Pokazuje rezultate 1 do 17 od 17

Tema: Da li mi treba košara?

@n@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno Da li mi treba košara?

Sorry ako sam pitanje postavila u pogrešnom topicu, no zanima me da li mi zaista treba košara ako planiram kupiti autosjedalicu za bebu? Nekako mi se čini da se u puno namjena preklapaju, a AS bih obavezno uzela.
    Pa eto pitam, čisto da ne bacam lovu na košaru.
    Hvala!

Irchi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Ne

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Ovisi kakva ćeš kolica kupiti. Ako idu u skroz ležeći položaj onda ti košara ne treba. Mi smo ju imali, bila nam je super, I se u njoj vozila pet mjeseci, dok nije počela sama sjediti.

kinder avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj Frida prvotno napisa
    Ovisi kakva ćeš kolica kupiti. Ako idu u skroz ležeći položaj onda ti košara ne treba. Mi smo ju imali, bila nam je super, I se u njoj vozila pet mjeseci, dok nije počela sama sjediti.
    frida , misli na košaru umjesto autosjedalice

definitivno ti ne treba , košara služi isključivo za kolica, a ne umjesto autosjedalice .

Nika avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Bas kak cure kazu, za auto sve sto ti treba je autosjedalica.

A kosara ako ju zelis zbog kolica, no u vozilo sa kosarom ne.

@n@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Hvala, curke!
    Evo, mi jučer i danas malo lunjali po Kiki i Turbolimaču.
    U TL smo našli Windoo kolica čija košara može ići u auto umjesto sjedalice, ali ne zadugo. Vjerujem da sjedalica treba odmah čim se beba počne pridizati. A i inače bih nekako radije pravu AS od košare.

Blesavo mi je to što će mi trebati košara kad ćemo ići u goste, a vjerojatno će dobro doći i doma (nekako si mislim da će mi biti lakše staviti je na kolica, pa njih furati iz sobe u sobu). Ali će beba košaru prerasti za par mjeseci. AS 0+ navodno bebe prerastaju već sa 8-9 mjeseci, a skupa je.
    Jedino što ćemo zaista korisiti dugo vremena su kolica. Baš je super ta industrija...

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

U TL smo našli Windoo kolica čija košara može ići u auto umjesto sjedalice, ali ne zadugo. Vjerujem da sjedalica treba odmah čim se beba počne pridizati. A i inače bih nekako radije pravu AS od košare.
    beba mora u AS od prvog dana.
    košara umjesto AS koristi se samo za bebe s poteškoćama disanja, odnosno za nedonoščad s tim poteškoćama. bez obzira što govore prodavači i proizvođači.

brane avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj @n@ prvotno napisa
    U TL smo našli Windoo kolica čija košara može ići u auto umjesto sjedalice, ali ne zadugo. Vjerujem da sjedalica treba odmah čim se beba počne pridizati.
    košara može ići umjesto AS ali se NE SMIJE KORISTITI U te svrhe iako proizvođač to preporuča i uopće nije sigurna za dijete ma koliko to proizvođač tvrdio da je sigurna

sjedalica se ne koristi od trena kad se dijete počinje podizati na noge već od rođenja, od izlaska iz rodilišta

@n@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Možda sam se pogrešno izrazila. Znam da se AS koristi odmah, ali također i da beba ne bi smjela provoditi u njoj sate. Jer što ako ja recimo odem na misu, pa kod frendice na cugu ili prošetati gradom (pogotovo zimi, a vjerojatno će još tada biti hladno)?!
    Znači, treba mi i košara.

