Pokazuje rezultate 1 do 15 od 15

Tema: TSH ok , T4 i T3 poviseni?!?

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno TSH ok , T4 i T3 poviseni?!?

..curke drage, ne znam koliko vas me se sjeca, ja sam Tigyna frendica, znala sam par puta pisati tu na Rodi, ali me u zadnje vrijeme bas i nema..

..radi nekih simptoma koji su se poceli pojavljivati i traju vec cca pola godine, odlucila sam napraviti hormone stitnjace i kompletnu krvnu sliku koja nije jos gotova..

..nalaz je dosao ovakav:

TSH 2,96 (0,63 - 4,19)
    T4 185,1 (70 - 150)
    T3 4,3 (1,3 - 2,5)

..da li netko zna desifrirati ovakve vrijednosti nalaza? heeelp.. ..

Ivana B-G avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

pa zar ti nije doktor/ice desifriao/la? ja ne znam...imala sam taman obrnuto: TSH povisen a ostalo u normali...ne znam. sorry :?

TIGY avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Nalaz joj je došao poštom sa VV,
    a kod endokrinologa se treba naručiti i dosta dugo se čeka. :/

Ni ja sama nisam pametna što bi to moglo biti, očito nije ništa strašno,
    možda se javi još netko tko je imao sličan nalaz ili zna nešto više o tome pa da prokomentiramo ... :?

Svejedno tnx ...

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Možda ti ovaj članak više objasni.

http://www.medicina.hr/clanci/hipertireoza.htm

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Citiraj Sakedjo prvotno napisa
    Možda ti ovaj članak više objasni.

http://www.medicina.hr/clanci/hipertireoza.htm
    ..hvala, draga..pomogao je malo..

..voljela bi kad bi se javi tko od cura koje su imale slican nalaz, pa da mi kazu da to nije nista.. :D ..

..Tigac, tnx na pomoci.. ...

Suncem.m. avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno Re: TSH ok , T4 i T3 poviseni?!?

Citiraj Nikky prvotno napisa
    ..radi nekih simptoma koji su se poceli pojavljivati i traju vec cca pola godine, odlucila sam napraviti hormone stitnjace i kompletnu krvnu sliku koja nije jos gotova..
    Kojih simptoma?
    Inače, nemam takve nalaze (moji su baš obrnuti od tvojih) ali koliko sam upoznata sa situacijom, sa tim nalazima odeš se naručit i ako to samtraju hinijim slučajem naručuju te odmah ili za par dana.
    Ali meni osobno ne izgledaju kao alarmantni nalazi (po onome šta sam čula i čitala - nisam doktor )

A neka malo ove teme pri vrhu pa se možda neko javi sa sličnim iskustvom.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno Re: TSH ok , T4 i T3 poviseni?!?

.simptomi su: konstantan umor, pospanost, tromost, iako sam jako drustvena osoba, izbjegavam kontakte s ljudima, ne da mi se komunicirati sa ikim, sem par osoba koje su mi stvarno drage..iako pijem Yasmine, zadnjih 4 mjeseca imam teski "PMS" -ono grizem kao ljuta zmija (ooopps, vampirica ), sto nikad nisam imala, tih tjedan dana bolje je da nikoga nema oko mene, ako nije po mome, bolje da ne pricamo..nesnosne glavobolje su postale konstanta, a i pocela sam imati probleme sa vratom. jednom sam se ukocila tako da me tjedan dana lijekova za opustanje nije opustilo.. ..uspusem se kod jako jako malog naprezanja- npr uz brdo di zivim 20 godina se ne mogu uspeti bez da se ne uspusem..otkucaji srca su mi kad sjedim i odmaram 82..oslabjela kosa ili pojačano opadanje kose, oslabjeli nokti, pojacano znojenje koje se pojavljuje uz "valunge", evo danas sam se zabundala kad sam odlazila od kuce, vec mi je u gradu bilo vruce da sam doslovno gorila..

..tnx, ..

..ma daj Boze da nije nista strasno..

Suncem.m. avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Definitivno je u pitanju hipertireoza. Koji je uzrok i koja vrsta-može ti kazati samo specijalista nakon uzv-a.
    Kao što sam ti rekla, uputnica+nalazi i kod specijaliste.
    A čisto da te nekako umirim-štitnjača je jako važna, ali ako se redovito kontrolira i kad se dovede u red nema nikakvih problema.
    Čak i ako je najgora dijagnoza u pitanju ima najveći stupanj izlječivosti.
    Ali je važno ne izbjegavati doktora.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

..hvala na odgovoru, najkonstruktivniji do sad ..

..definitivno idem endokrinologu da vidim sta je tocno, a ako treba i sta treba, nije problem..vazno je da se da izljeciti.. ..

..hvala jos jednom.. ..

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

E pa neće biti hipertireoza, nije to baš tako jednostavno ...
    Uz uredan TSH, 99,99% tvoja štitnjača uredno radi, ovi T3 i T4 su lažno povišeni. U screeningu zapravo nisi ni trebala raditi T3 i T4, već samo TSH jer je on prvi na kojem se vidi pojava bolesti štitnjače, a kod tebe nije uopće promijenjen. Zato ovi koji zaista imaju dijagnozu, imaju na primjer obrnute nalaze ...
    Sad kad si već dobila takve nalaze, najbolje ponovi pretragu, najvjerojatnije se radi o laboratoritisu. Poštedit ćeš se naručivanja i čekanja kod endokrinologa koji ti zapravo i ne treba. Kad dobiješ ponovljeni nalaz koji će biti uredan, porazgovaraj sa svojim doktorom, vidjeti ćete u kojem smjeru krenuti (ili čekati).
    Vrlo često kod ovako široke simptomatologije upućuju ljude na pretragu hormona štitnjače. To je obično kad u moru simptoma nemaš niti jedan dominantan. Jeste li primjerice provjerili i običnu krvnu sliku, ovo mogu biti i simptomi anemije, ali i sto drugih stvari ...
    Ipak najčešće, da te utješim, posljedice su umora, napetosti, neuroze ...
    8)

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Citiraj mami prvotno napisa
    E pa neće biti hipertireoza, nije to baš tako jednostavno ...
    Uz uredan TSH, 99,99% tvoja štitnjača uredno radi, ovi T3 i T4 su lažno povišeni. U screeningu zapravo nisi ni trebala raditi T3 i T4, već samo TSH jer je on prvi na kojem se vidi pojava bolesti štitnjače, a kod tebe nije uopće promijenjen. Zato ovi koji zaista imaju dijagnozu, imaju na primjer obrnute nalaze ...
    Sad kad si već dobila takve nalaze, najbolje ponovi pretragu, najvjerojatnije se radi o laboratoritisu. Poštedit ćeš se naručivanja i čekanja kod endokrinologa koji ti zapravo i ne treba. Kad dobiješ ponovljeni nalaz koji će biti uredan, porazgovaraj sa svojim doktorom, vidjeti ćete u kojem smjeru krenuti (ili čekati).
    Vrlo često kod ovako široke simptomatologije upućuju ljude na pretragu hormona štitnjače. To je obično kad u moru simptoma nemaš niti jedan dominantan. Jeste li primjerice provjerili i običnu krvnu sliku, ovo mogu biti i simptomi anemije, ali i sto drugih stvari ...
    Ipak najčešće, da te utješim, posljedice su umora, napetosti, neuroze ...
    8)

..evo bas mi je jucer bila gotova krvna slika i sve ok.. 8) ..ma bilo bi odlicno da je laboratoritis.. ..hvala na odg.. ..

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Važniji su ft3 i ft4 - slobodni oblici hormona koji su aktivni. Bitno je da su oni u normali.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

..njih nisam jos vadila, to moram sljedeci tjedan.. ..

Suncem.m. avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Sve ovo što je mami napisala je lako moguće ( evo koliko sam skužila sada su ti nalazi ok i to mi je drago )
    Ali te tvoje simptome bi ja dobro istražila :/
    I možda bi isto još koji put ponovila nalaze.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Citiraj Suncem.m. prvotno napisa
    Sve ovo što je mami napisala je lako moguće ( evo koliko sam skužila sada su ti nalazi ok i to mi je drago )
    Ali te tvoje simptome bi ja dobro istražila :/
    I možda bi isto još koji put ponovila nalaze.
    ..krvna slika mi je ok,koliko ja vidim, ali nalaze od stitnjace i krvnu sliku nisam jos odnjela dr., pa nemam pojma.. ..

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •