Nikako nemogu smanjiti fotku za avatar.U photoshopu nemrem naći opciju spremanje za web.Sve što sam do sada pokušala ili je fotka jako mala ili mutna ili....poludjet ću!Može li mi netko pomoći?
Nikako nemogu smanjiti fotku za avatar.U photoshopu nemrem naći opciju spremanje za web.Sve što sam do sada pokušala ili je fotka jako mala ili mutna ili....poludjet ću!Može li mi netko pomoći?
ja to napravim u paintu preko opcije strech/skew u izborniku image.
A imaš li Microsoft photo editor :/ (desni klik na sliku pa pod Open to)
Ak imaš u njemu imaš Resize pa ih smanjiš kolko voliš![]()
Ja kužim kako smanjiti veličinu fotke ali nikako ne mogu postići tih 6kb.Jesam jednom i stavila sam fotku u avatar ali je bila toliko sičušna da su mi dječica bila malena ko muhe.to se niti povečalom nije moglo vidjeti tko je na fotki.
Evo vidite kak to izgleda,sad sam stavila tu jednu što je oko 5 i nešto KB.Pa to se niš ne vidi!!!!
Sad sam se sjetila da mogu staviti da bude crnobijela fotka,ali ipak zanima me kako da bude u boji,dovoljno velika da se vidi a opet da zadovoljava uvjete za avatar?
kad se veca slika pomocu nekog grafickog programa smanji (a na ovom je forumu dozvoljena max. velicina avatara 140x120(px)), ona obicno izgubi na kvaliteti, tj. detalji se slabije vide. ja to rjesavam funkcijom sharpen koju posjeduju svi napredniji, a i mnogi od jednostavnijih programa za obradu slika (ne valja pretjerati s tim jer slika moze dobiti neprirodan izgled). pritom originalna slika treba biti u sto vise boja (.jpg-ovi su uglavnom takvi), dakle ne .gif ili sl., tek kad se obradom postigao zadovoljavajuci izgled slike, onda se slika moze po zelji snimiti kao .gif, .png ili opet kao .jpg, to su sve formati prikladni za web.
Pa mislim da bi tebi kao mami četvero dijece trebao biti omogućen veći avatartrimama prvotno napisa
![]()
![]()
![]()