Pokazuje rezultate 1 do 4 od 4

Tema: Prehrana pre i za vreme IVF

tatjana76 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Post Prehrana pre i za vreme IVF

Nisam našla sličnu temu, pa otvaram ovu, željela bi da čuje, šta je ko koristio od vitamina i prehrane ili pak nešto drugo pre ili početkom postupka u IVF.
    Kako ste se pripremali psihički i fizički i šta mislite da vam je pomoglo. Ja cu malo prenjeti iskustva drugih koji su o tome pisali na drugim forumima a meni je bilo interesantno jedan post i kopiram vam ga, takođe sam ga prevela pa ako ima greški izvinite u naprijed.

Prehrana pred postupak (barem 2-3 mjeseca, )
    - Ne jesti : bijelo brašno, proizvodi od bijelog brašna, šećer, slatkiši, grickalice, čips) te ih zamijeniti s dobrim (cijelozrnatim, pšenica, heljda, pir, raž, prosenimi proizvodi ....)
    -Jesti mnogo proteina (M i do 5 dana prije punkcije sir to-fu, hiitake gljive (vrlo preporučljivo), klice (najbolji grahove a ne sojine), perad i ponekad ribu, grah, običan jogurt, orašaste plodove, leće ....)
    - Voće: svaki dan mango, šipak (puni vitamina E i antioksidansima), jabuke, naranče i kivi voće, dve voćke u soku nakon doručka i ponekad kupine, borovnice, sušeno voće
    - Mnogo povrća i 3dcl sok od povrća dnevno (cikla, celer, krastavac, mrkva, jabuka ili grejpa). Nakon punkcije povrće smanji
    -Omega-3 masne kiseline (avokado, mljeveno laneno sjeme, masline, domaće maslinovo ulje, zeleno lisnato povrće, orašasti plodovi, riba ponekad).
    -Svaki dan nakon doručka i poslije ručka, čaj 2,5 dcl. od cimeta i đumbira. Snižava šećer u krvi, što može biti krivac za loše kvalitete j. stanica i pojačava sluz u vagini
    -nikako kofein, TEIN, umjetnih sladila, gume za žvakanje i bombona bez šećera, alkohol. Neki prakticiraju pivo, ja sam prije isto ali u u zadnjem postupku nisam. Umjesto kave pila sam Rooibos čaj jer je bez kofein i TEIN, te ima visoke vrednosti antioksidansa i minerala.
    - heljdinu i prosenu kašu. Prosu naj više.
    -Od dodataka cink tablete (required cink citrata), 3-5x po dan doza lijeka, ali ne svaki dan i ne od M do stop inekcije. Za cinka znanstveno je dokazano da ženama poboljšava stanice. Zatim Q-enzim i multivitamine za trudnice.
    -Algi tablete, tjestenina iz alge, sadrže svie B-vitamine, imaju još probiotike, željezo, i očisti tijelo i jetru stoga mogu bolje reagirati na hormonsku terapiju.
    -Aloe Vera sok tijekom procesa
    -5 dana do tranferu po ananas 1 prsten, takođe i tvrdi dio. Ovaj dio treba da sadrži enzim ili tvar koja pomaže u implantacije. Previše ne možete, jer može promijeniti pH sluznice, nakon ET nikako jer može izazvati pobačaj. To sa ananasom je larifari varijanta ali nema znanstvenih dokaza
    -Nekoliko puta dnevno 5 minuta disanja (do 3 prestaješ disat, do 6 prestaješ izdisat). po mogućnosti vani na zraku, može se ležati s nogama pokriženim. Svaki dan od M do puknuća masaža stopala. Zaposlite muža za 10min, svaku nogu. Na intrenetu može se naći gdje su tačke za maternicu i jajnike.
    -Što više biti na u zraku, posebno nakon ET
    -Ništa se nebrinuti ako koji dan što pregrešiš .

ET:

- 3 dana odmor i ležanje na desnoj strani, ponekad noge u vazduh, doslovno
    - Najmanje 3 dana najprirodnija hrana s puno voća, povrća i svježih voćnih sokova. Nikako konzervansa i brze hrane. ako možete, s takvom prehranom koliko god je najduže moguće,
    -Najmanje 3 dana bez kofeina, alkohola
    - Mango, šipak, omega masne kiseline, antioksidansi
    - vježbe disanja na zraku
    - Foto-stimulacija: na Internetu našla sam stranicu s embrija od prvog dana dana do blastocid pa sam im govorila, kakvi trebaju biti , kasnije radio isto sa slikama fetusa. Samo pozitivne misli su potrebne, ne čitajte negativne priče o drugima, bolje se isključite sa foruma.

Ijako sam u zadnjem pokušaju imala najnižu dozu, i imala 12 stanica, od kojih je 8 bilo zrelo (2 degenerativne) preostalih 6 se oplođene i 6-5 dana su me dočekala u obliku blastocid.

Ono što sam zaboravila spomenuti mliječne proizvode. Ja sam jela samo povremeno kozji sir, jer imam reakciju na kravlje mlijeko. Inače, preporučuje se prirodno mlijek i mliječni proizvodi, koji nemaju dugi rok trajanja. Također je preporučeno da se smanje takvi proizvodi.

Ono što je najvažnije: Budite svjesni da nije nužno da će da pomogne, jer ljudi su različiti, jer ne znate što je zapravo tvoje uzrok. A Lijepo je da nešto od toga počneš, jer onda znate da ste u ovom slučaju učiniti nešto za sebe, te ti daje dodatnu snagu i naravno, povećava nadu da će sada biti stvarno od pomoći. Čak i taj osjećaj da je jedne veliku pozitivinost. Zato naglašavam da prehrana treba biti učinjena na način da budeš sretan, a ne na strogom odricanju i patnji, jer to samo šteti. Također, na sve ili nove i one koje idu 1,2,3 postupak upozoravam zaboraviti prehranu, treba uživati opuštati. Lijepo je da se brinete o zdravlju i zdravoj hrani, možete si staviti neke smjernice, međutim, stroge dijete i odricanja ostaviti za
    kasnije kad ste već potrošili sve atribute.
    Bit svega je psihološka i fizička spremnost i pozitivni pristup. Same sebe dobro znate i znate šta vam najviše prija.

cranky avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Citiraj tatjana76 prvotno napisa Vidi poruku
    ET:
    - 3 dana odmor i ležanje na desnoj strani, ponekad noge u vazduh, doslovno
    Nisam baš sigurna da je ovo točno, ako se zna da se trudnicama preporuča da leže na lijevoj strani jer tako najmanje pritišću veliku venu, a samim time i dotok krvi u maternicu.

tatjana76 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Svaki komentar dobro došao, Hvala cranky.
    Ako imaš neko svoje lično iskustvo i preporuku, volela bih da napišeš.

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

tatjana76
    Ovakva prehrana koju si kopirala je općenito zdravija u odnosu na neki junk food i tako bi se vjerojatno trebalo hraniti stalno ali da ima neke znatno bolje posljedice na sam IVF postupak baš ne vjerujem, eto ja probala na neka 4 mj. toliko sam uspjela izdržati bez da popijem jednu kavu dnevno ili nešto sa konzervansom ...možda je bio kratki rok ali zaključila sam da mi se jako teško tako hraniti u ovakvim uvijetima života (da mi nismo stalno u kući i da ne možemo uvijek jesti friško pripremljenu hranu jer ipak radimo nekih 8 sati dnevno plus ostale obveze), najlakše bi bilo popiti neke vitamine ali pitanje je koliko je i to zdravo.
    Eto moj zaključak na kraju je da se ne vrijedi previše živcirati oko toga, koliko možeš neke preinake napraviti OK a koliko ne možeš isto dobro. Da se temeljito organizam pročisti mislim da bih trebala biti aktivirana oko toga jedno 2 mj. baveći se najviše time što je za mene neizvedivo

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •