Pokazuje rezultate 1 do 5 od 5

Tema: Hiperstimulacija nakon IVF-a - molim slična iskustva

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno Hiperstimulacija nakon IVF-a - molim slična iskustva

U listopadu smo bili na IVF-u koji je rezultirao trudnoćom.Na 3.pregledu (8.tj+2 dana)dr. uočava plod kojemu kuca srce ali i cistu veličine 12 cm te više manjih u oba uterusa.Ja moram još 2 i pol tjedna uzimati utrogestane 3x2 dnevno.Nemam mučnine, normalno mokrim, samo povremeno imam smeđi iscjedak i to me izluđuje.Umirem od straha, jer smo prošli sve i svašta da uspijemo.Da li je ovo stanje za hospitalizaciju?Neki kažu mirovat, drugi kažu da ali ne strogo mirovati.Ima li tko sličnih iskustava, pa molim za savjet.Koliko je ovo stanje opasno za bebu?

ella avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

mirovati trebas ne sad strogo ali uspori dosta nemoj dizati nista teze od kruha imati ces cesce kontrole i uzv da se vidi kako to ide i ako ce biti potrebno poslje 15 tj ce raditi punkciju ciste to samo u slucaju da ne ode sama govorim iz vlastitog iskustva ja sam imala nesto manju cistu koja je otisla sama od sebe

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Ja sam nakon zadnjeg ICSIa imala HS koja se smirila do transfera i pogorsala (ljecnik me upozorio da ce se to vjerojatno dogoditi) nakon implementacije embrija. Puno sam mirovala (doma), pila najmanje 4 l. tekucine dnevno i pazila koliko mokrim. U 6. tjednu trudnoce se HS vec smirivala i eto nas sutra u 3. tromjesjecju.

Prati posebnu pozornost na bol pod rebrima, nedostatak zraka i mokrenje i ako bolovi budu prejaki odmah u bolnicu (najbolje u boljnicu gdje imaju iskustva s potpomognutom oplodnjim!).

Sretno!

Snjeska avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Re: Hiperstimulacija nakon IVF-a - molim slična iskustva

Citiraj PRIMORKA prvotno napisa
    U listopadu smo bili na IVF-u koji je rezultirao trudnoćom.Na 3.pregledu (8.tj+2 dana)dr. uočava plod kojemu kuca srce ali i cistu veličine 12 cm te više manjih u oba uterusa.Ja moram još 2 i pol tjedna uzimati utrogestane 3x2 dnevno.Nemam mučnine, normalno mokrim, samo povremeno imam smeđi iscjedak i to me izluđuje.Umirem od straha, jer smo prošli sve i svašta da uspijemo.Da li je ovo stanje za hospitalizaciju?Neki kažu mirovat, drugi kažu da ali ne strogo mirovati.Ima li tko sličnih iskustava, pa molim za savjet.Koliko je ovo stanje opasno za bebu?
    I ja sam imala/imam hiperstimulaciju, povećani su mi jajnici i imam ciste na njima.
    Oko toga nitko ne radi probleme, kažu da je to normalno stanje poslije IVF-a.
    Prije par dana me jako zabolio lijevi jajnik pa se nadam da je cista pukla.

Na tvom mjestu ja bih mirovala i zbog HS ali i zbog smeđeg iscjedka.

marči avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

smeđi iscjedak ne bi trebao imai veze s HS. Ja sam je imala 3 puta, a dva puta pod HS bila trudna (taj drugi puta uspješno dogurala do kraja,vidi se u avataru :D ).

Sva tri puta preporuka bila mirovanje i obilno pijenje tekućine (vode), praćenje koliko se mokri....ciste su nestale, jajnici se vratili u normalu i sve bilo ok, ali ozbiljno mirovaje da ne bi došlo do zavrtanja jajnikra!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •