-
Osip po testisima
Problem ide ovako....Bebac je dobio upalu angina i dobio klavocin, sutradan je dobio trodnevnu groznicu s proljevom (koji je mozda i od klavocina)...Nakon 2 dana cijelodnevnog proljeva i uz svu moju brigu (pranje, mazanje) dobio je pelenski osip po guzi i preponama. Kupila specijalnu mustelinu kremu, mazala par dana i osip je nestao. Nakon groznice javi se osip po cijelom tijelu, ali guza je bila super....E tad sam primjetila 3 crvene tockice na testisima koje su nakon 4 dana postale 7 tockica tj. cijeli testisi su tockasti. Te tockice rastu, bubru i ne znam sto li vise...Ima li netko takvih iskustava?????
-
Ne mogu ti pomoći nego se priključiti.Danas sam Grgi primjetila na penisu takve tri,četiri crvene točkice i jednu na testisima.Onako su na kožici,crveni prištići.Odlučila sam par dana pričekati da vidim kaj će se događati,pa ću onda kod doktorice.
-
I mi imamo isti problem, po testisima i pisi. Kad su mu isto te tockice bile po guzi, doktor rekao mazati Bepanthenom, sada mazemo da ne bi bilo jos gore, ali cini se da ne prolazi. Bas ruzno izgleda...
-
Kako ste riješili problem tih crvenih prištića po pišonjama?
Nama se baš ne mijenjaju,ni ne rastu ali se ni ne smanjuju.I nema ih nigdje samo po pišonji!
-
Mi ih se jos nismo rijesili, cak mi se cini da se povecavaju i sire, sad ih ima i po preponama, bas ruzno izgleda. Sutra pedijatru.
-
i martinu tako, namažem uriage cu-zn kremom i nestanu, pedijatar je rekao da uzmemo plymicol (?) ali nema šanse
-
Mum2be,ajde javi kaj je bilo kod pedijatra,može i na pp.
Da ne vučem ovog svog tamo ako nije ništa strašno,sav se onda rasplače i izbezumi od naše pedijatrice.
-
Bili, kaze da je pelenski osip, nista strasno, ali isto je dao dr. mast kad sam rekla da Bepanthenom ne prolazi. Kad se MM vrati, napisem koju mast
-
moje iskustvo... imam curu koja je imala gljivice...
a Klavocin uzokuje candida gljivice... to je jedna od nuspojava...
Pogledaj na nuspojave na stranici:
http://www.plivazdravlje.hr/pda/?sec..._menu2=&id=131
već sam pisala bobaibebi o tome
jako jako dugo sam ih se rješavala (2.mj.) i nevjerojatno teško se ih je riješiti, s raznoraznim kremicama protiv osipa, odgovarajućom prehranom i držanjem na zraku a ne u peleni nisam mogla... NIKAKO
jedino plymicol kremom otišlo je brzo i učinkovito...
Nije bilo ni svrbeža ni ničega osim crvenila, crvenih točkica, nekada ko vodenih prištića, ali rijeđe jer se brzo sušilo... nikako nije prolazilo
sretno cure!
-
Evo je, TRIDERM. Nadam se da ce pomoci, nanosi se 2x dnevno, a izmedju bepanthen.
-
mene zanimaju sve opcije liječenja... jer smo na profilaksi antibiotikom, a antibiotici pouspješuju gljivice pa nedaj bože da nam se opet desi...
Mum2Be, jel ta kremica TRIDERM isto za gljivice, jer sam pronašla u literaturi:
"...Može se preporučiti i Bepanthen, Neutrogena ili Becutan. Kad postoji sumnja i na bakterijsku superinfekciju, u početku se mogu davati kombinacije kortikosteroida s gentamicinom (Diprogenta, Belogent), odnosno kombinacije s antimikotikom (Lotriderm, Triderm) ako sumnjamo na gljivičnu superinfekciju."
http://www.vasezdravlje.com/izdanje/clanak/457/
-
Triderm pomaze, vec je puno manje.
Adrijana 66, pise da je za bakterije, gljivice se ne spominju.
U biti mi se i ne svidja sto mu je stavljam (kortikosteroidi), ali mozda bolje 2,3 dana to, nego Bepanthen danima...
-
po mom mišljenju dosta je teško razlikovati pelenski osip od gljivica, obje je crvenilo ili crvene točkice... svakako da prvo treba tretirati kao pelenski osip mažeći kremicama koje sadrže cinkov oksid a ako nejde... nažalost... dijagnoza može biti i malo lošija... al ni to nije tako strašno!
-
Opet mi s crvenilom. U biti, Triderm je kratkorocno pomogao, ali cim smo prestali mazati, vratilo se. Evo vec mjesec dana su to 3,4 crvene flekice i sad se pojavili i neki pristici. Za 2 dana nam je redovan pregled pa cu opet vidjeti sto ce nam reci. Nadam se da nisu gljivice.
-
Opet JA!
Vise ne znam sto da radim, a smotani doktor opet kaze da je osip. Kad sam pitala da nisu mozda gljivice, kaze on "mi to ne mozemo znati. Trebalo bi mikroskopski gledati" :? :?
Uglavnom, smijem li uzeti plymicol na svoje ruke? Dvjema prijateljicama dr je samo pogledala, zakljucila da su gljivice (bez mikroskopa) i prepisala Plymicol...
-
zabrinuta mama ima isti problem kojeg ste vi imale prije nekoliko mjeseci pa me zanima kako je završio osip po testisima vaših dječaka? čime ste ga izliječili?
M već nekoliko dana ima točkice po testisima... peremo ga svaki put prilikom mijenjanja pelene. mažemo bepantenom; kombiniramo platnene i jednokratne pelene. svrbi ga.
hvala vam.
-
Podižem temu...
Drugi dan nakon prestanka uzimanja Klavocina pišo mu se zacrvenio i malo natekao... Jučer zovem pedijatricu jer je petak, pa se mislim da se ne bih što iskompliciralo za vikend. Ona kaže da je najvjerojatnije od Klavocina, da kupim Triderm i mažem 2x s njim, a između Bepantenom. Danas je već bolje, ali pojavio se osip po guzi i preponama. Sad ne znam jel osip ili su gljivice. Kako sam i sama muku mučila s gljivicama naježim se čim pomislim da bi mogle bit one
U utorak se idemo cjepit pa ćemo onda točno znat o čemu je riječ.
-
Kad je imao gljivice prošle su od daktarina. Nedavno se opet pojavile točkice, ništa nije pomagalo pa smo na kraju počeli pudrat pišu i gle čuda točkice nestale
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma