Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: Tri tjedna nakon bolesti...

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno Tri tjedna nakon bolesti...

Tri tjedna nakon jače viroze (bez antibiotika) Matija i dalje dosta kašnje (to me ne čudi, jer nam je u proljeće to trajalo dva mjeseca) i dalje ima problema sa začepljenim nosom. To se sada pretvara u jako hrkanje po noći, ujutro jako puno žućkastog sekreta u nosu.
    Bez obzira na redovito ispiranje nosića tijekom dana fiziološkom otopinom, i davanja Grintus sirupa za kašalj, situacija se ne popravlja.
    Odlučila sam danas kupiti inhalator i prije spavanja početi sa inhaliranjem, da mu barem malo olakšam disanje u noći (iskreno: očekujem čudo od tog inhalatora).
    Pošto sam ja za varijantu "samo prirodno" i zaista se pridržavam toga koliko mogu, da li je već netko inhalirao djecu sa eteričnim uljima, i kakva su Vaša saznanja o tome.
    Npr. eterično ulje čajevca je dobro za te probleme koje imamo mi.

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

nismo imali tako velikih problema, ali kad je BC-u zacepljen nos znam upaliti na lampi ulje od eukaliptusa, koje pomaze kod disnih puteva.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ne znam za inhaliranje, jer i mi planiramo tek početi, ali ako imate i dalje probleme s nosom i kašljem, preporučila bih vam da napravite bris nosa. Možda mu se nakalemila neka bakterija koju vuče i vuče, a bez temperature.
    Mi smo proljetos imali takvu situaciju, zato ti to kažem.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Radili smo bris nosa i grla, nalaz je bio u redu. Također, i nalaz urina i krvi - sve o.k.
    Kad nas je u proljeće uhvatila ta jača viroza, kašalj se protegao puna dva mjeseca, već sam bila luda od brige, na Srebrnjaku smo napravili sve moguće pretprage - sve o.k.
    Očito je on dosta osjetljiv na respiratorni sustav, a sada se vuče i taj nosić, pa, jednostavno ne znam, tražim čuda...

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

btw, zaboravih i to da mu je usprkos dobrim nalazima, povišena temperatura (37,2-37,3) trajala tjedan dana, da bi pedi rekla da je takva temperatura očito njegova normalna tjelesna temperatura.
    Taj put me skoro deportirala iz ordinacije sa stavom: "pa, nemojte djete raditi bolesnim ako to nije!!!"

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Ako si kupila električni inhalator, onaj koji kao maskica ide preko nosa i usta, budi jako oprezna s eteričnim uljima. u takav se inhalator nikad ne stavlja više od 1 kapi ulja, a kak ti je klinac mali, mislim da je i to previše. Bolja ti je opcija lampica, ili kupanje. 2-3 kapi eteričnih ulja razmuti u žličici meda (da ih emulgiraš) i to onda rastopi u vodi za kupanje. Nek se paca 15-20 minuta. Električni inhalator možeš rabiti i samo s fiziološkom. Ja osobno nemam s tim iskustva, ali tak je radila moja šogica. Čajevac je dobar izbor ulja. Možeš ga pomiješati s lavandom i/ili nekim citrusom. Eukaliptus se ne preporuča djeci osim vrste Eucaliptus smithi kojeg nije baš lako naći na tržištu (mislim da ima Primavera). Mirta je dobra zamjena. Eto toliko. Ak ti kaj koristi bit će mi drago...

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj Goga 19 prvotno napisa
    Ak ti kaj koristi bit će mi drago
    naravno da mi koristi....
    samo, jadna sam skroz, jučer sam u Gradskoj ljekarni kupila Bremenov Ultrazvučni inhalator, došla doma da ga isprobam, a kao ono - jedno veliko NIŠTA; ne radi; sada pokušavam reklamirati, pa moram u servis, pa mi ga žele popraviti, a ja ne želim poporavak, nego novi, pa oni ne znaju; a, platila sam ga 660,00 kn. Nije mali novac.

Ovo za eucaliptus znam, mislim da on čak i ne smije direktno na kožu (?);
    hvala...

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Idi prvo u servis, možda jednostavno nisi nešto složila kako treba.

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Citiraj Anka prvotno napisa
    Ovo za eucaliptus znam, mislim da on čak i ne smije direktno na kožu (?);
    Jedino lavanda može direktno na kožu. Lažem, može i plava kamilica (vjerovala ili ne eterično ulje kamilice tamno je plave boje ), ali čista je tak skupa da ti ova informacija nema neku vrijednost. Čajevac može samo na vrlo male površine (npr. akna, herpes - odlična stvar, ili slično) jer jako isušuje. Drugo ne stavljaj ni pod razno!

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Sinoć sam ga inhalirala sa fiziološkom, i čini mi se da je ipak malo bolje spavao, nije toliko hrkao.
    Čudno mi je to, kad čujem kako diše, zrak mu kroz nosić ulazi skroz čisto, no onda negdje u grlu počne grgljanje, a ujutro po tri maramice potrošimo da bi očistili nosić od sekreta.
    Veli baka (ona ga čuva) da jutros i nije išlo ništa iz nosića.
    Nadam se da je to poboljšanje ipak od inhaliranja.
    Goga 19, hvala na informacijama o eteričnim, neću to koristiti na Matiji, ali sigurno ću na nama "velikima", kad će nam trebati.

Citiraj mamazika prvotno napisa
    Idi prvo u servis, možda jednostavno nisi nešto složila kako treba
    nisam niti imala kaj puno slagati, samo uliti vodu i pustiti u pogon. No, kraj cijele priče izgleda ovako: sva jadna doletim u servis, velim stričeku da ne radi, da sam sve isprobala, da idem na put, da mi inhalator treba; on mene pita, a jel bućka vodu malo ili puno; kažem mu "kakvo bućkanje - niš se ne dešava"; veli on meni, dobro odite na kavu, vratite se za 20 min, ja ću promijeniti motorić. I, O.K., odem ja, taman si sjednem, i zove on mene: ali, gospođo, aparat radi besprijekorno.
    Čak mi je bilo svejedno kad me između redova proglasio ludom, jer sam mu cijelo vrijeme tvrdila da nije radio; a znam da nije, još je i svekar bio sa mnom kad smo probali. No, cijela me situacija ne iznenađuje, uz sve ono šta mi se dešava u poslijednje vrijeme.... (samo moram naći način kako da prekinem taj "val" negativnosti)

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Mi smo sinoć inhalirali sa pingvinom. Stavila sam destiliranu vodu, ali me zanima da li fiziološka ide u posudicu za lijek ili mogu staviti fiziološku u cijelu posudicu.
    Naime naš doktor nam je rekao u kojem omjeru da napravim fiziološku ali nisam ga to pitala. Meni se čini da je manje kašljala ali čujem da vuče i dalje taj sekret negdje u grlu. Njoj nos ne curi sve se zadržava unutra i to me plaši jer smo prije 10 dana završili na sumamedu nakon 2 mj. mučenja sa tim problemima i sad opet počinju isti simptomi. Dajem joj i esberitox kapi i pastile za grlo od BIO SEPTA za djecu od ehinacee, ali svejedno su se vratile te dišne smetnje.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj marena prvotno napisa
    ali me zanima da li fiziološka ide u posudicu za lijek ili mogu staviti fiziološku u cijelu posudicu.
    ja sam fiziološku stavila u posudicu za lijek, a u sam inhalator sam ulila destiliranu vodu.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •