Pokazuje rezultate 1 do 5 od 5

Tema: Molim dva savjeta

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno Molim dva savjeta

Molila bih dva savjeta, naime imam curku od 6 godina koja se uredno vozila u autosjedalici Maxi Cosi od kada imamo auto(5 g.), obzirom da joj je ta sjedalica premala kupili smo Chiccov booster, ali onaj bez uzglavlja i ona se svaki put prilikom vožnje veže pojasom od tri točke. Zanima me da li je to ispravno ili bi trebali kupiti booster sa uzglavljem ?
    Imamo malu bebicu od 4 mjeseca, nju vozimo u Chiccovoj autosjedalici koju montiramo na stražnje sjedalo iza suvozačevog mjesta. Autosjedalicu koristimo isključivo samo za vožnju, zanima me da li tu autosjedalicu možemo ostaviti u autu,onako kako smo je montirali ili moramo prilikom svake vožnje ponovo je montirati ? Znam da će možda moje pitanje nekome zvučati glupo, ali jednostavno želim znati da li je to ispravno.
    Obzirom da nam je kao cijeloj obitelji normalno da se vežemo, pa makar se vozili doslovce tri metra, htjela bih da svoju djecu vozim sigurno i ispravno vezanu.

Pozdrav, javascript:emoticon(':D')
    Very Happy

Leica :D

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Vjerovatno ce ti druge cure objasniti puno bolje. Ali voznja u boosteru nije bas nesto pretjerano sigurna. Ja sam upravo za svoja 2 junaka kupila stolice sa uzglavljem a imaju skoro 4 i 6 godina - mislim da je to i-te-kako isplatljiva investicija. Booster pokriva problem pojasa koji onda (u vecini slucajeva) ide preko karlice, ali ostaje problem da glava nije bas zasticena. I jos - na kojem mjestu ide gornji dio pojasa? - preko ramena, ispod pazuha-preko vrata??? Ispravno je preko ramena - a to se ne moze garantirati uvijek sa boosterom!

Baby AS smo mi cesto vadili iz auta jer bi je koristili po nekad i kuci ili u gostima. Tu se radio o kategoriji 0-1. Meni licno nije bilo bas prakticno stavljati dijete u vec montiranu stolicu.

kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Leice, super što si tako savjesna u vezi vožnje u autu :D

Ajmo redom:
    Ovdje imaš dobar topik o boosterima
    http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...2abe0a83790c23

A što se tiče male sjedalice, ne da možeš nego ti preporučam da je ostavljaš u autu, jer ako ćeš je stalno stavljat vadit, vjerojatno je nećeš svaki put jednako dobro montirati, znaš ono žurba, trka, kak već svi živimo...
    Ja sam Leonu vadila skup sa sjedalicom samo kad bi zaspala, a ako je bila budna uvijek sam je vadila bez nje...ispraksaš se vremenom...

Dobro je fiksirajte i ne dirajte
    Svako imaj na umu da mora biti dobro pričvršćena i kad se beba ne vozi u njoj, jer bi neučvršćena mogla u sudaru postati projektil koji bi ubio nekog u autu!
    Povremeno provjeravajte jel čvrsto stoji, jer vremeno pojas olabavi, pa smontirajte ponovo što čvršće možete, tako da jedan od vas utisne sjedalicu svom snagom u sjedište auta, a drugi krvnički nateže pojas auta dokle ide i onda još malo

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Hvala cure !

Evo mi smo se već ovog vikenda bacili na kupovanje novog boostera sa uzglavljem. Jučer smo bili u City-u u TL, no tamo mi se nije sviđalo što imaju samo jedan jedini booster Maxi Cosi Rodi Xp, no blizu nam je Žitnjak, pa ćemo tamo ovih dana.

Još jednom hvala na pomoći. javascript:emoticon(':D')
    Very Happy

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Leice, mi ti umamo concord liftprotect, kupili u kiki,naš maleni ima 5 godina ali je visok 120 cm, pa imamo i booster bez naslona za brzinski u drugom autu. Ja sam na ADAC stranicama našla daje ovaj dobio visoke ocjene za tu klasu jer ima posebne štitnike za ramena, pri bočnom udaru.
    Pamučna je navlaka ima različitih dezena cijena oko 1000 kuna ovisno o dezenu. Jedina mana je da je veliki, dakle nije za baš maleni auto.[/b]

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •