Pokazuje rezultate 1 do 14 od 14

Tema: Čišćenje fuga

Graskica

Početno Čišćenje fuga

U kuhinji imam svijetle gress pločice. Fuge isto takve (svijetle, bež) . Pločice su čisto solidne za održavanje al zato fuge osjetljive jaaaaaako.
    S čime ih čistite, postoji li neki trik za izvlačenje tragova masnoće???

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Ma nema šanse. Ja sve probala, sve žive pitala i svi su mi rekli: nove fuge!

Čak sam razmišljala da sve fuge zamastim pa da bar budu podjednake boje!

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Moje iskustvo je da nema šanse izvući tu masnoću. Iz tih razloga sam montirala šipku iznad ploče za kuhanje i kad bih kuhala nešto što šprica ili proizvodi puno pare, prebacila bih krpu preko šipke. Sad sam se već toliko navikla da uvijek imam neku fora krpu koja mi paše uz kuhinju i pročice me više ne brinu. Šipka je šira od ploče za kuhanje, pa sam na rubove objesila i kojekakav pribor za posluživanje hrane. Kuhinja super izgleda.
    Drugo rješenje su uske i tamne fuge.

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Postoji nešto za čišćenje fuga al neznam kak se zove, moja mama to ima.....budem pitala pa stavim..

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Najpametnije bi bilo da se praviš da to ne primjećuješ: pa to je kuhinja, a ne galerijski izložbeni prostor.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ja to uspješno ješavam domestosom. Uzmem štapić za uši, natopim domestosom i ostavim preko noći (uz otvoren prozor). Sljedeće jutro oribam četkicom i dobro isperem vodom. Nema fuge koja nije pokleknula

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

...mislim osim što uzmem štapić za uši i umočim u domestos, izostavila sam da time premažem fuge u tankom sloju, ali se skužilo što sam htjela reći

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa
    Najpametnije bi bilo da se praviš da to ne primjećuješ: pa to je kuhinja, a ne galerijski izložbeni prostor.

Definitivno najmudriji savjet za čišćenje fuga!!!

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj malina prvotno napisa
    Moje iskustvo je da nema šanse izvući tu masnoću. Iz tih razloga sam montirala šipku iznad ploče za kuhanje i kad bih kuhala nešto što šprica ili proizvodi puno pare, prebacila bih krpu preko šipke. Sad sam se već toliko navikla da uvijek imam neku fora krpu koja mi paše uz kuhinju i pročice me više ne brinu. Šipka je šira od ploče za kuhanje, pa sam na rubove objesila i kojekakav pribor za posluživanje hrane. Kuhinja super izgleda.
    Drugo rješenje su uske i tamne fuge.
    Ovo mi je drugi fejvorit savjet.
    Zanimljivo, najdraži savjeti za čišćenje fuga su mi oni koji se svode na nečišćenje fuga

babyiris avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Pitala ja mamu. Njezin je savjet probati s praškom za pecivo i četkicom plus malo vode da sve ne bude suho.

babyiris avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Dakle, iz knjige "Sve o domaćinstvu":

Savjet za pločice.
    Ako zaprskane pločice istrljate polovicom limuna, prištedjet ćete vrijeme i trud. Nakon pola sata ispolirajte pločice čistom krpom.

Fuge.
    Fuge izribajte četkicom za zube i nekim sredstvom za čišćenje ili otopinom izbjeljivača u vodi, u omjeru 1:1, ili tekućim antiseptikom i vodom. Ako ih ne želite čistiti, bolje je fuge obnoviti.

Najbolje mi ovo na kraju, a još mi je jače što ima slika koja pokazuje kako se to četkicom riba.

Anvi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Postoji boja za fuge. Ne moraš ih mijenjati, samo ih time premažeš u novu boju.
    Ono što ja radim otkad imamo nove pločice (i fuge) u kuhinji je da svaki puta kad kuham nešto što bi ih moglo zamazati (i uvijek, obavezno kad pržim) otrgnem komad alu-folije i zaljepim na zid, tj zaštitim ga. Odlično funkcionira.

babyiris avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj Anvi prvotno napisa
    Postoji boja za fuge. Ne moraš ih mijenjati, samo ih time premažeš u novu boju.
    Ono što ja radim otkad imamo nove pločice (i fuge) u kuhinji je da svaki puta kad kuham nešto što bi ih moglo zamazati (i uvijek, obavezno kad pržim) otrgnem komad alu-folije i zaljepim na zid, tj zaštitim ga. Odlično funkcionira.
    Gdje ima te boje za fuge? Koje trgovine?

Anvi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

U Zgb ima u Migri, a vjerojatno i u Bauhausu i sl. Sigurno je mora biti i u dućanima koji su specijalizirani za keramičke pločice.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •