Pokazuje rezultate 1 do 21 od 21

Tema: Kolači bez brašna

Datum pristupanja
    May 2006

Početno Kolači bez brašna

Dakle, zanimaju me kolači (torte) u kojima nema brašna ni gustina, naročito oni koji se peku, s lješnajcima, bademima, orasima.. Hvala unaprijed!

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Torta od oraha
    10 jaja
    36 dag šećera
    36 dag oraha
    1 vanilin šećer
    10 dag mrvica namočenih u rum
    1 pecilni prašak(ne znam zašto kad nema brašna,takav recept sam dobila i tako radim)

Miksati jaja sa šećerom i vanilin šećerom,dodati ostalo i izmiksati do kraja.Peći 90 min. na 150.

Pečenu tortu možeš prerezati popola,premazati marmeladom,vrh također i preliti čok.glazurom.

Narančine kocke

8 žumanjaka miješati sa
    25 dag šećera u prahu,
    dodati
    1 ribanu smrznutu naranču,
    100 g rastopljene čokolade za kuh.,
    25 dag mljevenih oraha,sve zajedno izmiksati,
    a snijeg od 8 bjelanjaka umiješati lagano kuhačom

Peći 40 min.na 180-200,ohlađeno preliti čok.glazurom:

Rastopiti:

6 žlica vode
    2 žlice šećera,
    6 dag margarina,
    10 dag čokolade za kuhanje

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Sakedjo, ljubim te!
    Imam i ja jedan recept za čokoladnu tortu bez brašna, popodne dijelim s vama, sad ne stignem..Inače, meni su ti kolači bez brašna ukusniji, punijeg okusa, a i nisu tako velik neprijatelj linije :/ ..

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj fritulica1 prvotno napisa
    Inače, meni su ti kolači bez brašna ukusniji, punijeg okusa, a i nisu tako velik neprijatelj linije :/ ..
    a ne, baš su dijetalni - 36 dkg oraha i isto toliko šećera
    usporedi s energetskom vrijednosti brašna

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pa još i rum .

ja sam ti znala radit crnu tortu, ona je bez brašna.
    i radila sam je bez šećera, sa sladom.
    ako stavljaš šećer, komotno možeš stavit i duplo manje

http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...ght=crna+torta

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

bdw, ne znam koliko ti je to bitno ali u ovaj kolač od Sakedjo idu i krušne mrvice, dakle ipak nije sasvim bez brašna.

Anvi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Što se tiče kalorija (i linije) brašno ti je najmanji problem - pravi neprijatelji su masnoće! Po tome bi "figure friendly" bile kremšnite (skoro pa bez masnoća, šećera i brašna minimalno), i sve vrste voćnih štrudla. Punina okusa zagarantirana, pogotovo sa štrudlom od višanja.

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Evo iskopala sam ti par recepata koje sam našla na internetu:

BOUNTY II

Sastojci:

30 g margarina ili maslaca
    2 žlice vrhnja
    1/2 bjelanjka
    125 g šećera u prahu
    100 g kokosa
    čokoladni preljev

Uputa za pripremu:

1. Istopite margarin/maslac, umiješajte vrhnje i bjelanjak. Na koncu dodajte šećer u prahu i kokos. Dobro izmiksajte i ostavite u hladnjaku 1/2 sata.

2. Oblikujte 10 malih komada te ih uvaljajte u rastopljenu čokoladu. Stavite u hladnjak i poslužite još hladne.

Čokoladni preljev:
    Otopite par rebara čokolade sa malo margarina i vrhnja za kuhanje...(ispadne okusa ko puding )

Jelačić kocke

Biskvit:
    18 dag šećera
    18 dag oraha
    10 dag kakao praha
    7 žutanjaka
    7 bjelanjaka

Izmiksati prvo bjelanjke u čvrsti snijeg i staviti na stranu.
    U drugoj posudi umješajte žumanjke i šećer dok ne budu kremasti, pa dodajte kakao prah i na kraju orahe. Nakon toga lagano umješajte kuhačom i snijeg od bjelanjaka.

Pecite u plehu koji ste prethodno premazali margarinom i posuli mrvicama, 20 minuta na 180 stupnjeva. Ohlađeni biskvit prerežite i punite sljedećom kremom:

Krema:
    1dl mlijeka
    35 dkg čokolade za kuhanje
    šlag od 2 dl slatkog biljnog vrhnja

Prokuhajte 1 dl mlijeka. U drugoj posudi otopite 35 dag čokolade za kuhanje i u nju ulijte kipuće mlijeko - i miješajte dok ne bude ravnomjerna smjesa. Kad se čokolada s mlijekom dobro ohladi, u nju umješajte šlag napravljen od 2 dl slatkog vrhnja (obavezno biljno vrhnje, ne ono od kravljeg mlijeka).

Polovicu kreme namažite između dvije kore biskvita, a drugu polovicu na vrh.
    Kolač prelijte čokoladnom glazurom.

Čokoladna bajka
    25 dag čokolade za kuhanje
    3 dag maslaca
    4 žlice kondenziranog mlijeka
    45 dag štaub šećera
    5 dag lješnjaka grubo narezanih
    5 dag groždica

Namažite lagano kvadratni pleh promjera 20 cm. cokoladu izlomite na komadiće, te s maslacem i mlijekom otopite na pari. Maknite sa štednjaka i umiješajte staub šecer, i na kraju lješnjake i groždice. Masu rasporedite po plehu i ostavite preko noci u frižideru. Izvadite iz pleha i režite na male kockice.

Bombice od jabuka
    Potrebno:
    1 kg jabuka
    500 gr secera
    1 casa vode
    50 gr badema
    1 pomorandza

Secer staviti u serpu i kuvati dok sirup ne pocne da se zgusnjava. Ociscene i istrugane jabuke dodati u sirup, promesati, nacediti sok od pomorandze i dodati struganu koru pomorandze. neprestano mesati sve dok se masa ne zgusne. Tada skinuti sa vatre i umesati iseckane bademe.
    Praviti bombice pa svaku uvaljati u secer pomesan sa cimetom. Stavljati na papir, a kada se ohladi redjati na tanjir.

ČOKOLADNA ROLADA (NEPEČENA)

Mješaj 2 bjelanjka s 25 dag šečera pola sata. Zatim dodaj 28 dag oraha i 2 stangice ribane čokolade, zamijesi tijesto i razvaljaj po duljini.

FILA:
    12 dag maslaca i 12 dag šečera mješaj i dodaj 2 kuhana pasirana žumanjka, malo ruma i malo vanilije. Ovu filu razmaži po razvaljanoj masi i zatim rolaj. Suši se dva dana na hladnom mjestu.

ČOKOLADNE PUSLICE

14 dag mljevenih oraha
    14 dag šečera u prahu
    14 dag ribane čokolade
    6 dag maslaca
    U zdjeli mijesiti i praviti kuglice. Peci u namazanom plehu i to najprije na laganoj vatri a kad puknu na slaboj vatri.

Imam doma jedan prefini recept bez brašna u bilježnici (samo što definitivno nije dijetni) pa napišem sutra ako hoćeš.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

A jeste mi se narugale Izgleda da sam ista moja mama, ona u kavu stavlja natreen (šećer ni u ludilu) al zato uz kavu mazne dvije krempite, i često se čudi otkud joj te kile ..
    Al evo jedan slasni recept za ljubitelje čokolade prepisan iz Montignacove kuharice, (dakle prporučljiv uz dijetalnu prehranu i pri održavanju težine).
    Evo prepisujem;
    ČOKOLADNA TORTA
    sastojci; 310 g tamne čokolade (70% kakaa) slomljena na komadiće i još 185 g za glazuru
    10 velikih jaja, bjelanjaka razdvojenih od žumanjaka

Tajna recepta je u tome da pećnica bude što toplija i da radite brzo kad se čokolada otopi. Rezultat je raskošan, ali ne odveć težak desert.

1. Formu za tortu promjera 20 cm obložite papirom za pečenje. Ovratnik odko strane forme trebao bi se dizati nekoliko cm iznad forme. Zagrijte pećnicu na 250 stupnjeva.
    2. Stavite veliku čistu i suhu zdjelu iznad zdjele s kipićom vodom - pazite da zdjela ne dodiruje vodu. Stavite 310 g čokolade u zdjelu da se otopi, često miješajući.
    3. Stavite bjelanjke u veliku zdjelu i tucite električnim mikserom dok ne postanu čvrsti vrhovi. Nemojte previše istući.
    4. Zdjelu s otopljenom čokoladom premjestite na radnu površinu. Oprezno umiješajte istučene žumanjke u čokoladu. Dodajte nekoliko žlica bjelanjaka i promiješajte koliko je nužno. Brzo i oprezno dodajte ostale tučene bjelanjke dok smjesa ne bude poput suflea ili moussea. Nemojte odveć miješati.
    5. Uliojte mješavinu u formu za torte i pecite u pećnici točno 8 minuta. Izvadite i pustite da se hladi 30 min, a onda stavite u hladnjak na 12 sati iliu preko noći.
    6. Za kraj, izvadite tortu iz hladnjaka, okrenite je na tanjur ili foliju na ravnoj radnoj površini. Otopite dodatnu čokoladu na isti način kao u točki 2. Prelijte tortu tankim slojem glazure. Stavite u hladnjak na 5 min da se ohladi. Prije posluživanja umočite oštar nož u vruću vodu i njime isjecite tortu.[/i]

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Ma nema koristi od kolača bez brašna kad u sebi skoro svi sadrže "tone" šećera,a naravno i masnoća.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Drage moje..istina je da sam počela paziti koje sastojke unosim u organizam, htjela bih zdravije jesti. Skoro potpuno sam izbacila bijelo brašno, bijeli šećer (zamijenila ga fruktozom), a i maslac (margarin nikad nisam ni voljela) ograničavam. što se tiče brašna, rado bih ga mijenjala mljevenim bademima ili orasima, nema veze što debljaju. Ali na stranu sve ovo. Meni su zbilja ukusniji kolači bez brašna ili s malo brašna, iako ne poričem da i ovih potonjih ima čarobnih. mamma Juanita, već sam davno sejvala crnu tortu i svako malo mi padne na pamet, ali na kraju uvijek odustanem (mene je malo strah ukoliko jaja nisu termički obrađena), kukavica.
    brigita2 tnx
    A što se tiče čokoladne torte, napravila sam ju (super lagano), sutra još glazura i degustacija, nestrpljiva sam!

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

fritulice, ima neka fora kako se sirova jaja mogu termički obraditi a da ipak ostanu tekuća, zna Ancica, mozda iskopa opet taj link .

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

mamma Juanita, ti si pravo ! Hvala ti, torte su super. A onaj website-safety egg na žalost ne mogu otvoriti. (btw; a mene bilo sram vam priznat da imam fobiju od sirovih jaja, sad mi je lakše) Probat ću malo proguglati o tome.
    Citiraj brigita2 prvotno napisa
    imam doma jedan prefini recept bez brašna u bilježnici (samo što definitivno nije dijetni) pa napišem sutra ako hoćeš.
    Hoću draga, hvala ti! :D (Jelačić kocke mi se čine jaaako mljac!)

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Samo da javim da je ČOKOLADNA TORTA fenomenalna, kad je jedete imate dojam da jedete nešto između sladoleda i biskvita s najpunijim i najljepšim okusom čokolade koji se doslovno topi u ustima. Ako ste čokoladoljubac, probajte ovu tortu, iznenadit ćete se (bitno je da čokolada bude ona od 60-70% kakaa, malo kvalitetnija, ja sam radila s Krašovom Anno 1911 Domini, 60%-tnom).

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Citiraj fritulica1 prvotno napisa
    mamma Juanita, ti si pravo ! Hvala ti, torte su super. A onaj website-safety egg na žalost ne mogu otvoriti. (btw; a mene bilo sram vam priznat da imam fobiju od sirovih jaja, sad mi je lakše) Probat ću malo proguglati o tome.
    Citiraj brigita2 prvotno napisa
    imam doma jedan prefini recept bez brašna u bilježnici (samo što definitivno nije dijetni) pa napišem sutra ako hoćeš.
    Hoću draga, hvala ti! :D (Jelačić kocke mi se čine jaaako mljac!)
    Žao mi je, ali otkrila sam da u ovaj kolač ipak ide brašno i to u kremu. U tijesto ne ide brašno pa sam se na trenutak zavarala.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Hm..nema veze Brigita2, daj ga vamo! :D (u glavi mi zvoni da je prefini )

Sunseeker avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Evo i od mene jedan kolač bez brašna...

KREM KOLAČ OD ORAHA
    Biskvit:
    8 bjelanjaka tući sa
    8 žlica šećera, a zatim dodati
    25 dkg oraha
    -ispeći
    Krema:
    8 žutanjaka i
    10 žlica šećera tući na pari, a kada se ohladi
    dodati jedan omekšan margarin.
    Sve zajedno miksati i namazati preko ohlađenog biskvita.
    Preko svega preliti sa čokoladnom glazurom.

DOBAR TEK!!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

bezimeni kolač
    100 gr mljevenih oraha
    100 gr mljevenih badema
    100 gr kokosa
    100 gr grožđica
    4 jaja
    1 prašak za pecivo
    gore navedene sastojke izmiješati ( najprije sve samo sa žumanjcem,onda dodati snijeg od bjelanjaka)
    peći 15 minuta na 250
    vrući kolač preliti sa 2 dcl vruće vode u kojoj su rastopljene 4 žlice meda.
    na ohlađeno staviti čokoladnu glazuru ili premazati šlagom

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ajd napokon nešto od čeg se ne dobija šećerna bolest .
    dalmatinka, ovo fakat zvuči

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

...al mislim d aću stavit bar jedno jaje manje, ne volim kad se u kolaču osjeti miris jaja.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •