Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 76 od 76

Tema: Choragon- štoperica?

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Dodirko prvotno napisa
    Povijest se ponavlja... opet isto. Svaki puta kada dobijem 2 ampule Choragona ja postajem "trudna". Mučnina, povraćanje, izrazito bolne grudi...

Kako ga vi podnosite?
    Kako koji put, valjda ovisi o količini i mojoj nekoj fazi - glavnom prsi veće za broj, trbuh malo veći, ali to mi je i inače koji put u PMS-u.

Hanumice, i kod nas na VV-u se choragon dobiva kao podrška žutom tijelu, tzv. BHCG booster i kao štoperice, u Mariboru se ne dobiva itd. - to ti spada u rubriku varijacije od klinike do klinike.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Waiver and disclaimer: Barem ga ja nisam u MB-u dobivala...

hanumica fata avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

hm, pitam se kako se kod mene grudi ne povecaju?

na mene nece ni side-effects, a kamoli trudnoca

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj hanumica fata prvotno napisa
    hm, pitam se kako se kod mene grudi ne povecaju?

na mene nece ni side-effects, a kamoli trudnoca
    Iz mojeg iskustva - kad sam imala najmanje side effects (ništa jer je bio transfer embrija u prirodnom postupku, bez štoperice, samo s LH trakicama), samo su ih vratili bez ičega - e, tad sam ostala trudna. Tako da super za humor, ali to ti nema veze, iako sam of kors i ja samu sebe snimala i gledala osjećam li šta i svaki put nešto, osim tog dobitnog puta, of kors već bijah zabrijala da sam se "osušila" jer godine dolaze i čemu više da se nadam. Ergo, sretno, hanumice, you never know !

hanumica fata avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Iz mojeg iskustva - kad sam imala najmanje side effects (ništa jer je bio transfer embrija u prirodnom postupku, bez štoperice, samo s LH trakicama), samo su ih vratili bez ičega - e, tad sam ostala trudna.

ina hvala na podrsci, ja se cvrsto oslanjam na cuda i znam da ce to jednom i meni bas tako da se desi...trenutno sam relativno relaxed jer nemam vremena sa sobom toliko da se zabavljam, posto se MM i ja zenimo ovog ljeta pa smo busy

nego,razmisljala sam da otvorim topic 'uobrazeni simptomi trudnoce' pa da prijavljujemo sve bisere koje sami sebi istripujemo...mozemo u neko doba i da dodijelimo medalju za glupost ili tako nesto
    tripujem da sam jak kandidat

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

evo ja 4dpt primila 2. i zadnji choragon. molim lijepo da mi netko objasni zasto? sto podrska zutom tijelu znaci?

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

kakvo je sada stanje na VV-u što se tiče plaćanja štoperice u stimuliranom ciklusu na teret HZZO-a. Ima li netko friške informacije

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Na VV u stimuliranom postupku preko HZZO plačaš samo suprefakt sprej sve ostalo dobiš gratis.Sretno

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

tnx. Imam oprečne informacije pa mi se činilo da s obzirom na broj ljudi koji je gore, imaju pojedina razdoblje kad naplaćuju i ona kada to ne rade.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Super ja sve lijepo platila., Choragon sam platila tri ampule od 5000jedinica lijepo 450, kn...

Čujte imam hitno pitanje- meni je ostala jedna ampula choragona- tekućina i bijeli prah i piše na ampuli 5000 jel to ok?? Kupila sam cijelu kutiju , jer ako mi hitno zatreba da ne dobijem opet živčani slom

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

E pa zavisi za šta će ti trebat ak je štoperica onda se većinom daje 10 000 a ak je ona pika posle transfera onda trebaš 2 put po 2000 s tim da ti od 5000 pola ide proć

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Joj nela ne kužim te, imam od 5000 a što si rekla ono proć? ne kužim sorii-možeš mi ponovno nacrtati stavrno sam smotana..

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Sutra mi transfer, pa sam uvjerena da će mi trebati pa sam kupila tako i tu treću ampulu jer sutra je neradni dan.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

ajvica mene zanima me gdje si kupila Choragon? Odnosno, da li se to moze kupiti bez recepta u (bilo kojoj) ljekarni, kao na primjer Utrogestan?

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

kupila sam u svojoj ljekarni ali smo sami dostavili od njihovog dovavljača.Međutim choragona bez recepta možeš kupiti u ljekarni Kuharić u Zagrebu.

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

ja neznam kud ti ideš al ako ideš na VV 5 dan nakon punkcije bez obzira kad je transfer dobivaš 2000 choragona to ti je manje od pola a ostalo se baca nemožeš čuvat za sljedeći put zatim 6 dan dobivaš decapeptil i 10 dan opet 2000 choragona.Znači treba ti 2 put po 2000 choragona.
    Neznam kako da ti drugačije objasnim

mmaslacak avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj Pinky prvotno napisa
    evo ja 4dpt primila 2. i zadnji choragon. molim lijepo da mi netko objasni zasto? sto podrska zutom tijelu znaci?
    Kad se kupuje taj Choragon, koliko dođe u pakiranju
    Ja mislila da je to jedna injekcija, kad vidim sad da se prima više puta :?

bebach avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

podižem malo temu...interesira me ako netko zna koja je razlika između choragona i utrogestana?
    ako postoji negdje tema o navedenom, molim vas, usmjerite me! hvala!

tuzna avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

choragon je stoperica(mislim hcg) koja utice na finalno sazrijevanje jajnih stanica.

utrogestan je ustvari hormon progesteron- cuvar trudnoce!

bebach avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

tuzna hvala ti

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Citiraj Pinky prvotno napisa Vidi poruku
    i mene ovo zanima.....koliko to pomaze 5-6dpt ....a stoperica kazete?

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

choragon je po sastavu hcg, kako je tuzna napisala, i nakon transfera se može i ne mora davati kao dodatna podrška žutom tijelu (booster) da luči progesteron (kojeg i sami dodajemo utrogestanom), a kao štoperica se koristi kao zamjena za skok LH.

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Meni je dr. rekao da bi bilo dobro da je uzimam pošto Utrogestan mislim i piti pa slabije djeluju, ovako se s štopericom nadopunjuje, to je kao dodatak koliko sam shvatila

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Ako sam dobro shvatila, mogu imati lažne simptome i ako vadim betu prerano lažno pozitivan nalaz? Savršeno, sad se mogu prestati opterećivati pikanjem i sličnim i mirno čekati 14. dan.

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

mojca, treba ti bar 5 dana da choragon izađe iz tijela, tako da PREPORUČAM U SVAKOM SLUČAJU, bio choragon ili ne u igri čekati 14. dpt, jer se ranijim pravljenjem testova možeš samo i više zbedirati. npr. napraviš test 10.dpt i vidiš slabu crtu - tisuću pitanja - jel od choragona, ako nije je li jako mala pa je tako blijeda, pa hoće li rasti, pa kupiš sutra identičan test, pljuneš opet 20-30 kn, pa buljiš u onu crtu, pa jel ista ko jučer, pa je ona od jučer još malo izblidila jer je prošao dan, pa.... tisuću GLUPOSTI. i šizenje do max. ta 4 dana od 10. do 14. dpt.
    been there, done that.
    imala sam 2 biokemijske, da sam čekala 14. dan možda ne bi ni znala za njih (jer su bile oko 20) i bilo bi mi PUNO lakše u životu. nego da se pitam zašto je 2 puta došlo pa ošlo ko što bi stare babe rekle.

lažne simptome od choragona nećeš imati.
    ja simptome nikada nisam imala, ni kad sam ostala trudna.
    lipo čekaj 14. dpt. amen. i 14. dpt vadi BETU da budeš 100% sigurna.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Hvala Pinky.

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •