Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 87 od 87

Tema: Tekućina

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Hladna voda je katastrofa za želudac i dvanaesterac, kao i sva ledena pića. Ja poblesavim na konobara kad mi u čašu s vodom natrpa još 6 kocki leda i svugdje napominjem da hoću MLAKU (i svi bleje ko da nikad nisu čuli da se voda, mineralna a i većina sokova mogu piti i na sobnoj temperaturi).

Hladnoća je primjerena samo pivu. A i to pustim da malo odstoji kad vadim iz fridža (a u zadnjih 8 mjeseci sam popila samo 2 flaše, eto kak se može biti čedan u trudnoći ).

Tijelo zbilja treba stalno ispiranje običnom vodom (iznutra). Znam i ja neke koji misle da su gladni kad su žedni... imaju dost kilica viška.
    Voda (temperirana) je zakon!

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Može vam biti čudno ali ja ni ljeti ne pijem hladno ,najviše mi odgovara normalna temperatura pića.Obična ili gazirana voda .Popijem oko litru na dan.

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Ne pijem nikakva gazirana pića ni sokove,osim prirodnih(tek ocijeđenih),tu i tamo čašu vina.Pijem minimum 2 l vode dnevno,plus mlijeko u kavi,juhe i ostalo....

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

za mene vrijedi voda, vino ili zajedno

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Evo javlja vam se ex ovisnica o coca-coli, ali sada totalni prirodnjak što se tiče tekućine. Pijem svježe ocijeđene sokove, vodu, čajeve ubrane rukom mog tate, kompote (ne kupovne), vino (domaće), rijetko pivo.
    Što se tiče cole, jedno vrijeme nisam mogla podnijet da je nema u frižideru (kupovali smo pakiranja od 6 kom po 2 l), ali kad sam se naslušala o njenoj štetnosti, rekla sam dosta. I mogu vam reći da se uopće nije teško odviknuti, već nakon vrlo kratkog vrem. vam ne fali, dapače, sretni ste što ju ne konzumirate! (i MM je uspio, totalni cola manijak, čak je i vino miješao s colom)

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa
    mrzim kolu.
    i sva gazirana pića.
    i sve sokove.
    volim vodu, ali sam lijena dići se i popiti: kad mi je boca pred nosom, popijem dvije litrebez problema, kad nije - ne moram piti pet dana.mrzim hladnu vodu, to je problem - gdje god dođem, konobari
    Istva stvar, posebno poboldano.

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

I ja definitivno pijem premalo, ponekad prodje cijeli dan a ja budem na jutarnjoj kavi. . . ali pijem vodu, ponekad sokove ili ono sto sam nedavno otkrila a to je rooios caj sa aromom meda. . . navecer ga slozim pola litre i strusim ko' od sale. Volim i Janu jagodu ili ovu novu s brusnicom. I niakd, apsolutno nikad ne pijem hladno. . sve na sobnoj temperaturi. . .

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Evo coca-cola je bila moj jedini porok do prije nekoliko tjedana. Nikad pušila ni pila čak ni kavu, ali ovo mi je bila glavna tekućina, a nekad i hrana.
    Pročitala ja teoriju o osteoporozi, inače me malo leđa zezaju, a s obzirom na niži indeks tjelesne mase u rizičnoj sam skupini i odlučila: više ne pijem!
    Muž se rugao znajući kako sam uvijek morala imati coca-colu pri ruci da neću izdržati ni dva dana, međutim prestala sam bez problema.
    Samo sada moram imati juice u hladnjaku.
    I u potrazi sam za novim porokom, ne računajući čokoladu ...

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Malo da se izjadam i vidim da li ste se sve odvikle od coca-cole ili?

Ja je pijem k'o luda.... i znam da mi šteti, i znam da me utromljava, ali džabe! Finaaaa miii jeeee... kada je tek otvorim (limenku, NARAVNO) pa se mjehurići počnu dizati, pa je počnem piti dok me ne zagrebe...mmmmm...

Ja je pijem godinama, sramota me reći koliko i koliko dnevno. Čudom se čudim što nisam već bolesna od nje, ali sigurna sam da će me to jednom sustići. Sve planiram otići do dr. da mi malo jetru pregleda, jer ipak sam kroničar!

Pijem i jako puno vode. Voda mi je zakon, pogotovo Jana!!! I nju ločem...

Znači: žderem, pijem kolu, pijem vodu!

I kada bi bila na dijeti i ne i bi pila kolu super bi se osjećala, ali ne mogu bez nje, pa makar, i onda kada bi je popila imala bih osjećaj da sam se odmah udebljala i utromila...
    Vidim da Montignac daje rezultate, neki dan je kupljen sobno biciklo koje mi je super i vozim po 15 min. Za žeđ vodu, za užitak COCA-COLA!!!

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

nema ti druge nego da se pogledaš u ogledalo i kažeš:
    ja sam Maslačkica, i ja sam ovisnik o Coca-Coli

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Možda bi se trebala prijaviti na AA sastanak (anonimnih)....:D

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Jako malo pijem,većinom vodu,a u jutro i popodne obavezno kava.Morat ću se natjerati da više pijem jer sam primjetila da postajem umornija i suša mi je koža zbog manjka tekućine.

cvijetak avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Da mi je znati što stavljaju u to smeće (Coca-colu) da ljude toliko mami. Ja sam u trudnoći imala problema s jetrenim probama i cijelo to vrijeme sam se čuvala gaziranih sokova (popila sam tijekom trudoće ukupno 2 dcl gaziranog jer nisam htjela svojoj bebi činiti zlo). Kad sam rodila, malo pomalo sam se navukla na gazirano i otad imam problema s kilogramima, sad se pomalo od tog svega odvikavam, ali MM je posljednjih mjeseci postao ovisnik o istoj i što god da kažem - ne pomaže

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

ja pijem samo vodu otkad znam za sebe, sok tu i tamo (jako rijetko). gazirano uopce ne pijem, nikad!

Ava M avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Voda, definitivno! Ponekad možda ona s jagodom, limunom ili brusnicom, nekada i sok od jabuke.
    A što se temperature tiče, uvijek me je nerviralo kad tekućinu ne mogu popiti naiskap, zbog hladnoće,već nakon par gutljaja stati. Čak ni ljeti.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Maslačkica prvotno napisa
    Možda bi se trebala prijaviti na AA sastanak (anonimnih)....:D
    prije bi bili ACC

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

ja sam bila ovisna o coli, minimalno litra, litra i po dnevno. Ujutro nisam funkcionirala bez nje, na poslu su samo radi mene morali imati zalihu flašica od pola litre (tajnica je imala traume od mene kolko sam urlala svaki put kad ne bi bilo cole u uredu). Radije bih se odrekla kruha nego Cole. I nije me opametilo ni to što sam se jednom otrovala pa sam završila na ispumpavanju želuca ni što sam imala problema s jetrom.

Uglavnom, prestala sam one sekunde kad su mi rekli da sam trudna. Sad sam u20tj. - nisam popila ni kapi
    Tako da ne razumijem priče "ne mogu se odviknuti, jadna ja.."

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Evo još jedne ex-ovisnice. MM rešio da bojkotujemo Coca-colu i ja pristala teškom mukom. Ali sad: ja sam vissnja i ovisna sam o crvenom švepsu (i odvratan mi je ukus u ustima posle njega, ali nešto me vuče da pijem gazirano...... sad ću da šaljem MMa do kioska!)

drndalica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

joooj ja nemogu vjerovati kolike količine cole pijete. :shock: Meni dođe s vremena na vrijeme želja da popijem nešto 'zločesto'. To se desi možda 1-2 puta mjesečno, za roćkas ili neku drugu feštu. Ali , svaki put nakon što popijem colu - zapeče me savijest. Kad se samo sjetim koliko je to šečera i otrova!!! Poznajem osobu koja je uprvo colom upropastila zdravlje - danas je čovjek na dializi (nema bubrega). Pio je hektolitre cole.

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

to je isto kao da kažeš da ne možeš vjerovati zašto netko puši kad je to nezdravo ili zašto jede ako je debeo :shock:

vlac avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

pijem 1-2 litre na dan- vode, cedevite, iso sporta i čaja. U bircu volim popiti colu ili sok od jabuke. U trudnoći sam pila više od 2 litre, a kad sam dojila i po 5 litara. Moja familija nije mogla vjerovati vlastitim očima kad su me gledali kako stalno ulijevam vodu u sebe. Sad si ni ja ne mogu zamisliti da popijem tu količinu.

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Dizem temu.

Pijem jako malo tekucine. U prosjeku je to nekih 3-4 deca dnevno. Prije mjesec dana sam krenula u boj. Uz svu moju dobru volju i organizaciju da pijem 2 litre vode dnevno - neuspijeh.
    Ja jednostavno nemam kapacitete za to, bude mi lose vec od jedne litre, idem na wc sto puta...
    Vise mi je dosta kvocanja ljudi oko mene da moram piti 2 litre dnevno. PS ja svojih jedva 50 kg ne trebam normu kao i oni od 70kg, zar ne.

Negdje sam cula da se od previse vode gube minerali kroz mokrenje...

Sad sam na pola litre vode iz flaske na poslu, plus kuci nesto soka.

Nikad nisam zedna, pijem uglavnom kad brzo jedem pa da mi tekucina pogura hranu da stane jos hrane

I jos sad procitam da za niski tlak trebam piti puno vode.

Sto bi meni bilo puno???
    Posljednje uređivanje od S2000 : 01.08.2012. at 22:28

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Meni je 3 dcl samo nakon buđenja, pa onda čaj, pa cijelodnevno tankanje...
    imam osjećaj da popijem na litre i litre.
    A isto tako poznam mnogo ljudi koji ne mogu 2 dcl popiti, to mi je nevjerovatno.
    Ništa, tjeraj se, nosi flašu uz sebe i pokušaj vidjeti koliko gutljaja možeš popiti bez da ti je muka
    i onda tako pij svako malo.
    Ili možeš skuhati litru čaja, ohladiš i to piješ ako ti je to lakše za popiti.
    To je jedino što mi pada na pamet

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Caj mogu samo zaseceren, pa to dode kao sok...
    Al ja se ni ne sjetim da moram pit. Flaska stoji na stolu na poslu i ne nosim je doma ( jer je zaboravim vratiti), a kuci uvijek nesto radim i ne sjetim se piti.
    Da mi bar netko kaze litra je dovoljna, bila bi hepi!

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

S2000 i ja sam isto kao i ti
    pila malo, sokove, gazirano, vodu tu i tamo, samo hladnu, pa ne setim se da je ohladim, pa mi nije lepa ova iz česme...
    i onda krenuo kamen iz bubrega, pa bolovi, pa mesecima pregledi na 10 dana, pa se kamen zaglavio, pa hoće li mi ga vaditi hiruški ili ne...
    imala sam sreću da je dva dana pre zakazane operacije sam ispao
    al da vidiš kako sad pijem vodu
    litar ujutru pre izlaska iz kuće, i litar uveče pre spavanja obavezno, a onda između još svega dok sam napolju...

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Sva tekućina se računa. I sok i kava i juha. Ali 3-4 deca dnevno je nemoguće premalo. Litra ti je minimum. A bar litru i pol bi bilo dovoljno.

Ne smije se odjednom popiti više od pola litre. Iako meni po ovim vrućinama nije nikakav problem bočicu vode na eks.

Probaj se prisiliti. Dok piješ kavu uvijek popi i onih 2 deca vode. To paše.
    Zadaj si zadatak-pripremi pola litre vode za prvi dio dana i pijuckaj svaki sat malo. Drugu pollitrenku za popodna. I još uz to drugu tekućinu.

Da ti ne bi bilo kamenja i pijeska gdje im nije mjesto

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Pa mene je moja operacija prije mjesec dana motivirala da idem u boj s tekucinom pod motom zdravijeg zivota... Al nece pa nece.
    Jel ti bilo zlo ispocetka od toliko tekucine, jel se s vremenom navikne organizam na taj vodeni bum?

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Ja sam se navikla. Što više pijem, više mi se pije.
    I kad sam gladna prvo popijem vodu, do sad sam uvek mešala glad i žeđ.

Meni je bitno da je voda hladna, ako nije hladna onda uvek pijem samo jednu vrstu flaširane. I bitno mi je da počnem od kad se probudim. Mada nikad nisam žedna kad se probudim, ako odmah počnem, ide lakše.

ekica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

S2000 pa ako si donedavno pila svega 3-4dcl dnevno, jasno da ti je ovih 1l+ šok za organizam.
    Polako, naviknuti će se tijelo i na to...
    Ako ti je draži čaj, ne vidim zašto ne bi mogla blago ga zasladiti medom i pijuckati tijekom dana. Ili iscijedi malo limuna u vodu pa probaj tako
    Pij pomalo, ali često.
    Naviknuti će se tijelo, vidjet ćeš. A to je doooobra navika

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

A nema mi druge nego postepeno...
    Nadala sam se da ce netko reci da je pola litre do litru dovoljno. Kako organizam ne zna koliko je dosta?
    Sutra cilj: 700 ml. I svaki tjedan cu povecavati za 100...
    I jest cu lubenicu, to ce popravit prosjek

sonči avatar
    Datum pristupanja
    May 2010

Početno

Ja nisam ovisnik o coca-coli . Ja sam ovisnik o mineralnoj iliti gazirana voda. Ja u principu popijem dosta tekućine ali to je 2 l mineralne dnevno.
    Obična voda mi je fuj popijem je u juhi, kavi ali nikako samu , jednostavno mi nije dobra (govorim za ovu iz slavine), a kad kupujem vodu onda si mislim da bolje da platim mineralnu nego običnu vodu. Jedino djetetu kupujem Janu.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Iskreno ovo obična voda mi ne valje je jedan veliki mit. Hebi ga, na sve se čovjek privikne ako želi/mora.
    Prije djeteta smo MM i ja uvijek imali u frižideru neki fini sok iz tetrapaka, pa coca colu, pa obavezno cedevita, ako ti nedaj Bože bilo što ponestane, da ne moraš piti vodu,...
    Onda smo počeli nekako smanjivati dok smo još radili na trudnoći, jer sam nekako prešla na zdraviju prehranu, pa na borbu s candidom i tu nije bilo mjesta soku, usput ga je i MM prestao piti.
    U trudnoći gestacijski dijabetes, pa opet nisam počela piti sok.
    I tako je sok nestao iz naših života.
    Pijemo vodu svi, najednom nam je odlična. Dijete uvijek traži samo vodu, sad pomalo ponekad kuša sok, ako ga baš netko nagovara, ali to mu je doslovno za kušati.

Normalno da ti voda ne valja, ako stalno piješ sok, ali počni mijenjati, smanjuj količine soka i s vremenom će ti voda biti super.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Dodatak: jedino je nezgodno ako imamo izvanredno goste, jer nemamo čime ponuditi, pa piju vodu, ili posudim u prizemlju cedevitu.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Meni voda iz česme stvarno nije fina. I isto tako ne mogu da pijem Janu ni ostale tvrde vode. Ja pijem samo mekane, flaširane, za koje većina kaže da su fuj.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj sonči prvotno napisa Vidi poruku
    Ja nisam ovisnik o coca-coli . Ja sam ovisnik o mineralnoj iliti gazirana voda. Ja u principu popijem dosta tekućine ali to je 2 l mineralne dnevno.
    2l mineralne vode dnevno nije dobro. Pogotovo ako piješ vodu koja ima puno natrija. A toliko gaziranoga je preveliki atak na jetru. Dovoljna je jedna čaša gazirane mineralne vode dnevno.
    Najmanje natrija ima Studenac, a najviše Jamnica. Treba samo pročitati naljepnicu.

Mi imamo jako ukusnu vodu iz špine i pijemo je svi. Sokovi samo debljaju. Ali, naravno da svatko radi ono što misli da je dobro.

sonči avatar
    Datum pristupanja
    May 2010

Početno

Znam da nije dobro piti toliko mineralne jednostavno kad pijem kavu naručim i pod obavezno mineralnu, a doma otvorim flašu i pijem iz flaše dok ne popijem.
    Pokušat ću definitivno smanjiti. Čak mi i MM zna reći da će mineralnu zabraniti u kući.

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Meni je dobra varijanta u bokal vode staviti nekoliko listića mente i ostaviti da malo stane u hladnjaku; nije sama voda, a nije ni sok. Može se nasjeckati i krastavac na kriške unutra.
    Ja isto spadam u one koji piju premalo vode, pijem je kad sam žedna, ali mi se jako teško natjerati da je pijem ako nisam. Lakše mi je onda da ima neki okus.

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •