Pokazuje rezultate 1 do 4 od 4

Tema: ZUBAAAARAAAA!!!!

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno ZUBAAAARAAAA!!!!

Eto, nakon ginekologa, bojim se ću morati i u privatnu zubariju. Već mjesecima hodočastim u jedan zagrebački dom zdravlja, žena mi pokušava spasiti kutnjak i tvrdi da je sve ostalo OK, a meni je jedan zub sumnjiv, dok sam jutros slučajno naletjela na još neke sumnjive točkice.

Uglavnom: ako možete - preporučite mi kakvu dobru ordinaciju u Zagrebu i recite mi kako se kreću cijene jednostavnih popravaka, tipa bijele plombe + anestezija.

BTW; ako netko zna i kakvu dobru children friendly ordinaciju - samo naprijed!

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno RE:

Vec me sram kaj ju stalno preporucam, ali moja sogorica je divna zubarica, i za odrasle i djecu. Pogledaj na :

www.stomatoloska-ordinacija-voloder.hr

Cijene ne znam (meni radi besplatno ), ali nazovi pa pitaj, jako je ljubazna.

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

meni se jako sviđa ovo kao ideja , a ne znam baš koliko inače stomatologa to i prakticira:
    http://www.stomatoloska-ordinacija-v...=minimalna_int
    Minimalna intervencija je moderni „terapijski“ pristup liječenju karijesa.

Njezina načela vrlo su jednostavna.

Rano utvrđivanje i ocjena mogućih čimbenika rizika karijesa.

Otkloniti ili svesti na minimum te čimbenike rizika kako bi se pomoglo spriječiti pojavu karijesa.

A ako je potrebna kirurška sanacija, nastoji se očuvati što više zubnog tkiva i koriste se bioaktivni materijali za ispun zuba koji pomažu obnoviti demineraliziranu caklinu i štite od daljnjih oštećenja.

Suprotno tome, tradicionalni „kirurški“ pristup „bušenja i ispuna“ samo liječi simptome bolesti, a ne uzrok, a prevencija je samo u maloj mjeri ili uopće nije izražena.

Boljim razumijevanjem karijesne bolesti i liječenja stomatologija se kreće od kirurškog do terapijskog pristupa minimalne intervencije.

Kroz nekoliko godina, kirurško odstranjivanje karijesa može još biti posljednji stadij liječenja, a ne prvi.

Također je moguće da će jednog dana mnoge stomatološke ordinacije nositi naziv „minimalne intervencije“.

Naglaskom na utvrđivanju i prevenciji te njegovanjem dobrog odnosa između stomatologa i pacijenta, više bi se pacijenta trebalo privući u ordinaciju, koji radije idu na redovite kontrole i jednostavne preventivne mjere zaštite od karijesa, nego se izlažu čestim kirurškim intervencijama.

Svakako, preferiranje prevencije karijesa u odnosu na kiruršku intervenciju može postati glavnim trendom u budućnosti.

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

HVALA!

Vidim na karti grada da mi je ordinacija u širem susjedstvu.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •