Pokazuje rezultate 1 do 21 od 21

Tema: blisteri

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno blisteri

Na desnoj dojci stalno imam zastoje, na lijevoj nikada. Ujedno je desna i veća i nekako se čini punija. Tako je bilo i s prvom bebom, samo što onda nisam znala za Rodu, pa su me "šopali" antibioticima, toliko dugo dok nisam odustala od dojenja.
    Shvatila sam da su uzrok zastoja, koju znaju biti i dva puta tjedno, blisteri, skroz sitni, jedva ih se primjećuje. Čim ih uspijem ukloniti (sterilna igla, stiskanje ), mlijeko počne teći i zastoj je riješen.

E sada pitanje: da li netko zna što uzrokuje blistere, te da li se nekako može izbjeći njihovo nastajanje ???

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Evo potrazila sam odgovor za tebe, i odgovora nazalost nema Jednostavno se nezna razlog nastajanja blistera

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ipak hvala na trudu

Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Marie ja bi ti samo htjela reći da je kod mene nakon nekoliko bušenja nestao. Nakon cca 4 tjedna se prestao pojavljivati :D
    Nadam se da će se i kod tebe tako netragom izgubiti

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

eto i mene s blister problemom,

javio mi se do sad dva puta oba na desnoj cici, zadnji put prije par dana i to je stvarno bio pravi zastoj, jedva smo to zajedničkim snagama Roko ja i igla to uspjeli odštopati (i to uz poprilične bolove priliko dojenja). Nešto što sam primjetila da mi iz tog kanalića ide mlijeko koje je slano (nemojte se čuditi kako znam--probala sam ) da li bi to mogao biti uzrok čepa?
    Roku okus ništa ne smeta, a ja napominjem da ne jedem nešto što je začinjeno ili slanije nego normalno.

Ima li itko ovakvo iskustvo?

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

slakasto mlijeko može biti posljedica zastoja. ako se Roko ne buni, ne zabrinjavaj se.

momtobe avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Ja sam imala blistere pred kraj trudnoće, istisnla sam ih onako kao prištić i onda je poteklo par kapi kolostruma. Nisam nikad čitala da je netko imao takvo iskustvo. Sva sreća, nikad poslije se nisu stvorili!

samaritanka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Jednom smo davno razgovarali o broju rupica na bradavici i o to me kako se broj povečava sa vremenom dojenja i brojem laktacija. Sad mi je palo napamet da je možda blister početak stvaranja nove rupice, a ne zaćepljenje stare? Ja sam imala blistere dva puta, ali ih nisam mogla locirati kao stare ili nove? Moram samo reći da su ta moja dva blistera zapravo prema broju rupa koje sam na kraju dobila neka vrtsta komplikacije stvaranja rupice. Što vi kažete na to?

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

samaritanka,
    slazem se stobom.
    ima vec mesec dana kako sam i ja svoj prvi blister zaradila,
    znaci, posle nesto vise od 2 god dojenja,
    prvo se pojavila kvrga, tacno je bila duguljasta
    i videlo se da je zapusen samo jedan kanal,
    onda je na vrh bradavice stigao blister.
    nisam uspela otarasiti ga se toplim oblogama
    i dojenjem svog malog,
    pa sam malo cacnula iglom. izgleda previse,
    jer blister je pukao i mleko poteklo
    al meni je ostala ragada, koja tek sad prolazi.
    primecujem sada na toj bradavici
    vise mlazova kad se rucno izdajam
    i to mogu objasniti samo tako da je taj blister
    bio poklopac novonastalom kanalicu.

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Tražim topice sa sličnim problemima...
    Jedna dojka mi je natečena i bolna, pod rukom osjetim kvrge ali mogu izdojiti jako malo mlijeka (ne dojim nego se izdajam). Na bradavici mi je bijela mrljica, ali ništa što bi se moglo probušiti? Je li to blister ili nešto drugo?

Pokušala sam se izdajati nakon tuširanja u vrućoj vodi i masirati, za sad nije pomoglo. Pročitala sam za listove kupusa, idem sad kopati po frižideru. Što bi još moglo pomoći? Molim savjete

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

hladni oblozi između podoja.
    forsiraj podoje na toj dojci (ne znam zašto se izdajaš, možda si o tome pisala, ali nisam vidjela).
    blister ti izgleda kao oni bijeli sitni prištići koji se ponekad nalaze oko očiju...

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa
    hladni oblozi između podoja...
    Oblozi idu na dojku ili na bradavicu?

samaritanka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ona je mislila vjerovatno na dojku, a ne na bradavicu, a blister može razmočiti da se namakaš u toploj vodi do brade...s grudima u vodi...

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Hvala cure!
    Uspjela sam ga izvuči s izdajalicom, nemam više kvrge jeeee :D

samaritanka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ajde super bez kvrge u Novu godinu :-)

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj samaritanka prvotno napisa
    Jednom smo davno razgovarali o broju rupica na bradavici i o to me kako se broj povečava sa vremenom dojenja i brojem laktacija. Sad mi je palo napamet da je možda blister početak stvaranja nove rupice, a ne zaćepljenje stare? Ja sam imala blistere dva puta, ali ih nisam mogla locirati kao stare ili nove? Moram samo reći da su ta moja dva blistera zapravo prema broju rupa koje sam na kraju dobila neka vrtsta komplikacije stvaranja rupice. Što vi kažete na to?
    Hvala na ovoj informaciji ! Nisam znala za ovo povećanje broja rupica, ali sada kad sve zbrojim, mislim da se radilo upravo o tome !

Odradila sam sigurno 10-tak zastoja, a svi do jednog su bili uzrokovani blisterima, vrlo vrlo sitnim, u biti nekako sakrivenim ispod kože. Čim sam to uspijela istinuti, mlijeko je uvijek samo krenulo. Mislim da se sada sve samo riješilo, imam nekoliko rupica više, a blistera više nema !!!

samaritanka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Marie to nisam nigdje pročitala, ali to je moj zaključak nakon sedmogodišnjeg dojenja, mislim povečavanje broja rupica, nije znanstveno dokazano... bitno za naglasiti...ali ja uvijek računam na Božja prosvjetljenja koja mi ukažu na neku mogućnost...to je obično ujutro, ali se i brzo zaboravi...
    Brojte rupice od starta u dojenju, ne baš prvi dan kad vas sve boli, pa svako malo...i da vidiš čuda...
    Obično su odgovori vrlo jednostavni, ali problem je što mi mislimo su komplicirani...

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Mi smo blistere rješavali u par navraćaja s tupom stranom šivaće igle jer se to pokazalo kao najmanje nasilna metoda. Kad smo otkrili blagodati jogurta više se nisu vraćali. Čini se da ipak imaju nekakve veze s gljivicama :/

samaritanka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Davor jeste li kojim slucajem brojali rupice

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Nismo. Mene je začudilo koliko ih može biti i općenito razlika u brojnosti pa sam jednom neuspješno pokušao brojati. Kvaka je da dok mlijeko ne šprica ne kužiš rupicu, a nikad ne šprica iz svih istovremeno - nije to tuš.
    Brojanje mi se čini kao uzaludan trud.

samaritanka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pa i nemora špricati iz svih rupica istovremeno da bi ih prebrojao...a ako misliš da to nije bitno imaš pravo tako misliti. Međutim nisu ni gljivice jedino objašnjenje za blistere...ja sma imala blistere, ali ne i gljivice...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •