Ne znam koje pelene koristiš, no načelno po svom iskustvu mogu reći da je i mojem sinu u pamučnim pelenama bilo sve crveno u području pelene, samo što je bilo manje crveno na guzi. To je vjerojatno zato što on smoči prednji dio pelene, pa tako ostane suha otraga. Nama je pomoglo što smo prešli na pocket pelene (HH, FB, ali ima ih još dosta) jer imaju flis iznutra koji omogućuje da koža ne bude u dodiru s urinom, već ga odvlači u uložak. U početku sam mu još stavljala jednokratnu navečer i dobro namazala kremom, a onda smo i to prorijedili tako da smo svaku treću noć stavljali jednokratnu. Sada imamo i platnene (pocket) i preko noći sa dva uloška jer je veliki popišanac. Postoje i lineri od flisa koji se mogu staviti na vrh pamučne pelene te tako mogu pomoći da je dijete što manje u dodiru s urinom, a pridonosi i osjećaju suhoće.
To smo radili jer se krema ne preporuča koristiti ukoliko se dijete premata platnenim pelenama jer ona djeluje kao repelent za vlagu i smanjuje moć upijanja pelene. E sad, čula sam od nekoliko cura da redovno koriste kremu s pamučnim pelenama i da nisu primijetile da nešto manje upijaju. Ja to nisam radila jer sam štreber i ako piše da se kreme ne koriste, ja ih ne koristim (za platnene pelene)!