Jučer smo razgovarali s prijateljima pravnicima i "app" opcija povratka iz Austrije je otpala, jer u slučaju komplikacija na granici, može se dogoditi da nam zabilježe Ilegalni prelazak granice, pa još i socijalnu službu navuku...a sigurna sam da to ne želim prolaziti u vrijeme dojenja i osjetljivosti nakon poroda.
Dakle, da bi sve bilo legalno i bez komplikacija na granici, MM će s mojom Suglasnošću da obavlja sve radnje u svezi putnog lista za dijete ovjerenom kod javnog bilježnika, s obje (naše) putovnice, 2 fotografije bebe u veličini 30x35, djetetovim internacionalnim rodnim listom i 44 Eura, u Beč u hrvatski konzularni odjel po PUTNI LIST (nije putovnica) koji vrijedi 30 dana (to je maksimum) s kojim dijete u skladu sa zakonom prelazi granicu.
Naputak sam dobila od gosp. u veleposlanstvu (u MVP, u Zagrebu o tome ništa ne znaju :? uputili su me na Beč)
Papire ćemo sakupiti, jedino ćemo morati fotografa dovući u rodilište , ali u Feldbachu je fotostudio na 400 m od rodilišta, pa ne bi trebao biti problem.
Ili ćemo sami fotkati, a onda izraditi u traženoj veličini.
Jedan dan će MM-BT (Bebin Tata) biti u Beču i neće biti s nama. Nadam se samo da birokracija nije identična ovoj na zagrebačkim šalterima :/ [/i]