Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 87

Tema: Tekućina

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno Tekućina

Koliko tekućine dnevno popijete?
    Što volite piti, a što pijete?

Ja sam ovisnik sam o coca-coli. Pokušala sam se "skinuti" ali ništa drugo ne mogu popiti u toj količini a da mi se ne zgadi nakon jednog dana. Osim cole jedino još vodu mogu koliko toliko piti, ali isto ne previše.

LeaB avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Voda i čaj. Čaj kad je hladno, a vodu uvijek.
    Sokove rijetko i to samo bez šećera.
    Coca-cola je koma, stvarno ti želim od srca da se odvikneš od nje. Kompenziraj je sa nekim drugim sokom. Natjeraj se.
    Jetra je teško podnosi. To je čisti otrov.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Pijem dječiji čaj ili vodu. Ne znam, mislim da dnevno popijem negdje oko litru, litru i pol.

Colu nikad nisam voljela do trudnoće, kad opet nisam smjela, eventualno tu i tamo, sad dojim-opet ne smijem.
    Zato jedem non-stop

Ali znaš kako si možeš pomoći (barem sam ja tako u trudnoći) - vodu bi si ulila u male flašice (najzgodnije su mi bile one male od Jane od 2,5dcl), stavila bih ih u frižider i kada bi mi se pušilo (bila sam prije trudnoće strastveni pušač) ja bi si malo gutnula i tako svaki put kada bih osjetila potrebu za duhanom ili pak slatkim. Poslije te ode mi se uopće nije pušilo i nije me ''pitalo'' za slatkim.
    Nisam izlazila iz stana bez bočice, nema šanse-postala ovisna o vodi

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

dnevno popijem 2-3 dcl tekućine.
    voda ili neki sok.

i tako cijeli život. čak i za vrijeme intenzivnog dojenja, čak i sad kad sam i trudna i dojim.

ali tako mi paše.

jedino problem koji imam, a koji bih možda mogla poboljšati unosom više tekućine, jest suha koža.

LeeLoo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

,,,jooooj,pijem jako malo ..-al' najviše pijem kompot i čaj,kompot rađe( jabuke,šljive,grožđice,šećer i cimet.... )

a zakaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

meni se zna dogoditi da prodje dan, i navecer skuzim daje sva tekucina koju sam popila bila ona u kavi (popijem 2-3 kave dnevno, kad pijem u kaficu natjeram se da popijem i onu vodu koja dodje uz kavu, ali tesko mi ide niz grlo).
    onda me navecer uhvati uzasna zedj, pa popijem nekoliko casa vode i osjecam se ko zaba.

Irchi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Voda je No1, pijem je cca 2-3 litre dnevno (u trudnoći i na početku dojenja sam išla i preko 4 ). Ponekad popijem Colu i sokove ( guste, što prirodnije).
    Od čajeva, zeleni i kamilicu bez ikakvih dodataka.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

jakooo malo pijem tekucine
    jednostavno mi se netrazi, ujutro popijem kavu ili caj često do navece nista i onda se navece se sjetim da nista nisam pila pa popijem cedevitu casu.. dvije..
    Jedno vrijeme sam se tjerala da pije sto vise pa am abnormalno pila cajeve (brusnica,jabuka s cimetom,vanilija,visnja-to su mi omiljeni bili dok mi se nije sve zgadilo :/

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj a zakaj prvotno napisa
    meni se zna dogoditi da prodje dan, i navecer skuzim daje sva tekucina koju sam popila bila ona u kavi
    Ovako i ja.

Ali sada kada sam trudna ipak pijem više. Najčešće vodu. Sokove baš i ne volim, gazirano pogotovo. Za vrijeme dojenja sam isto pila samo vodu. Ali kod mene je problem što mi voda ne utaži žeđ, nego sam od nje još više žedna.

LeaB avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj Paulita prvotno napisa
    Ali kod mene je problem što mi voda ne utaži žeđ, nego sam od nje još više žedna.
    Ovo je nemoguće. Tijelo ti traži još tekućine jer mu je očito nedostaje. Pa mi smo 70% vode.
    Nema šanse da ti sok utaži žeđ bolje od vode.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Paulita tako i meni .. jedino kad pijem vodu iz fizidera onda je ok a ovako iz pipe ili boce samo mi bljutava i onda moram jos soka popit .. :/

LeaB avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

P zar vam se ne čini da vam tijelo šalje poruku da je to vode što dobiva premalo, pa zato treba još.
    Sokom se zasićujete.

http://www.advent.hr/prehrana/osnovno/8natdocs_voda.htm

Da malo spomenem:
    ...No, mnogo je realnije i razumnije piti više od toga kako bismo sigurno zadovoljili sve tjelesne potrebe. Postoje neke situacije i stanja organizma kada je dnevna potreba za vodom znatno povišena. Topli i suhi klimatski uvjeti, boravak na višim nadmorskim visinama, pojačana fizička aktivnost, kao i bolest, mogu povećati potrebu organizma za vodom čak za 80%. Prekomjerni unos soli, šećera ili bjelančevina kroz prehranu također zahtjeva veću količinu vode da bi se normalno mogli probaviti. Povraćanje, proljevi, dojenje i čak i prehlađeni nos koji curi povećavaju gubitke tekućine koji se moraju nadoknaditi adekvatnim pijenjem vode.
    Znakovi dehidracije (nedovoljne količine vode u tijelu) uključuju žeđ, suha usta, slabost...

...Ledeni napitci prebrzo smiruju žeđ, tako da čovjek korištenjem takvog pića uglavnom pije premalo tekućine. Najbolja tekućina za piće je lagano mlaka voda...

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Znakovi dehidracije (nedovoljne količine vode u tijelu) uključuju žeđ, suha usta, slabost...
    ja nemam te simptome

Dalm@ avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2006

Početno

Premalo pijem i to mi je zbilja loša navika. Pogotovo što sam niskotlakaš.
    Dehidriranost se vidi i po boji urina:
    sve tamnije od blagožućkastog (ako izuzmemo mogućne bojanje zbog neke namirnice ili lijeka) je znak da trebamo više piti.
    Vode prvenstveno.

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

od prije par mjeseci bojkotiram coca colu jer imaju veze s (kršitelj koda)om.

do tad sam je popila na cisterne.

i kad bi me itko pitao sto najvise volim piti, moj je odgovor uvijek bio - colu.

voda mi je fuj. od nje sam i ja zedna. cajeve, kompote - volim ali mi dosade. vocni sokovi su mi fuj.

a pijem puno. 2-3 litre dnevno. u jednom periodu (kad sam rodila nou) pila sam i preko 5 (pet) litara vode dnevno. vodu podnosim jedino janu ili hladnu vodu iz slavine... ali ne svaki put. al se natjeram...

jako sam si komplicirana sto se tice toga sto cu piti. a problem mi je u tome sto stvarno imam potrebu piti... ako "dehidriram" osjecam slabinu, padne mi tlak, spava mi se... pa se natjeram da popijem bar 5-7dcl vode...

e, da, i kad pijem, moram popit bar 4-5-6dcl tekucine, inace, ko da nisam ni pila...

i sad umjesto cole, mlatim coctu kad imam para

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Meni je super razrijeđeni sok od jabuka (sok bez šećera, ili onaj čisti koncentrat što se u makrobiotici koristi za zaslađivanje, ili obični sok za piti ali bez šećera) uglavnom vrlo blagi (običnog soka stavim 1/4 ili 1/3) sa običnom ili mineralnom vodom (to je lažni gemišt).
    Ako tako voliš kolu, napravi si bambus s jabučnim sokom i običnom ili mineralnom (ako voliš puno mjehurića) vodom - trećina kole, trećina soka, trećina vode. Jako je fino, ja ne volim čistu kolu jer mi je preslatka, ovako dobije malo kiseline.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno Re:

Na poslu si stavim na stol Janu od 1,5 l i nastojim je popiti u 2 dana. Doma puno manje pijem. Pijem iskljucivo vodu, sokove jako rijetko, tu i tamo u restoranu uz rucak, ali sada sve cesce i tamo narucim vodu.

LeaB avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Ja Janu sredim u jednom danu.
    Bez po muke.

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ma nema kod mene razblazivanja "ne pijem bevandu, cista voda, cisto vino" bi rekao bebek...

ponekad razrijedim vocni sok (jabuku naprimjer), ali colu, tj. coctu - nema sanse...

a janu od 1,5 smlatim u 3-4 puta, tj. za pola dana...

ma tjeram ja sebe piti vodu, inace mi pozli al da je volim - ne volim je. i gotovo.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Definitivno premalo pijem, ali valjda mi više i ne treba.
    Ujutro 2 dl čaja, poslije ručka 2 dl vode i to je to. A često i tih 2 dl vode preskočim.
    U zadnje vrijeme, žeđ gasim mandarinama.
    Colu ne pijem već 13 godina. Boli me želudac od nje. A fina je, nije da nije, ali skroz sam se odviknula.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj LeaB prvotno napisa
    Citiraj Paulita prvotno napisa
    Ali kod mene je problem što mi voda ne utaži žeđ, nego sam od nje još više žedna.
    Ovo je nemoguće. Tijelo ti traži još tekućine jer mu je očito nedostaje. Pa mi smo 70% vode.
    Nema šanse da ti sok utaži žeđ bolje od vode.
    Ali stvar je u tome da se ja moram natjerati da nešto popijem, osim kave. I uopće me tijelo ne traži. Npr. popit ću čašu soka i to mi je dosta za cijeli dan, a ako popijem čašu vode, popit ću još tri. Možda je stvar u tome što pijem jako razrijeđene sokove. Čak i one koji se ne miješaju s vodom.

LeaB avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Paulita, tijelo se na sve navikne, koma je to što mi ne marimo za neke stvari jedna od njih je i pijenje tekućine. A posljedice su onda koma.
    Voda je zaslužna za pravilnu gustoću krvi, za čišćenje organizma; što manje pijemo manje se izlučuju štetne tvari iz nas, kod trudnica za bržu izmjenu hranjivih tvari između mame i bebe...
    U svakom slučaju bi se trebalo siliti da pijemo vodu i to onda s vremenom prelazi u naviku.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

LeaB, ja se potpuno slažem s tobom. Sada u trudnoći zaista pazim i dosta pijem. Isto je bilo i kada sam dojila.

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Nema šanse da bi popila razrijeđenu colu. Ne pijem ni Coctu, ni bilo koju drugu colu. Samo Coca-cola
    Količinski pijem puno, tijelo mi baš traži, ali šteta što je od toga 2/3 cola
    Kad bih uspjela izbaciti colu, mislim da bi mi s njom otišlo i dosta kila, s obzirom na šećer u njoj.

Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

ja pijem vodu i opet vodu
    vrlo, vrlo rijetko neki sok a i to se desi vrlo rijetko
    popijem od 1-2 l dnevno....
    a ono sto mi je nabolje, jeste da ja cim ustanem i operem zube moram popiti bar casu vode, pa su me ubjedjivali da imam secer a mislim samo da je to stvar navike....

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Pošto dojim pijem ledeni čaj ili sok od jabuke i nekaj malo vode ali inače samo colu. Od svih prirodnih sokova imam žgaravice , vodu nevolim, od jana s okusima mi je zlo.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Brunda prvotno napisa
    Nema šanse da bi popila razrijeđenu colu. Ne pijem ni Coctu, ni bilo koju drugu colu. Samo Coca-cola
    Količinski pijem puno, tijelo mi baš traži, ali šteta što je od toga 2/3 cola
    Kad bih uspjela izbaciti colu, mislim da bi mi s njom otišlo i dosta kila, s obzirom na šećer u njoj.
    brunda - ja sam bila ovisnica o coli. naime, ona IZAZIVA OVISNOST. događalo mi se da navečer proživljavam pravu krizu ako nije bilo cole, i u 10 navečer trčim do noćnih kioska :shock: :/ ...

rezultat?

u 6 mjeseci -6 kila viška. od kojih nikakvom pažljivom prehranom nisam uspjela skinuti ni grama. i upala gušterače... pa ti probaj (bolovi da ti mozak stane...).

btw - ne znam da li su ti u mailu doplivale slike kombinacije cole i mentos bombona? navodno je dvoje djece umrlo u brazilu od toga.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

1,5-2 litre vode (obične iz pipe) dnevno i pola litre mlijeka. Sokove voćne rijetko, gazirano skoro pa nikad.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

zaboravih napisati: ja pijem vodu, i 2 šalice kave dnevno.

u kafiću obično uzmem jako kratku kavu, jer mi je bitnija ona čaša vode koju dobijem uz nju . sokove ne pijem, čaj samo kad sam bolesna (npr. sada )

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

..skoro uopce ne pijem vodu, samo sokove..oko 2 litre na dan..mogu se jedino prisiliti na Janu sa nekim okusom.. :/ ..

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    dnevno popijem 2-3 dcl tekućine.
    voda ili neki sok.

i tako cijeli život. čak i za vrijeme intenzivnog dojenja, čak i sad kad sam i trudna i dojim.

ali tako mi paše.

jedino problem koji imam, a koji bih možda mogla poboljšati unosom više tekućine, jest suha koža.
    sve potpuno isto :/ , može mi proći dan bez vode. Perutam se grozno iako se stalo premazujem...ipak, čitala sam negdje da suhoća kože nema veze s unosom vode.

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ja količinski pijem dosta tekućine i isto imam suhu kožu.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

darling - i antifriz je tekućina .

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj sorciere prvotno napisa
    darling - i antifriz je tekućina .

A što se tiče ovisnosti, stvarno stvara. Ja ne pijem kavu, ali me zato boli glava kad ne popijem colu. Glavobolja prestaje jedino ako popijem Voltaren ili 1/2 l cole

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

znam, zato te i upozoravam... meni je i jetra zveknula...

Osoblje foruma pujica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

A što se tiče ovisnosti, stvarno stvara. Ja ne pijem kavu, ali me zato boli glava kad ne popijem colu. Glavobolja prestaje jedino ako popijem Voltaren ili 1/2 l cole
    je, istina, stvara ovisnost i osteoporozu pa ti pij toliko Cole

Čak i ako unosite dovoljne količine kalcija, ispijanje samo četiri čaše coca-cole tjedno može vas dovesti do povećanog rizika od osteoporoze. Kod muškaraca to nije slučaj.

Rezultati su to američke znanstvene studije koju su proveli na 2.500 osoba, a njezine rezultate objavili u časopisu American Journal of Clinical Nutrition, prenijeli su britanski mediji.

Istraživanje u kojemu su sudjelovali muškarci i žene pokazalo je da je konzumiranje coca-cole povezano sa slabijom gustoćom koštane mase kod žena bez obzira na njihovu životnu dob ili dnevni unos kalcija u organizam. Za razliku od žena, kod muškaraca nije zabilježena takva pojava. U Velikoj Britaniji osteoporoza ili tzv. bolest poroznih kostiju evidentirana je kod više od milijun žena, a pretpostavlja se da su stvarne brojke još više.

Istraživanje su proveli znanstvenici s bostonskog Sveučilišta Tufts pri čemu su muškarci uključeni u studiju ispijali pet čaša coca-cole tjedno, a žene četiri čaše. Oni su ustanovili da je konzumiranje ovog napitka povezano s manjom mineralnom gustoćom kostiju kod žena, a ustanovili su i kako smanjena mineralna gustoća kostiju nije zamijećena kod žena koje su pile druga gazirana pića.

Sastojak coca-cole - fosforna kiselina, pretpostavljaju znanstvenici, mogao bi biti djelomično odgovoran za otapanje kalcija u kostima. "Smatramo da nakon konzumiranja većih količina coca-cole fosforna kiselina sadržana u tom napitku stvara kiselu sredinu u krvi, nakon čega dolazi do otapanja kalcija u kostima što narušava opći balans", izjavila je prof. Katherine Tucker, direktorica Odjela Epidemiology and Dietary Assessment Program pri bostonskom Sveučilištu Tufts. No, ona također dodaje da postoje neke kontroverze u takvom tumačenju. Bilo kako bilo, prof. Tucker savjetuje ženama, posebno onima koje su u rizičnoj skupini za razvoj osteoporoze da ograniče konzumiranje coca-cole, odnosno da to piće konzumiraju povremeno.

"Ono što je nama znanstvenicima intrigantno u ovom istraživanju je da je čak i kod onih žena koje su u svoj organizam unosile dovoljne količine kalcija putem hrane ili tableta, istodobno konzumirajući četiri čaše coca-cole tjedno zamijećen negativan utjecaj tog napitka na mineralnu gustoću njihovih kostiju."

anabela avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

ljeti pijem jako jako puno tekućine, najviše vode i ledenog čaja
    a zimi malo, većinom čajeve ili cedevitu
    Coca colu ne pijem pretjerano kao ni ostala gazirana pića.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Do pretprošlog ljeta pila sam kavu na litre, ali onda smo krenuli raditi bebu pa sam prestala "cold turkey" - tri dana me tako glava boljela da sam jedva gledala!
    Prešla sam na zeleni čaj, ali onda sam vidjela da i on ima kofeina pa sam sad na roiboosu, napravim si vrč od 1,7 l i stalno pijem. Slistim vrč i pol do dva na dan! Plus dvije šalice mlijeka od pozitivnog testa, za bebu , a u kafiću pijem vodu (vrlo rijetko kavu bez kofeina).

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

voda, voda i voda, i caj bez icega. puno ih pijem.

ponekad cockta (colu ne pijem jer dojim a zeko reagira na kofein).

ne podnosim kavu ni ista slicno, a ne podnosim ni gazirane 'vocne' uzase. jedina slabost su mi cola i cockta, ali trudim se piti ih jaako rijetko. vocne sokove pijem rijetko.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

fuj kakav topik... ožednila sam...

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

U to ime odem i ja (zalutala ovamo) smlaviti čašu izvorske vode.
    Cola je i meni tak fino sredila jetru da su me 2 homeopatice popravljale godinu dana... ježim se kad se sjetim Cole. Bljakbljak. A mislila sam - a šta svi imaju protiv, ja ju tak fino podnosim... (je, sam do kad?).

Cockta jednom mjesečno, od kave samo instant il s malo kofeina svaka 2-3 dana, od čaja zeleni (sencha i bancha bez ičeg) i šipak (hladni, bez šećera) i svakako 2-3 litre vode (il filtriram il kupim izvorsku).
    Sad u trudnoći me traži i mineralnu, al nju baš ne voli zdrndan želudac (trofej stečen u kombinaciji s preopterećenom jetrom).
    Eto litanije postponoćne...

ekica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

pijem vodu i to solidnu količinu - oko 1,5-2l dnevno.
    sokove ne pijem uopće, možda rijetko u kafiću naručim neki ledeni čaj ili gusti.
    popodne kada sam doma (+ vikend) radim sokiće u sokovniku i pijem čajeve (u zadnje vrijeme je stolisnik aktualan).

Još da mi je MM-a dovesti u red... njemu se sokovi vrlo mili (srećom, ne pije gazirano, toga u našoj kući nema) :D

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Evo još jedne vodopije! Sjećam se da sam isama u nekim davnim danima tamanila guste sokiće, Coca cole, Spriteove i slično, doduše u pristojnim količinama manje no što je potrebno za ovisnost. I tako jednoga dana, čituckajući knjigu Jane Fonde (osamdesetih, dok je bila u aerobik i makrobiotika fazi), odlučila ja prestati piti te sokiće. Kad sam nakon dosta vremena otvorila limenku Spritea nisam ga više mogla piti, isto kao i gusti sok, koliko su mi bili umjetni. Danas je isto, može čašica tu i tamo u društvu, k'o alkohol. Također mi jei dobar dio voćnih sokova iz tetrapaka odbojan, jer osjetim ogromne količine šećera u njima i nekako su mi umjetni.

Manjak vode i suha koža su često vrlo, vrlo povezani, a kada se pije premalo telućine organizam se prilagodi, radi na rezervi i nije žedan.

O posljedicama ima popriličo u knjizi "Niste bolesni - žedni ste". (Da prostite, vratih je neki danu knjižnicu pa ne znam jesam li baš najtočnije napisala naslov, ali tu je). Autor zagovara tezu da dugotrajna kronična dehidracija uzrokuje niz civilizacijskih bolesti - čira, visokog tlaka, dijabetesa, artritisa... a sve se uspješno (OK, sigurno ne baš 100%- to je moja opaska) može prevenirati dovoljnim unosom vode.

Vidim da se neke od vas tuže da ste od vode još žednije. Paradoksalno, ali može biti da čaša vode budi uspavani i dehidrirani organizam.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Joj, Brunda, kako li te razumijem...

Prvih mjeseci dojenja srezala sam Colu na 2-3 dcl 2x tjedno, sad sam opet na pola litre dnevno ...Što je najgore, to je još super naspram 1,5 litru dnevno koliko sam pila prije trudnoće. Ovisna sam o Coli i jako, jako živčana ako je ne pijem dan-dva.

Razrijeđivanje ne dolazi u obzir, meni je gadna i Cola u plastici nakon što odstoji...Preferiram one u limenci (to mi je sad i doza - dvije limenke na dan).

Pijem dosta vode, oko litre i pol, a prvih mjeseci dojenja pila sam sigurno 4 litre, čim bi se mali prištekao ja sam uzela flašu i eksala po par deci...

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a ja mislila da sam ovisnik o koli

ja pijem: na tašte vodu (moram obavezno kad operem zube jer mislim da ću se ugušiti), potom sok i bijelu kavu uz doručak, onda opet sok,
    onda kolu-jedna čaša ako je ima doma a ima je skoro svaki dan,
    onda vodurinu, nekad cijedim naranče (svaki drugi dan) pa se natačem,
    i opet pred spavanje vodu (nakon paste za zube).

Audrey avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja imam tu 'grešku' da uopće ne osjećam žeđ, ono što ja osjetim je GLAD. I nešto pojedem, i sve je u redu. Ali sam srećom prije dosta godina skužila da mi tijelo brka signale, pa sam počela pratiti koliko tekućine unosim - mislim da je sveskupa s juhom, kavom,... bilo manje od pola litre.
    Onda sam počela s taktikom da mi čaša, boca s vodom ili čime već, budu stalno na oku. Malo mi je bilo nezgodno i nekako neotesano bocu mineralne držati na poslu na stolu (a padali su i komentari tipa: tu je voda, a vino skrivaš?), ali ako mi ne bi bila pred nosom ja bi zaboravljala piti.
    Sada na stolu uvijek držim ili bocu mineralne vode, ili šalicu od 6 deci s čajem, ili britu (kad se sjetim kupiti filter), k'o u birtiji.
    Ali, koliko ta taktika zapravo pali, skužim nakon vikenda provedenog kod kuće. Kad su mi u ponedjeljak usne suhe, onda razmislim i shvatim da je to zato jer sam prošla dva dana jako malo pila.

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Luna, ti si još mila majka za mene. Bolje da ni ne napišem koliko je ja dnevno stučem
    Vidim da nijedna od vas nije to spomenula, ali ja ne mogu jesti ako ne zalijevam s tekućinom. Nema šanse da pojedem obrok a da između zalogaja ne pijuckam. Presuho mi je sve.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

probaj neko vrijeme jesti juhice i čušpajze . to sigurno ne treba zalijevati...

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj Audrey prvotno napisa
    Ja imam tu 'grešku' da uopće ne osjećam žeđ, ono što ja osjetim je GLAD. I nešto pojedem, i sve je u redu. Ali sam srećom prije dosta godina skužila da mi tijelo brka signale, pa sam počela pratiti koliko tekućine unosim - mislim da je sveskupa s juhom, kavom,... bilo manje od pola litre.
    Da ne prepisujem sve, ali taktika je odlična. Inače, dobro si me podsjetila - signali gladi i žeđi se često brkaju. Znaju biti vrlo, vrlo slični.

Coca colašice - a da malo prekontrolirate šećer u krvi?

Zaslađene cuge (a Coca cola je jezivo zaslađena da se sakrije kiselina pa je još k tome i dobrano gazirana da ju uopće možeš popiti - pokušajte ju piti kad se izduši) podižu inzulin, šećer u krvi pada pa organizam logično traži još. A i brak kofeina i šećera hoće izazvati ovisnost.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

mrzim kolu.
    i sva gazirana pića.
    i sve sokove.
    volim vodu, ali sam lijena dići se i popiti: kad mi je boca pred nosom, popijem dvije litrebez problema, kad nije - ne moram piti pet dana.
    mrzim hladnu vodu, to je problem - gdje god dođem, konobari

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •