da li je Noa premala za ići u kazalište lutaka?
da li je Noa premala za ići u kazalište lutaka?
potpisujem... s tim da su nama četvorke natečene već mjesec dana i niš :/ !la11 prvotno napisa
s_a_n_d_r_a - bila sam s annie,! jedna čoksa 'pala' već u autu
![]()
cure dužna sam vam izvještaj iz jaslica al sad ne stignem
mi smo totalne krezubice, od njenoj 6. mjeseca 4 zuba i tek sad 5. niče
miha tako je i Noi,imala je i temp.i slini ,a nikako da izbiju van
miha,vec sam htjela pitat dal su stvari ok![]()
la11 kolegica s posla je bila s kćerkom na lutkarskoj predstavi (mala ima 2,5 godine) i sjedila je do žene s djetetom od godinu dana. Kaže da je ta malecka vriskala od sreće i pljeskala cijelu predstavu od sat i pol.
Ja sam sigurna da Eva nije ni na čemu (osim na psima) u stanju toliko zadržati koncentraciju. Ti najbolje znaš koliko se Noa dugo u stanju koncentrirati na nešto što ju zanima. Mi zato preskačemo i Zg mališane jer sumnjam da bi izdržala cijeli koncert. Iduće godine kreću kazališne predstave i koncerti.
Vidim manje s piše... I se polako privikava na jaslice, izbile su joj gornje trojke pa sada ima 10 zubi, ja radim, već sam na nekih 70% posla prije trudnoće, jedva čekam četiri sata da spakiram krpice i odem doma svom zlatu.
Cure jel koja ima tetu čistilicu? Ja sam jako blizu angažiranja iste, mislim nije da imam toliko toga za pospremati ali mi se neda ovo malo vremena koje imam trošiti na spremanje i peglanje umjesto na druženje sa I.
Bome, mi imamo 13 zubića! Nisam ni skužila kad su izbile i trojke i četvorke jer mi A. neće pokazati. I odjednom osjetim pod prstima gore sva 4 nova i dolje 1 četvorku.
Opet je neki bubani, pa smo baš nesretni...Kašlje i sav je nervozan, ništa neće ni jesti ni piti. Sirup protiv kašlja mu na silu moram davati... :/
Što se igre tiče, voli svašta, razne igračke. Jako voli plesati, tako da kod nas non stop sviraju razne melodije, a on samo trese guzom. I zna šutati loptu nogom. Čak je nogom i izvlači ispod stolice.
Slikice pregledala, super su! Blago vama!
Mi krenuli u nove jaslice, danas je već bio pola sata sam i naravno, čim sam mahnula pa pa i zatvorila vratapočeo je jako plakati!
Istrčala sam van i kad sam se vratila on je još uvijek jecao ali ovog puta u tetinom naručju...barem neki pomak!
Kaže teta da nije baš cijelo vrijeme plakao i kad ga privije uz sebe da se smiri..uf, uf...sutra ostaje sat vremena sam..
Danas sam bila prvi put na poslu i fakat se više ne mogu izvlačiti s posla jer sam jučer eskivirala a problem mi je jer mi Jana nema nitko pričuvati. Recimo, sutra ne znam kako ću jer bit će u jaslicama sat vremena a ja bi oko 12 trebala barem se pojaviti na poslu..malo mi je to frkovito...baš se potrefilo da nema u Zg ni mog tate a roditelji od MM rade!
Sva sreća da imam fakat odličnog urednika koji kuži stvari jer je i sam prolazio kroz isto-tako mi je rekao!
Ma joj, samo da krenem, da se zalaufam i počnem raditi a da se Jan privikne na jaslice...
btw. mi imamo 7 zubića
Frida, ja imam tetu peglačicu koja mi povremeno pospremi. Iz istog razloga koji i ti navodiš. uz to što mrzim peglanje![]()
E, da, vidim da nosiš Ilonu u marami. Jel to duga? Jel je nosiš i na boku ili samo tako? ja sam A. do nedavno nosila na boku, ali odjednom mi je pretežak, marama mi se nekako objesi.
Shiny da sto pre bude bolje, tj. sutra!!! Od srca vam zelim!
Bane ima 6 zubica, svaki cas cekamo 7!
Evo vam dve slikice da me malo vidite
http://i89.photobucket.com/albums/k2...PB100010-1.jpg
http://i89.photobucket.com/albums/k2...2/PB260026.jpg
bravo Bane hodaču!!
Shiny, a da ti Jana dofuraš k meni i Roku?
i ja pocinjem sve vise razmisljati o ovome al bi uzela tek kad se preselim u novi stan.meni je jedini problem sto nebi trazila preko oglasa u novinama,vec bi uzela nekog na preporuku,a ovdje mi je to malo teze naci (posto nepoznam ama bas nikoga ko ima tetu cistilicu) :/Frida prvotno napisa
eh, a ja ju baš jučer dogovorila :D ...
'pukla' sam prošli petak. Rok mi je cijeli dan odspavao samo 11 min :shock: , a kuća prljava da prljavija ne može bit. i sve ga pokušavam uspavati da mogu počistiti i nikako - ne znam tko se više iživcirao, on ili ja...
i tako sam odlučila da želim biti u čistom, s brigom manje na pameti i dogovorila svoju susjedu (ženu s izrazito malom mirovinom koja već 10 godina preživljava čisteći po kućama) da mi dolazi svaki petak i održava stan.
sad mi je jedino malo bed da vidi kako je sve prljavo pa ću morat malo počistiti prije nego dođe...
inače, ne znam što da više radim sa spavanjem - to je grozno... nikakvi problemi s uspavljivanjem (zaspi oko 20:00 u roku 10-15min), ali sat i pol nakon toga kreće show... budi se cijelu noć plačući, ne otvarajući oči, skoro svakih 1/2 sata, i ništa ga ne uspije smiriti osim cice. zbilja se već brinem da ga nešto ne muči (to traje već mjesecima, zadnjih 1-2 tjedna intenzivno). početkom tjedna se dobro držim, ali u petak 'puknem'... ne ide to s poslom koji radim nikako...
To bi bilo idealno, Annie teta čuvalicaAnnie prvotno napisa
![]()
Ja isto odnedavno imam tetu koja mi čisti po potrebi..Do sad mi je bila samo dva puta i stvarno je ok! Prošli put sam ju zamolila da mi malo i opegla, ostavila ju samu u stanu i otišla s malim prošetati...idealno!
Shiny,al ja sam bila ozbiljna. Možeš ga stvarno ostavit kod nas na par sati, mi ćemo se igrat
Joj, Annie, stvarno si divna ali moramo se, moramo naviknuti na jaslice..drugačije ne ide!
Al lijepo je znati ak' je frka da možemo doći...
Gle sad kad se svi na forumu pomame pa počneš naplaćivati po satu![]()
Ha,ha! Ne, ozbiljno, ak bilo kome od vas treba pričuvat klince na par sati, meni nije bed. Ako ih ne trebam uspavljivat![]()
I,ne, ne naplaćujem!![]()
A kod nas novost godine: iako je vama to svima već odavno normalno, nama je to :D
Roko je počeo jesti!!! Mislim,krute stvari - jede napolitanke!!!
OK,jest da mu za jednu treba 20 min, da on bude sav čokoladan kao i sve oko njega za šta se primi,ali pojede ju!![]()
I,da,obožava "kuhat". Ima svoju posudu i kuhaču, mješa ko lud i svako malo nam gura kuhaču u usta da probamo i govori "njam-njam"!![]()
Evo kratkog izvještaja iz jaslica. Jučer smo bili sat vremena zajedno unutra i to nije bio problem, ona se odmah zabavi novim igračkama i sve istražuje, vidi da sam ja tu i opuštena je. Ima samo 4 klinca i soba stvarno izgleda pusto s njih tako malo. Jutros me teta odmah poslala van nisam se ni snašla kako me "potjerala" malo mi je bed šta nisam ni mahnula A. jer je bila na drugom kraju sobe Uglavnom sam vani čučala i slušala, a malo i vidila kad mi je bila u vidokrugu, teta ju je stalno s nečim animirala, malo plesala, nosila, davala igračke, nudila guralicu za hodanje(A. još ne hoda) i nahodavala s njom, a to mi se nije svidjelo, te je vjerojatno zato bila mirna, tek nakon skoro 50 minuta je počela plakat i onda me je teta zvala, rekla je da je to super za 1. put (ali ja se nisam osjećala super)
Za doručak pašteta, grrr, rekla sam da A. to ne jede i tražila meni i zamolila da joj ne daju ni hrenovke, ni čaj koji tamo rade, samo vodu, teta se složila s tim , a moja majka kaže : da šta ti znaš šta će joj dat tebi iza leđa.
Dogovorile smo se da će kući doručkovat jer ja inače idem kasnije na posao, a inonako ujutro slabo jede jer se nacicka.
Imam osjećaj da im stalno neš kvocam i da tražim neš posebno, pa da ću im se s vremenom popet na vrh glave.
Na to da nema pelene su reagirale jako pozitivno, potpuno suprotno mojim očekivanjima, ali mislim da nisu svjesne koji to angažman zahtjeva, vidjet ćemo, javim se s novostima.
jel ovo vrijedi za sve nasAnnie prvotno napisa
![]()
Školjkice-meni se vaš prvi dan u jaslicama čini baš ok! Pogotovo što ju je teta dosta animirala, zabavljala i potrudila se oko nje...
Jedino ne znam kakva im je to praksa da se "pobjegne" iz prostorije da te dijete ne vidi-tako su i meni poručili ali ja sam ipak mahnula pa je bilo plača.
Drž'te se!
Shiny, super za novi vrtic!![]()
Miha, nemoj ti sa tetom cistacicom ko i ja prije nekoliko godina. Nagovarao me MM i nagovarao da uzmemno nekoga da posprema stan i pegla. Ja dvije godine odbijala i konacno pristala.
To jutro, nekoliko minuta prije nego sto ce doci teta koja cistia, ja usla u kupatilo i ribam kadu. Pita mene MM sta ja to radim, a velim ja njemu da perem kadu jer mi je neugodno da cistacica vidi kako je prljava. On je samo rekao "Oh my God!"![]()
![]()
Sada, kada znam da dolazi nista ne perem, sve naslazem da zena lijepo pocisti.![]()
Shiny, Skoljkicajaslickim hrabricama!!! Shiny ako mislis da bi ostao s nepoznatima dovedi ga k nama sutra nakon jaslica dok si na poslu, ja sam jos doma.
Teta cistilica - mene je spasila od sluzenja kazne zbog ubojstva s dva predumisljaja 8) Prije 4 godine sam radila na projektu zbog kojeg sam svaki drugi tjedan od nedjelje do cetvrtka bila u Poljskoj. Vikend koji sam bila doma provela bih u spremanju a veceri u tjednu (citaj od 23 na dalje) u peglanju. I tako bi ja peglala kosulje mog najmilijeg a on bi lijepo hrkao na trosjedu grleci daljinski takvom zestinom da ga je bilo pravo umjece oteti pa sam najcesce osim uzivanja u hrkanju dobila jos i bonus uzivanja u nogometnim emisijama tipa Petice. Kako sam sve cesce tijekom peglanja dolazila u napast da ga udavim gurtnom od pegle, prihvatila sam ideju svoje shogi i uzela tetu cistilicu i pocela sam opet zivjeti. S nama je sada vec 4 godine i sada vise neznam kako bih bez nje, pogotovo sada kada mi se dan cini prekratak da stignem uzivati u Ivanu.
Ivan je danas cendrav cijeli dan, zaspao je tek prije 15 minuta, jede samo kasice dva dana i drzi stalno prst u ustima pa izgleda da izlazi jos neki zubic. Bas ne suradjuje u prebrojavanju pa samo nagadjam koliko ih je - mislim da ih je ok 14 za sada.
Školjkice, pa to je dosta dobro!!!![]()
Meni isto sveki uvali tu foru da odvuče A. od mene, kao da ga zabavi i da ne vidi kad ja idem. u početku ja prihvaćala jer mi je bilo lakše, ali mi je kasnije došlo iz dupeta u glavu da se moram oprostiti od svoga djeteta prije nego što idem. I nema nikakvih problema.
Sanjam-legendo!
Uf, kol'ko ponuda za čuvanje...baš godi...hvala curke!!
To su cuvanjem je super stvar,da se generacija malo poigra! Nama tu bas fale mali prijatelji.![]()
Kako vasi s tutom,ima netko da vec obavlja sve? Osim Analene koja je totalna faca!
Moja Buba se ujutro popiski u tutu al onda poslje strajka,ak skinem pelenu piski po podu..
Ne kuzim zakaj ujutro hoce,kasnije nece :/
Zuba imamo 8 komada (4gore/4dolje,jedinice i dvojke),bar kolko ja znam.
Ajme što ste se raspisale! Odakle da krenem...
bbb2909 bane djeluje tako odraslo ali opet se ponavljam mislim da je to zbog kose. Eva meni izgleda i dalje kao beba kad je ćelava.
miha šta bi ja tek rekla kad Eva ide svako veče spavati iza 23h. Budi se 1-2 puta po noći i toliko zakači na cicu da ju doslovno moram čupati iz usta jer ja ne mogu tako zaspati.
sanjam71 avatar je divan! Kad je cikla domjenak?
Shiny i Školjkica sretno s jaslicama!
Što se tiče hrana nama je najnoviji hit sušeno voće. Eva ne jede nikakve čokoladne stvari ali je luda za sušenim marelicama, grožđicama...
Teta spremačica...definitivno kad se jednog lijepog dana preselimo u veću kvadraturu. Do tada žmirim na jedno oko a MM u sitne sate riba rernu i kadu a ja peglam na rate.
Dobro jutro svima!
Andrej ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Bbb - super su fotke!
Roko - bravo za papanje!
la11- dok ne pokusate necete znati, nije premala, jedino se moze dogoditi da nece htjeti sjediti i gledati vec biti blizu lutkama ili kao npr Teo dirati ih...
jaginamamica - imas pp
Frida - ako mozes uzmi tetu cistlicu, ja imam doma svekial ipak povremeno platimo tetu
Shiny - bas mi je drago da se popravlja situacija u jaslicama
Skoljkica - meni se ne cini da si ti prezahtjevna jer trazis stvari koje bi trebale biti noramalne
retha - tutu ne uvodim jer mu je zanimljivije gledati B na pravom wc-u a i bilo bi previse da to sad trazim od sveki (mozda na proljece ako B krene u vrtic)
MBee jos sam doma do kraja tjedna (obecala sam dr i muzicu da cu biti disciplinirana) ali u subotu idem na plac. Ako nadjem mladu ciklu organizirati cemo domjenak slijedeci tjedan
Ajme meni kakav je Ivan!!!! Predivan!!!!!! :D
E Branka da ga vidis, prefriganac mali!! Grozno ce mi biti otici raditi slijedeci tjedan, sada sam se opet navikla da smo zajedno cijeli dan.
Frajer ima nove fore: kada nesto nije po njegovom onda namjesti tuuznu facu i skupi glavu medju ramena i onako cvileci kao mali peso dodje do mene i zarije mi glavu u krilo![]()
Dida ga je naucio da nas plasi i sada se svi stalno moramo jaaako plasiti.
A navecer kada zagasimo svijetlo zadnjih par dana moramo skupa pjevati. I tako pjevamo da se sve ori. Jucer ga je uspavljivao tata a tata nece pjevati - Ivan mu je pomicao usta i pjevao umjesto njega dobrih pola sata a onda je zvao mene da se pozali na tatinu nesuradljivost![]()
zakon!sanjam71 prvotno napisa
![]()
ivan i bane - preslatki su! pravi dječaci!
mbee, i meni je noa još uvijek nekako bebast, nije da je ćelav, ali paperje baš i ne odaje neku zrelost.
školjkice, shiny![]()
Danas sam opet otišla van, rekla teta dođite za sat vremena, otišla sam u obližnju knjižnicu i na plac, kad sam se vratila bila je u suzama i jecala. Brzo se smirila, ne znam šta da mislim, teta ju je nosila cijelo vrijeme što mi je ok, iako sam znala da će bit suza ja sam cijelo vrijeme u glavi imala neku ludu iluziju da može i bez suza, kakva naivka.
Bila je i teta zdravstvena voditeljica i rekla da je jednom djetetu izolirana bakterija iz nosa koja može uzrokovati meningitis (nekakav, ja zaboravila naziv) To dijete je još prije bilo u vrtiću prije nego smo mi krenuli na adaptaciju, pa je rekla da su šanse gotovo nikakve, ali ako želimo da odemo k pedici i uzmemo preventivno antibiotik. Sad sam u dilemi šta da napravim.
Sutra mislim kako neću izać iz vrtića nego uzet svoje pletivo ili knjigu i čučat na onim mini stolicama u predvorju.
Skoljkica, ne znam sto bih ti rekla. Preventivno antibiotik bas i nije najbolja ideja... Ne znam, nije ti lako. Drzi se!![]()
legendo!sanjam71 prvotno napisa
![]()
Drage moje cure, ne znam otkud da počnem. Vikend smo proveli u bolnici. Mislili smo - jaka viroza. Na kraju - bakterijska upala, pneumokok u nosu i već je počelo zahvaćati i oko. Dva dana ranije smo bili kod pedice, rekla - dijete savršeno zdravo. Od simptoma je imala lagano curenje nosa (nekad prozirno, nekad malo gušće) i sporadičan proljev ili rjeđu stolicu. A u subotu lijepo zakurila preko 40. Svaki dan sam s njom na zaraznoj u dnevnoj bolnici na antibiotiku intravenski a od sutra ćemo uzimati oralno još četiri dana jer se stanje stabiliziralo i krvna slika je sada ok. Jadna sam da jadnija ne mogu bit. Na poslu - šefica je ok reagirala, ali mi je svejedno bed, danas sam trebala na put na prvi veliki sastanak ... Ozbiljno razmišljam uzet čuvalicu, vadit ju iz jaslica ... nećemo moći funkcionirati bude li stalno bolesna, a i, što je gore, dijete mučim i riskiram tko zna što.
Školjkica, moj ti je savjet da odeš Analeni napravit bris nosa, grla ... nije zafrkancija, vdjela sam u bolnici svašta i vjeruj mi puno je bolesne djece, svi su se razboljeli 'samo odjednom' kao i moja Ela, u roku sat vremena
Reagiraj na svako curenje nosa, nama svi govore kao to je normalno u jaslicama, te adaptacija, te ovo te ono - na kraju vidiš kako smo prošli. Bris grla/ nosa nije ugodan, ali nije ni strašan i, nek me netko prosvijetli, ali mislim da je potpuno neopasan.
Mi isto danas ostali sat vremena u jaslicama-opet plakanje ali kad sam se vratila sjedio je teti u krilu i obje su mu pjevale! Kažu da čim bi prestale pjevate on bi zaplakao![]()
Ali misle da će biti ok, čak se htio voditi za rukicu i malo igrati..
Međutim kad smo se vratili doma dobio je proljev, jaaaki, u pol sata sam ga tri puta kompletno presvlačila.. i odbija mi jesti..neka viroza? Poludit ću! Uopće ne znam smije li s proljevom u jaslice a mislim da ne može...
Nema temperaturu..samo da ne dobije...
Kejt,![]()
Shiny, nadam se da neće prerast u nekaj ozbiljnije.
Držite se!
Shiny, to ti je viroza. Imali smo i to, nažalost. Mi u jaslice ne možemo s proljevom, pitaj svoje tete, ali sumnjam. Daj mu kašicu od banane i jabuke i šipkov čaj - to 'stišće' stolicu.
Školjkica, meni je isto bilo grozno što tete nisu zvale kad je Ela plakala ... kao, mora otplakat, nosimo ju koliko možemo, dobro se drži, haharica je ona i te fore ...Dobre su naše tete, Ela se dosta brzo uhodala, ali mi je žao što nisam dežurala pred vratima kad sam se uvjerila da me neće zvati ako zaplače. Nisam im se imala snage suprotstavit, ti vidi možeš li ti. A po pitanju toga hoće li se držati dogovora tj. onoga što sam im zabranila da joj daju, vjerujem da hoće, iako crv sumnje je tu. Kad (i ako) opet krenemo, ponovit ću im što ne smiju, ponavljat ću dok ne zapamte![]()
Drž'te se svi, i, što bi se reklo, zdravi bili
Sa prolivom ne moze i onda uglavnom kad je dovodis ponovo traze od lekara potvrdu da je u redu... proveri ali tako je ovde u vecini vrticadrzite mi se
Ma pošizit ću..a tek smo krenuli s adaptacijom...
Nikad neću početi raditi full time imam osjećaj...
Kejt-baš vam se zaredalo..mogu misliti kak' vam je!ohrabrilicu šaljem!
ajme cure što to čitam :shock: ! baš mi je žao...
shiny - mrkva ti isto stišće stolicu pa probaj i to forsirati, ako nikako a ono sa sokićima...
držim fige za sve bebače...
Kejt, Shiny,za vase bebane.
Kod nas kao da krecu trojke. Zapravo vide se kroz desni ali nikako da izbiju.
Trebalo je da u 13h odemo na vakcinu, koju smo propustili pre dve nedelje zbog crvenog grla. Al, eto dete spava li spava... VAljda ce nas primiti kasnije (vec par puta se zzadesilo da zaspe kad trebamo ici, i onda nas fino vrate jer su "zauzeti"). Vodim ga sama, a on uvek bas tad uvek jako jako place![]()
Bane i Ivan, kako su porasli veeejiki!
Strahinja je sad u nekoj fazi da non stop upire kaziprstom prema svemu i svima, i onda mi ja pricam sta je ili ko je to. A on "ponavlja" za mnom. No to samo on zna sta je rekao. Juce je na sva pitanja odgovarao sa "da".
[quote="miha"]
shiny - mrkva ti isto stišće stolicu pa probaj i to forsirati, quote]
i voda u kojoj skuvas rizu
svim bubancima!
Bila sam jutros kod pedijatra pitati za to cjepivo za laergične na jaja pa su me otkantali da kud mi se žuri. Eto, kad se hoćeš cijepiti onda ne daju. Baš me briga, do siječnja smo mirni a onda na treći 5u1. Pokušala sam ju izvagati na stojećoj vagi ali se nije dala no definitivno se udebljala. Možda čak imamo 11kg (već vidim kako se miha i momze slatko smiju na ovo).
wow, prava mala debeljuca!!!
p.s.![]()