U principu mi je najveća dvojba da li mi treba košara, da li ću je dovoljno koristiti da se isplati platiti je 1.000 ili 2.000 kn.
    AS ionako mislim koristiti u autu bez dvojbi. Kad samo vidim što roditelji učine svojim bebama nekorištenjem AS-a, prestrašno!
    Hvala na savjetima!

brane avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pa kupi kolica 2u1 u 99% slučajeva to su kolica s ravnim položajem i košara ti uopće ne treba
    JANE Carera, GRACO, Peg PErego, Inglesina, Chicco...imaš modela i modela 2u1 gdje ti košara uopće nije potrebna

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Možda sam se pogrešno izrazila. Znam da se AS koristi odmah, ali također i da beba ne bi smjela provoditi u njoj sate. Jer što ako ja recimo odem na misu, pa kod frendice na cugu ili prošetati gradom (pogotovo zimi, a vjerojatno će još tada biti hladno)?!
    Znači, treba mi i košara.
    Vidjet ces kako tvoje ruke, narucje ili krilo u stvari sasvim fino zadovoljavaju funkciju kosare. A kolica ako ih mozes spustiti u (skoro) ravni polozaj, sasvim su ti dovoljna. Moja su bila Graco i odlicno su ispunjavala tu ulogu (kada nisam koristila klokanicu). Osobno, nikad ne bih dala lovu za kosaru.

Inesica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

ajd pliz lukni na ovaj topic:
    http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=32039
    na njemu se pisalo isto o 'košari za u auto' samo drugog proizvođača.

AS 0+ navodno bebe prerastaju već sa 8-9 mjeseci, a skupa je.
    sjedalice grupe 0+ namjenjene su djeci do 13kg i dok ih ne prerastu visinom (dok tjeme glavice ne dođe 2cm do ruba).
    moja curka ju je prerasla sa nekih 13 mjeseci i to po visini (i sada smo jedva na 12,5kg).

što se tiće ekonomičnosti, postoje i kombinirane AS, grupe 0+ i I i namjenjene se bebama do 9 ili 10 ili 13kg (ovisi o uputama) i tada se montiraju suprotno smjeru vožnje.
    nakon toga sjedalica se okreće, montira u smjer vožnje i dijete se u njoj prevozi do 18kg.

to sa kilažom djeteta ti je dosta relativna stvar. pogotovo kod beba. one često u početku brzo napreduju i čini se da će brzo napuniti sjedalicu. kada se počnu kretati rast kg im se zna jako usporiti.

Blesavo mi je to što će mi trebati košara kad ćemo ići u goste, a vjerojatno će dobro doći i doma
    ja osobno imam košaru koja je za kolica ali nije za u auto.

za prvu curku ju uopće nisam koristila. druga curka je dosta spavala u njoj ali samo prvi mjesec.
    kako god bilo u goste ju nisam nosila.

eto, nadam se da sam ti pomogla

Inesica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj Ancica prvotno napisa
    Vidjet ces kako tvoje ruke, narucje ili krilo u stvari sasvim fino zadovoljavaju funkciju kosare. A kolica ako ih mozes spustiti u (skoro) ravni polozaj, sasvim su ti dovoljna.
    daklem, potpisujem

Citiraj Ancica prvotno napisa
    Osobno, nikad ne bih dala lovu za kosaru.
    ma ne bi ni ja da sam znala ovo što sad znam. tješim se što je košara došla u 'kompletu' po nekakvoj akciji.

eeee, kolko smo s drugim pametniji, barem što se opreme tiće

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Mi nismo kupili košaru, jer se kolica spuštaju u ravni položaj (Chicco Ct 0.1), ali mi se za zimske bebe čini da košara dobro dođe za vožnju kolicima, nekako mi se čini da je sasvim maloj bebi toplije u košari.

O košari u autu su cure već sve rekle .

Nika avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sve znas

i ne zaboravi na maramu!

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

košara apsolutno da, barem iz našeg iskustva. N. se vozila u njoj 6 mjeseci i još je mogla, ali je došlo proljeće. Super je i za po stanu, preko dana je uvijek spavala u kolicima. Mi smo kupili upravo Windoo od Bebe comforta i bili smo prezadovoljni.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

i mi smo našu košaru dobro iskoristli, opet bih je kupila.
    prije svega je dobro došla za zzzzzimske šetnje, odlazak kod pedijatra, kućni spavanac uz nas u dnevnom boravku itd.
    meni je 1000 kuna bilo vrijedno te divne stvarčice

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •