]()
Joj, nosanje. Jedva sebe nosim. Po kuci hoda sama ali čim izađemo na ulicu diže ručice a ja stvarno ne mogu. Počne mi se stvrdnjavati trbuh na dva mjesta i mislim da će mi beba ispasti. Nekako ju zapričam i onda nekako pristane hodati.
Nitice, i ja sam bilazbog vađenja krvi, mišić mali.