Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 73

Tema: Stigle platnene i čestitka od 247,20kn!!!!

Datum pristupanja
    May 2004

Početno Stigle platnene i čestitka od 247,20kn!!!!

Naravno, nisam ih htjela uzeti
    Zvala sam carinarnicu i jedna vrlo neljubazna šefica u Branimirovoj je rekla da se plača carina na sve jer se to smatra narudžbom (takle po njenoj teoriji nema artikala koji su oslobođeni carine)
    Rekla sam joj da ću se obratiti udrugama za zaštitu mojih prava i tražila da mi navede točno zakon na koji se poziva. Draga tetka mi je rekla da slobodno mogu obratiti se udrugama, zakon naravno nije imenovala i tražila me ime i prezime da će izvidjeti o čemu se radi. I da, pitala me a gdje sam ja to vidjela da se ne plaća.

Kontaktirala sam jednu špeditersku firmu koja je rekla da se zako može tumačiti svakako (čitaj kako kome paše) i savjetovao me da ujutro odem šefu u svojoj pošti i uložim prigovor koji oni odmah rješavaju.

Javim sutra što sam riješila

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Mi smo imali jednu "situaciju" sa pošiljkom koja je došla kao poklon, nebitno, ali tada nam je rečeno da se carini sve što je preko 300kn. Što ima logike jer je isto kao i kada dodješ iz shoppinga u inozemstvu pa te na granici carine jer se po osobi se smije nositi 300kn. . .

slava avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Koliko je bilo pelena u paketu, tj. kolika im je vrijednost??

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

6 pelena, oko 660kn

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Ne znam ja narucujem 2-3- pelene i gledam da vrijednost bude manja ok 300kn i dosam sam samo jednom platila 100kn carinu od 25 narudzbi. Ovako veliki paketi im zapadnu za oko

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Paula, jesu ti to one zagubljene pelene?

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

To su one što je poslala ponovo. Prve nikada nisu stigle.

TeddyBearz avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Pina prvotno napisa
    Mi smo imali jednu "situaciju" sa pošiljkom koja je došla kao poklon, nebitno, ali tada nam je rečeno da se carini sve što je preko 300kn. Što ima logike jer je isto kao i kada dodješ iz shoppinga u inozemstvu pa te na granici carine jer se po osobi se smije nositi 300kn. . .
    To nije istina, oni carine i pakete vrijednosti 100 kn! Nemojte uopće vjerovati u te spike o 300 kn!

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj TeddyBearz prvotno napisa

To nije istina, oni carine i pakete vrijednosti 100 kn! Nemojte uopće vjerovati u te spike o 300 kn!
    Je tako je, taj jedan jedini paket koji su mi carinili je bio vrijednost 100kn. Al opet ak je paket manji 2-3 pelene prije ce proci a da ne lupe carinu nego recimo paket sa 5-6 i vise pelena

TeddyBearz avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj mvolpe prvotno napisa
    ak je paket manji 2-3 pelene prije ce proci a da ne lupe carinu nego recimo paket sa 5-6 i vise pelena
    To je definitivno istina, pa je meni uvijek čudno kad netko u jednom paketu naruči hrpu pelena, to je prizivanje problema sa carinicima.

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

pa prvo im zapne za oko velicin paketa, pa onda kad jos vide da je vrijednost preko 300kn okice im se zacakle i pocnu sliniti i kao u transu pisu carinsku deklaraciju

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

a u glavnoj posti u zg u carinarnici ima jedna teta koja bas voli ocarinjivati. Ja sam nazalost platila carinu od skoro 300 kuna na paket u kojem je bio poklon za moje vjencanje
    koliko ja znam (a imam iskustva) na narudzbe cija je vrijednost manja od 50 dolara se ne placa carina, i carina se ne placa na knjige i rabljenu odjecu, a za sve ostalo nisam sigurna.

TeddyBearz avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj ivonna prvotno napisa
    a u glavnoj posti u zg u carinarnici ima jedna teta koja bas voli ocarinjivati.
    Dvije. Barem.

TeddyBearz avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj ivonna prvotno napisa
    koliko ja znam (a imam iskustva) na narudzbe cija je vrijednost manja od 50 dolara se ne placa carina, i carina se ne placa na knjige i rabljenu odjecu, a za sve ostalo nisam sigurna.
    O, iskustva imam koliko hoćeš. Carina se plaća na što god oni požele, pa i na pakete vrijednosti 100 kn. Nije mi se to jednom desilo.

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Meni se čini da u manjim sredinama postoji veća fleksibilnost. Slijedeći put ću navesti adresu sveki na selu

Kako naš prijatelj s špedit. firmom kaže. Mi zakone možemo tumačiti i ovako i onako - odnosno kako nama paše. Onda mi napravimo mali konzilij i svi se dogovorimo kako ćemo ga tumačiti.

Znaći, mogu nas ocariniti ako im se prohtije. Paket sam vidjela i stvarno je žalosno mali za te pare

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

ali ne carini te posta u kojoj paket podizes, nego glavna posta za carinjenje. za nas iz zagreba i sire okolice to je posta na glavnom kolodvoru.
    teddybearz, ja cu to sutra provjeriti i prilicno sam sigurna u to da je odredjen iznos iznad kojeg se carini. isto kao kad prelazis granicu autom, mozes unijeti vrijednost do xxx eura po osobi i ne podlijezes carini.

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

E sveki mi nije zagrebačka županija pa se nadam boljitku.
    Kako sam ja onu tetu bezdušnicu shvatila - oni imaju pravo cariniti i wc papir jer se to smatra narudžbom. Dakle, na sve što je naručeno plaća se carina

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Ima li svako mjesto ured za carinjenje ili je to samo u većim gradovima?Odnosno, ako kao adresu za dostavu navedem moju mamu u Imotskome, gde će se to cariniti - u Imotskom ili u Splitu?

brane avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj TeddyBearz prvotno napisa
    Citiraj Pina prvotno napisa
    moram potpisati
    ja sam jučer slala jedan paket za BiH znaći nije preko bijela svijeta i carinjen je i carina me je došla 150 kn a vrijednost cijelog paketa je cca 100kn

Irchi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Evo curke, ponukale ste me da malo potražim, s obzirom da mi je to ipak struka(odnosno bit će). I ja sam bila uvjerena da se carina i PDV ne plaća na robu do vrijednosti 300,00 kn, ali na žalost ovo što sam do sada pronašla kaže drugačije:

http://www.poslovniforum.hr/zakoni/c...00_78_99_a.asp

CARINSKI ZAKON
    1. OSLOBOĐENJE OD PLAĆANJA CARINE

Članak 187.

Od plaćanja carine oslobođena je:

1) roba utvrđena međunarodnim ugovorom koji obvezuje Republiku Hrvatsku,

2) roba nekomercijalne prirode koju putnici unose sa sobom iz inozemstva u propisanoj vrsti, vrijednosti i količini,

3) roba sadržana u pošiljkama koje besplatno šalju fizičke osobe iz inozemstva fizičkim osobama u Republici Hrvatskoj pod uvjetom da te pošiljke nisu komercijalne naravi i da odgovaraju propisanoj vrsti, količini i vrijednosti...

g) pismovne pošiljke...
    http://www.poslovniforum.hr/zakoni/carina001.asp

UREDBA O UVJETIMA I POSTUPCIMA ZA OSTVARIVANJE OSLOBOĐENJA OD PLAĆANJA CARINE
    3) OSLOBOĐENJE ROBE U OSOBNOJ PRTLJAZI PUTNIKA

Članak 4.

Oslobođenje od plaćanja carine na robu u osobnoj prtljazi putnika (članak 187. stavak 1. točka 2. Carinskog zakona) odnosi se na uvoz robe nekomercijalne naravi, koju putnici iz inozemstva unose u svojoj osobnoj prtljazi.

Robom nekomercijalne naravi, u smislu stavka 1. ovog članka smatra se:

– roba koju putnik nosi sa sobom,

– roba sadržana u putnikovoj priručnoj prtljazi,

– roba sadržana u osobnoj prtljazi koju putnik prevozi u osobnom prijevoznom sredstvu, te

– roba sadržana u osobnoj prtljazi koju je putnik predao prijevozniku, bilo da se carinarnici podnese neposredno pri ulasku u carinsko područje Republike Hrvatske, odnosno naknadno, ako može dokazati da je prilikom odlaska iz treće zemlje odnosne stvari predao prijevozniku kao svoju osobnu prtljagu, radi prijevoza u Republiku Hrvatsku.

Članak 6.

Oslobođenje od plaćanja carine na ostalu robu nekomercijalne naravi iz članka 4. ove Uredbe ograničava se na predmete u vrijednosti do 300 kuna.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Meni sad nije ništa jasno!!!

Često naručujem i kupujem preko interneta i uvijek su cifre oko 100-150 eura.

Kad san naručivala pelene iz Švicarske,vrijednost paketa je bila oko 200 eura,nisu mi opalili ništa.

Kad sam naručila 2 probna uloška iz Amerike u vrijednosti 30 dolara,opalili su me za 150kn.

Kad sam naručivala iz nizozemske drvene dijelove za igračke(drvene ruke i stopala za lutke)vrijednost je bila 140eura,opalili su me pod izgovorom da su to igračke 420kn.

danas mi je stigao paket iz NL(dučan gore spomenuti),igračke u vrijednosti 156 eura,nisu mi ništa opalili,nego sam ja sebe opalila, jer nisam mogla vjerovati da me nisu ocarinili.

....stvarno mi ništa nije jasno....

Irchi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Naravno uz zakon sve ovisi i o njihovoj slobodnoj procijeni. Zato nekad na manje iznose platimo carinu, a nekad na veće ne platimo. Sve to ovisi o tome kako ti je grah pao koji dan .

TeddyBearz avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Irchi prvotno napisa
    Naravno uz zakon sve ovisi i o njihovoj slobodnoj procijeni. Zato nekad na manje iznose platimo carinu, a nekad na veće ne platimo. Sve to ovisi o tome kako ti je grah pao koji dan .
    Točno to. 8)

Ja sam na pakete istog sadržaja i vrijednosti plaćala različit iznos carine. Plaćala sam je ponekad i za pakete vrijednosti 100 kn, dok za one vrijednosti 200 kn nisam (isto ponekad, naravno). Nema tu logike, opale te kako im dođe taj dan.

TeddyBearz avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Inače me zanima nešto iz ovih propica - koja je roba komercijalne, a koja nekomercijalne naravi? :?

TeddyBearz avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Propisa, naravno.

Irchi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Nekomercijalna bi bila ona koja nije za daljnju prodaju, a komercijalna ona koja je.

TeddyBearz avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

A kako se to određuje? :? Pa možeš maltene bilo što poslije dalje prodati? :?

Irchi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Ma možeš, ali ne izdaješ za sve račun i ne vodiš evidenciju o tome, ne prijavljuješ porez itd , itd. To ti je razlika između prodaje na našoj burzi, može sve što je rabljeno, ali ne može ono što netko radi doma i na crno.

TeddyBearz avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ma ne, mislila sam kako carinici rade razliku između komercijalnog i nekomercijalnog? Jer onda sve to nekomercijalno ne bi smjeli cariniti ako sam dobro skužila? Ili ne rade razliku jer ih nije briga?

Irchi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Ali postoji razlika između one robe koju nosiš sa sobom i one koja stiže poštom. Znači kad ti ideš van, kupiš nešto što možeš uvesti do vrijednosti od 300,00 kn i nema carine, ali ako ti netko šalje poštom mora biti tako da fizička osoba šalje drugoj fizičkoj i mora biti potpuno besplatno. A oni naravno imaju iskustva, pa kuže kad netko poštom dobiva pakete nove robe koja je kupljena i plaćena preko neta.

TeddyBearz avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Naplatili su oni meni jednom carinu i na poklon, pa ga nisam mogla vratiti pošiljatelju (naravno), nego sam morala platiti. Tako da se ne drže oni ni toga sa fizičkom osobom.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Kidalog - 2 pelene - 28ca$ - ukupno s poštarinom (avion) 37ca$ - carina 97 kn - na koverti oba žiga i OCARINJENO i OSLOBOĐENO CARINE!
    TKO JE SAD TU LUD??? :?

TeddyBearz avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj sunac prvotno napisa
    na koverti oba žiga i OCARINJENO i OSLOBOĐENO CARINE!
    :shock: :shock: :shock:

Dia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

meni kad je stigao poklon paket od frendice iz USA, bio je zig carine Zagreba :?
    a ne zadra
    i bilo je carina 0 :D
    vjerojatno da su me ocarinili bi platila jer je nezgodno vratiti poklon (zato cu se sad naplacati postarine da posaljem paket njoj) sve se vraca...sve se placa

TeddyBearz avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

To ni meni nije jasno. :?

Dia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

placa se carinska pristojba u iznosu od 10kn

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Danas sam bila na ptt i uložila reklamaciju pa je paket vračen na carinu. U ponedjeljak moram u Branimirovu. Javim što smo riješili

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Na papiru su naveli i troškove otvaranja pošte 10kn i troškove poštarine - ma svega oni tu udrobe.

anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

troškove otvaranja pošte 10kn
    :? :? :? , ja ovo ne kužim, koja je to tek onda satnica :shock:

TeddyBearz avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj coccinella prvotno napisa
    U kakvoj mi državi živimo !
    Potpisujem...

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Peticija!

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Revolucija!!!

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Platili smo nešto manje i najavili bedijski rat protiv sobe 26

Dakle, žena mi rekla da su to gaće a ne pelene i da ona dobro zna jer toga imaju sve više i kako je to EKOLOŠKO POMODARSTVO.

Ovo je definitivno ispod mog nivoa i nije imalo smisla dalje se raspravljati.
    Trenutno kontaktiram dva dnevna tiska, digla sam galamu na Ministrstvo obitelji i podnijela prijavu inspekcijskoj službi zbog nepoštivanja zakona o nepušaćima (doslovce nisam ženu vidjela od dima a dijete je bilo samnom).

I na tome neću stati. Gospođa Marica Štampalija će dobro zapamtiti moje ime i trenutak kad mi je rekla da su platnene pelene pomodarstvo.

Ma bilo je toga toliko da trenutno toliko pizz.... da se nemogu ni sjetiti...

Idem sad kopirati dokumentaciju i povući VIP u svim granama dr. uprave

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Bravo Paula!
    Ne daj da ovo prođe lišo, nevjerojatno što si dozvoljavaju!
    Stvarno se u ovoj zemlji još uvijek neke osobe u javnim službama, kao u starom sistemu, ponašaju kao mali šerifi u svojim malim svjetovima gdje se osjećaju moćno...

anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Bravo Paula! :D

suzyem avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Bravo Paula, nisam znala da si tako opasna!

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Paula.... svaka čast! My kind of woman! 8)

slava avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Paula svaka čast!!!

Olivija avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

To znači da je M.Š. dobila letak kojeg sam im slala!

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Je, dobila je i kaže da ju je zvala neka udruga i da se možemo interno dogovoriti pa nam onda neće naplačivati carinu.
    Evo upravo idem naručiti neke pelene ali neću više na svoju adresu.

Javim vam što se bude događalo

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •