Pokazuje rezultate 1 do 18 od 18

Tema: Osip po testisima

cirkus

Početno Osip po testisima

Problem ide ovako....Bebac je dobio upalu angina i dobio klavocin, sutradan je dobio trodnevnu groznicu s proljevom (koji je mozda i od klavocina)...Nakon 2 dana cijelodnevnog proljeva i uz svu moju brigu (pranje, mazanje) dobio je pelenski osip po guzi i preponama. Kupila specijalnu mustelinu kremu, mazala par dana i osip je nestao. Nakon groznice javi se osip po cijelom tijelu, ali guza je bila super....E tad sam primjetila 3 crvene tockice na testisima koje su nakon 4 dana postale 7 tockica tj. cijeli testisi su tockasti. Te tockice rastu, bubru i ne znam sto li vise...Ima li netko takvih iskustava?????

bobaibeba avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Ne mogu ti pomoći nego se priključiti.Danas sam Grgi primjetila na penisu takve tri,četiri crvene točkice i jednu na testisima.Onako su na kožici,crveni prištići.Odlučila sam par dana pričekati da vidim kaj će se događati,pa ću onda kod doktorice.

Mum2Be avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

I mi imamo isti problem, po testisima i pisi. Kad su mu isto te tockice bile po guzi, doktor rekao mazati Bepanthenom, sada mazemo da ne bi bilo jos gore, ali cini se da ne prolazi. Bas ruzno izgleda...

bobaibeba avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Kako ste riješili problem tih crvenih prištića po pišonjama?
    Nama se baš ne mijenjaju,ni ne rastu ali se ni ne smanjuju.I nema ih nigdje samo po pišonji!

Mum2Be avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Mi ih se jos nismo rijesili, cak mi se cini da se povecavaju i sire, sad ih ima i po preponama, bas ruzno izgleda. Sutra pedijatru.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

i martinu tako, namažem uriage cu-zn kremom i nestanu, pedijatar je rekao da uzmemo plymicol (?) ali nema šanse

bobaibeba avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Mum2be,ajde javi kaj je bilo kod pedijatra,može i na pp.
    Da ne vučem ovog svog tamo ako nije ništa strašno,sav se onda rasplače i izbezumi od naše pedijatrice.

Mum2Be avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Bili, kaze da je pelenski osip, nista strasno, ali isto je dao dr. mast kad sam rekla da Bepanthenom ne prolazi. Kad se MM vrati, napisem koju mast

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

moje iskustvo... imam curu koja je imala gljivice...
    a Klavocin uzokuje candida gljivice... to je jedna od nuspojava...
    Pogledaj na nuspojave na stranici:

http://www.plivazdravlje.hr/pda/?sec..._menu2=&id=131

već sam pisala bobaibebi o tome

jako jako dugo sam ih se rješavala (2.mj.) i nevjerojatno teško se ih je riješiti, s raznoraznim kremicama protiv osipa, odgovarajućom prehranom i držanjem na zraku a ne u peleni nisam mogla... NIKAKO

jedino plymicol kremom otišlo je brzo i učinkovito...

Nije bilo ni svrbeža ni ničega osim crvenila, crvenih točkica, nekada ko vodenih prištića, ali rijeđe jer se brzo sušilo... nikako nije prolazilo

sretno cure!

Mum2Be avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Evo je, TRIDERM. Nadam se da ce pomoci, nanosi se 2x dnevno, a izmedju bepanthen.

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

mene zanimaju sve opcije liječenja... jer smo na profilaksi antibiotikom, a antibiotici pouspješuju gljivice pa nedaj bože da nam se opet desi...

Mum2Be, jel ta kremica TRIDERM isto za gljivice, jer sam pronašla u literaturi:

"...Može se preporučiti i Bepanthen, Neutrogena ili Becutan. Kad postoji sumnja i na bakterijsku superinfekciju, u početku se mogu davati kombinacije kortikosteroida s gentamicinom (Diprogenta, Belogent), odnosno kombinacije s antimikotikom (Lotriderm, Triderm) ako sumnjamo na gljivičnu superinfekciju."

http://www.vasezdravlje.com/izdanje/clanak/457/

Mum2Be avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Triderm pomaze, vec je puno manje.

Adrijana 66, pise da je za bakterije, gljivice se ne spominju.
    U biti mi se i ne svidja sto mu je stavljam (kortikosteroidi), ali mozda bolje 2,3 dana to, nego Bepanthen danima...

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

po mom mišljenju dosta je teško razlikovati pelenski osip od gljivica, obje je crvenilo ili crvene točkice... svakako da prvo treba tretirati kao pelenski osip mažeći kremicama koje sadrže cinkov oksid a ako nejde... nažalost... dijagnoza može biti i malo lošija... al ni to nije tako strašno!

Mum2Be avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Opet mi s crvenilom. U biti, Triderm je kratkorocno pomogao, ali cim smo prestali mazati, vratilo se. Evo vec mjesec dana su to 3,4 crvene flekice i sad se pojavili i neki pristici. Za 2 dana nam je redovan pregled pa cu opet vidjeti sto ce nam reci. Nadam se da nisu gljivice.

Mum2Be avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Opet JA!
    Vise ne znam sto da radim, a smotani doktor opet kaze da je osip. Kad sam pitala da nisu mozda gljivice, kaze on "mi to ne mozemo znati. Trebalo bi mikroskopski gledati" :? :?
    Uglavnom, smijem li uzeti plymicol na svoje ruke? Dvjema prijateljicama dr je samo pogledala, zakljucila da su gljivice (bez mikroskopa) i prepisala Plymicol...

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

zabrinuta mama ima isti problem kojeg ste vi imale prije nekoliko mjeseci pa me zanima kako je završio osip po testisima vaših dječaka? čime ste ga izliječili?

M već nekoliko dana ima točkice po testisima... peremo ga svaki put prilikom mijenjanja pelene. mažemo bepantenom; kombiniramo platnene i jednokratne pelene. svrbi ga.

hvala vam.

štrumpf avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Podižem temu...
    Drugi dan nakon prestanka uzimanja Klavocina pišo mu se zacrvenio i malo natekao... Jučer zovem pedijatricu jer je petak, pa se mislim da se ne bih što iskompliciralo za vikend. Ona kaže da je najvjerojatnije od Klavocina, da kupim Triderm i mažem 2x s njim, a između Bepantenom. Danas je već bolje, ali pojavio se osip po guzi i preponama. Sad ne znam jel osip ili su gljivice. Kako sam i sama muku mučila s gljivicama naježim se čim pomislim da bi mogle bit one
    U utorak se idemo cjepit pa ćemo onda točno znat o čemu je riječ.

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Kad je imao gljivice prošle su od daktarina. Nedavno se opet pojavile točkice, ništa nije pomagalo pa smo na kraju počeli pudrat pišu i gle čuda točkice nestale

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •